Horoskop – vecka 10

 

Det finns en paralleller mellan Jupiter och Ganesha. Jag valde den här charmiga bilden med den sovande Ganesha för att illustrera Jupiters vilande/retrograda läge.

Väduren

Ja, kära Vädur! Denna vinter har livet ramlat på i en rasande takt, utvecklande visst – men kanske har det inte bara har varit enkelt?Denna vecka erbjuder ett trendbrott för det är väldigt glädjande och uppfriskande nyheter som utgör ett trendbrott. Det är en helt enkelt en roligare tid som väntar! Hurra! På tisdagsmorgon anländer Merkurius, pigg och glad till ditt tecken vilket förstås kommer att underlätta i samtal och i förståelsen mellan människor. På onsdag följer härliga Venus efter och 7/3 – 31/3 kommer kärlekens och de sköna konsternas gudinna förgylla ditt liv! Charma, lek och skapa! Nu är det dags att fräscha upp, förnya och öppna sig för allt kul som är på väg in i ditt liv. Det kan vara våren, kärleken eller ett nytt jobb som knackar på din dörr. Vem vet? Venus kallas Lilla Lycka för att hon kommer med tur och glädje.

Oxen

Det är jobbet som har högprioritet i ditt liv även den här veckan. Möjligen upptar yrkesliv mer tid och tankar än vad du själv önskar. Positivt med det är förstås att du får bra resultat för din möda och kan känna dig tillfreds på så sätt. Under veckan skiftar såväl glada Merkurius som din styrande planet Venus över till Vädurens tecken och går in ditt helande, drömska 12:e hus. Nu kommer din själ, dina känslor och din andliga utveckling att behöva få lite mer utrymme. Sätt dig själv i första rummet nu låt dig och ditt eget mående vara det som är det viktigaste. Relationer kommer också på tapeten nu när Jupiters bana vänder för en fyra månader lång retrograd tid. Det här är tid för reflektion, introspektion och insikt. Kanske kan du komma att se dig själv och dina tidigare val i ett nytt ljus. Det är en väldigt bra tid att bryta dåliga vanor och relationsmönster och ta nya friska tag.

Tvillingarna 

På tisdag morgon tar din himmelska styrare Merkurius klivet in i Väduren och ditt 11:e hus som symboliserar vänskap, grupper och även din närvaro på sociala media räknas hit. Det ger ditt nätverkande en positiv, glad och nyfiken ton. Det är så välkommet för härifrån kan du börja förvänta dig roliga händelser. Det kommer att bli en ovanligt lång vistelse här för Merkurius – ända till den 14/5 blir han kvar i tecknet pga av retrograd period som börjar om någon vecka. Att även kärleksgudinnan Venus hakar på och följer efter in i Väduren är superbra för dig för kombinationen av dessa båda krafter är underbar. Hon sprider sin magiska strålglans, förtrollar och förför dig och de du möter. Härligt! Det här kan förstås leda till att romantiken kan få betydelse i ditt liv igen. Kanske lär du känna någon intressant person eller så kan det glimma till med någon du redan känner sedan tidigare. Hur som helst ser det jätteroligt ut.

Kräftan 

Saturnus har nu hunnit få ett starkt fäste och befinner sig mitt emot allt som är du. Det är en krävande position och det är möjligt att du känner att han kastar sin stränga skugga över dig. Han driver dig att jobba, vara seriös och fatta kloka beslut och det kan förstås vara lite tufft. Det väldigt tydliga temat från förra veckan när alla kul planeter befann sig i Fiskarna löses upp nu denna vecka när både vitaminpillret Merkurius och lilla lyckan Venus skiftar in i ditt karriärshus och Vädurens heta sfär. Nu blidas en kvadratur (utmanande energi) till allt som är du. Nej, du ska inte läsa dessa ord som att det är något dåligt med i bilden. Se det hellre som att dessa 2 underbara inte ger sig utan skapar en spänd och pockande känsla – att det just är Venus som tränger sig på är ju underbart och välkommet och hjälper din karriär och livsstil uppåt och framåt. Under de närmaste veckorna kan du göra verkliga framsteg med dina ambitioner.

Lejonet 

Under måndagen så möts Venus och Merkurius – vilket är ett charmigt möte under som äger rum under en enda dag men som gör oss alla på bra humör. Det är i stunder som dessa som man så lätt faller för flirt och charm och kanske kostar på dig att vara lite extra kul och tillmötesgående själv också. Intressant och ovanligt är att de två kommer att mötas igen den 20/3  – så dessa båda datum är länkade.  Den kompakta känslomässiga energin hus som bildades vid fullmånen förra veckan när hela fem planeter möttes i ditt 8:e hus löses upp nu när Venus och Merkurius under tisdag/onsdag hack i häl på varandra glider in i Väduren och ditt utåtriktade 9:e hus. Roligt! Nu väntar en kul tid när intellektuell stimulans, utbildning, resor och kontakter med intressanta personer främjas. Om du tar dig en liten avstickare från vardagen är chanserna till intressanta möten och kanske till och med en långdistansromans överhängande.

Jungfrun

Förra veckans fullmåne inföll ju i ditt tecken vilket astrologiskt är viktig händelse och hela ditt horoskop pekade på dig och dina behov kontra dig och hur du är tillsammans med andra människor. Det är inte fult att var ego Jungfrun – tvärt om! Du behöver verkligen hitta balansen i givande och tagande. Nu återstår att se hur denna fullmåne påverkar dig och dina val framöver – troligtvis har du kommit i kontakt med stora mängder motivation och vilja som hjälper dig att utvecklas. Man kan se det som en känslomässig nystart och ställningstagande. På tisdag påbörjar din kosmiska styrare Merkurius sitt årliga besök i Vädurens tecken. I år kommer det på grund av en retrograd period att pågå ända fram till den 13/5 så det blir en grundlig och djupgående process när du kommer att gå igenom dina känslor och dina djupaste relationer. Vackra Venus följer på onsdagen också efter in till Väduren och livet ser rätt härligt ut just nu. Njut!

Vågen

Solen befinner sig fortfarande i ditt hårt arbetande sjätte hus, pust, så även om inte trycket på dig har lättat så måste du finna ett sätt att frigöra dig lite. Efter en lång och intensiv period av idel flit är det dags att slå ner på takten och hitta lite balans i livet. Fördela dina gracer lite lagom mellan jobb, dina nära och kära och dig själv? Den personliga välmåendet måste få vara lika viktigt som dina plikter. På tisdag kommer pigga, glada Merkurius att kliva in i ditt mysiga 7:e hus som handlar om nära relationer. Hack i häl har han vackra Venus din styrare och detta kära Vågen är de bästa nyheterna på länge. Stor lättnad för dig utlovas och härifrån blir livet roligare, njutbarare och kanske kan även romantisk känsla att ta vid. Venus kan för övrigt även betyda tur och pengar så det är spännande att se vad du attraherar in i ditt liv.

Skorpionen 

Solen lyser upp ditt kreativa och glada 5:e hus i ytterligare två veckor till och det är ett superfint flöde runt dig. På tisdag kliver Merkurius in i Väduren och dagen därpå följer även vackra Venus efter. Hm.. det där låter inte ett dugg dumt för dessa båda underbara planeter landar nu i ditt 6:e hus för arbete, hälsa, helande och dagliga vanor vilket förstås ger dig en boost på dessa områden under den kommande månaden. Det här är ett bra tillfälle om det är något hos dig själv som du vill förändra eller förbättra. Att bli en vältränad, frisk, vacker person som har roligt på jobbet är alltså inte en utopi. Men, det största som sker denna vecka är att lyckans planet Jupiter som ruschat på så friskt igenom ditt horoskop sedan i oktober vänder retrograd på fredag. Det här innebär inte att det är slut på lyckan för din del, snarare att energin vänds inåt.  Nu och fyra månader framåt är tiden när du gör klart och hämta hem alla lösa trådar och processer som satts igång i ditt liv.

Skytten

Energin från fredagens fullmåne har ebbbat ut nu men påverkar dig ändå i flera månader framöver.  Din professionella jag fick en välkommen puff framåt nu och bidragit med en massa inspiration. Under måndagen möts Venus och Merkurius i en härlig, kärleksfull konjunktion som får oss alla på bra humör. Pigga Merkurius tar ett kliv över till Väduren och ditt kreativa 5:e hus på tisdag, tätt följd av lilla lyckan Venus. Wow.. det här är så goda nyheter för det hjälper dig på alla sätt tänkbara sätt. Förutom att du blir i det närmaste magnetisk, pratig och karismatisk och människor dras till dig nu är detta också en viktig och kanske även avgörande tid som väntar dig, Skytten. Din styrande planet Jupiter vänder retrograd på fredag och nu vänds energin inåt under 4 månader. Vad som händer nu är  att du integrerar kunskap och erfarenhet. Se det som du hämtar hem det för att kunna uppdatera ditt sinne. Det är minst lika viktigt som att attrahera till sig skeendet.

Stenbocken

Saturnus har nu hunnit en bra bit in i ditt tecken och det är möjligt att du kan känna att livet börjat innehålla lite väl mycket jobb och allvar. Ja, sådan är han till sin natur din styrande planet men lyckligtvis kan du hantera energin bättre än någon annan och mången Stenbock mår ändå rätt bra i stabiliteten och tryggheten som kommer medföljer Saturnus närvaro. Solen är nu i ditt pratglada, kommunikativa tredje hus nu så passa på att frigöra dig en aning från dina plikter och komma ut och mingla och leka. Intellektuellt är du på topp och tycks vara en outsinlig källa av tankar och idéer och folk vill gärna ha dig med. Det finns glädje och inspiration att hämta i mötet med andra. Att Merkurius och Venus skiftar över till ditt 4:e hus skapar en härlig bakgrund och din berömda charm och svarta humor kan kicka igång. Trots vargavintern finns här ett löfte om roligare och bättre tider. Venus ökar din karisma och gör dig attraktiv. Kärleken är nog inte långt undan nu och kommer den till dig är det risk att det blir en jättelång, kanske livslång relation av det hela.

Vattumannen 

Det är en strålande period du har framför dig Vattenbärare, fylld med möjligheter – för handen på hjärtat, just nu kretsar mycket i ditt liv runt din dagliga strävan med jobb, självförverkligande, karriär och pengar. Solen befinner sig nu i ditt ekonomiska 2:a hus så oavsett om du avser skaffa ett bättre betalt jobb, lägga om dina lån eller vad det kan vara är det bra att passa på att få det gjort – för nu har du ett jättebra flöde på gång och det finns goda möjligheter att du uppnår dina mål enkelt. Merkurius och Venus skiftar över till ditt 3:e hus och Vädurens tecken här i veckan och det öppnar ditt sociala flöde och personliga charm. Det är riktigt roliga veckor som ligger framför dig där dina vänner, nära och kära kommer dig nära och du känner dig sedd och älskad.  Att Jupiter vänder retro på fredag kan vara en välkommen nyhet eftersom utvecklingen inte är så hysterisk längre och nu erbjuds du chansen att komma ikapp dig själv.

Fiskarna 

Solen befinner sig i ditt tecken och du hamnar förstås i blickfånget för allas uppmärksamhet i ett par veckor till och det är en lycklig tid när det mesta i livet känns bra.  Venus och Merkurius möts nu på måndag alldeles i slutet av Fiskarna i en kärleksfull omfamning som sprider härliga vibbar. Love is in the air! Underbart är kort, på tisdag glider Merkurius in i Väduren och på onsdag tar även Venus steget. Detta möte upprepar sig igen den 20/3 och det kan vara intressant att lägga dessa två datum på minnet. Energin är nämligen sammanlänkad.

Eftersom de båda välgörande planeterna glider in i ditt ekonomiska 2:a hus blir energin inte sämre, bara väldigt annorlunda. Det kan vara så att pengar och business och materiellt välmående får ökad betydelse för dig nu.  Du kanske fylls av längtan efter vackra ting och känner att du inte kan få nog.  Bra tid för att söka och få jobb är det också.