Fullmåne i Kräftan & Månförmörkelse

 

Vi befinner oss nu i slutfasen av eklipssäsongen. Den avslutas inte lugnt och stilla utan i ett hejdundrade crescendo. Så.. om vi drar oss till minnes vad som hände där på annandagen 26/12 så kom den med en nymåne & solförmörkelse i Stenbocken som inföll konjunkt Jupiter på den 4°. De tvåveckorsperiod mellan nymånen & solförmörkelsen och fullmånen och månförmörkelsen kallas just eklipssäsong. Utmärkande för denna tid är att det är en ödesmarkör som gör att lite vad som helst kan hända på jorden.

På fredag kväll blir månen full i Kräftans tecken kl 20:21. Merkurius befinner sig då i en exakt konjunktion med Solen vilket gör detta ännu mer kraftfullt. Samtidigt är detta också en månförmörkelse  vilket är oerhört betydelsefullt för oss alla. (Eklips är ett annat ord för förmörkelse).

Dagen därpå under lördagen vänder Uranus direkt! Tjoho! Där träder vi in i en av dessa tider när inte en endaste rackarns planet är retrograd och för en tid känns livet bara som en curlad bana. Allt bara rasslar på.

Söndagen är den dag de två planeterna är som allra närmast varandra, konjunktionen är perfekt. Nu har även Solen och Merkurius hunnit ikapp och för med sig kraften ifrån eklipsen in i konjunktionen.

OBS! Detta är inte ett förebud om privata katastrofer i enskilda personers liv.

En sak som jag vill lugna alla oroliga själar med är att såväl eklipserna som Pluto/Saturnus mötet som fullbordas under söndagen tillhör den mondiala astrologin – dvs de har med de stora yttre skeendena att göra. Det handlar om länder och politik, ibland naturkatastrofer, ideologier, folkrörelser och faktiskt också religion att göra.

Vi vanliga dödliga kommer att uppleva detta som en superstark fullmåne helt enkelt – vilket inte heller går av för hackor.

Vad innebär det för dig?

Under det kommande månvarvet är det hemmet, våra traditioner, vår familj, föräldraskap och även ansvaret för andra som kommer att belysas. Det kan vara släktens arv, det god namnet, ansvaret över gemensamma egendomar som kommer på tapeten. 

Här i Kräftan är Mångudinnan hemma i det tecken som hon styr och när hon är i sitt eget rike kommer hon förstås allra bäst till sin rätt. För henne handlar allt om trygghet, omhändertagande och näring.

Här blir vi uppmärksammade på våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Månen i Kräftan vill att dina närmaste relationer, familjen, kärleken och hemmet fungerar.

Men för att något av detta skall vara möjligt måste du börja med dig själv först.

Detta är fullmånen i Kräftans frågor till dig:

Respekterar du dig själv och dina gränser så att ingen trampar över dem? Tar du hand om dig själv? Ger du din kropp den vila den behöver? Får du perfekt kost, motion? Älskar du dig själv? Är du snäll emot dig? Blir kroppen väl omhändertagen? Hur är det med din själ? Får den sin näring?

Solen och Månen befinner sig nu mitt emot varandra.  Solen i Stenbocken riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande.

På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek.

🔮 Magic..

Detta är också årets absolut mest kraftfulla tillfälle att göra magi, ritual, bön eller kontemplation. Seanser, spådom och klarsyn främjas också. Och.. se inte detta bara som en dag. Fredag, lördag och söndag är alla maxade dagar och utmärkta att jobba på. Även om det är en fullmåne är de kringliggande energierna så maxade att det här är super för allt rikta in sina önskningar, avsikter och drömmar om det nya året…

Fullmånen – så här ser den ut..

astro_2gw_fullmane_kraftan.37483.51133

Som alltid rekommenderar jag er att plocka fram era egna horoskop och kolla vilket område i ditt liv som denna fullmåne lyser upp.

Hur du hittar var fullmånen & eklipsen faller för dig? Det är ju en punkt på 20° Kräftan  som vi letar efter. 5 grader före eller efter räknas också.

Hur ser man var månen faller?

Hur läser man horoskopscirkeln?

Fullmåne i de olika husen?

The Holy Crap!

Lyssna gärna till avsnittet när jag berättar om fullmånen för gulliga Amanda och Mathilda ifrån superpodden The Holy Crap!

Itunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/holy-crap-podcast/id1489149449?i=1000461977355

Spotify:https://open.spotify.com/episode/0CzSIUpMFwJOskuy0FKdna?si=GsKY3Q1kQmumzbpXfyp32Q