Horoskop –  Vecka 2

saturn-pluto-feature-e1577445827893

Veckans Horoskop –  Vecka 2,  2020

Den här första textdelen beskriver det astrologiska läget för oss alla:

Astrologiskt är detta den mest extrema vecka jag får uppleva under återstoden av min levnad. Både Pluto och Saturnus befinner sig nu i Stenbocken 22°. Det kallas för en konjunktion när två planeter träffas. Ungefär vart 33 – 38 år infaller en konjunktion mellan Saturnus och Pluto och dessa möten är ”ökända” som ödesmarkörer eftersom det i farvattnen efter dessa sker stora historiska händelser som markerar mänsklighetens historia och utveckling. Detta förändrar mer på ett globalt plan än det berör oss som enskilda individer. Icke desto mindre befinner vi oss mitt uppe i det.

Vi har allt sedan nymånen den 26/12 befunnit oss mitt uppe i en brinnande eklipssäsong. I fredags gick månen in i sitt 1:a kvarter (ja, vilket kan liknas vid att vi passera halvtid) och därifrån är en tilltagande månen vi har på gång. Den här känslan av att det är något skeende runt ikring oss som växer till sig, byggs upp är något som alla kan känna av.

På fredag kväll blir månen full i Kräftans tecken kl 20:21. Merkurius befinner sig då i en exakt konjunktion med Solen vilket gör detta ännu mer kraftfullt. Samtidigt är detta också en månförmörkelse – vilket är oerhört betydelsefullt för oss alla.

Dagen därpå under lördagen vänder Uranus direkt! Tjoho! Där träder vi in i en av dessa tider när inte en endaste rackarns planet är retrograd och för en tid känns livet bara som en curlad bana. Allt bara rasslar på.

Söndagen är den dag de två planeterna är som allra närmast varandra, konjunktionen är perfekt. Nu har även Solen och Merkurius hunnit ikapp och för med sig kraften ifrån eklipsen in i konjunktionen.

⭐️ Väduren

Härligt nog är måndag en röd dag vilket ger oss lite välbehövlig vila. På tisdag är allvaret och vardagen över oss igen och en superdynamisk vecka ligger framför dig och här gäller det verkligen att hänga med i svängarna. Din styrare Mars är nu i Skytten och i explosiv vinkel till Uranus så det gäller att vara vaken, pigg och på – för det är snabba bollar och drastiska förändringar och chanser som kan komma och gå. Det är stark fokus på Stenbockens tecken och ditt karriärshus nu. Det är viktiga, avgörande dagar när mycket kan hända. Bra tid att få saker gjorda, beslut fattade osv.

Under fredagskvällen blir månen full i sitt eget tecken Kräftan och ditt 4:e hus.  Det är en känslig fullmåne som får oss att fråga efter var man känner sig hemma, tryggheten i livet, fundera över vad som är betydelsefullt och vad som gagnar dig i långa loppet.

⭐️ Oxen

Vackra Venus speglar dig ännu vi har en två – tre riktigt fina dagar framför oss. Men.. mot veckoslutet drar det ihop sig, för dig som för alla. Menar inte med dessa ord att någonting nödvändigtvis måste bli dåligt. Men, jag anar en viss otålighet hos dig kära Oxe. Det är tydligt att du laddat upp, är taggad, sugen på nya utmaningar och upplevelser. Det är livet som väntar på dig! Att Uranus vänder direkt under lördagen släpper lös krafterna. Härifrån kommer alla planeter att röra sig direkt och du kommer att kunna notera en ökad utveckling, saker som rasslar på och drar oss framåt. Det är en fantastisk utveckling som väntar!

Fredagens fullmåne faller i ditt 3:e hus, kommunikationshuset, och det är dags för dig att ta skeden ifrån munnen och uttala, om inte annat så inför dig själv, vad det är du vill och uttryck vad än det vara som du har på hjärtat.

⭐️ Tvillingarna 

Det här är en jättebra vecka för dig och man kan beskriva det som att startskottet till ditt nya 2020 går av. Full fart framåt härifrån alltså. Mars nya läge i Skytten bidrar till det eftersom han är mitt emot allt som är du, en stor inverkan eftersom han ser till att det händer grejer, att det blir lite action i ditt liv.

Din styrande planet Merkurius närmar sig Solen med stormsteg och på tisdagskväll kommer Merkurius att mötas med Solen. Uttryckt lite gammaldags är att Merkurius får komma upp i högsätet hos Kung Sol och där under några gudomliga dygn tanka energi. På söndagen löses konjunktionen upp och Merkurius piper iväg förnyad, vederkvickt, pigg och i toppform.

Fredagens fullmåne i Kräftan infaller i ditt 2:a hus och hela fem mäktiga planeter är samlade mitt emot i Stenbocken och ditt 8:e hus. Ja, det är en viktig tid för dig att fundera över dina värderingar, vad du verkligen vill ha och varför. Det är möjligt att andra ser en potential i dig och vill att du ska axla ansvar och ta ett kliv uppåt i yrkeslivet. Vill du det?

⭐️ Kräftan

Det är så mycket action på gång i ditt relationshus och jag kan tänka mig att allt har kretsat runt dina nära relationer – familj, vänner och partner under helgerna. Under denna vecka kommer Merkurius att närma sig Solen allt mera för att onsd – sönd vara i konjunktion.

Din styrare Månen kommer att vara huvudrollsinnehavare i den inte helt odramatiska fullmånen som äger rum nu på fredagskvällen. Det här är en extremt triggad fullmåne eftersom den också utgör en månförmörkelse. Att den äger rum samtidigt som Merkurius är på Solen är ytterst signifikant. Det kan vara att du verkligen lär dig att uttrycka dina behov på ett nytt och bättre sätt. Det här är din fullmåne och den är ytterst motiverande och hjälper dig vidare i dina utvecklingsprocesser. Fullmånen/eklipsen faller i ditt 1:a hus.

Störst och alltomfattande är Saturnus och Pluto konjunktionen som kommer att vara ”bakgrundsmusiken” i alla våra förehavanden under 2020. Mest tydlig kan den dock tyckas vara denna vecka.

⭐️ Lejonet 

Käraste Lejon, nu kommer din styrare Solen till ett kraftfullt uttryck i och med de nära möten som nu skapas. Denna tid kan vara maxad för självaste Kung Solen. De nära möten han gör med alla planeter är mäktiga och betydelsefulla. Vi ska hålla i minnet alla planeter som möter Solen blir stärkta av det.

Nu börjar det hända grejer i ditt liv och nu menar jag både yrkesmässigt och den privata sfären. Se fram emot en händelserik och fin vecka när vissa skeenden kulminerar och nya dörrar öppnas.

I och med att Uranus vänder direkt under lördagen går vi in i en av dessa gynnsamma perioder när alla planeter strävar och samma håll. Jag kan utlova en riktigt gynnsam och produktiv tid som pågår ända fram till 16/2. Vi har en riktigt dramatisk och kanske till om med och skakig fullmåne som infaller på fredagskväll. Enligt Solteckenastrologin infaller fullmånen/förmörkelsen i ditt andliga 12:e hus. Be, önska in, gör ritual eller magi. Här kan tankens kraft och attraktionslagen göra hela skillnaden.

⭐️ Jungfrun

Veckan börjar lite soft för din del men.. Du som är född i Jungfrun kommer troligtvis att känna av spänningen i atmosfären när Merkurius dag för dag närmar sig Solen. Här laddas Merkurius med ny energi och fortsätter sedan sin färd framåt igenom zodiaken i toppskick. Det kan ge en känsla av upprymdhet. Som Månen också är tilltagande, växer dag för dag gör blir känslan väldigt påtaglig ända fram till fredagskvällen.  Från lördag rör sig alla planeter framåt och den här veckan kommer livet igång på allvar och det är oerhört gynnsamma och glada vibbar i luften som varar ända fram till 16/2 när Merkurius går retrograd.

Vi har dessutom en extra dramatisk fullmåne i Kräftan som äger rum på fredag som gör alla känslor stora och kanske sätta hjärtan i brand. Den kommer att vara av den känslomässiga sorten och här kan hjärtat öppnas. Under dessa stjärnor kan mycket väl en ny kärlek födas eller en avsomnad att få nytt liv. Fullmånen infaller i ditt 11:e hus.

⭐️ Vågen

Vinden vänder nu och du vackra människa blir maximalt triggad av de kosmiska skeendena. Det är så mycket på gång, nästan bara bra nyheter om vi tar ner det på en personlig nivå. Visst – det exakta Saturnus/Pluto mötet pågår naturligtvis. Väldigt omtalat överallt men.. vad som också är sant det är att det är ett tvåårigt skeende som redan färgat hela 2019 och fortsätter hela 2020. Se det lite mer som en bakgrundsmusik som är igång. Du har fullt upp med dig och ditt.

Fredagskvällens dramatiska fullmåne/förmörkelse infaller i ditt 10:e hus, karriärens hus, är en mäktig upplevelse.  Det fortsätter att hända grejer i universum även lördag och söndag. Passa på nu att få saker gjorda! Positivt med fullmånen är att den skakar loss stagnerad energi och den som väntat ska inte behöva vänta länge till. Minns att Jupiter nu är kvadratur allt som är du! Idel chanser! Det är dags för dig att uppdatera din CV och Linkedin profil för om det är någon gång du bör lägga ut krokar för att åstadkomma förändring, kanske ta ett nappatag i karriären, byta bostad eller annat så är det nu.

⭐️ Skorpionen

Veckan börjar mjukt och fint men det är inte precis så som den kommer att avlöpa. Vi mitt uppe i den mest dramatiska transformation man kan tänka sig. Det är så mycket planetariska händelser denna vecka att det är så gott som omöjligt att inte dras med. Fem planeter fyller upp ditt kommunikativa 3:e hus vilket förstås är jätteroligt. Välkomna dina vänner, bekanta, syskon och grannar. Det är dagar som dessa som folk minns dig och vill höra hur du har det.

På fredag infaller har vi den fantastiska fullmånen i Kräftan och månförmörkelsen här! Den faller i ditt utåtriktade 9:e hus. Den är djup, känslig och berör på djupet och stimulerar dina sinnen. Nyfikenhet, vetgirighet, nya intressen och kanske upplevelser är vad som uppmuntras här. Det kan vara studier, känslor, resor av både fysisk och andlig art. Superspännande passage! I och med att Uranus vänder direkt är rör sig alla planeter framåt och livet kan rulla på fint nu. Räkna med att det händer grejer snabbt.

⭐️ Skytten

Mars närvaro i Skytten orsakar en viss rastlöshet hos dig. Det måste hända något snart, säger Skyttsjälen.  Ja, det är klart att du önskar komma igång med livet och ta dig lite vidare. Bäst av allt då är förstås att den här gången finns inga hinder i vägen utan universum serverar förändringar lite oavsett vi vill ha dem eller ej. Merkurius närmar sig Solen med stormsteg och onsd – sönd är de två ett – vilket förstås ger en ökad kommunikation, smarta snabba tankar.

Fredagskvällen bjuder på en dramatisk fullmåne/månförmörkelse som kommer att infalla i ditt 8:e hus. Ja, det här är ett av de där husen som är lite svårt att förstå sig på eftersom det berör det innersta i var människas själ och är förknippat med dina innersta känslor, passion och kanske också psykologi. Det är ett steg i din känslomässiga utveckling som tas här vilket ger en extra dimension till det hela. Det vilda i din själ gillar när det händer något och den här veckan är extremt igångsättande och innehållsrik. En massa kul väntar nu.

⭐️ Stenbocken 

Det är så mycket spännande på gång i ditt horoskop att det nästan är övermäktigt att ta in. Du är nu på väg in i kanske den viktigaste planettransiten under din livstid och härifrån bär det av emot det okända. (Sist Saturnus/Pluto möttes här var år 1518).  Undrar just hur du kommer att uppleva det..  Hela fem planeter är uppradade i ditt 1:a hus och Stenbockens tecken (Jupiter, Merkurius, Solen, Saturnus och Pluto).

Merkurius är otålig och knappt kunna vänta innan han får komma till och sitta i Kung Sols högsäte. Vid dessa tillfällen ons-sön laddas Merkurius upp med ny fräsch Solenergi. Härligt!

Under fredagen blir månen full i ditt 7:e hus som handlar om relationer. Denna fullmåne kommer med en förmörkelse också vilket gör den många gånger starkare än en vanlig fullmåne. Att även Merkurius är med lägger sitt till det hela. Under lördagen vänder Uranus bana rätt vilket ger en extra skjuts till allt. Curlad bana kan man säga för här finns inga hinder, utvecklingen kan rulla på. Slutligen på söndagen är Saturnus/Pluto mötet som mest exakt. Att dessa tre grejer är så tätt samman skeendet alldeles extremt ovanligt och här står du invid ett före och efter. Saker tar en ny vändning hädanefter.

⭐️ Vattumannen 

Lyxiga Venus glider fram igenom ditt tecken även denna vecka och man anar att livet är njutbart och gott att leva. Njut kära Vattenbärare! Ja, inget varar för evigt och den harmoni som vilat över ditt horoskop ändras nu som i ett trollslag. Det är mycket som bidrar till dessa förändringar men ytterst signifikant för dig är det faktum att styraren Uranus kommer i vinkel till heta Mars vilket kan ge både plötsliga och förvånande resultat. Tag inga risker, i synnerhet inte i trafiken nu! I slutet av denna vecka kommer saker och ting att ändras radikalt. Årets första fullmåne lyser upp ditt supereffektiva sjätte hus (arbete och hälsa). Universum anmanar dig att kavla upp ärmarna och återvända till arbetet. Det här piskar upp tempot och jag anar att du välkomnar energiskiftet som är totalt men inte valfritt. På lördag vänder Uranus rätt och det gör att alla hinder är som bortblåsta. Det passar verkligen bra för dig Vattenbärare som tycker om att vara sysselsatt och stimulerad. Positivt kan denna måne leda till yrkesmässig framgång. Känslomässigt är det inte lika lätt för det är intensivt och kräva sin man/kvinna för att bibehålla lugnet.

⭐️ Fiskarna

Universum erbjuder ett totalt enerigskifte som introduceras lite dag för dag men skeendena under fredag, lördag och söndag är astrologiskt sett enorma. Hela fem planeter har raddat upp sig i ditt utåtriktade 11:e hus och den sociala scenen står vidöppen för dig.  Tag plats, gör din grej Fiskarna – men glöm inte att piffa till dig innan du lämnar hemmet för du kan räkna med att bli sedd, hörd och kanske även publicerad eller vem vet kanske även viral? Fredagens fullmåne/månförmörkelse infaller i ditt kreativa, öppenhjärtiga femte hus. Wow! Tipset här är att våga satsa. Att ta steget utanför din komfortzon och ta för dig av livets smörgåsbord. Det här är så spännande! Under lördagen vänder Uranus bana rätt och därmed är varenda planet för en gångs skull på väg åt rätt håll. Det här är precis rätt tid för att agera, att lägga fram rätt förslag, genomföra en affär eller vad än det är du har på hjärtat.

Under söndagen kommer Saturnus och Pluto att befinna sig så nära varandra det bara går. Det här är den mest dramatiska tiden på kanske 33-38 år till dess nästa Saturnus/Pluto möte äger rum.