Horoskop – vecka 18

⭐️ Väduren 

För dig, kära Vädur är det idel goda nyheter som väntar. Du har toppentransiter på gång hela veckan vilket kan ses som en garanti för att allt går dig väl nu. Pigga, glada kommunikativa Merkurius befinner sig i ditt tecken och är även denna vecka i ”ömsesidgt mottagande” med din styrande planet Mars! Det är så gynnsamt. Passa på att få saker gjorda nu för detta är en avgörande period. Jättebra tillfälle för att förhandla, fatta beslut, arbeta, charma, förtrolla och få människor att tro på dig. Som kronan på verket befinner sig även Venus i ditt tecken och sprider rosenrött skimmer över din värld. Detta är en tid när nytt hopp kan födas, när kärlek kan gro och växa exempelvis. Förutom att Venus gör dig snyggare och ser till att du får positiv uppmärksamhet påverkar Venus materiell välgång. Hon har en mycket gynnsam påverkan på pengar, ekonomi och överflöd.  Venus kontrollerar även dessa områden och om du tillhör den påhittiga sorten, kanske entreprenör eller egen företagare kan du med fördel göra goda affärer nu. Passa på att all denna positiva använda jordenergin till din fördel.

⭐️ Oxen 

Det är härliga vibrationer i luften Oxen och som alltid när Solen är hemma i sitt tecken, så aktiveras Venus och vi får se hur naturen blommar och livet är skönt att leva. Det är underbart  att vara du nu för du är uppmärksammad och populär och du kan förvänta dig en massa sociala aktiviteter och möten med människor du kanske inte sett på ett tag. Dansa, lek och lev ut din kvinnlighet!

Solen hade under förra veckan sitt starka möte med Uranus, som skänkte en stark injektion av utveckling och förnyelselusta som Solen bär med sig ett bra tag framöver. Du är på väg att ta nya och fantastiska steg i ditt liv Oxen. I synnerhet ni som är födda i början av tecknet kommer under nästa år att ha insett hur mycket som tiden från maj 2018 – maj 2020 betytt i ert liv. Venus rör sig nu igenom ditt 12:e hus (visst – hon är inte hemma ännu, men på rätt väg och snart hemma hos dig)!

 ⭐️ Tvillingarna 

Du kan se fram emot en eldig, motiverande och intressant vecka eftersom Mars dundrar vidare fram igenom ditt stjärntecken. Man anar att du är fylld av idéer, impulser och hela ditt väsen längtar efter att få utvecklas och ta nästa kliv i livet. Se det som att du befinner dig vid livets smörgåsbord. Du kan välja och vraka – men måste förstås inte plocka allt. Det går så bra att välja bort det som du inte är sugen på. Mars befinner sig även denna avslutande vecka i ”ömsesidigt mottagande” som supervibben kallas med Merkurius – vilket gör att dessa två planeter plockar positiv energi ifrån varandra, och kan under perioden till med tillgodogöra sig varandras attribut. Såväl Mars som Merkurius högpresterar nu och du kan få oväntat bra resultat. Dessutom kommer Mars att befinna sig mitt emot lyckans planet Jupiter. Wow.. sammantaget är tillfället rätt unikt och du bör passa på att hålla dig framme. Här bör du kunna få massor gjort, få bra flyt i alla dina förehavanden.

⭐️ Kräftan 

Månen är avtagande under denna vecka vilket faktiskt kan vara ganska skönt. Känslomässigt blir det lite lugnare. Månfasens beskrives som en utandning när man både kan och bör släppa det man inte längre behöver och lägga det bakom sig. Natten till söndag 5/5 blir månen ny igen, i Oxen denna gång och vi träder in i ett nytt månvarv. En ny cykel av händelser. Solen i Oxen ger dig en stabiliserande och jordande energi som gör dig trygg och säker i din roll. I och med att Saturnus vänder retro på tisdag har du två ”tunga” planeter som backar mitt emot dig. Det ger en allvarlig ton till horoskopet och som kommer att gnissla på där i bakgrunden. Att både Merkurius och Venus bildar vinkel till allt som är du är förstås toppen! De två blir räddningen denna vecka och du kan känna dig vacker, säker och oemotståndlig. Kommunikation och tankeverksamhet kommer också att vara belönande och glädjande och du kan komma till klarhet efter klarhet kläcka en och annan riktigt listig idé. Det är i stunder som dessa som du kan tacka gudarna för din tvärsäkra intuition.

⭐️ Lejonet 

Det är en härlig, utåtriktad och trevlig period du har framför dig. Se till att du kommer ut och får njuta lite av livet. Avkoppling och nöjen bör beredas högsta prioritet. Guds fria natur, socialt umgänge, resor eller liknande avbrott i den vardagliga lunken kommer att göra dig lycklig. Du har toppenfina transiter under hela denna vecka. Merkurius som Venus bildar en pratsam, kärleksfull och kanske till och med flirtig trigon. Att vi dessutom har Mars och Merkurius i ”ömsesidigt mottagande” är så löftesrikt och detta pangläge bör användas efter bästa förstånd. Det är inte ofta universum är så här medgörligt. Det är massor som händer och sker i ditt yttre liv, karriärshuset och där möttes ju Uranus och Solen nyligen. De Lejon som är födda i början av tecknet är redan inne i sin stora utvecklingsprocess – de andra får snällt vänta på sin personliga revolution. Men alla har bra flyt så det passar att ett kliv ut, yrkesmässigt eller privat är det här en bra tid att visa framfötterna.

⭐️ Jungfrun

Den här veckan vidareutvecklar de möjligheter till supertillväxt som drogs igång 23/4 igenom mötet mellan Solen och Uranus. Solen befinner sig i ditt visionära nionde hus och allt kan hända. Det kan komma genom en inbjudan eller förfrågan som du får – eller ännu troligare att du själv kläcker en idé. Denna tid främjas allt som har med utbildning, utveckling, resor och äventyr så passa på att anmäla ditt intresse till vad än som fångar din uppmärksamhet. Med andra ord är det är härlig och ovanligt löftesrik period du befinner dig i.  Utvecklingen är dock inte villkorslös – du måste ge upp något, vara redo att kasta din gamla hud och för att kunna gå din spännande framtid till mötes! Kanske är det ditt yrkesverksamma jag som behöver förnyas. Mycket tyder på det eftersom heta Mars dundrar igenom ditt karriärshus nu. Att din styrare Merkurius befinner sig i ”ömsesidigt mottagande” med Mars är skapar idel möjligheter.

⭐️ Vågen

Underbara maj erbjuder dig kärlek, vänskap och härlig samvaro med såväl nya intressanta bekantskaper som gamla kära vänner. Du har sannerligen en toppenvecka att se fram emot och kärlekstemat som de båda fullmånarna i ditt tecken förde med sig fortsätter ett bra tag till framöver eftersom både pratsamma glada Merkurius och din lyckliga stjärna Venus befinner sig i ditt relationshus och får fart på såväl tankar och prat som förmåga att dra till sig uppmärksamhet helt utan att behöva röra en fena själv. Venus sprider kärleksmagi, glamour och romantik runt sig. Veckan innehåller bra idéer och impulser. Förälskade människor och par möts nu och kärleken övervinner alla eventuella problem som kan ha uppstått emellan dig och andra. Var storsint och släppt taget om sår och oförrätter. Det är en underbar energi som tar över nu.

⭐️ Skorpionen 

Solen befinner sig i ditt sällskapliga 7:e hus (relationer) och här tinar själen upp, nu återvänder livsandarna till dig och livet är verkligen en njutbar plats att vara på. Härligt! Din stjärna stiger på kärleksfronten nu. Din styrare Pluto vände ju nyligen retrograd (baklänges) och att backa kommer även Saturnus och södra noden att göra nu till veckan och dessutom är de alla tre i konjunktion! Det är en riktigt mäktig tid för djup känslobearbetning och inre processer som kommer att pågå här under sommaren. Venus och Merkurius glider fram igenom ditt arbetshus vilket förstås är en stor fördel. Ja, den tid på året som projekt och andra processer kulminerar och du kommer i blickfånget. Dessutom färdas Mars igenom ditt åttonde hus (dynamiskt, sexigt och intensivt) vilket passar dig perfekt och får dig att känna dig vital och levande. På söndag infaller den årliga nymånen i ditt sjunde hus – vilket förstås är underbart. Den innebär förstås nya starter, impulser och känslor och du laddas med positiv energi.

⭐️ Skytten 

Merkurius och Venus har nu hunnit en bit in i Väduren och ditt kreativa, påhittiga och passionerade 5:e hus och den positionen är så välgörande för ditt humör och allmänna välbefinnande. Det börjar se ut som att den här våren trots allt har en hel del kul att erbjuda dig både vad gäller spännande händelser och relationer. Heta, dramatiska och provocerande Mars dundrar igenom ditt romantiska sjunde hus nu! Utmaning eller lockelse? Ja, när Mars är med i bilden kan humöret slå om illa kvickt och braka lös med vissa personer men.. han kan precis lika gärna orsaka tändning. Säga vad man vill om Mars men långtråkig är han sannerligen inte.  Han närvaro garanterar att saker och ting lossnar och blir av. Denna vecka möts Mars och Jupiter i opposition. Wow! Det är underbart och tursamt och mitt tips är att smida medan järnet är varmt.

⭐️ Stenbocken 

Bästa med denna vecka är att det är så mycket glad energi på väg in i ditt liv. Pigga Merkurius och härliga Venus har båda hunnit en bit in i Väduren och befinner sig nu i vinkel till allt som är du och sänder härlig energi åt ditt håll. Din styrande planet Saturnus vänder retrograd på tisdag och för en tid intensifieras han och blir väldigt påtaglig. Det här kan handla om att tydligt se, förstå och ta konsekvenserna av det som sker. I vissa fall kan det vara tufft – men för det mesta är det nyttiga insikter.   Under de senaste dagarna har ett ytterst kraftfullt möte ägt rum på ca 20° i ditt tecken – underjordens härskare Pluto, stränga Saturnus och den karmiska södra noden möts nu. Alla dessa tre är förknippad med karma och tidigare liv. Här aktiveras gamla minnen, saker träder fram till ytan och många av oss kommer att komma till insikt, bearbeta och förlåta. Nu ställs dina känslor och åsikter på sin spets.

⭐️ Vattumannen 

Din klassiska styrare Saturnus lägger i backen nu här i början på veckan vilken kan ge en rätt påtaglig och tydlig förändring i känsloläget och möjligen ett sting i hjärtat när minnen du glömt eller förträngt kommer upp. Håll dig steget före och var beredd på att bearbeta och ta hand om vad än det vara må som kommer upp. Detta är skuggan i dig som får komma till tals. Pluto och södra noden bidrar också till den här ”tunga” bilden. Nåväl, dessa processer behöver på intet sätt förstöra våra liv utan mullrar på där i bakgrunden. Men.. ignorerar du närvaron kan minnena/spökena från förr växa sig stora – så detta är under alla omständigheter något du måste hantera. Men.. det finns kul grejer att kommentera här också. Venus och Merkurius rumlar runt i ditt pratsamma 3:e hus. Kul! Det blir sällskapligt, flirtigt och kul. Bäst nu är söndagens nymåne i ditt 4:e hus som gör dig uppmärksam på förnyelse på hemmafronten. Flytta, renovera, styla om eller kanske bara städa? Vad behöver du?

⭐️ Fiskarna

Merkurius och Venus positioner visar att du sannolikt får tur med pengar och jobb nu – så om det är något av detta som du vill ha, förändra eller förbättra är det viktigt att du håller dig framme. Att heta Mars samtidigt dundrar igenom ditt fjärde hus + att Mars och Jupiter att mötas är ytterst tursamt och nu påverkas både hem som karriär.Vissa Fiskar har behov av nya lekvatten för att komma till sin rätt. Andra stannar kvar och städar ur och organiserar basen i livet. Det finns även en hel del att begrunda i ditt publika 11:e hus. Där har vi ett massivt karmiskt möte mellan Saturnus, Pluto och södra noden. Där kommer även Saturnus att vända retrograd nu på tisdag. 11:e huset handlar bland annat om möten med folks tycken, grupper, publikationer och utsändningar eller internet. Vilken bild av dig själv är det som du förmedlar på nätet? Gå gärna igenom kommentarer och bilder på sociala media och helst bör du radera om det är något där som kan missuppfattas.