På Himlavalvet – Vecka 14

 

saturn-lB6rhxaOTSEKk4ZNgYCC0A

💫 Kära Astrovänner – Medmänniskor och Jordbor 💫

När Saturnus kastar sin stränga skugga över jorden ställs saker på sin spets. Han är verkligheten, begränsningen och även isoleringen. Man menar att ringarna påminner om distansen. Det skapas ett avstånd  människor emellan som vissa kan uppskatta men som en annan människa tycker är svårt att hantera.

Ja – aldrig har väl Saturnus krafter varit mer uppenbara och påtagliga  i samhället än denna vår när vi alla får uppleva betydelsen av avgränsande ord som social distansering och karantän.  Naturligtvis är inte utan bävan inför framtiden som jag skriver denna krönika – men jag vill också tydliggöra att universum erbjuder oss hopp här.

För oss astrologinördar som tyder tecknen i skyn är utvecklingen naturligtvis oerhört intressant att följa. Förra söndagen gick Saturnus in i Vattumannen och är fortfarande kvar på 0°. Här sattes plogen i jorden kan man säga. Det var första steget i en process och nu följer Mars efter och aktiverar denna punkt igen! Det är ett positivt frö sätts nu som ska gro under året. Den här astrologiska graden ska vi lägga på minnet för det är här Jupiter och Saturnus möts den 20 december 2020 vilket i sig är ett löfte om en ny era. Det är också hit Pluto kommer 2023 och utvecklingen leder oss emot nya erfarenheter, Vattumannens tid.

💥Bäst av allt! Jupiter och Pluto befinner sig i konjunktion 24° i Stenbocken under hela veckan men det är helt exakt kommer energin fram till helgen. Det här ger oss ny kraft, styrka och vilja. Det här är en riktigt kaxig, expansiv och oerhört kraftfull placering som världen verkligen behöver.

☀️10° – 16° VÄDUREN

Nu har Solen redan hunnit igenom tagit sig fram till Vädurens andra dekan! Märkligt upplevelse nu för det känns som att tiden segar sig fram och rusar iväg samtidigt. I impulsiva Väduren blir vi kanske inte så långsiktiga men desto mera entusiastiska och spontana.  Just i år i dessa tider kanske vi måste anpassa oss och hålla vädursenergin i schack. Går det inte att rikta sig utåt kanske vi släpper loss entusiasmen i hemmet, stugan eller det egna företagandet? Vi vill se att saker ska hända nu – helst alldeles nu på en gång.  🥳 Grattis på födelsedagen Väduren!

🌝  MÅNENS FÄRD

Vi har nu en tilltagande måne i Tvillingarna. Tisdag kl 15.00 går månen in i Kräftans tecken och passerar under torsdagskvällen 2/4 både Jupiter och Pluto. Kl 20:30 glider månen in i Lejonet blir då opposition Saturnus och Mars istället. Vid midnatt natten mot söndag går månen in i Jungfrun och så avslutas veckan. 

♓️ MERKURIUS 13° – 22° FISKARNA

Merkurius går under måndagen den 30/3 ut ur skuggan och allt är tillbaka på normal igen. Pust! Nu får vi sannerligen hoppas att Merkurius kommer dock att vara kvar i Fiskarna ända till den 11 april.Merkurius möter till helgen upp med Neptunus i konjunktion.  Merkurius i Fiskarna

♉️ VENUS 26° OXEN – 1° TVILLINGARNA

Venus befinner sig nu sista graderna i Oxens tecken där hon älskar att dela med sig av sina gracer. Det här är hennes hem där hon förstås älskar att vara och hennes energi kommer till sin rätt och blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften de Oxen födda. Konst, musik, skapande, det sensuella, det kreativa och pengar är andra områden som mår bra av denna position. Venus i Oxen

♑️  MARS 29° I STENBOCKEN – 1° VATTUMANNEN

På måndag kväll ca kl 22 träder Mars in i Vattumannens tecken! Oh! Det här är ett stort skifte energimässigt eftersom Mars nu aktiverar en punkt 0° i Vattumannen där den mest intressanta transiten 2020 kommer att äga rum. Det bildas nu en ”hot spot” som vi bör hålla ögonen på under året. Varje planet som färdas över här bidrar till att plöja fåran djup. Mars i Vattumannens betydelse

♑️ JUPITER 24° 56 I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu med de tunga transiter som råder. Han roll här kommer mer att leda till att expandera, förstora och i värsta fall förvärra det som redan är. Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS i 0° 56 VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus i Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 5° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 25° 54 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt löst upp. Genom att Saturnus snart träder in i Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 5°- 6° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 6° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 2° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla annat i horoskooet är månknutarna inte planeter eller asteroider utan en skärningpunkt.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.