På Himlavalvet – Vecka 17

30715450_1786419524730343_8061233614035091456_o

💫 Kära Astrologivänner  💫

Nu befinner vi oss i en superspännande tid när universum byter skepnad helt och hållet igen. Ja – om vi ska vara riktigt petiga så sker den här omställningen redan nu i skrivande stund söndag.

Att Merkurius befinner sig i sextil med Mars har varit väldigt tydligt för mig i helgen (Merkurius= kommunikation + Mars i tekniska Vattumannen) som jag firat födelsedag med massor med människor lyckats skåla, höra grattishälsningar, skönsång, blivit virtuellt uppvaktad och firad på alla sätt. Känner mig jätteglad över detta och tycker att det är fantastiskt att det ens går att genomföra! ❤️ Tack till alla!

Solen träder in i Oxen på söndag eftermiddag redan och kommer sålunda under måndag och tisdag att vara kvadratur Saturnus. Där har vi den kompakta energiväxlingen. Så från snabba, eldiga Väduren går vi nu in i stabila, sensuella Oxen.

Den 23/4 blir månen ny i Oxens tecken och även om det inte är helt exakt har vi en konjunktion till Uranus med här som kryddar till det hela. Den exakta konjunktionen mellan Solen och Uranus infaller föstås inte för än till helgen 25:e -26:e april.

Pluto kommer att vara stationär denna vecka vilket betyder att han lagt in bromsen och försöker allt han kan slå ner på takten inför hans retrograd. Plutos bana vänder under lördagen så det finns massor med plutoenergier med i bilden.

Sammantaget vad kan vi förvänta oss? I sensuella jordtecknet Oxen är det att precis som tjuren Ferdinand sätta sig ner och lukta på blommorna som gäller. Det är en långsam, sensuell energi när det är viktigt att känna in kroppens behov, meditera precis som oxen Buddha gjorde på sin tid. Njut, känn in, landa i kroppen, se på Guds sköna natur och känn in det underbara med att vara människa.

☀️ 0° –  7° OXEN

I underbara Oxen får vi se våren födas och komma ut i all sin prakt. När är Solen befinner sig här i Oxen är det en stabil, envis och sensuell sida vi möter. Här i detta härliga stjärntecken händer saker inte så abrupt som i Väduren. Nej, här i Oxen tänker vi efter innan vi agerar och vi ger oss tid både att låta tanken gro och skapa rotsystem innan vi tar nästa steg. Det är trygghet och stabilitet är viktigt här.  Oxen uppskattar kontinuitet och värdesätter långa samarbeten. Grattis på födelsedagen Oxen. 

🌝  MÅNENS FÄRD

På måndag förmiddag strax före kl 10 glider månen in i Vädurens tecken och vi befinner oss i utandningen, i mörkermånens tid när vi gör klokt i att ligga lite lågt och bara släppa allt det som ackumulerats i oss under den förra måncykeln. Den 23/4 kl 04:26 blir månen ny på 3° 24 Oxen. Härligt! En ny pigg måne som andas nystart och stabilitet allt i ett. På lördagen den 25/4 träder månen in i Tvillingarnas tecken kl 09:20 och det är här i verkligen kan se hur den nya månen verkligen föds när de första strålarna bryter igenom. Hurra! Ett nytt månvarv startar. 

♈️MERKURIUS 15° – 28° VÄDUREN

I lördags gick kommunikatör in i Vädurens tecken. Det här är pionjärens och nytänkarens position och den är nyfiken, ogenerad, pigg och framåt. I Väduren begränsas inte tanken av vad som är möjligt eller omöjligt. Här går Merkurius långt utan för boxen och tar lätt till sig  nya koncept eller hittar på nytt och eget.  Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor. Det är resultatet och målet som räknas och kanske hastigheten också. Merkurius i Väduren

♊️ VENUS 13°- 17° TVILLINGARNA

Härliga Venus – partyplaneten tecken och träder in i Tvillingarna. Den här gången blir hennes besök (pga en retrograd period) alldeles ovanligt långt – hela fyra månader. Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Till helgen befinner sig Mars och Venus i trigon. Underbart! Venus i Tvillingarna

♒️ MARS 14° – 18° VATTUMANNEN

Mars dundrar på nu i stadig takt igenom tecknet. Mars är han inte särskilt driven i denna position, utan fungerar mer på ett mekaniskt sätt.  Se honom som eftertänksam, analytisk, knivskarp. Här lyssnar Mars in andras vilja, försöker bli något av en lagspelare och tänker mer på hur samhället och allmänhetens mående än sitt utifrån sitt eget behov och begär – vilket är mer Mars vanliga stil. Mars i Vattumannens betydelse

♑️ JUPITER 26° I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu när han är så nära Pluto.. Han roll här blir att förstora och i värsta fall förvärra det som redan är. Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS i 1° i VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus 1° inne Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 6° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 19° -20° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 25° I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 6° -7° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 6° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 1° -0° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan en skärningpunkt.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.