Horoskop – vecka 16

Fårskalle - vädur

⭐️ Väduren

Merkurius lyckades under lördagen att ta sig in i Väduren. Pust! Åtminstone ett plus för dig – att du får möjlighet att uttrycka dig.  I extrema tider som dessa när ingenting flöjer det normala har Väduren inte fått tillfälle att sväva ut i sina spontana äventyr, kreativitet, och upptåg. Vad hände med firandet av din födelsedag kan man undra? Lova dig själv att ta igen skadan flerfalt genom att planera in en riktig brakfest vid ett senare tillfälle. Det här är sista veckan som Solen har kvar Väduren. Styraren Mars tråkar på i ditt 11:e hus vilket i och för sig är excellent för virtuella partyn, cyber fester, arbete och kontakter på distans. Nu under veckan kommer Solen att bilda en kvadratur till de dramatiska punkter och planeter Jupiter och Pluto som befinner sig i Stenbocken. för på söndag eftermiddag kl 17:00 ca har den redan glidit över till Oxen.

⭐️ Oxen

På skärtorsdagskvällen passerade Venus 5°20 i Tvillingarna (dit hon kommer återvända snart under den retrograda perioden) och nu är hon inte fullt lika sorglös och obekymrad längre. Det kallas att hon är i sin skugga nu. Hon befinner sig i ditt ekonomiska 2:a hus och det kan vara läge för dig att se om ditt hus och säkra försörjningen. Det finns utmanande transiter på stjärnhimlen förfarande, men jag vill vara tydligt med att det är mycket, mycket bättre energi än på länge och vi ser en ständig förbättring på alla områden. På söndag eftermiddag den 19/4 går Solen in i Oxen och skänker ny energi och glädje till allt som är du. I och med det kommer förstås Solen att vara i kvadratur till Saturnus där. Oh.. det är en påminnelse om stundens allvar. OK – nej, vi kanske inte ska hoppa jämfota och ta ut glädjen i förskott. Det är din tid nu Oxen och snart ska stora förändringar till det bättre äga rum.

⭐️ Tvillingarna

Merkurius fick under lördagen en ny position i Vädurens tecken – vilket faktiskt inte är så dumt för dig. Han står här för snabba beslut, kan uttrycka sig direkt och faktiskt bidra tydlighet. Om du tillhör dem som är flitig på sociala media eller arbetar hemifrån är detta faktiskt idel goda nyheter. Under veckan kommer det att finnas ganska tuff spänning mellan Solen och Jupiter och Pluto. Mars samarbetar också fint med dig nu och här finns inspiration att hämta.

Du gör klokt i att kicka igång din kreativa lust, skrivbok, laptop eller vad du använder. Din musa Venus är redan här hos dig och skänker dig möjlighet att göra riktigt bra från dig. Venus har nu redan hunnit manifestera sin energi i tecknet och som vanligt blir allt härligare och bättre i hennes närhet.

⭐️ Kräftan

I jämförelse med vad du har varit igenom är detta en mild vecka. Visst, det finns fortfarande tuffa transiter och sådant i skyn som knyter an och påminner oss om början av året och de skeenden som aktiverades där. Ja, när världen varit med om en så kraftfull tid tar det tid för oss att trassla oss ur det.

Merkurius har under veckan fått en ny position i Väduren vilket hjälper dig att uttrycka det du måste få sagt och finna de rätta orden. Det är överlag en tid som passar för att fatta beslut och om det är så att ditt liv abrupt ändrat sig, kan detta vara tillfället när du finner lösningen.

Under månd/tisd rör sig Månen igenom Stenbockens tecken vilket förstås spetsar till dina känslor. Här aktiveras punkter Jupiter och Pluto som befinner sig i Stenbocken – både av Solen och Månen. Positivt uttryck är det här en motiverande och igångsättande tid som lämpar sig bra för att skriva ansökningar, planering och faktiskt också utförandet av arbete.

⭐️ Lejonet

Det är väldigt mycket eld med i bilden här Leo! Solen lyser fortfarande upp ditt socialt begåvade, utåtriktade 9:onde hus (eldhus tillhörigt Skytten). Heta eldplaneten Mars befinner sig i ditt relationshus vilket också manar dig till handling och hade vi varit under normala förhållanden så hade vi fått se ta ut svängarna på ett helt annat sätt. Nu gäller det istället att lära in ett annat sätt att leva och vi får lov att lära oss att älska social distans. Övning ger färdighet sägs det. Det här är naturligtvis ingenting för dig Lejonet med ditt stora varma hjärta och kärlek för dina närstående.

Det här är sista veckan som Solen befinner sig i Vädurens tecken och under veckan kommer Solen att vara i kvadratur med Jupiter och Pluto och återaktivera de punkter som markerades i början av januari. Pust! Ja, det är tröttsamt med de här tuffa transiterna men glädjande nog är det här de sista på ett bra tag framöver. På söndag eftermiddag går Solen in  Oxens tecken och vet att härifrån blir allt så mycket bättre.

⭐️Jungfrun

Din styrande planet Merkurius har fått en ny position i Väduren vilket kanske inte är den optimala positionen för dig – men det är åtminstone en pigg, effektiv och rask placering som ser till att saker blir sagda direkt och utan filter. Intressant är Merkurius möte med helaren Kiron. Om du har funderat på att tala ut med någon person, reda ut saker som blivit lite skevt eller dumt sagt så är detta ett riktigt bra tillfälle för sådant.

På söndag eftermiddag träder Solen in i Oxen och ditt 9:onde hus vilket för tankarna till resor och fjärran länder. Eh, det lär nog inte bli något av med den saken så du kanske får ägna dig åt inre resor istället. Själen skriker efter att få bli fylld, den behöver växa, utvecklas och stimuleras. Fyll den med kultur, medvetandehöjning och utbildning. Allt sådant finns till hands online – även yoga.

⭐️ Vågen

Vackra Venus bana befinner sig i Tvillingarna nu vilket passar dig fint. Det finns något mysigt över din stjärnbild nu. Hela världen håller förstås andan nu och undrar vad universum har att bjuda på? Frågan vi alla bär inom oss är förstås; blir veckan svår? Det beror på vad vi jämför med. Förra veckan var i och med fullmånen extremt utmanande och det avspeglades i de dramatiska siffror som visades i nyhetsflödet. Det är klart – man kan inte bara tacka för sig och gå ur ett sådant skeende som att ingenting hade hänt. Vad vi ser här och nu det är att Solen har sin sista vecka i Väduren och kommer därmed att blida kvadratur till alla planeter och punkter i Stenbocken som varit berörda i början av året. Det är förstås utmanande – men inte tillnärmelsevis lika nedslående som förra veckan. Det finns massor av hopp i dessa stjärnor. På söndag eftermiddag ca kl 17:00 går Solen in i stabila Oxen och bara skapar ett nytt klimat.

⭐️ Skorpionen

Det är dock en händelserik och spännande vecka du har att se fram emot Skorpionen. Under månd/tisd befinner sig Månen i Stenbocken, detta sker samtidigt som Solen bildar kvadratur till Jupiter och Pluto och även de grader i Stenbocken som aktiverades under vinters dramatiska skeenden – nu återaktiveras allt detta. Hm, det är förstås lite tuff energi att tampas med men hastigt övergående och detta är sista veckan som Solen befinner sig här i ditt flitiga 6:e hus som står för arbete och dagliga vanor? Kanske tillhör du den stora gruppen människor som redan fått uppleva en förändring i ditt arbetsliv? Det är troligt att vi alla måste tänja på vår kreativitet och uppfinningsrikedom och hitta nya rutiner och sätt att arbeta på. Det blir annat ljud i skällan under söndag kväll när Solen skiftar över till sensuella Oxen och allt blir mysigare.

⭐️ Skytten

Positiva, visionära Skytten är ju känd för att måla med stora svepande rörelser, se till helheten snarare ände små detaljerna. Men nu vecka riktas all uppmärksamhet till Stenbocken och ditt ekonomiska 2:a hus. Här återaktiveras de planeter och punkter som gick igång under vinters dramatiska eklipser och konjunktioner. Hm, det peka på behovet av en budget eller åtminstone att du har bra koll på vart dina pengar tar vägen. Noggrannhet är framgång nu så passa på att organisera, kanske byta till senaste digitala ekonomiska programmet eller hitta andra sätt som underlätta din vardag. Nu kan ju även sådant som rör deklarationer, bokföring vara aktuellt. Bäst nu är att Venus vackra strålar lyser upp ditt kärlekshus och som du kanske vet så underlättar hon inte bra de sociala kontakterna, kärlekslivet och romantiken. Venus styr pengar också det ser ut att gå riktigt bra ut för dig framöver. På söndag tar Solen steget in i solida Oxen. Härligt!

⭐️ Stenbocken
För dig kära Stenbock är det här inte en neutral vecka eftersom Solen som befinner sig i Väduren och bildar en kvadratur till allt som är du. Det återaktiverar de punkter och planeter som markerades under skeendet i januari månad. Processen tydliggörs också genom att Månen rör sig under måndag/tisdag igenom ditt tecken och börjar här sitt sista kvarter.  Från det ögonblicket, onsdag 00:56 är månen avtagande. Hurra! Sett ur coronakrisen perspektiv så är detta riktigt goda nyheter för mänskligheten. Den här delen av måncykeln kallas utandningen.  Det betyder förstås inte att jag tror att allt elände är över – men det år definitivt åt rätt håll. På söndag eftermiddag går Solen in i stabila Oxens tecken och du går emot en kreativare, roligare tid än på länge.

⭐️ Vattumannen

Det finns ett entydigt meddelande till dig som faktiskt gäller fram till lördag. Det bästa är att sätta dig själv i första rummet. ”Because you are worth it”- som i reklamfrasen i alla lägen.  Det är fullt pådrag i ditt horoskop nu när heta Mars krigar vidare igenom ditt tecken. Att han är Vädurens styrande planet och Solen samtidigt rör sig just igenom det tecknet ditt tredje hus gör att människor runt dig – grannar, arbetskamrater och andra som du träffar ofta gärna vill ha kontakt. Den här energin kan positiv vara är starkt motiverade och igångsättande. Den andra sidan av myntet är att det lätt uppstår konflikter nu.

Onsd-fred är månen i ditt tecken vilket gör dig extra känslig och med nerverna lite utanpå. Det bästa du kan göra är att inte låta dessa krafter fara iväg med dig. Stress, frustration och irritation är typiska Marsmanifestationer. Det är alltför att väcka andras vrede nu – faktiskt till synes helt utan anledning. Det här med social distans är faktiskt en riktigt bra grej i dessa tider. Veckoslutet bjuder på helt annan energi.

⭐️ Fiskarna 

Mysiga Venus har parkerat sig i ditt 4:e hus och här bearbetas det innersta skikten i dig med rosenblad och kärlek. Här bor själen och dina rötter och här kommer en underbar fyra månader lång inre healing äga rum. Det här är inte något synligt, utan en inre process i dig som leder till att du älskar dig själv mer, finner balans och lycka inom dig.

Inte helt oväntat i dessa dagar av social distansering är det på online, på sociala media, i nätverket som veckans stora händelser äger rum. Det här beror på att både på att Månen bildar sitt sista kvarter i Stenbocken precis samtidigt som Solen hamnar i skarpt läge med vassa Pluto och nästa omedelbart därefter expansiva Jupiter bara förvärrar saken. Ja, som du hör.. i det här klimatet blir det lätt en höna av en fjäder.

Solen rör sig nu igenom Vädurens sista del och befinner sig nu i ditt ekonomiska 2:a hus. Hit anlände Merkurius ganska nyligen och dessa två kommer att kunna samverka och vara en god hjälp med att hantera ekonomiska frågor. Fråga, maila och ansök. Det finns massor av möjligheter därute som bara väntar på dig