På Himlavalvet – Vecka 3

20200110_161651

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Ja – nu är på andra sidan de extrema transiter som ägt rum under helgen. Hur har ni upplevt denna fullmåne/eklips? Skriv gärna och berätta. Det är fullmånen – fredag, Uranus direkt – lördag och Pluto, Saturnus, Sol konjunktionen under söndag, måndag jag refererar till här.. Jag är så intresserad, nyfiken och spänd på att höra era berättelser.

Det var så molnigt i Stockholm att jag inte kunde se någon måne alls! I desperation och rädsla att missa hela skådespelet kastade jag mig på fredagskvällen in i bilen och körde norrut mot Dalarna. Och där någonstans på vägen började hon att lysa upp min väg. Så vackert! Jag tyckte att känslan var enorm. Ett vidöppet hjärta och en ovanligt fokuserad vakenhet och medvetande.

☀️ ️ SOLEN 22°- 29° i STENBOCKEN ♑️

Denna vecka börjar extremt tufft för Solen med en konjunktion mellan Pluto, Saturnus och Merkurius. Nyss var den med en fullmåne, en eklips och en konjunktion med Merkurius. Solen. Det här är allt annat än enkla energier så det gäller för oss jordbor att hålla tungan rätt i mun och helt enkelt bara söka ta oss igenom måndag och tisdag och därefter lättar det successivt upp eftersom Merkurius först, Solen strax efter lösgör sig ur famntaget med dessa giganter.

Vanligen när är Solen rör sig igenom traditionella jordbundna Stenbocken söker vi våra rötter, traditionen, familjen och vi blir mer grundade och verklighetsnära. De flesta njuter av att bara få landa i den här jordnära energin. Här kan maten, lugnet och harmonin utgöra det centrala för oss i alla fall under Stenbockens första halva. Men här, i stillheten finner vi ofta både tiden att planlägga och lusten och viljan att komma någon vart i livet. Stenbocken står ju för ansvar, ambition och vilja att komma någon vart i sitt liv.  Arbete, struktur, verklighet och varaktiga resultat är Stenbockens gebit.  Grattis på födelsedagen Stenbocken!

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen är i Lejonets tecken fram till kl 15:10 på måndagen när den träder in i Jungfruns tecken. Ja, det passar bra med den arbetsamma fokus som Solen intar här i början av veckan. Under onsdagen vid kl 16:50  går månen in i Vågens tecken och genast blir det lite lättare enklare och ledigare för oss. På fredagkvällen kl 19:25 smyger månen in i känslosamma Skorpionen så det ser ut som detta kan bli en känslosam helg eftersom månen behåller denna djuplodade position hela veckan ut.

♑️ MERKURIUS 24° I STENBOCK – 5° VATTUMAN

Det är ett spännande liv Merkurius lever. Nyss var han konjunkt Sol och blev laddad med positiv energi. Nu lämnar han käckt den övriga gruppen och pilar piggt iväg på egen hand igenom Stenbockens sita grader. Under torsdagskvällen kl 19:35 når Merkurius Vattumannen och här kommer han in i ett stjärntecken han stortrivs i. Här är kan han uttrycka sig, är sugen på att lära sig mer. Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi prata fritt, öppet med vem som helst. I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla!

♒️ VENUS 29° I VATTUMANNEN – 7° I FISKARNA

På måndagskvällen strax före kl 22 skiftar Venus över till Fiskarnas sfär! Här främjas fantasin och drömmarna och för det flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här. Venus högre oktav är hennes andliga väsen och även den längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset kan hon finna och uttrycka här. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

♐️ 6° – 11° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 9° – 11° I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 22°-23° I STENBOCKEN

Kan ni tänka er att Saturnus, tidens gud, alltid pålitlig och i tid faktiskt kommer att bli lite omskakad och upplyst den här veckan. Ja, han kommer ju att få tanka i sig livgivande Solenergi igenom det årliga mötet med Solen. Men extremt är att Pluto är där samtidigt och även han blir genom kontakten med Solen extra laddad, energifylld och potent. Det är en enormt viktig tid vi har framför oss nu.  Saturnus/Pluto konjunktionen kommer att påverka oss i åratal framöver.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 2° 41 – Direkt i OXEN

Uranus vände under natten till lördagen (ca vid 02.00) direkt i Oxen. Som ni alla vet är en planet alltid extra stark i sitt uttryck precis i den stund när den vänder. Det beror på att han under den stationära (stillastående) fasen har stått och bränt på samma punkt. Här i befinner sig Oxen under ytterligare sex år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS 16°43 I FISKARNA

Sedan den 27/11 går Neptunus direkt. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO 22°-23° I STENBOCKEN

I början av veckan har vi en Sol, Pluto, Saturnus konjunktion på 22° i Stenbocken. Under hela januari får vi se de båda värstingarna i konjunktion med varandra, på 22° här nu och mot slutet av månaden på 23°.

Detta skapar genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och  Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 2° 04 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 2° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 8° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss i en eklipssäsong och som alltid under sådana tillfällen står noderna blickstilla.  Nu är de fast på 8° i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan