Horoskop – vecka 20

 

40 dagar i öknen

Astrologiska förutsägelser för tiden 11/5 – 17/5 – 2020

⭐️ Väduren

Nu väntar en vecka med många förändringar på stjärnhimlen och först ut på banan är din ledande planet Mars som går in i Fiskarnas tecken där han som bekant inte är så stark. För en Vädur kan det upplevas som ett riktigt bottennapp eftersom Mars i den här positionen inte kan ge dig den där ultimata kicken, tändningen och elden som du så gärna vill ha för att känna dig i toppform. Nu skapas här en lite mer betraktande energi och introvert energi som kommer att vara med dig ända fram till 28/6. Efter det kommer Mars pga en retrograd period stanna i Väduren ända in i 2021 i ditt tecken!  Vi kan gott beskriva detta som ketchupeffekten – först ingenting sedan kommer allt! Dessutom kära Vädur vänder Saturnus, Jupiter och Venus retrograd. Oj, även detta låter som tvärbroms. Det klokaste sättet att hantera detta på Väduren, det är att vara chill, glida in i en stilla lunk och acceptera läget. Det kan vara att följa din kropps rytm och helt enkelt se vad livet har att erbjuda utan att pusha på och tvinga fram något. När du väl slutar hetsa ska du se att du kommer att gilla det här livet.

⭐️ Oxen

Åh, vad fort tiden går! Nu har vi redan tillryggalagt två tredjedelar av Solens vandring igenom ditt tecken. Nu står vi inför en annorlunda maj när Mars och Merkurius byter tecken och hela fyra planeter har vänt retrograd. Den intressantaste för dig är ju förstås din styrande planet Venus som förutom vänder retrograd på onsdag och påbörjar då sin baklängesfärd igenom Tvillingarna och ditt andra hus. Det här andas eftertänksamhetens kranka blekhet och här kanske du börjar tvivla. Det kan vara ekonomisk oro eller tvivel på dina egna känslor och ifrågasättande av kärleken. Ja, detta är tänkbara frågeställningar under Venus retrograd för det är en tid av återblickar och eftertanke. Det är också en mycket viktig period för att du ska hinna ikapp dig själv och hinna med att integrera och acceptera dina känslor och allt du varit med om under den här speciella våren. Det kan också vara att man försonas eller kommer närmare varandra under en Venusretrograd så se det inte som något dåligt.

⭐️ Tvillingarna

Nyss backade den norra noden in i ditt tecken vilket på sikt kommer hjälpa dig på traven i alla möjliga hänseenden och du kan välkomna din utveckling och framtid. På måndagskvällen kommer din styrande planet, Merkurius studsande av glädje in i Tvillingarna. Borta bra men hemma bäst förstås! Här kommer han till sin fulla rätt och det finns ingen hejd på vad mycket han hinner tänka, såga och göra. Äventyr och upptåg är verkligen Merkurius grej så det ser ut som du kan ha riktigt roligt här. Vi har också att ta in att Mars går in i sega Fiskarna samtidigt som Saturnus, Jupiter och Venus vänder retrograd. Oh! Det här med Venus kommer ju att påverka dig ordentligt den här gången eftersom hon befinner sig i ditt tecken. Hon gör en fyrtio dagars lång reträtt när du verkligen får tillfälle att känna in och ta pulsen på din förhållande eller dina nära relationer över huvud taget.

⭐️ Kräftan

Det är en ganska stilla vecka vi går in i nu som kommer att passera mer eller mindre obemärkt trots att vi har fem förändringar att räkna in. Två planeter Merkurius och Mars byter tecken och Venus, Jupiter och Saturnus vänder retrograd. Hepp! Nu har vi såldes hela fyra planeter som backar – Plutos bana vände ju retro redan tidigare. Solen, som nu har trätt in i Oxens sista dekan har i snart en månad sett till att din fokus funnits på det utåtriktade 11:e hus där arbete där mötet med andra varit extra betydelsefullt. Naturligtvis räknas digitaliserade möten också dit. Nu bildar Solen närmar sig en fin trigon till Jupiter och Pluto generellt är det ganska mysigt om än lite segt. Råd till dig kan vara att helt enkelt inte förvänta dig så mycket just nu utan mer se tiden an och leva i nuet.

⭐️ Lejonet

Efter förra veckans praktfulla fullmåne varvar hela världen ner nu och det blir en lugn och harmonisk vecka som ger dig respit. Ett kraftfullt energiskifte som äger rum på himlen och nu kan det kännas som att universum kastar sig på bromsen. Det kan kännas som tvärstopp först för energimässigt växlar hela livet ner på ett standbye läge som passar väl till den rådande situationen på jorden. Venus, Jupiter och Saturnus vänder retrograd under denna vecka och därmed har vi hela fyra planeter som backar. Mars vår hetsiga krigare som hållit din fana högt nu i sex veckor skiftar över till Fiskarna tecken vilket innebär att det inte finns så mycket energi att hämta ifrån det hållet. Solen befinner sig nu i Oxens tredje dekan och även att allt pekar på att du vill uppåt och framåt i karriären är det inte så troligt att det kommer att ske just nu så kanske är det bäst att skicka in ansökningar och sedan inte tänka mer på saken. Mys med familj och vänner.

⭐️ Jungfrun

Det händer grejer på din planhalva nu som gör att livet kommer att få helt nya konturer. Vi har stora förändringar på gång och först ut på banan är Merkurius som träder in i Tvillingarnas tecken. Härligt! Där på hemmaplan kan han verkligen ta ut svängarna till fullo. Dessutom.. träder heta Mars in i Fiskarna på onsdag morgon och det om något får ju hjärtat att klappa och blodet att rinna lite fortare igenom dina ådror. Det är två år sedan vi hade den här positionen och nu ska det bli spännande att se vad du gör av bonusenergin som Mars och Merkurius tillför! Det här är verkligen toppenbra läge. Härligt! Du kan och bör ta plats nu och kliv fram och visa dina sanna färger, vem du är och vad du vill. Mars kommer att vara med dig i heal sex veckor fram till den 28/6 vilket förstås är cool. Spännande den här veckan är också att flera planeter vänder retrograd vilket förstås ändrar stämningen. Intressantast för dig nu är förstås Venus 40 dagars retrograda rörelse som får dig att se och förstå dina relationsmönster lite tydligare.

⭐️ Vågen

Man anar att ditt hjärta längtar efter frihet och att fritt kunna resa och umgås. Det är en förändringarnas vecka som två planeter skiftar tecken och tre vänder retrograd. Det är dessvärre inte pangläge för att sätta igång med utåtriktade projekt eller liknande. Vi befinner oss nu i Oxens sista dekan och din styrande planet Venus är nu på väg att vända retrograd på onsdag. Hepp, detta är början av Venus fyrtio dagar tid när hon sägs vara borta från stjärnhimlen, nerdragen i Hades eller ett kaninhål är frågan? Hon kommer snart inte att vara synlig och när hon kommer tillbaka så återföds hon som morgonstjärna. Vad det här kan innebära är själslig utveckling. Att du går igenom en mognad som fördjupar dina känslor och personliga värderingar.  Härligt! Venus styr ju inte bara attraktion och kärlek – hon älskar överflöd och styr våra personliga värderingar och även pengar. Allt som har med ekonomi, i synnerhet delade tillgångar, banker, ekonomisk hjälp och finans stärks.

⭐️ Skorpionen

Nu har svallvågorna efter din kraftfulla fullmåne hunnit bedarra och det är en lugn vecka som ligger framför dig. Det här med inbromsning blir nog ett tema som kommer hålla i sig en tid eftersom årets retrograda period är här och bara denna vecka kommer Venus, Jupiter och Saturnus att vända sin bana. Ja, med den energin vänder vi oss mera in i oss själva och utvecklas i vår egen takt. Din styrare Pluto är ju retrograd sedan en tid och nu kommer även din klassiska styrare att flytta in i mjuka Fiskarnas tecken och ditt kreativa femte hus. Mysigt, härligt och skapande skulle man kunna säga om det här. Det skapas en mjuk, lekfull energi som lätt kan överföras till skapandekraft, till dans, lek även kärlek och det verkar som att du mår riktigt bra nu. Solen och Uranus är mitt emot allt som är du och tillsammans med allt annat i horoskopet känns det som att du landat på en bra och trygg grund och vet vem du är och vad du vill.

⭐️Skytten

Det är så många komponenter som ändrar ditt astrologiska landskap nu och härifrån tänds hopp om varaktig förändring, positiva förändringar och massor av utveckling. Det första och största är processen med den södra noden som under 20 månader kommer att plöja igenom ditt tecken. Nu på måndagskväll tar pigga Merkurius ett skutt och piper in i Tvillingarnas tecken och hamnar således i mitt emot allt som är du. På onsdag glider Mars in i Fiskarna och ditt fjärde hus för en sex veckors vistelse vilket också kommer att påverka dig massor. Under hela detta år har planeter rusat framåt, händelserna, den ena mer förvånande än den andra har ägt rum, tillsynes helt utanför vår kontroll. Nu blir det ändring på allt detta eftersom tre planeter vänder retrograd nu – vilket kan liknas vid att kosmos kastar sig på handbromsen och skriker stopp! Härifrån tystnar larmet och det är en lugnare fas som symboliserar en inre utveckling du har framför dig.

⭐️ Stenbocken

Månen rör sig igenom ditt tecken under måndag-tisdag vilket ju förstås kan vara lite känsligt och det är viktigt att du lyssnar till vad du och din kropp behöver. Det är två saker på samma tema som infaller samtidigt. Mars tar klivet in i Fiskarna och ditt kommunikativa tredje hus. Detta sker i samma veva som Merkurius att lämna Oxen och glider in i sitt hemma tecken Tvillingarnas tecken och ditt arbetsamma 6:e hus. Väldigt mycket Merkurius och Tvillingarna med andra ord. Det här får mig att tänka att det är dags för dig att ta bladet från munnen och se till att formulera dina tankar runt affärer, arbete och pengar.

Solen och Uranus befinner sig i Oxen och ditt kreativa, skapande 5:e hus vilket får mig att undra om du går och ruvar på en kreativ idé? Kanske ska du starta eget? Eller vad är det som rör sig där inne? Under den här veckan vänder tre planeter retrograd vilket gör det här till den perfekta tiden att planlägga och tänka ut detaljer. Att sätta dina idéer i verket kanske du hellre gör lite längre fram säger stjärnorna.

⭐️ Vattumannen

Det är energiskiften på gång här och för dig är det förstås kännbart när heta Mars som varit din följeslagare sedan i början av april nu glider in till Fiskarna på onsdag morgon. Merkurius skuttar in i Tvillingarna och vips.. Mera snack och mindre verkstad. Ja, vad jag menar är att det blir avsevärt lugnare i ditt inre när stressiga Mars släpper greppet om dig. Merkurius däremot i ett lufttecken är en gott stöd i dina tankeprocesser.  Nu kan du komma ikapp med sådant som blivit liggande, lite rensa i röran och hinna med att svara på mail och stuva undan pappersarbete.  Nu kanske du kan börja jobba på att uppnå dina egentliga mål som vi anar kan ha blivit lite åsidosatta under en tid. Mars entré i ditt 2:a hus kan vara en indikation på förändringar på jobbfronten. Bra grejer också som man anar är ett resultat av redan nedlagd möda. Vi har hela tre planeter som vänder retrograd denna vecka och den som påverkar dig mest är förstås Venus vars bana vänder på onsdag. Under de kommande 40 dagarna kommer du att behöva fundera lite djupare över dina behov i kärlek.

⭐️ Fiskarna

Det är verkligen i de rörliga tecken som all konstruktiv action äger rum nu. Ja, universum kastar sig på handbromsen, hela fyra planeter går retrograd vilket leder till att hela världen släcker ner och vem kvicknar till då, om inte fina Fisken. Ja, det hade man i och för sig kunnat ana att du skulle stå på lur som en gädda i vassen. Nåväl, det som händer nu är att heta Mars träder in i ditt tecken för att skapa ny en helt ny energi runt dig. Det är han som är motivationen, lusten och passionen och bäst av allt är att han kommer att vara med dig i hela sex veckor. Positivt med Mars är all överskottsenergi han tillför – men den mindre bra sidan är att han triggar konflikter och ställer saker på sin spets. Ja, det är viktigt Fiskarna att du är herre på täppan, ja i alla fall herre över dina känslor och gränser för annars kan saker gå överstyr. Andra kul förändringar nu är Merkurius nya position i hemmatecknet Tvillingarna där han är kung! Toppen även för dig faktiskt.