Grattis på födelsedagen Oxen

 

Du vackra människa, är född med skönhetens och kärlekens gudinna Venus som din ledande stjärna, i ett fast jordtecken dessutom. Detta gör att du ständigt är skönhets och kärleksorienterad.

Du är jordnära, ytterst sensuell och praktisk och utan att ens tänka på det är du ständigt i kontakt med pulsen från Moder Jord.  Jag har” är ditt teckens ledord och visst – det är här och nu som gäller för dig. Du gillar inte det abstrakta, det diffusa som du inte kan ta på.

Att kärleken och de sköna konsternas planet Venus styr gör dig till en sensuell person i ordets djupaste bemärkelse . Allt som stimulerar dina sinnen är upphöjt hos dig. Så du älskar doft, smak, fysisk beröring, vackra ting, konst, musik och förstås kärleken själv.  Oxen njuter av det visuella – att se vackra miljöer och natur och älskar att vistas utomhus och njuta med alla sina sinnen.

Skönhet är viktigare för dig än för någon annan. Ditt hem kanske inte måste vara det lyxigaste men absolut det mysigaste och du är expert på att skapa en härlig atmosfär runt dig.

Du gillar inte att saker och ting förändras bortom din kontroll. Du vill själv i din egen takt fatta sådana beslut. Så plötsliga förändringar, folk som ändrar sig och byter åsikter är inte din melodi för du föredrar det pålitliga och stabila.

Du är trygghetsorienterad så att ha det välordnat för sig med hem, ekonomi och stabila långsiktiga relationer betyder mycket för ditt välbefinnande. Att äga sitt eget hem, att ha välfyllda skåp och en sparad slant på kontot får dig att må bra.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:

Det är så härligt att vara tillsammans med dig och allra bäst förstås att få besöka dig i ditt hem. Det är alltid så mysigt hos dig och man känner sig ombonad, väl omhändertagen och sedd. Generöst visar du omtanke och ger en hjälpande hand till din familj och vänner. Att skapa starka och varaktiga band i både kärlek och vänskap är en talang du har som vi älskar dig för.

DITT HUMÖR:

Den vanligen så godmodiga, mjuka och mysiga Oxen bör behandlas med yttersta respekt och inte tas för given. Att vara kärleksfull och tålmodig är verkligen inte samma sak som att vara dum. Du sägs ha längre stubin än andra och att din ilska är svår att väcka men ve den som lockar fram den kraften. Oxens vrede kan lätt gå över till ursinne och den kraften är inget att leka med.

SÅDAN ÄR DU I KÄRLEK:

Charmiga, romantiska du är kärleksgudinnans gunstling och därför är tvåsamhet och kärlek det absolut viktigaste i ditt liv. Du är ett riktigt kap för den som värdesätter stabilitet, trofasthet, ärlighet och evig kärlek i relationer. Du är magnetisk och din sexappeal är berömd, du är supersensuell och behöver ha en partner vid din sida för att vara lycklig.

Du kan vara lite åt det ägande hållet i kärlek och svartsjuka kan förekomma. Du är ytterst seriös i dina relationer och kärleken är evig för dig.

DIN HEMLIGA SIDA:

Du har en tendens att bli besatt. Det kan röra personer, intressen eller materiella ting. Om du vill någonting så vill du det verkligen helhjärtat och har svårt att släppa greppet – till och med när du måste.

OXEN OCH ARBETET:

Ja, man pratar mycket om Lat-Oxar och det är en aspekt av dig. När en Oxe slappar så är det med varje cell i hela kroppen. I arbetslivet är du verkligen inte lat utan beslutsam, målmedveten och uthållig. Oxen står för stabilitet, pålitlighet och styrka och de är jordnära, praktiska, metodiska. Som anställda utgör du en säker arbetskraft och är oerhört lojal, pålitlig och ser till att få jobbet gjort.

OXEN OCH STYRKAN:

Tjuren är en symbol för styrka och virilitet och dessa egenskaper finns det gott om hos Oxen som genom sin enorma uthållighet orkar med allt. Du har en episk envishet och kan hålla fast vid en tanke, en vana eller en person i princip hur länge som helst.

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:

Du har tendens att fastna på grejer och leva lite i det förflutna. Det kan vara att du spara på gamla sår och förfluten smärta och minnas det som det vore idag. På samma vis kan du komma att älta sådant du borde ha glömt för länge sedan – allt från minnen till gamla oförrätter.

PASSANDE PARTNERS:

Sensuella Vågen är ett klassiskt och friktionsfritt val, Skorpionen väljer du för att få uppleva det hetaste sexet, Stenbocken utgör en stabil och pålitlig partner och ni lockar fram det bästa hos varandra, Jungfrun är ett följsamt och bra val som gör dig lycklig. Vattuman och Lejon kan faktiskt fungera även om de inte är höst på kompabilitetslistan.

RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER:

Väduren driver dig till vanvett och är för dominant, Tvillingarnas och Fiskarnas ombytlighet gör dig otrygg, Skytten räknas inte heller till det bästa valet.

ÄR DU EN SANN OXE?

Känner du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Oxe.  Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan stå i andra stjärntecken.

 • Du är väldigt romantisk
 • Du är jättecharmig och får oftast som du vill
 • Du gillar inte förändringar som du inte själv bestämt
 • Ärlighet och kontinuitet är viktigt för dig i dina relationer
 • Du är zokiakens envisaste person
 • Det är allt eller inget som gäller för dig i kärlek
 • Kontrollbehov och svartsjuka kan förekomma hos dig
 • Du kan vara allt från kostnadsmedveten till snål
 • Du känner väldigt starkt och djupt
 • Du ogillar att bli lurad och är därför lite misstänksam
 • De har svårt att förlåta och kan vara långsint och tjurskallig