På Himlavalvet – Vecka 2

its-no-wonder-peoples-of-ancient-times-thought-an-eclipse-was-an-act-of-god

💫 ⭐️ Kära Astrologivänner! ⭐️💫

Extremt viktiga planettransiter som äger rum här och nu. Det är så spännande nu att mina fingrar nästan darrar när jag skriver. Ord som betydelsefullt, viktigt, innehållsrik är alldeles för små för att beskriva detta som vi nu är på väg att möta. Jag känner mig som surfaren som under ett helt liv väntat på ögonblicket han får uppleva den perfekta vågen. Ja, för det vi astrologiskt ser här kan inte vara mer dramatiskt eller innehållsrikt.

Vi har varit på väg emot detta skeende sedan våras när Saturnus och Pluto endast befann sig 2° isär. Men nu är konjunktionen mellan de två ett faktum! 22° Stenbocken – hela vägen. Det är den 12/1 som konjunktionen anses vara mest exakt – men ärligt talat är den det redan nu.

🌕☀️Vi kommer att få vara med om en ytterst kraftfull fullmåne & solförmörkelse som äger rum i Kräftans tecken! Merkurius tar en viktig roll i den här. Fullmånen infaller kl 20: 21 på 20°01 i Kräftan och mitt emot såklart, befinner sig Solen och Merkurius.  

💥Mars har precis fått en ny position i Skytten och kommer under veckan att vara inkonjunkt Uranus. Explosivt!

💥Uranus vänder under natten till lördagen (ca vid 02.00) direkt i Oxen. Som ni alla vet är en planet alltid extra stark i sitt uttryck precis i den stund när den vänder.

☀️ ️ SOLEN 15°- 22° i STENBOCKEN ♑️

Extremt denna vecka är att Solen kommer att vara i med om allt! En konjunktion med Merkurius, en fullmåne, en solförmörkelse. Mot nästa veckoslut bildas ett stellium mellan Solen, Pluto, Saturnus och Merkurius. Det här är så kraftfullt att det trumfar ut allt!

Vanligen när är Solen rör sig igenom traditionella jordbundna Stenbocken söker vi våra rötter, traditionen, familjen och vi blir mer grundade och verklighetsnära. De flesta njuter av att bara få landa i den här jordnära energin. Här kan maten, lugnet och harmonin utgöra det centrala för oss i alla fall under Stenbockens första halva. Men här, i stillheten finner vi ofta både tiden att planlägga och lusten och viljan att komma någon vart i livet. Stenbocken står ju för ansvar, ambition och vilja att komma någon vart i sitt liv.  Arbete, struktur, verklighet och varaktiga resultat är Stenbockens gebit.  Grattis på födelsedagen Stenbocken!

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen är i Oxens tecken fram till på tisdag morgon när den träder in i Tvillingarna. Strax för 10 snåret på torsdag förmiddag går månen in i Kräftans tecken. Här skapas nu förutsättningarna, bordet dukas kan man säga för det drama som kommer att äga rum under fredagen – nämligen Solförmörkelsen och Fullmånen som infaller kl 20:21 under fredagen den 10/1 på 20° 01 i Kräftans tecken. På lördag kl 13:20 skiftar så månen över till Lejonet – och i det läget avslutas denna dramatiska vecka.

♑️ MERKURIUS 12°-23° I STENBOCKEN

Merkurius kommer att ha en alldeles speciell roll i veckans fullmåne eftersom han, kommunikatören, jokern och spelevinken nu tar en tung roll i fredagens fullmåne och Solförmörkelse. Som alltid när en planet möter Solen tankas den på energi och agerar mer kraftfullt därefter. Merkurius färdas under veckoslutet sida vid sida med Solen innan han på söndagen drar iväg.

När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi? Här kanske vi börjar smida våra planer och planlägger vad det kommande året ska innehålla? Struktur, långsiktighet och ihärdigt arbete är vad vi kan tänka på nu. Vi tänker även på vår familj – i synnerhet de äldre, på släkten och vad som har hänt under året. Men allra mest tänker vi med Merkurius här på vår karriär, vår framtid och hur vi ska utvecklas och uppnå våra mål – för oss själva och våra familjer. Merkurius i Stenbocken

♒️VENUS 20° -28° I VATTUMANNEN

Det är en märklig position för kärlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon får framstå som en intellektuellt högtstående varelse som kommer med smarta kommentarer.
Det här är en tid då tankar och ideologier smids och planläggs. Vi människor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för våra åsikter. Vi kan vara lite mer okonventionella och självständiga i våra tankar. Här gillar Venus att debattera, diskutera och vara lite mer fritänkande. Yttrandefrihet och rättvisa är A-O för Venus i Vattumannen.

♐️ 1° -6° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer, börja om på ny kula och kanske fundera på vilka nyårslöften du ska ge dig själv inför 2020. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 7°-9°  I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 22° I STENBOCKEN

Kan ni tänka er att Saturnus, tidens gud, alltid pålitlig och i tid faktiskt kommer att bli lite omskakad och upplyst den här veckan. Ja, han kommer ju att få tanka i sig livgivande Solenergi igenom det årliga mötet med Solen. Men extremt är att Pluto är där samtidigt och även han blir genom kontakten med Solen extra laddad, energifylld och potent. Det är en enormt viktig tid vi har framför oss nu.  Saturnus/Pluto konjunktionen kommer att påverka oss i åratal framöver.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 2°- Direkt i OXEN

Uranus vänder under natten till lördagen (ca vid 02.00) direkt i Oxen. Som ni alla vet är en planet alltid extra stark i sitt uttryck precis i den stund när den vänder. Det beror på att han under den stationära (stillastående) fasen har stått och bränt på samma punkt.

Här befinner  sig i Oxen under ytterligare sex år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS 16° I FISKARNA

Sedan den 27/11 går Neptunus direkt. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO 22° I STENBOCKEN

När de så vida omtalade konjunktionen mellan Saturnus och Pluto ett faktum. Under hela januari får vi se de båda värstingarna i konjunktion med varandra, på 22° här nu och mot slutet av månaden på 23°.

Detta skapar genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och  Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 1° 52 i VÄDUREN

Vår sårade helar befinner sig nu på 1° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 8° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss i en eklipssäsong och som alltid under sådana tillfällen står noderna blickstilla.  Nu är de fast på 8° i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan