Horoskop – Vecka 18

Oxen

Astrologiska förutsägelser för tiden mellan den 27/4 – 3/5

⭐️ Väduren

På måndagkväll glider Merkurius in i Oxen och därifrån känns den jordiska närvaron lite väl påtagligt. Hm, för en het liten vädur är allt detta med räkningar och deklaration lite för tråkigt att sitta med. Jorden över huvud taget är väl inte vad du älskar. Men roligt ändå just i år är att hela tre planeter befinner sig i ditt materiella 2:a hus nu, Merkurius, Uranus och Solen. Dessa tre planeter tillsammans är bästa kombinationen för att stimuleras, kläcka nya idéer och kanske få inspiration till att hitta ett nytt smart sätt få pengarna att rulla in. Saturnus och Mars i Vattumannen antyder att en helt ny relation arbete skapas nu. Kanske kan du arbeta på ett modernare och friare sätt? Många jobbar ju hemifrån nu. Kan du vidareutveckla ditt arbete och ta det till en ny och friare nivå?

⭐️ Oxen

Ikväll glider Merkurius in i ditt tecken vilket förstås är en superbra grej. Merkurius Tvillingarnas styrande planet är ju alltid välkommen men den här gången är det lite extra. Vi har ett ömsesidigt mottagande. Det heter så när din styrare Venus är i Tvillingarna samtidigt Tvillingarnas styrare är i Oxen. Det är faktiskt en toppengrej som pågår ända till 10/5.  De är alltså hemma hos varandra och kan utföra varandras arbete. Så, nu får du full tillgång till Venus magiska strålglans och naturligtvis blir uppmärksammad och populär. + Att Merkurius är extra smart och högpresterande där han är. Att Merkurius, Uranus och Solen är tillsammans i ditt tecken är toppen! Det här är bästa möjligheten på året att skapa, att utveckla något extra genialiskt. Det där var på jobbfronten. Men även privat är det här en härlig tid så passa på att njuta, dansa, lek och lev ut din kvinnlighet!

⭐️ Tvillingarna

Nu har du tre inspirerande av planeter i det drömska 12:e hus så det är möjligt att du upplever det som att du inte riktigt kommer åt allt det där roliga som du suktar efter. Människor och platser långt borta kanske upptar dina tankar, och även om det kanske inte är möjligt att göra det du vill göra just nu, finns det alltid framtiden.  Men jag har några godbitar till dig i alla fall. Ikväll glider din styrare Merkurius in i Oxen och som du själv sitter och myser med kärlekens gudinna Venus, Oxens styrare sker nu vad som kallas för ett ömsesidigt mottagande. Det heter så när de är hemma hos varandra och båda planeterna blir förstärkta, högpresterar och kan utföra varandras arbete. Det är faktiskt en toppengrej som pågår ända till 10/5.  Det här med social distansering är verkligen ingenting för dig och hade tiderna varit som vanligt hade det här varit bästa tiden på länge. Nåväl Tvillingarna, påhittig som bara du kan vara gäller det att finna sätt att kringgå restriktioner. Det är i den sociala sfären som allt kommer att hända för dig nu och det kan det faktiskt göra även online.

⭐️ Kräftan

Måndagen börjar lugnt och för en gång skull lämnar planeterna dig lite fri lejd. Men redan under tisdag – torsdag morgon är månen i ditt tecken. Här kommer dina känslor upp på display och det är lätt att se vad som påverkar dig och på vilket sätt. Dessa insikter kan leda till att du känner att det är viktigt att fatta beslut. Är det exvis jobbet eller relation som är skadlig blir nästa fråga; Ska det få pågå hur länge som helst? Sätt gräns. Astrologin är fortfarande lika knepig som den har varit sedan i vintras och vad kan vi annat göra än att leva på ändå. Läs sinnesrobönen för dig själv och tänk att acceptans och anpassning är överlevnadsstrategi nu. Det är en riktigt smart, listig för att inte säga genialisk energi som bildas nu när Solen, Merkurius och Uranus tar är på plats i ditt 11:e hus. Här kan du finna massor med inspiration och glädje. Bra grej är att uppdatera din närvaro på sociala media och nätverka järnet nu.

⭐️ Lejonet

Tre riktigt smarta planeter Uranus, Merkurius och Solen befinner dig i ditt karriärhus vilket förstås vänder blicken emot dig och dina prestationer. Bäst av allt nu är att Venus och Merkurius befinner sig i ”ömsesidigt mottagande” – vilket är att deras energi är på topp. Det här är veckan som du kanske blir positivt uppmärksammad på jobbet och också har anledning att känna dig riktigt stolt över dig själv. Du kära Lejon är ju inte en vän av förändringar precis men nu kan det faktiskt ligga till så att ditt arbete helt eller delvis kommer att förändras. Det är mycket märklig och förvånande energi med i bilden så klokast är att vara beredd på allt och faktiskt öppen för förändring. Alla nya möjligheter – hur konstiga de än kan te sig när du först får hör talas om dem är värda att åtminstone studera och överväga. Det kan visa sig att någon av dem är nyckeln till framtiden.

⭐️ Jungfrun

Bäst nu är faktiskt att Merkurius och Venus befinner sig i ömsesidigt mottagande i dina 9:e och 10:e hus. Veckans smarta trio – Uranus, Solen och Merkurius har träffats i ett snillenas möte i ditt nyfikna 9:e hus vilket vanligen brukar betyda resor. Ja, vi kan väl stryka den detaljen från listan nu och istället gå in på att det 9:onde handlar om kultur, om att studera, förkovra sig och nyfiket och hungrigt ta till sig nya kunskaper. Att utöka din kunskap och upptäcka nya färdigheter kan ha samma effekt av att öppna upp din värld. Här finner vi andlighet, främmande kulturer och faktiskt studier av alla ämnen.

Att Venus plockar nu kan ta emot all detta i Tvillingarna är toppen gör att jag helt enkelt tänker att det är tid för dig att förkovra dig i något ämne, plugga lite. Det ser ut som att du med liten ansträngning kan finna ett bättre jobb. Glöm inte att du är lättlärd, är anpassningsbar och har massor att ge.

⭐️ Vågen 

Jag har fått många oroliga frågor från just Vågenfödda personer på senaste tiden. Det ser ut som många upplever det som att ni vandrar i en mörk tunnel och tappat ficklampan. Astrologiskt kan det förklaras med att Solen, Uranus och Merkurius befinner sig i ditt 8:e hus som faktiskt är den mörkaste platsen i zodiaken att vara på.

Älskade Vågen, vi har faktiskt lite glada nyheter att komma med. Plutos bana vänt retrograd vilket lugnar. Nodernas position skiftar snart + att Jupiter och Saturnus också vänder retrograd inom kort. Sammantaget innebär det enorma förändringar i världssituationen som naturligtvis kommer alla till glädje. Men fokus till dig och din vecka nu Vågen:

Din styrare Venus befinner sig nu i Tvillingarna och är nu i ömsesidigt mottagande med Merkurius. Häftigt måste jag säga för den här länken mellan de båda öppnar upp för helt nya möjligheter. Se till att ha massor med kontakt med andra. Nya chanser, förfrågningar om jobb, nya smarta idéer kan komma. Även Venus är ju i fokus nu så en gammal flirt kan få nytt liv.

⭐️ Skorpionen 

Du tillhör det stjärntecken som kommer att ha det allra bäst under veckan. Hela tre supersmarta Solen, Merkurius och Uranus lyser upp ditt sjunde hus och ökar din attraktionskraft till toppnoteringar. Relationer är i fokus och temat är tillväxt och förändring. Uranus gillar ju inte att saker och ting ska vara som förr utan vill snarare ha förändring och förnyelse. Det kan vara så att det är oundvikligt att hålla samman gamla sätt att leva och arbeta på.  I yrkesmässiga sammanhang kanske man måste tanka om och finna nya, bättre lösningar som är anpassade till tiden vi lever i. På den privata fronten tycks det vara kärlek i luften. Relationer, kärlek, passion och förälskelser främjas av denne energi. Kärleksgudinnan Venus hänger i det sexiga 8:e. Hm.. det låter som att veckan är specialdesignad för dig Scorpio. Bäst nu är förstås det ömsesidiga mottagandet mellan Venus och Merkurius som får dessa planeter att samverka och högprestera!

⭐️ Skytten 

Nu har Solen, Uranus och smarta Merkurius enats i ditt flitiga arbetshus. Låt oss se på den positiva sidan av den tid vi lever i. Saker och ting förändras nu, gamla strukturer löses upp och många känner sig förvirrade, vilsna och kanske till och med rädda i det här.

Men kära Skytten – det är här som ditt geni kommer till användning. Du behöver ständigt omskapa dig själv för att känna att du lever och utvecklas så jag anar att du trivs, utvecklas i det här klimatet.

Oaktat vad du tycker kommer förändringens vindar att blåsa igenom ditt arbetshus. Om du väljer att byta jobb, ta en annan tjänst eller kanske helt och hållet byta spår i livet är helt upp ditt dig nu. Ta vara på de tankar och idéer som kommer till dig nu. Du kan drabbas av en snilleblixt eller få en hint om vad din yrkesmässiga framtid bör innehålla. Det finns så många möjligheter som står öppna för dig och minst lika många sätt för att genomföra det hela på. Klimatet är kreativt och roligt.

⭐️ Stenbocken 

Bara för någon dag sedan vände Pluto retrograd i ditt tecken. Lite längre in i maj får vi se att även Jupiter och Saturnus också kommer att vända retrograd och backa tillbaka igen + att månknutarna skiftar. Pust!

Ja, kära Stenbock.. du är ju styrd av tidens gud Saturnus och du tillhör inte dem som oroar sig för tidens cykler. Tvärt om – du kan konsten att använda dig av de långsammare skeendena och inte gör det dig något om saker får ta sin tid.

Samtidigt som detta pågår har vi ett annat spår i horoskopet – som är av en helt annan karaktär. Det är vår supersmarta trio Uranus, Merkurius och Solen i ditt kreativa 5:e hus. Här står du inför att geni, kreativitet, kraft och nytänkande korsbefruktas och helt nya möjligheter kan uppstå. Till skillnad emot övriga horoskopet är detta en snabb och flyktig energi. Du har inte allt tid i världen på dig att utvärdera om det är bra eller dåligt. Fånga chanserna i flykten när de fladdrar förbi.

⭐️ Vattumannen 

Bästa med den här veckan är förstås alla roliga aspekter som finns här. Mars har en mysig trigon till Venus som resulterar i ett mysigt flöde. Flirt, varma känslor och allt sådant att vänta. Venus i sin tur kommer nu att befinna sig i ett ömsesidigt mottagande med Merkurius. Wow.. Det här om något är vad som ger den här veckan den där rosa färgade glittriga känslan som det är möjligt att du har saknat en tid. Bäst av allt – det håller i sig fram till den 10/5.

Vi befinner oss i tider av förändring – och som du är född i  ett fast tecken kanske det inte är så välkommen information. Men kära Vattenbärare, att din styrare Uranus nu får hänga runt med Solen och Merkurius är en stor hjälp i dina processer. Smarta du finner lösningarna och ser till att allt utvecklas till det bättre.

⭐️ Fiskarna 

Nu rör vi oss i Jordens element – hårt, segt, kargt och verklighetsnära. Inte alls likt den följsamma vattenrike du kommer ifrån. Eh, har det inte varit lite väl mycket prat om pengar, deklarationer och liknande på sistone? Jobb och jobb alltså! Du är lite kringgärdad av motstridighet via Saturnus och Uranus kvadraturen. Den ena är konservativ och vill att allt ska vara som förut och Uranus kallar på revolution, nya tankar, nya tider. Ja – vi vet redan att Uranus går som vinnare ur detta – men kvadraturen ger oss timingen. Lösningen är inte här än. Härligt är att de smarta Uranus, Solen och Merkurius är i ditt kommunikativa 3:e hus så uttryck dig Fiskarna. Via det ömsesidiga mottagandet mellan Merkurius och Venus kan du faktiskt avskärma dig ifrån andra och göra din grej. Konstnärligt och kreativt finns här massor att hämta. Skapa eget  – var ditt sanna unika jag Fiskarna.