Astrobloggen 2020-06-11 13:17:08

 

zodiako-zenklai-80893867💫 Kära Astrologivänner  💫

Hoppas att ni alla har det bra därute, Sverige över. Vad jag förstår kommer det fina vädret att hålla i sig ett bra tag.

Förra fredagens fullmåne och eklips påverkade mig oerhört – och intressant nog kände jag av den mer i förväg före fullmånen än efter.  Onsdag, torsdag och fredag förra veckan var jag oerhört alert, aktiv och uppåt. Det blev mindre sömn än jag behövde så när helgen väl kom kraschlandade jag i sängen och blev kvar där.  Som ni vet, genast efter en fullmåne så börjar månen att avta i sin energi – och det kan jag lugnt säga om min energi också – för den sjönk verkligen – men inte in i något dåligt utan snarare in i Neptunus fluffiga famn. Mysigt men diffust kan man sammanfatta det som.

Det största och alltomfattande denna vecka är Neptunus energi. Måndag/tisdag var Mars i Fiskarna i kvadratur till Solen i Tvillingarna. Idag torsdag har månen gått in i Fiskarna för dryga två dygn där.  Nu är Solen är exakt kvadratur Neptunus i Fiskarna samtidigt som Mars och Neptunus möts. Oh, det är så flummiga fusioner här. Eldiga planeter som möter Neptunus på längden och på tvären hela veckan.

Vi befinner oss alltjämt i eklipssäsongen och då kan vad som helst hända – och allt som oftast helt oväntade saker – som exempelvis upploppen i USA och annat.

PLANETSTÄLLNINGARNA:

Under måndagen tog sig månen över Jupiter, Pluto i Stenbocken. Natten till tisdag möttes månen med Saturnus innan den fortsatte sin 2 dygn långa färd igenom Vattumannen. Torsdag vid 12, mitt på dagen, gick månen in i Fiskarna där den smälte in i det pågående Neptuniska temat. Det är ingen överdrift att säga energin är en aning diffus härifrån, hela fredagen och lördagen fram till kl 23 först studsar månen in i Vädurens tecken och så slutar också veckan.

☀️ 17° -24°  TVILLINGARNA

Solen befinner sig i Tvillingarnas tecken och här gör Solen underverk med att sätta fart på sommaren. Citat från”Idas sommar visa” 🌸. Livet är underbart, naturen prunkar och här vill vi komma i samspråk med andra, vi bryr oss om varandra, vi är sociala och mångsidiga, men vi kan kanske lite flyktiga och ombytliga. Det ska gå snabbt här. Kunskap och mångfald motiverar oss nu. Vi är mer sällskapliga, intellektuella och omättligt nyfikna under detta inflytande. Grattis på födelsedagen Tvillingarna.

🌝  MÅNENS FÄRD

 

♋️   MERKURIUS I 11° -14° KRÄFTAN

I torsdags 28/5 kl 20:10 gled Merkurius över till Kräftans sfär där han kommer att dröja sig kvar extra länge – nästan hela sommaren fram till den 4/8.  Naturligtvis  beror det på en kommande retrograd period. Den 16/6 vänder Merkurius retrograd och backar fram till 12/6 då den vänder direkt igen. På tisdag går Merkurius in i skuggzonen – dvs Merkurius passerar den punkt den kommer att återvända till under retrograden.

Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar. Merkurius i Kräftan

♊️ VENUS 10° – 7°  TVILLINGARNA RETROGRAD

Venus är numera helt osynlig på stjärnhimlen, så när Solen att hon inte syns – men det betyder inte att hon inte finns. Hennes jobb pågår än – bara inte lika uppenbart som tidigare.  Men hon kommer att möta Solen i konjunktion, återhämta sina krafter och även utgöra en del i den dramatiska månförmörkelsen. Denna vecka kommer hon ju  att bilda en exakt kvadratur till Mars. Superintressant Venus retrogradprocess sålunda.  Venus i Tvillingarna

♓️ MARS 17° – 21° FISKARNA

Kaxiga Mars kommer att utgöra en del i veckans fullmåne eftersom den infaller i en exakt kvadratur till Mars. Det blir Sol, Måne och Mars som alla är exakt 15° i var sitt tecken. Det här skapar en väldigt spänd, action inriktad energi som manar till handling. Pga av denna eklips får Mars trots sitt annars så milda i Fiskarna – mer muskler och handlingsförmåga. Det ska bli intressant att följa hur detta utvecklas.  Mars i Fiskarna

♑️ JUPITER 26°-25° I STENBOCKEN RETROGRAD

Jupiters bana vände retrograd 14/5 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. När expansiva Jupiter vänder kommer kommer han att fungera lite mer introvert. Det är möjligt att det känns som ett stort – Var god dröj – för under den retrograda fasen mognar processerna. Jupiter har nu redan hunnit avverka ett halvår av sin ettåriga vistelse i Stenbocken. Han har också lyckats kvalificera sig som en av huvudrollsinnehavarna i vinterns dramatiska skeende i Stenbocken där han mötte upp med Mars, Saturnus och Pluto.  Jupiter kan inte sovra vad som är ont eller gott. Han gör sin grej bara, – gör allt stort! Exempel på det är Jupiters roll i Me To-rörelsen och nu senast Jupiters roll i spridningen utav Covid 19. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS 1° 20 – 1° 02  I VATTUMANNEN RETROGRAD

11/5  vände Saturnus retrograd och börjar backa. Den annars så illa sedda och ovälkomna planeten Saturnus har lyckats ådra sig stjärnstatus 2020 eftersom han är en av huvudrollsinnehavarna i skeendena  här på jorden. Här backar han nu tillbaka in i Stenbocken. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 08° – 09° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 20° 56 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° 27  I STENBOCKEN RETROGRAD

Plutos rör sig så sakta baklänges men när en planet är såhär seg kan hans krafter upplevas starkt.  Härifrån går det lite långsammare med utvecklingen och vi kan passa att göra sådan som vi inte hann med, fördjupa oss eller varför bara inte vila och njuta av nuet.

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 9°  i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 8° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

️ MÅNKNUTARNA 29° TVILLINGARNA & SKYTTEN

5/5 skiftade noderna tecken gled in på den 29° i Tvillingarna/Skytten och fastnade där! De står låsta på samma grad ifrån 5/5 – 19/7. Det är naturligtvis märkligt – men det är tecknet på att vi befinner oss i en eklipssäsong. Vi kommer att ha hela tre eklipser som infaller med två veckors mellanrum under denna sommar.  (För korthetens skull har jag valt att använda det engelska ordet för sol eller månförmörkelse) Den första infaller nu den 5/6 på 15° 34 i Skyttens tecken. De två nästkommande infaller i Kräfta/Stenbock och de är de sista eklipserna som infaller i dessa tecken på 9 år. Vad som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken