På Himlavalvet – Vecka 20

zodiako-zenklai-80893867💫 Kära Astrologivänner  💫

Vi har en maxad vecka framför oss när Venus, Jupiter och Saturnus vänder retrograd vilket förstås sätter oss i ett helt annat läge än tidigare. Pluto har ju redan vänt retrograd så vi har fyra retroplaneter på gång.

Det är upp till bevis om den teori som jag beskrev i ett tidigare inlägg 11/4 har någon relevans alls.Det är mina tankar och Reflektioner runt Covid 19. Jag tycker ännu inte att jag har sett den inbromsning av spridningen som jag hade hoppats på. Men kanske, hoppas, hoppas kommer det nu. Med alla dessa retrograda planeter borde det verkligen lugna sig nu. Tills dess har vi bara att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma. 

På måndag skiftar Merkurius över till sitt hemma tecken Tvillingarna. Tjoho! Det är verkligen en riktigt bra nyhet.

På måndag/tisdag befinner sig Mars i den kristiska eller om du hellre vill, den anarektiska graden i Vattumannen. Här är hans energi förhöjd den anses vara det ända tills han på onsdag morgon byter tecken till Fiskarna. Inte hans drömställe att vara på – men för oss människor är det dock lite lamt men helt OK i alla fall.

☀️ 14°- 20°  OXEN

I underbara Oxen får vi se våren födas och komma ut i all sin prakt. När är Solen befinner sig här i Oxen är det en stabil, envis och sensuell sida vi möter. Här i detta härliga stjärntecken händer saker inte så abrupt som i Väduren. Nej, här i Oxen tänker vi efter innan vi agerar och vi ger oss tid både att låta tanken gro och skapa rotsystem innan vi tar nästa steg. Det är trygghet och stabilitet är viktigt här.  Oxen uppskattar kontinuitet och värdesätter långa samarbeten. Grattis på födelsedagen Oxen. 

🌝  MÅNENS FÄRD

Under måndagen befinner sig den avtagande månen i mitten av Stenbockens sfär. Det innebär att han kommer att passera över Jupiter och Pluto på sin väg ut ur tecknet.  Tisdag eftermiddag kl 17:40 skiftar månen över till Vattumannen och kommer ganska omedelbart där att möta Saturnus. Månen bildar sitt sista kvarter torsdagen den 14/5 kl 16:03 på 24° Vattumannen. Natten till fredag kl 03:30 glider månen in i Fiskarna och möter upp med Mars. Söndag 15:40 går Månen i Vädurens tecken och så avslutas vår vecka. 


️ MERKURIUS  28° I OXEN – 12° TVILLINGARNA ♊️

Merkurius har verkligen fått upp farten och rör sig hastigt över stjärnhimlen, två grader per dag minst. I Oxen visar Merkurius praktisk och har stora mängder sunt förnuft. Han skiftar på måndagskvällen över till Tvillingarnas sfär. Toppen! Merkurius stortrivs ju såklart i sitt hemma tecken. Här kan han verkligen utföra stordåd och hjälpa oss människor med tankar, idéer och kommunikation.  Merkurius i Oxen

♊️ VENUS 21° TVILLINGARNA RETROGRAD

Venus är stationär och stampar på samma grad fram till på onsdag morgon kl 08:40 när hon vänder retrograd på 21° 50 i Tvillingarna. Här påbörjas de 40 dagarna när Venus tycks vara försvunnen från himlen. Det är ett fenomen som uppstår när Venus är för nära Solen. Solens strålar lyser helt enkelt starkare och därför syns inte Venus. Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet.  Venus i Tvillingarna

♓️ MARS 28° VATTUMAN – 3° FISKARNA

Här kommer den eldiga planeten in i en mjuk, känslig miljö som inte fungerar alls för Mars syften.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här och känner sig hämmad och handlingsförlamad. För oss människor är det dock underbart att Mars är i Fiskarnas tecken. Det kanske inte blir så oerhört mycket arbete utfört – men Mars ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna.

♑️ JUPITER 27° I STENBOCKEN

Jupiters bana vänder retrograd på torsdag 14/5 2020, kl 16:31 på 27° 14 i Stenbockens tecken. När expansiva Jupiter vänder kommer kommer han att fungera lite mer introvert. Det är möjligt att det känns som ett stort – Var god dröj – för under den retrograda fasen mognar processerna. Jupiter har nu redan hunnit avverka ett halvår av sin ettåriga vistelse i Stenbocken. Han har också lyckats kvalificera sig som en av huvudrollsinnehavarna i vinterns dramatiska skeende i Stenbocken där han mötte upp med Mars, Saturnus och Pluto.  Jupiter kan inte sovra vad som är ont eller gott. Han gör sin grej bara, – gör allt stort! Exempel på det är Jupiters roll i Me To-rörelsen och nu senast Jupiters roll i spridningen utav Covid 19. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS i 1°55 – 1°57  i VATTUMANNEN

Måndag 11/5, kl 06:10 ca vänder Saturnus retrograd och börjar backa. Den annars så illa sedda och ovälkomna planeten Saturnus har lyckats ådra sig stjärnstatus 2020 eftersom han är en av huvudrollsinnehavarna i skeendena  här på jorden. Här backar han nu tillbaka in i Stenbocken. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 07° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 20° I FISKARNA

Under veckans fullmåne kommer Fullmånen att infalla i trigon med Neptunus. Härligt! Det här ökar den andliga närvaron i fullmånen. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° I STENBOCKEN Retrograd.

Wow! Nu har Plutos bana vänt retrograd. När en planet har varit stationär och precis vänder är dess energi väldigt kraftfull. När det gäller Pluto kan de transformativa krafterna upplevas starkt. (Det är inte ovanligt att det uppstår jordbävning vid dessa tillfällen). Pluto backar nu tillbaka två grader till 23° i Stenbocken. Härifrån går det lite långsammare med utvecklingen och vi kan passa att göra sådan som vi inte hann med, fördjupa oss eller varför bara inte vila och njuta av nuet.

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 8° 12 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 8° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

️ MÅNKNUTAR I TVILLINGARNA & SKYTTEN
Du kanske trodde att mänskligheten peakat i teknologi och nya sätt att kommunicera?  Den 5/5 gick den norra noden in i Tvillingarnas tecken och härifrån och 1,5 år framöver når uppfinningsrikedomen och kommunikation helt nya höjder.

Du är inte bara vad du äter – med Norra Noden i Tvillingarna är det tydligare än någonsin att du är vad du tänker och vad du säger. Det är information, inlärning, teknologi, forskning, högre studier och utveckling som väntar. Det här är ytterligare en faktor som driver oss framåt i utvecklingen och visar att vi är på väg in i en helt ny tidsepok när det blir viktigare än någonsin hur vi påverkar och når ut till andra människor.

I detta rörliga dubbeltecken gäller det att huvudet på skaft och försöka särskilja vad som är riktig information och vad som är ”fake news”. Från äkta informativ information till smutskampanjer och skvaller. Tvillingarna ser till att hålla oss alerta och visar att det alltid finns minst två sätt att se varje nyhet på. Nu väljer vilken information vi tar till oss, delar den och lär oss om hur viktigt det är att vara trogen sin sanning.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.