Fullmånen i Vågen

 

Nu har jag precis kommit in efter en promenad vid Riddarfjärden där jag beundrat den dallrande fullmånen som speglade sig i vattnet. Oh, så vacker och mäktig den är! Jag känner mig lite lätt uppvarvad och hypad, som jag har tendens att göra vid fullmånen. Ungefär hälften av befolkningen känner av månen och blir rastlösa, kan ha svårt att sova och kan gå överstyr känslomässigt. 

Fullmåne 10° 45 i Vågens tecken 31/3 – 2018,  kl 14:37

Fullmånar synliggör, uppförstorar och gör saker och ting extra tydligt för oss. Det är vi tillfällen som detta vi står oss själva nära och saker ställs på sin spets inom oss. Det kan vara så att bägaren rinner över i relationer eller andra frågor och att det är nu du bankar näven i bordet och säger ifrån – eller hittar ditt sanna kall. Processer som varit på gång kulminerar och du vill återta kontrollen över ditt liv.

Så i Vågens tecken handlar allt om den inre kampen mellan det egna jaget och relationen. Ska jag vara en eller en del av ett par? Romantiken och passionen flödar i till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv och göra slut! Vem vet.. endast natten kan utvisa..

Om du känner att du har något svårt på gång med din älskling råder jag dig att avvakta med att tala ut och ta upp känsliga grejer, Merkurius är retrograd (missförstånd).

Solens strålar lyser upp vårt undermedvetna och vår skugga. Det kan kännas oerhört jobbigt då fullmånen lockar ut de inre demonerna i ljuset. Nu skördar vi vad vi sådde vid nymånen för två veckor sedan.

Fullmånen speglar Vädur/Våg polariteten.

Alltså JAG (Väduren) kontra VI (Vågen). Se fullmånen som ett erbjudande att lära dig allt om dina relationsmönster, att se dig själv och den roll du tar i relation till andra. Väduren visar sanningen, viljan, lusten och essensen av ditt ego.

Vågen hur du agerar i relation till andra människor vilka band du knyter, vilken sorts personer du attraheras till. Månförmörkelsen belyser konflikten mellan ”jag” och ”du”, och mellan självständighet eller tvåsamhet.

Fullmånen vänder uppmärksamheten emot våra behov, önskningar och längtan men också det vi inte längre vill ha i våra liv. Väduren representerar ”jaget” och Vågen representerar ”andra”. Väduren handlar om självhävdelse, Vågen om kompromisser. Kanske tillhör du dem som blir extra känslosam, romantisk eller kanske till och med stekhet känslomässigt under fullmånens ljus? Eller tillhör du den hyperaktiva gruppen går upp i varv, jobbar till sent inpå småtimmarna, inte kan sova och kanske blir lite arg under dessa dagar?

Oavsett om vi vet om det eller ej blir ALLA påverkade av fullmånen men för er som är födda någonstans mellan 5° – 15° i Väduren eller Vågen, har månen, ascendenten eller någon annan planet här kan det var en omvälvande tid.

Som vanligt tycker jag att det är en god idé att ta fram ditt personliga horoskop och kolla i vilket hus fullmånen infaller. Positionen pekar ut vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.