Historien om Tjock-Steffe

ladda ned (22)

Har ni sett den häpnadsväckande dokumentären om ”Tjock-Steffe” – Stefan Eriksson? Miniserien ligger på TV4 Play och tillhör man dem som uppskattar en välberättad historia så är denna väl värd att se.

Historien börjar med nyheten om att en 44-årig svensk man har varit med om en fruktansvärd bilkrasch i USA.

Han hade kört sin Ferrari Enzo i 350 km/h på motorvägen i Malibu, Kalifornien, förlorat kontrollen över fordonet som krockat med en stolpe och bilen kluvits itu. När polisen kom till platsen stod mannen mirakulöst nog där livs levande och oskadad utanför bilen, han stank av alkohol och påstod att det inte var han som kört. Utifrån den händelsen vindas hela historien om hans liv upp.

Man får följa Stefan från uppväxten i Uppsala och hur det kom sig att han utvecklades att bli kriminell och hur han under många år var ledare för vad som då kallades Uppsalamaffian.

Sedermera möter Stefan Eriksson möter affärsmannen Carl Freer och när dessa två hjärnor möts når de nya höjder. Tillsammans startade och drev miljardföretaget Gizmondo, levde i lyxliv i England och Los Angeles.

Denna berättelse är oerhört intressant och extrem. Den innehåller så mycket förvånande information och omständigheter att åtminstone jag hisnade och funderade över hur detta verkligen kan vara sant.

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig – utan var bara tvungen att kolla in horoskopen för att se om astrologin kan ge en förklaring – och det kunde den såklart. Detta är förstås inte ett ”riktigt” horoskop eftersom vi sakna en födelsetid här.

Horoskopet är ställt till mitt på dagen – eftersom vi inte vet, men vi kan ändå se en riktigt tydlig skytt-signatur.  Om vi börjar med hans utseende så är glugg mellan framtänderna typiskt för Jupitermänniskor och det kan även tendensen till övervikt vara.

I intervjuerna lyser humorn igenom och man ser hur det glittrar till i ögonen på honom när han berättar om sina skurkstreck och rövarhistorier. Om än grandios så är han onekligen charmig och  underhållande. Intressant nog så hör vi hela serien igenom hur olika personer beskriver Stefan som snäll, vänlig, generös, kärleksfull och hjälpsam. Alla dessa egenskaper är alla förenade med Skytten och Jupiter. Han vill vara en hjälte, vilket också sorterar under Skytten. Att Solen och Mars är i exakt konjunktion ger ju en stark krigargen till hela horoskopet. Här ser vi en orädd kille med ett oerhört driv som inte bangar.

astro_w2gw_stefan_eriksson.23832.32456