Horoskop – vecka 14

great conjunction

⭐️ Väduren 

Det är fullt ös här när Solen fortsätter sin färd igenom ditt tecken. Det är en riktigt fin och eldig vecka som ligger framför dig. Det är du själv, din plats i världen och din person som boostas nu. Man kanske inte tror att det är möjligt livet är så bra på det personliga planet när det är knas runt om i världen men ditt erbjuder nystart och massor av nytt krut. Från måndag får den uppbackning av eldiga Mars som nu byter tecken och ett sådant skifte brukar ju kännas av med en gång. Det är i stunder som dessa som du bör skissa upp nya planer och se vad du kan göra framledes. Finns det något du bör tänka på? Ja, som alltid – ge inte bort för mycket av dig själv utan sätt gränser. Bäst av allt är det kraftfulla mötet mellan tursamma Jupiter och kraftfulla Pluto som fyller dig med motivation och framtidshopp.

💫 Oxen 

Än så länge är bara det bara fina tecken i skyn för dig Oxen. Din styrare Venus sjunger nu på sista versen i ditt tecken och det är bara ni som är födda under oxens sista fem dagar som har möjlighet att fullt åtnjuta gudinnans glans. Annorlunda blir det nästa vecka faktiskt och det finns mycket som antyder att du är på väg in en emotionell process som kan handla om allt möjligt Venusrelaterat – personliga värderingar, pengar och kärlek. Det gäller att veta vad du står och vad du vill ha ut av relationen, arbetet eller vad det än må vara som är på gång inom dig. Venus träder under fredagen in i Tvillingarna och här skrivs ett nytt emotionellt kapitel för alla som hon blir kvar i det tecknet i hela fyra månader april till hela juli.

⭐️ Tvillingarna 

Under måndagen rör sig känsliga månen igenom ditt tecken vilket får dig att känna mer. Det här sker samtidigt som Mars skiftar tecken och kommer i trigon till allt som är du. Wow! Det börjar hända grejer inombords skulle jag tro och det är möjligt att du nu känner dig mer förändringsbenägen än du har gjort på länge. En ny start kanske? Stärkande är förstås det magnifika mötet mellan Jupiter och Pluto – fattas bara – det är en av årets stora astrologiska händelser som ger massor med mod och kämpaglöd till dig. Men det som är väldigt speciellt händer till helgen. Då möts din styrare, pigga Merkurius med Neptunus och underbara Venus som skänker strålglans, romantik och välmående kliver in i ditt tecken och där blir hon kvar i hela fyra månader. Det här symboliserar en ny emotionell era för dig. Underbart!

💫 Kräftan 

Solen zoomar in ditt 10:e hus som handlar om ansvar, jobb och karriär så det ser inte ut som du precis kan slacka efter. Under onsdag – torsdag rör sig Månen igenom ditt tecken vilket kan vara dagar när dina känslor får en lite mer framträdande roll än annars. Det kan till och med bli känslomässigt utmanande eftersom Månen på sin färd bildar vinklar till alla kaxiga planeter. Hoppas att du också ser att det som händer nu är positivt och utvecklande. Vi har ju trots allt fått våra känslor för att de ska hjälpa oss och guida oss i livet. Det är ett megastora grejer på gång på stjärnhimmeln när hela tre planetmöten äger rum och Mars och Venus skiftar tecken. Det blir en ny känsla och hoppfull stråle tänds här inom dig. Det kan vara ett nytt jobb, ett projekt eller en ny idé som tar form här. Våga drömma Kräftan och tro på att du får det du vill.

⭐️ Lejonet     

Saturnus tog första steget in i Vattumannen förra söndagen, vilket är mitt emot allt som är du och därigenom riktas uppmärksamheten mot dig Leo. Under måndagen följer heta Mars efter och i det här heta läget kommer han att befinna sig ända fram till 13/5 så det astrologiska klimatet blir ett helt annat nu och med dessa nya positioner. Under tisdagen möts dessutom Saturnus och Mars så det är inte utan att man misstänker att saker och ting kan komma att ställas på sin spets inom dig eller kanske även runt om dig. Det är inte lätt men att lyssna in andra, att du delar med sig av vad man själv känner och upplever kan underlätta förståelsen. Med kärlek, medkänsla och tålamod kommer även detta att gå bra Leo. På den positiva sidan kan man i alla fall säga att nytillskottet av energi hjälper velpottan att ta beslut och komma till skott.

💫 Jungfrun 

Astrologiskt är det en superintressant vecka du möter som ändrar villkoren lite. Saturnus som förra veckan gled in i ditt arbetshus får nu följe av Mars. Horoskopet antyder att det finns beslut av praktisk art att fatta nu som det är området för arbete och dagliga vanor som markeras här. Framemot veckoslutet möts din styrare Merkurius med Neptunus! Oh! Det kan vara lite känslosamt, andligt och diffust men allt som oftast välgörande för känslolivet. Detta infaller i samma tid som Venus träder in i ditt syskontecken Tvillingarna för att stanna där i hela fyra månader. Det är strålande nyheter förstås för såväl i kärlek, vänskap som familjerelationer. Du som inte lyckats så bra på kärleksfronten kan kanske komma åt den där pusselbiten saknades för att göra bilden förståelig och komplett och vända lyckan? För er lyckliga som lever tillsammans är detta en välsignad tid när ni kan komma varandra nära i kommunikation och känslor.

⭐️ Vågen 

Japp, nu är vi där igen – vid ett megastort energiskifte och det är nästan bara motiverande eldig energi som det bjuds på + förstås en stor dos av Saturnus och Mars som möts i Vattumannen. Vad ska man då göra med allt detta? Du kära Våg är ju född i ett av det fyra ledande tecknen och här kanske du tar fasta på det och visa vägen för andra. Ja, det är ditt lugn, din mentala kapacitet, förstånd och förmåga att leda som efterfrågas här.  Universum upp ett väldigt speciellt upplägg som tar dig och din utveckling till en ny nivå. Solen befinner sig i ditt kärlekshus är nu och dessutom tar både Mars och Venus plats i lufttecken nu vilket är väldigt behagligt och gynnsamt för dig. Våga ta för dig och låt folket se din berömda vågcharm. Ta för dig av livets smörgåsbord nu när chanserna erbjuds.

💫 Skorpionen

Det är en stor vecka med flera väldiga astrologiska händelser som sätter lite av temat för året som inträffar. För dig som är född i ett fast tecken som Skorpionen räknas till kommer den kommande perioden att vara lite mer utmanande än för andra tecken. Saturnus har precis i förra veckan flyttat in i Vattumannen, och vad som enligt soltecken astrologin räknas som ditt hemkära 4:e hus. Under måndagen följer din klassiska styrare Mars efter. Här gäller det att mysa till det så att ditt hem förblir den lugna, trygga, vackra och harmoniska plats som du behöver för att känna dig tillfreds. Mars kan också skänka energi och med Merkurius och Neptunus i ditt kreativa femte hus kanske du stajlar om hela hemmet här i ett nafs. Det är känslor och stora sådana i luften. Jupiter och Pluto har ett kraftfullt möte som laddar dig med massor av expansiv och för all del även kanske sexig energi. Det är sista veckan som Venus befinner sig i din romantikhörna så.. Vem vet Skorpio vad du hittar på nu? Kärleksfronten är ovanligt löftesrik i alla fall.

⭐️ Skytten

Arbete och ekonomi är extra viktiga områden att få kläm på här. Att Jupiter och Pluto möts i ditt finansiella 2:a hus förtydligar detta med all önskvärd klarhet men den konjunktionen ingjuter också expansionsmöjligheter och motivation.  Det kan vara så att du måste genomföra förändringar för att ditt ekonomiska liv ska blomstra på det sätt som du så innerligt önskar. Roligast nu är de astrologiska händelser som äger rum till helgen när mötet mellan Merkurius och Neptunus spelar på dina innersta känslosträngar och hittar en riktigt fin melodi där. Bäst av allt är dock att Venus skiftar tecken och går in i Tvillingarna (alltså mitt emot allt som är du). Wow! Nu kommer hon att vara mitt emot dig i hela fyra månader vilket är en välsignelse för ditt själsliga liv och kärleken.

💫 Stenbocken 

För dig som för alla är det här en tid av stora förändringar och om du vågar sätta din tro till framtiden skapas också nya vägar och möjligheter för dig. Nu möts Jupiter och Pluto – vilket är ett grandiost, kraftfullt möte som skänker hopp och ny vilja.

Under måndagen lämnar Mars ditt tecken och pust! Vad skönt.. Du kommer att uppleva att stressnivån sjunker (även ni som inte visste att ni hade stress kan känna njuta harmonin och lugnet som uppstår). Nu under tisdagen kommer Mars och Saturnus att ha ett exakt möte i Vattumannens tecken och detta kan vara frustrerande som bara katten efter som Mars, själva driven och livslusten, hämmas av Saturnus. Vi vill så mycket men tiden är inte den rätta. Ställ inte så höga krav på dig själv Stenis. Det är helt ok att njuta av sitt eget sällskap eller ägna sig åt det som faller dig in för stunden.

⭐️ Vattumannen 

Det är stora förändringar som äger rum på stjärnhimlen och här går vi in i fas två i processen som leder all uppmärksamhet till dig. Som jag nämnt tidigare här går vi mot en ny era där ditt tecken kommer i fokus i mång herrans år. Ja, förra veckan gick ju Saturnus in i ditt tecken. Nu under måndagen följer heta Mars efter och här och aktiverar dig och hela ditt tecken. På  0° i Vattumannen bildas nu en ”hot spot” som är aktiv och öppen under hela året. På den graden möts nu Mars och Saturnus och här kommer även Jupiter och Saturnus att mötas i december. Det är en ”stor” och väldigt löftesrik astrologisk händelse. Men, här och nu är det en utmanade tid du har framför dig. Frågan är nu om du öppen för lite nya djärva idéer och aktiviteter? Mars stannar i ditt tecken ända till den 13 maj – så det är ingenting för latmaskar. Du kommer få massor uträttat, du blir nöjd med dig själv och utvecklas. Men nej, det är inte en vilsam period.

💫 Fiskarna

Astrologiskt äger flera intressanta planethändelser rum i under den här veckan som ritar om hela den astrologiska verkligheten. Jupiter/Pluto mötet som pågår hela veckan infaller nu i ditt socialt orienterade och grupptänkande 11:e hus. Hm, det är alltså där, i de större sammanhangen som du möter glädje och motivation. Som du vet kan det 11:e huset också vara online. Ja, nuförtiden kan både det 3:e och det 11:e huset indikera internet. För dig som är född i ett rörligt tecken har veckan lite mjukare konturer och fluffigare kontext än de flesta andra tecknen. Merkurius och Neptunus glider in i varandra nu till helgen och i detta idealistiska, andliga och medkännande möte kommer du till insikt om vad du vill, kan och bör göra och vad du måste sätta högst på prioriteringslistan. Kreativitet, artistisk inspiration och kärlek kan också få ett fritt, färskt flöde när Venus flyttar in i Tvillingarna på lördag.