Horoskop – Vecka 24

 

Väduren

Det är en nyheternas vecka du har framför dig när universum dukar upp en helt ny verklighet. Du gör klokt i att söka använda dig av planetinfluenserna och vända dem till din fördel. Onsdagen bjuder på en nymåne i Tvillingarnas tecken som infaller i ditt kommunikativa 3:e hus och du lär ha massor att stå i. Grannar, vänner eller släktingar du vill hinna med att träffa alla. Massor av beslut som ska fattas och mycket som ska hinnas med. Många Vädurar är entreprenörer eller är åtminstone företagsamma av sig. Det här kan vara ett superbra tillfälle att planlägga och dra riktlinjerna för ett nytt företagande eller projekt. Venus (kärlek och pengar) skiftar tecken och går in i Lejonet och ditt kreativa 5:e hus och med den rörelsen kommer Uranus (nytänkande) att bilda vinkel till Venus! Wow.. det här kan hjälpa dig att få nytt flöde i din ekonomi!  Men – det skulle faktiskt också kunna innebära att det händer lite kul grejer på kärleksfronten.

Oxen

Månen befinner sig i Oxens tecken under måndagen och du är dina känslor och din vilja nära nu. Det är bra att du är tydlig inför dig själv med dina intentioner för på onsdag infaller en härlig nymåne och den sprittande, glada energin som kommer är fördelaktig att använda i penning eller kärleksmagi för du kommer sannerligen att kunna attrahera till dig fantastiska saker nu. Månen faller i ditt ekonomiska 2:a hus nämligen. Minns att det är du som sätter gränsen för vad som är möjligt och hur långt du kan nå. Universum gör det sannerligen inte – tvärt om, för det ser löftesrikt och spännande ut i ditt liv nu när din styrare, den vackra Venus glider in i Lejonets sfär, bildar vinkel till allt som är du och ger dig helt nya impulser. Det ligger kärlek i luften och det kan också leda till flirt och nya kontakter.

Tvillingarna

Det är nya influenser på ingång den här veckan. Först ut i transformationen är din styrande planet Merkurius som på tisdagskvällen tar klivet över till Kräftan och ditt högpresterande andra hus. Hm, det blir en liten annan vinkling på allt nu. Ekonomi och personliga värderingar kommer upp på tapeten. En gång om året infaller en nymåne i ditt tecken, exakt infaller det på onsdagskvällen. Det gör detta till ett supertillfälle för att smida planer, skissa fram affärsidéer eller helt enkelt bara sätta sina tankar och sin vilja på pränt. Glöm inte kraften i såväl det talade ordet som i det skrivna. Gör skillnad Tvillingarna. Fatta varaktiga beslut nu under nymånen och vänd ditt liv i den riktning du vill att det ska ta. Härligt nog bildar Venus och Uranus vinkel denna vecka och det tillför överraskningar eller oväntade händelser.

Kräftan

Smarta Merkurius skuttar glatt in i ditt tecken på tisdagen och väl där kommer han att hjälpa dig att i dina nära kontakter med människor. Merkurius är smörjmedlet som hjälper till i alla sociala situationer och affärsangelägenheter. Han trixar till det och letar sig fram till nya lösningar och kontakter. Ett leende på dina läppar kan faktiskt vara allt som behövs nu. Nymånen på onsdagen infaller i ditt andliga 12:e hus nu och banar vägen för en ny start. Att släppa taget om det gamla och öppna upp för nya influenser är inte så lätt för dig – men det är precis det du måste göra nu. Det kan röra sig om ett jobb, en vänskap eller något annat – men det är nya pigga influenser på ingång och processen blir så mycket enklare om du själv hjälper till. Venus lämnar Kräftan på torsdagen och bildar vid övergången en våghalsig och spännande vinkel till Uranus som kan bjuda på lite överraskningar, flirt och kul.

Lejonet

Din sommar kan komma att gå till historien som den mest innehållsrika, oförutsägbara och intressanta någonsin – eller åtminstone på 47 år. Det är stora kosmiska krafter i rörelse, en retrograd mars, tre förmörkelser och ett storkors – men ännu har det inte riktigt satt igång. Sakta men säkert börjar planeterna att inta sina positioner. Spännande, ödesmättat och lite läskigt också kanske. I detta nu befinner sig Mars ytterst nära den karmiskt länkade södra noden och dra fram människor eller händelser som härrör ur ditt förflutna och kanske till och med tidigare liv.   Onsdagens nymåne infaller i ditt 11:e hus och ger ditt kontaktnät en liten uppmuntrande knuff framåt och hjälper dig i kontakten med grupper, ofta via internet eller appar.  På torsdag – faktiskt bara några timmar efter att månen blivit ny – glider Venus in i Lejonet och bildar därmed kvadratur till Uranus. Wow! Det här är coolt och löftesrikt och det kan bli hur kul som helst här. Men med denna nya position är också alla 4 planeterna på plats i varsitt fast tecken och universum har laddat upp för det stora kosmiska scenariot som snart ska äga rum.

Jungfrun

Din komiska vägledare Merkurius kliver in ditt samarbetsvilliga 11:e hus på tisdag vilket kommer att hjälpa dig till rätta med såväl ditt arbete som kontaktnät. Härligt! Att dela ansvaret, jobba tillsammans med andra kan göra hela skillnaden. Onsdagens nymåne som landar i ditt ambitiösa 10:e hus för yrkesmässig framgång ger en hint om att du behöver ta nya grepp på din karriär. Det är ett superläge för dig att sälja in, flirta, rekrytera nya människor, samarbetspartners, vänner och även kärlekspartners. Härligt va? Det är torsdagens kvadratur mellan Uranus (överraskningar) och Venus (kärlek och pengar) som sätter den sista biten på plats. Det är en supervecka du har framför dig. Njut och spela dina kort väl. Ett superbra uppdrag eller ett helt nytt jobb kan komma upp nu.

Vågen

Hokus pokus Vågen! Det rör på sig i universum och vi har massiva energiförändring på gång. På tisdag skiftar vår kosmiske kommunikatör Merkurius över till Kräftans tecken och ditt ambitiösa 10:e karriärshus. Han älskar business och underlättar sociala möten, kontakter och kan utföra underverk med mötet med andra. Onsdagens nymåne landar i ditt äventyrliga 9:e hus. Kul! Det kanske är en intressant längre resa framför dig eller kanske en kurs eller utbildning. Detta är affirmationernas nymåne och passar du på att önska in och dra upp riktlinjerna för hur du vill att ditt liv ska gestalta sig framöver. Du har du massor att vinna på det. Det sista steget i universums förändring är att din styrande planet Venus tar klivet in i Lejonet och ditt 11:e hus på torsdag. I och med det kommer hon att bilda en äventyrlig kvadratur till Uranus. Wow.. Strax därpå står hon så mitt emot sin darling Mars och de karmiska noderna aktivers också. Nu har planeterna intagit enormt laddade positioner som kommer att spegla skeendet under din sommar – juni – augusti.  Det finns kärlek, passion i luften och möjligheter till enorma förändringar.

Skorpionen

Onsdagens nymåne infaller i känslomässiga 8:e hus. Den är ett vitaminpiller som hjälper dig att få såväl rätsida som nystart i dina känslomässiga relationer.  Det är spännande tider som vi lever i och du kära Skorpion är en av de huvudrollsinnehavarna i det dramatiska skådespel som denna dramatiska sommar kommer att innebära. Varför kanske du tänker nu? För dig Skorpio så är det bara kärlek och känslor verkligen har betydelse i ditt liv även om jobb och pengar också är viktiga grejer förstås. Under sommaren kommer ett storkors att skapas i vart och ett i de fyra fasta tecknen och i ett av kvadratens hörn finns du med underbara Jupiter vid din sida. Mitt emot dig finns Uranus och även om de gradmässigt inte är så tight så räcker det så bra med bara närvaron. Den är dynamisk, utvecklande och oerhört spännande. ”Tacka Gudaspekten” kallas det. Mars som befinner sig ytterst nära den södra noden och på torsdag glider Venus in och ställer sig mitt emot. Och violá det sista hörnet i kvadraten har fått sin planet på plats. Spännande! Från juni – augusti kan allt hända i ditt liv!

Skytten

Det är mycket kul på gång runt dig och i ditt sociala liv. Ja, som du vet innebär nymånar alltid ett erbjudande att påbörja en ny känslomässigt månvarv. Onsdagens nya måne infaller i ditt relationsinriktade 7:e hus vilket förstås är spännande. Kommer du att möta en ny vän eller uppleva en förnyelsefas i din pågående relation? Venus skiftar över till Lejonets tecken (ännu mer eld) och det ger ytterligare indikationer på att det verkligen kan hända grejer på kärleksfronten. Ge det hela en chans Skytten. Att fly är inte alltid den bästa strategin. Vi står inför synnerliga stora skiften i universum när flera planeter kommer att byta tecken och det dessutom kommer att skapas ett dynamiskt, föränderligt och ytterst spännande storkors som håller i sig hela sommaren. Att sommaren dessutom erbjuder tre förmörkelser som alla kommer att infalla i ditt kommunikativa 3:e och äventyrliga 9:e utlovar ju massor av grejer som du kommer att älska att höra. Kanske finns här förutsättningar för att starta en helt ny dialog, att börja en utbildning eller att resa till främmande länder eller att ta stora kliv i en medvetandehöjande utveckling. För den Skytt som önskar sig andligt genombrott kan få den önskan uppfylld innan sommaren är över.

Stenbocken

På tisdag glider kvicka Merkurius in i Kräftans tecken och ditt sjunde hus och därmed kommer han snart att befinna sig mitt emot den stränga Saturnus. Att det är spännande aktivitet i ditt kärlekshus är förstås välkommet men att Saturnus har ett finger med i spelet kanske inte låter fullt så upplyftande. Man kan ju själv välja hur man tar saker. Se detta som en möjlighet att komma din partner nära och verkligen tala om det som har betydelse för dig och er som par. Det finns kärlek med i bilden och jag tror inte att du kommer att ångra om du tar första steget till en djupare dialog. Uranus aktiveras nu i och med att Venus tar steget in i Lejonet och detta färgsprakande möte kan skapa gnistor, passion och överraskningar i din relation. Kan det rent av vara en nytändning vi ser här? Onsdagens nymåne infaller i ditt 6:e hus som handlar om arbete och dagliga vanor. Tänkt till Stenis.. Är det något hos dig själv, ditt arbetsliv, livsstil och vanor som du skulle behöva ändra eller förbättra? Nej, det är svårt att se hur den redan perfekta kan bli bättre – men du kanske själv vet hur i så fall? Ingen annan lär ha en aning. Nymånen är ju för dig precis som för alla andra ett löfte om en ny start. Släpp det gamla – affirmera och önska in.

Vattumannen

Man hoppas kära Vattenbärare att ditt liv är behagligt nu trots att obekväma Mars befinner sig i ditt tecken sedan en tid. Han är ju känd för att ställa saker på sin spets och drar sig inte för att skapa konflikter om något skulle stå i hans väg. Han kommer senare under sommaren att ha en lång retrograd tid i ditt tecken och något likande har världen inte varit med om under de senaste 47 åren. Sist detta ägde rum var året 1971. Intressant nog sker denna tilldragelse exakt invid de karmiskt bundna månknutarna så sommarens tre förmörkelser kommer att påverka dig i allra högsta grad. Det kan ske totala förändringar. Onsdagens nymåne infaller i kreativa, lekfulla 5:e huset. Tjoho! Det börjar likna kärlek, banne mig. Ytterligare indikationer på att kärlekens eld kan flamma upp kan vi se när vackra Venus tar klivet in i Lejonet på torsdag. I och med det bildar Venus en skarp vinkel till Uranus och aktiverar för första gången det fasta storkors som skapas i vart och ett i de fyra fasta tecknen. Det innebär att du själv med Mars och Södra Noden vid din sida kommer att en av huvudrollsinnehavarna. Mitt emot dig finns Venus och Norra Noden. Uranus och Jupiter står i de andra två hörnen. Detta är oerhört dynamisk, utvecklande och oerhört spännande. Från juni – augusti kan allt hända i ditt liv!

Fiskarna

Kära Fiskarna, du har kört hårt i ett helt år nu och jag hoppas att du tog åt dig av min anmaning om behovet att vila, rekreation som jag skrev om förra veckan. Det är lika aktuellt nu och jag hoppas att du hinner ha lite ledigt och kan njuta av värmen, solen och sommaren. Om inte – se till att göra det. Den nya månen på onsdag infaller i ditt hemkära 4:e hus och det är viktigt att du ser om grunden i ditt liv. Här menas allt ifrån utrensning och städning av ditt hem till att sätta nya mål inför hösten. Att bereda utrymme och plats för att mirakel ska ske är viktigt. Under denna affirmationernas nymåne, när orden har så extra stor kraft hoppas jag att du tar en stund för dig själv, tänker till, skriver ner och kanske även läser högt för dig själv vad du har önskat in. Det kommer att bli en superintressant sommar och du behöver vara förberedd för allt det nya. Du kommer inte ha en enda tråkig minut och hela sommaren är händelserik. Nya människor kommer in i ditt liv och du leds till gynnsamma sammanhang. Det är en underbar utveckling på gång i dig och runt dig.