Horoskop – vecka 13

 

Väduren

Underbart är kort sägs det och du har en supermysig vecka framför dig. Mysiga Venus rör sig nu igenom tecknets sista sju grader – så passa på att visa upp dig, flirta och njuta när du fortfarande är på topp. Merkurius backar retrograd och kommer närmare Solen för varje dag vilket ger en massa prat och glada skratt och antagligen också en resa längs med minnenas allé när du möter vänner ifrån förr eller påminns om saker som skett i det förflutna. Reflektion och återblickar. Bra samtal, plötsliga idéer, flirtar och snabb kommunikation väntas. Helgen domineras av den kraftfulla fullmånen där du kära Vädur kommer att vara en av huvudrollsinnehavarna. Det är så spännande skeenden för dig nu!

Oxen

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det – men jag anar att din själ längtat länge efter Venus nu. På söndag, påskdagen skiftar gudinnan över och kommer in i Oxen igen – där hon är styrande planet. Underbart! Du har en underbar tid att se fram emot. Men, innan dess har vi både påskveckan och fullmånen att ta oss igenom vilket inte är helt okomplicerat eftersom Venus under onsdagen kommer att möta upp med galna Uranus onsd – fred. Oj, det där är inte en harmonisk energi alls. Att detta sammanfaller med en Merkurius retrograd får mig att tänka att du kanske ska ligga lite lågt i relationer samt vakta din tunga. Denna gång blir månen full i ditt subtila, andliga 12:e hus allt händer nu så lita på magkänslan och ställ in dina känslospröt inställda på finlir.

Tvillingarna

Det blåser nya vindar i dina segel nu och du får hjälp ifrån universum att uppgradera din spelplan och ta nya spännande steg. På torsdag äger ett skramligt och kanske förvånande möte rum mellan Venus och Uranus.  Nu kan människor ta sig udda uttryck och kanske är det någon närstående som känner för att bli lite motvalls och hävda sina åsikter. Ta inte åt dig! Nu skapas nya kontaktytor och perioden bör vara uttalat positiv för dig. Du som är född i Tvillingarna tillhör dem som blir mer påverkade än andra när styrande planeten Merkurius backar. Det gör den sedan förra veckan och så kommer det att hålla på fram till den 15/4. Merkurius och Solen möts i en tät konjunktion på söndag vilket är vederkvickande och intressant. Det ger en ny positiv energi trots att planeten faktiskt backar.

Kräftan

Det är en spännande och bitvis även utmanande vecka du har framför dig Kräftan – i synnerhet om du är yrkesarbetande för nu kan nästan vad som helst hända. Uranus möter Venus och på torsdag och har du tur är detta inte en full arbetsdag. Mötet är lite halvgalet men för med sig nya och kanske innovativa smarta tankar så lägg gärna dina tankar på minnet. Ord som lugn och vilsam utelämnade ur texten – även om just frid är det som själen längtar som mest efter. Vi har en tilltagande måne på gång och dag för dag fram till påskaftonen laddas energierna upp. Om vi ska försöka se detta ur den positiva synvinkeln är det mycket motivation, nystart och hopp i dessa stjärnor. Fullmånen infaller i ditt 4:e hus – som styr hemmets sfär och det är här runt din familj som dina tankar bör ligga.

Lejonet

Det är en så härligt eldig och positiv känsla i ditt horoskop just nu och världen är din! Det är fullt pådrag i ditt utåtriktade, sociala nionde hus där Solen, retrograda Merkurius, Venus och Uranus samlats. Är du på resande fot eller planerar att ta dig en avstickare i påsk så är energin perfekt! Va? Nu kanske den vaksamma läsaren studsar till och minns att Merkurius faktiskt är retrograd och det vanliga är att varna för resande. Jag håller inte med. Res men se till att ha lite mer tid på dig än annars så att du kan undvika stressituationer så kommer allt gå bra. Månen blir full i ditt kommunikativa 3:e hus nu! Dessutom möts Solen och Merkurius i samma veva vilket ger en extra glöd till det sociala livet. Se till att komma ut och träffa folk. Det blir jättetrevligt!

Jungfrun

Den här veckan följer inte några traditionella normer och du gör klokt i att hålla en öppen attityd och inte ta någonting för givet. Din styrare Merkurius backar nu igenom ditt djupt kännande 8:e hus där Venus möter upp med Uranus under torsdag/fredag vilket kan ge frihetslängtan och lust att slå sig lös. Ja, allt händer där – i djupet av dina känslor nu. Att du har så många motsägelsefulla planeter i det 8:e skapar en lite halvgalen, våghalsad, suktande energi (som inte är lik dig egentligen) och du kan komma att förvåna alla – kanske till och med dig själv! Lördagens fullmåne landar i ditt 2:a hus vilket ger signal om att de frön, projekt eller tankar som du satte i rullning för ett halvår sedan kan ge dig en ekonomisk eller känslomässig utdelning. Det andra huset handlar ju om vad man värderar så är det inte pengar kan det vara någonting annat du håller kärt och värderar högt.

Vågen

Det här är verkligen din tid Vågen! Du har hela 4 planeter i ditt sjunde hus nu – en av dem är din styrande planet – Venus! Hon kommer att mötas med Uranus på torsdag vilket kan hjälpa dig att ge uttryck för det unika i dig, det innersta i din person och finna ditt personliga uttryck. Coolt! Som om inte det vore nog möts även retrograda Merkurius med Solen till helgen. När alla dessa planeter rör sig igenom ditt romantiska sjunde hus upptar kärlek och relationer dina tankar. Knasiga förvecklingar kan förekomma. Jätteintressant för nu laddas Merkurius upp av Solens värme och välsignas och vederkvicks. Härligt. Dessutom infaller fullmånen i ditt tecken och du hamnar i rampljuset. Det är så positiva vibbar runt dig nu. De skeenden som drar igång nu kommer att påverka ända fram till hösten.

Skorpionen

Du har hela 4 planeter som rör sig igenom ditt hårt arbetande 6:e hus – men Venus möts med Uranus och når ett excentriskt och annorlunda uttryck på skärtorsdagen som kan uttrycka sig i ett behov av att vara fri och slå sig lös. Samtidigt backar ju Merkurius igenom 6:e så  det är inte utan att det kan behövas lite vila och ledighet till påsk. Det sjätte huset handlar ju förutom arbete också om dagliga vanor och hälsa. Om det är någon gång jag skulle rekommendera dig att ta spabehandlingar, yoga, massage eller likande så är det nu. Din påskhelg blir gudomlig! Fullmånen landar i ditt drömska 12:e hus och under dessa stjärnor skulle det inte förvåna om det andliga livet gör sig påmint. Bäst av allt nu är att Venus kliver in i Oxen på söndag och att du nu öppnar upp för en njutbar och kärleksfull period.  Du är en känslomänniska och kärleken betyder allt.

Skytten 

Det börjar röra på sig i horoskopet Skytten och en frisinnad, äventyrlig person som du stormtrivs under dessa vilda stjärnor – hela fyra planeter i ditt glädjerika, eldiga 5:e hus är mer än ett tecken på att det blir en jätterolig period med många glada skratt. Universum har en del överraskningar att bjuda på och påskhelgen är inte bara lugn och vilsam utan kan även visa sig vara spännande, intressant och löftesrik. Det första som vittnar om det är Venus möte med exetriska Uranus som är extra framträdande under torsdag/fredag. Om det är så att du har möjlighet att komma loss, kanske genom en resa är din lycka gjord. På lördag infaller fullmånen i ditt innovativa 11:e hus vilket indikerar att det är nya tankar och kanske nya grupper av människor du stöter på.

Stenbocken 

Det är en otroligt eldig och intensiv energi på gång och Mars dundrar fram igenom ditt tecken den här veckan och möter upp med Saturnus vilket i och för sig kan dämpa hans framfart något. I värsta fall leder det till stress och kanske manar du på dig själv lite väl hårt just nu? Men visst Stenbocken – om du lovar att släppa taget om jobbet lagom till skärtorsdagen kan det vara OK. Venus och Uranus har tätt möte den dagen och det är inte en harmonisk eller njutbar energi – så om du frågar mig som astrolog skulle jag rekommendera semester och hellre att du riktar din uppmärksamhet åt hemmet, vänner och familjen. Helgens fullmåne landar i ditt karriärhus – det 10:e vilket leder till att du under det kommande månvarvet får mycket att göra  – men också positiv uppskattning för allt som du redan gjort. Privat är det njutbara vibbar som fyller dig (i och med Venus entré i Oxen) och känslor som väcks till liv. Det här kan bli hur mysigt som helst!

Vattumannen

Det är tilltagande måne och dag för dag byggs energier upp och stärker vår vilja, ökar takten och bygger upp händelseförloppet.  Det är massor på gång runt dig nu när fyra kul planeter rör sig igenom ditt kommunikativa 3:e hus. Tankar, händelser och människor susar förbi nu. Att Merkurius backar kan, eventuellt ge en lite farsliknande dimension till horoskopet med missförstånd och allehanda förvirrande detaljer. På torsdag brakar Venus ihop med din styrare Uranus vilket förstås sätter sprätt på dina livsandar och du kan ge uttryck för dina innersta känslor. Kanske har du inte lust att väga dina ord på guldvåg utan uttrycker vad det är du har på hjärtat. Månen blir full i ditt äventyrliga 9:e hus vilket förstås är kul. Tillhör du de lyckliga som har en resa att se fram emot under påskhelgen?

Fiskarna

Den här veckan har fyra planeter landat i ditt finansiella andra hus och det kan vara bra för dig att gå lite försiktigt fram i alla ekonomiska förehavanden. Vi har både en retrograd Merkurius och ett möjligen knäppt möte mellan Venus (som förutom kärlek också berör pengar) och Uranus att ta hänsyn till. Så – betala bara dina räkningar i vanlig ordning och ge inte efter för impulsköp, risktagande investeringar eller liknande – för det kan vara lite väl skakigt runt dig. Men, det där är förstås inte allt som kan hända! Venus och Uranus kan precis lika gärna ge dig det du önskar dig i kärlek så tänk på ”Attraktionslagen” och fokusera på din lycka nu. Månadens fullmåne äger rum i ditt djupsinniga, passionerade åttonde hus och även här aktiveras temat pengar, kärleken och våra innersta önskningar. Våga tro att allt är möjligt.