Horoskop – Vecka 24

vacker..

⭐️ Väduren

Nu är vi på andra sidan fullmånen, eklipsen och T-korset och jag anar skeendet var påtagligt för alla, pust! Din styrande planet Mars var väldigt central och drivande i förloppet och kommer försätta att vara det i veckan också. Efter såhär mäktig urladdning med eklips och storkors håller i sig nu i flera dagar så det är fortfarande full rulle. Nytt nu under veckan är dock att Mars dag för dag kommer allt närmare Neptunus. Det är en märklig mix när en tuff planet möter andliga Neptunus, men.. det går förstås. Det är mjukt, inkännande och empatiskt. Människor söker hellre försonas och blir mer benägna att känna inåt och fråga sig vad själen säger. Vissa anser dock att man bör utfärda varningar för i dessa dagar kan du få höra en och annan snyfthistoria och man kan bli förd bakom ljuset och till och med lurad.

⭐️ Oxen

Det ser ut som att du dras åt olika håll intressemässigt och människor vill gärna ha med dig i sina förehavanden. Men du bör främst tjäna dig själv och dina egna intressen nu. Håll siktet stadigt inställt på din karriär, ditt arbete och dina mål. Det är bara att kavla upp ärmarna och beta av arbetsuppgifterna och i början på veckan går det finfint att hålla sig till planen nämligen.

Det är en riktigt härlig vecka som ligger framför dig nämligen. Den är glad, sprudlande, social och njutbar. Bäst av allt är att Venus åter kommer att bli synlig på himlen igen. Hon återföds som Morgonstjärna den 9/6 och härifrån ser vi en barnsligt pigg, glad och oförvägen Venus som tar dagen som den kommer.

När vi kommer bort mot torsdag och dagarna framemot helgen blir det allt svårare att vara så där högpresterande nämligen. Neptunus möter Solen i kvadratur och Mars kommer till helgen att bilda konjunktion med Neptunus – och där flyter allt ut och blir livet diffust och lite drömlikt. Njut och lek!

⭐️ Tvillingarna

Merkurius har börjat bromsa in och rör sig riktigt sakta nu igenom ditt 3:e hus. Även om det går sakta bör du ändå passa på att använda dig hans energi för om 10 dagar vänder han retrograd och då blir det ju verkligen som att dra ner rullgardinen. Vackra Venus är fortsatt retrograd, men återföds på tisdag som Morgonstjärna. Åh, vad härligt! Härifrån blir det lite lättare känslomässigt och ett bättre flyt i relationerna. Det här ger en självklarhet och ett löftesrikt skimmer till livet. Kärlek, flirtar och möten och massor av kommunikation är det som präglar din vecka. Du är ditt charmigaste jag nu

Mars är konjunktion med Neptunus och de båda är i kvadratur till Solen som är i Tvillingarna och därmed allt som är du. Det här håller de dynamiska krafterna efter förra veckans eklips ännu i rörelse.  Massor med människor, händelser och utmaningar som cirkulerar runt dig.

⭐️ Kräftan

Måndagen börjar inte nådigt eftersom Månen under måndagen kommer att passera över Pluto, Jupiter och Saturnus och du kan vara lite extra sårbar här. Merkurius rör sig igenom ditt första hus där han är till stor hjälp för dig i dina processer. Om det är så att du vill vidare i livet har du en 10 dagar på dig att uttala dina önskningar eller helt enkelt ansöka innan Merkurius vänder retrograd.  Den hypade energin ifrån helgens fullmåne och T-kors ger efterklang ända fram till torsdag. Det rörde om i grytan utan tvekan har kraftfulla förändringsprocesser dragits igång både i dig som runt dig.

Den här gången ska du inte stå tillbaka för någon annan.  Det är din tur nu så skäms inte om det skulle bli så att du seglar om någon annan eller har tur på annat sätt. Det är faktiskt din tur nu!

⭐️ Lejonet

Det är en härlig vecka som väntar. Bäst nu är att Venus som varit osynlig på stjärnhimlen en tid under tisdagen återföds som Morgonstjärna. Härligt! Du blir sedd, glad och uppskattad och människor dras till dig nu. Solen, Venus och Norra Noden befinner sig i ditt utåtriktade 11:e hus som handlar om gruppers tänkande, om politik och förstås också om dig. Det är troligt att du rycks med i debatter, vill uttrycka dig och kanske även gå med i något. Det kan vara ett parti eller en grupp på sociala media där du finner likasinnade. Mars och Neptunus möts ett dimmigt möte och klokt är att inte vara alltför spontan vid nya kontakter. Låt det ta lite tid att lära känna dig nu.

Viktigt att hålla i minnet att härifrån och minst sex veckor framöver är vi mitt uppe i en brinnande eklipssäsong. Tiden är fortsatt explosiv, plötslig och föränderlig. Även om saker ser ser lugnt ut på ytan kan där finnas starka krafter och underströmningar. Saker som görs, sägs och sker är delar av den större transformationen.

⭐️ Jungfrun

Solen lyser upp ditt karriärshus och här nu, i kan saker och ting börja ge bra resultat. Ingen rast och ro att vänta än på ett tag med andra ord.  Här kan genombrottet du önskat komma och det är en tid när du verkligen kan göra skillnad och få mycket gjort. Själv är bästa dräng nu för det är inte den bästa tiden att förlita sig på andra människor och andras löften.  Som du är född i ett rörligt tecken tillhör ju dem verkligen hamnade i hetluften under fredagens fullmåne, eklips och T-kors.  Som Mars ännu är mitt emot allt som är du, nu i konjunktion med Neptunus, kommer den här veckan att vara ungefär lika innehållsrik och intressant som den föregående – för T-korsets energi har ännu inte hunnit klinga av. Fortfarande är den föränderliga, utmanande processen i rörelse. Bäst nu är förstås att Venus återföds som morgonstjärna under tisdagen vilket ger ett vackert lyster till skeendena.

⭐️ Vågen

En Venusretrograd är prövande för alla människor eftersom dessa processer får oss att titta djupare in i själen och ägna oss åt mer självrannsakan och kontemplation än vad de flesta har lust till. Du vackra Venusstyrda varelse, blir mer påverkad än andra. Men positiva nyheter som lättar upp är att Venus vid gryningen på tisdagen återföds som Morgonstjärna och härifrån kommer hon att vara synlig på morgonhimlen. Underbart! Det är dock först den 25/6 som hon kommer att vända direkt. Solen rör sig igenom ditt kulturella 9:e hus och vanligen är det just den här energin som får dig att dra besöka resesajter och planera resor, helst så långt bort som möjligt. Det är ju inte troligt att det blir något sådant av under dessa tider men.. det gör ju inte att viljan och lusten inte finns där. En annan aspekt av det 9:e huset är rent andlig och på det planet kan det hända massor för dig nu. Meditera, gör själsresor eller ta emot healing.

⭐️ Skorpionen

Många frågar sig vad som är rätt och vad som är fel, hur saker ska utvecklas och åt vilket håll det ska gå. Dessvärre kommer skeendena under den här veckan inte att ge några tydliga svar. Att Neptunus befinner sig i konjunktion med Mars är en försvårande omständighet, kvadraturen till Solen lika så. Om det är möjligt att bara avvakta med allt den här veckan ut så är det faktiskt inget dåligt råd. Venus och Mars triggades ju väldigt kraftfullt under fullmånen/eklipsen vilket kan ha väckt känslor till liv. Om inte saker sker helt av sig själva eller faller på plats helt naturligt vill jag faktiskt direkt avråda ifrån att få saker att hända. Ingen raggar när Venus är retrograd – men man kan inte utesluta att karmiska möten äger rum eller vänner från förr kommer in i ditt liv. De neptuniska inslagen kan grumla omdömet och få dig att försköna andra. Så, om du är på Tinder eller någon annan app är det kanske bra att ta det lilla lugna med fingret.

⭐️ Skytten

Fredagen bjöd ju som bekant på din årliga fullmåne/eklips och T-kors och denna heta eldiga energi klingar inte av i första taget. Det finns lite olika teorier om hur länge det påverkar – eller hur man ska läsa dessa cykler men.. minst fram till nymånen i Skytten om ett halvår får du räkna med. Är det positivt är den vanliga följdfrågan så jag svarar direkt. Absolut ja, det är mycket positivt och du kan förvänta dig en stark personlig utveckling som kanske även kan komma att reflekteras i mer påtagligt förändringar i arbete och livssituation. Men just gällande den här veckan är rådet dock ”var god dröj”. Neptunus, Mars och Solen bildar förvirrande aspekter och allt jag kan säga om allt det här är att flyt med, njut, lev, och ha det mysigt men lova ingenting.

⭐️ Stenbocken

Under måndagen rasslar månen igenom ditt tecken vilket förstås drar upp saker till ytan och det kan vara lite känslomässigt förstås. Den här veckan bör du vara dig själv närmast och helst inte ta på dig andras sorger – vilket är mer än lätt hänt under Mars och Neptunus möte i ditt kommunikativa 3:e hus och utomstående får lust att lätta sitt hjärta för dig. Var försiktig med nya kontakter under den här perioden och försök att se klart bortom smicker.

Det är tydligt att det rörliga T-korsets energi ifrån förra veckan gjorde susen även på dig! Man kan ana att du smider planer. Stora förändringar tycks vara på gång inom dig Stenis och det ser ut som att du klurar på den ultimata lösningen. Men.. det är inte på den här sidan midsommar som någonting kan sjösättas. Solen och Venus befinner sig i ditt sjätte hus (som rör dagliga vanor och arbete). Kanske är det någon på ditt jobb som får dig att må extrabra? Om det är en flirt eller ett uppskattande ord från arbetskamrat återstår att se.

⭐️ Vattumannen

Du tillhör dem som har det bäst förutsättningar den här veckan Vattenbärare. Under tisdagen återföds Venus som Morgonstjärna vilket är ett gynnsamt tecken. Kreativitet, glädje och härlig samvaro finns här. Mars och Neptunus möts i konjunktion samtidigt som de i sin tur bildar kvadratur till Solen. I klartext kan den här energin innebära  generell förvirring, illusion och i värsta fall direkta lögner som kan riktas mot dig – eller även generellt runt om oss i samhället. Ja, mer av desinformation och fake news alltså.  Vi närmar oss dessutom en Merkurius retrograd vilket inte heller underlättar. Tack och lov att du har ditt sunda förnuft att hålla dig till och torrisen Saturnus vid din sida. I vissa lägen är han en välsignelse för han har en jordande effekt. Bäst är faktiskt att slå dövörat till och koncentrera dig på dina egna göranden och dina favoritmänniskor.

⭐️ Fiskarna

Under fredagens fullmåne aktiverades Mars och Neptunus maximalt. De bär med sig den motiverande energin in i allt som komma skall under veckan. Mars representerar krig, viljan och motivationen medan Neptunus bjuder på villkorslös kärlek och det högsta ljuset. Detta är två högst motsägelsefulla energier som faktiskt har svårt att förstå varandra. Det blir liksom peace and love men mycket mindre understanding än man önskar. Det vackra som finns här är att du kan få gudomlig inspiration i ditt konstnärliga, kreativa eller andliga arbete. Energin väcker det gudomliga i dig och får dig att känna som Fisken i vattnet -underbart såklart eftersom det är mjukt, drömskt och härligt. Din naturliga grundenergi. Men, vill jag påminna. i det här klimatet avväpnas Mars, och du kan stå där utan personligt försvar – så det är viktigt att du är lite extra uppmärksam.