På Himlavalvet – Vecka 18

 

zodiako-zenklai-80893867💫 Kära Astrologivänner  💫

Förra veckan möttes Solen och Uranus, en händelse som sker varje år och vanligen går det bra. När Uranus får så mycket uppmärksamhet av Solen får han muskler, mer kraft och positivt sett sätter det fart på utveckling, forskning, nytänkande MEN till de mer negativa yttringarna räknas förvånande, underliga, bisarra och till och med chockande händelser. Det sades en del märkliga saker..

-Trumps förslag att injicera desinfektionsmedel på coronapatienter  eller att behandla dem med väldigt starkt ljus var väl den mest förvånande kommentaren.

Att det svarta guldet – Oljan – gick från att vara en skatt till att folket betalade för att bli av med den var också otippat!

Den största chocken är förstås utvecklingen av smittspridningen. I skrivande stund är världen väldigt nära 3 miljoner registrerade fall. Vi kan inte bara skylla Uranus för detta. Här spelar månknutarna, Jupiter, Pluto och Saturnus sina roller och inte ens Mars är oskyldig.

Det är är en mer sansad vecka vi har framför oss nu än vad vi har haft på länge. Nu kommer vi att kunna känna av Oxens stabiliserande energier tydligare.

BÄST NU är att Merkurius och Venus ifrån måndag kväll – 10/5 befinner sig i ”ömsesidigt mottagande” och båda planeterna får nu möjlighet att visa sig från sin bästa sida.

Att Pluto vände i veckan gjorde hans kraft oerhört potent – och vi vet ju att han inte är en snäll kille så det är skönt att han lugnar ner sig.  När vi kommer in i maj växlar månnoderna tecken och Saturnus och Jupiter vänder retro. Det är härifrån vi astrologer hoppas att den här rasande utvecklingen ska bromsa in och att situationen blir mer hanterbar. Låt oss hoppas det.

Och så planeterna..

☀️ 7°- 13°  OXEN

I underbara Oxen får vi se våren födas och komma ut i all sin prakt. När är Solen befinner sig här i Oxen är det en stabil, envis och sensuell sida vi möter. Här i detta härliga stjärntecken händer saker inte så abrupt som i Väduren. Nej, här i Oxen tänker vi efter innan vi agerar och vi ger oss tid både att låta tanken gro och skapa rotsystem innan vi tar nästa steg. Det är trygghet och stabilitet är viktigt här.  Oxen uppskattar kontinuitet och värdesätter långa samarbeten. Grattis på födelsedagen Oxen. 

🌝  MÅNENS FÄRD

Månen starar sin färd på 20° Tvillingarna, tar sig in i Kräftan på måndagkvällen kl 19:40. Ja, som vanligt innebär det förstås att han då möter månknuten och under onsdagen är månen opposition till Jupiter och Pluto. Natten till den torsdag kl 04.00 (valborg) skiftar månen över till Lejonet  för två dagars vistelse där. På lördag ända tills nästa vecka rör sig månen genom Jungfrun. 30/4 bildar månen sitt 1:a kvarter kl 23:38.

♈️MERKURIUS 28° VÄDUREN – 12° 34 OXEN

Merkurius har verkligen fått upp farten och rör sig hastigt över stjärnhimlen nu. På måndag kväll skuttar han glatt in i Oxens tecken och här uppstår ett märkligt fenomen som kallas för ”ömsesidigt mottagande”. Det uppstår när Merkurius som är hemma hörande i Tvillingarna befinner sig i Oxen, samtidigt som Venus som styr Oxen är i Tvillingarna. Kort sagt – de är hemma hos varandra – men inte samtidigt. Nu förstärker de varandras krafter. Jättebra vibbar med detta.

I Oxen visar Merkurius praktisk och har stora mängder sunt förnuft. Men.. under veckan möts han upp med Uranus och det mötet ger smarta INNOVATIVA tankar och lösningar.

♊️ VENUS 17° – 20° TVILLINGARNA

Venus är vad som på engelska kallas för ”our of bounds”. Det betyder att hon löper lite amok och blir extravild. Från och med tisdag är Venus dessutom i ömsesidigt mottagande med Merkurius (läs ovan). Den här gången blir hennes besök (pga en retrograd period) alldeles ovanligt långt – hela fyra månader. Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Till helgen befinner sig Mars och Venus i trigon. Underbart! Venus i Tvillingarna

♒️ MARS 18°55 – 23°35 VATTUMANNEN

Mars dundrar på nu i stadig takt igenom tecknet. Mars är han inte särskilt driven i denna position, utan fungerar mer på ett mekaniskt sätt.  Se honom som eftertänksam, analytisk, knivskarp. Här lyssnar Mars in andras vilja, försöker bli något av en lagspelare och tänker mer på hur samhället och allmänhetens mående än sitt utifrån sitt eget behov och begär – vilket är mer Mars vanliga stil. Mars i Vattumannens betydelse

♑️ JUPITER 26° – 27° I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu när han är så nära Pluto.. Han roll här blir att förstora och i värsta fall förvärra det som redan är. Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS i 1°48 – 1°55  i VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus 1° inne Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 6°30 – 07°01 OXEN

I söndags möttes Solen och Uranus på stjärnhimlen och Uranus pumpades full med positiv solenergi. Vi kan förvänta oss att han högpresterar nu en tid.

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 20° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 25° I STENBOCKEN Retrograd.

Wow! Nu har Plutos bana vänt retrograd. När en planet har varit stationär och precis vänder  är dess energi väldigt kraftfull. När det gäller Pluto kan de transformativa krafterna upplevas starkt. (Det är inte ovanligt att det uppstår jordbävning vid dessa tillfällen). Pluto backar nu tillbaka två grader till 23° i Stenbocken. Härifrån går det lite långsammare med utvecklingen och vi kan passa att göra sådan som vi inte hann med, fördjupa oss eller varför bara inte vila och njuta av nuet.

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 7° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 7° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 00°09 ° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Nu börjar det blir riktigt spännande här för snart kommer våra månknutar att skifta över till Tvilling/Skytten och det kommer att förändra läget. Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.