Horoskop – Vecka 25

 

20180622_144648

Astrologiska förutsägelser för tiden 17 – 23  juni 2019

Väduren

Måndagens måne blir full i ditt äventyrliga 9:e hus vilket förstås gör dig sugen på att resa, fira semester och väldigt gärna bolla dina idéer med andra människor. Du vill uppleva, upptäcka och ha kul. På andra sidan i ditt 3:e hus står Solen och lyser upp din kommunikation med din inre krets – vänner, kollegor och kanske syskon.

Din styrande planet Mars är nu kringgärdad av dramatik och kraftmätningar (Merkurius, Saturnus och Pluto samt noderna) och det som sker här har troligtvis med din karma att göra. Jättespännande utveckling att vänta.  Som alltid såhär års kommer energin att tvärvända vid sommarsolståndet den 21:a för då går härliga Solen in i Kräftans stjärntecken och ditt hemkära 4:e hus. Åh en sådan glädje! Det här är familjen eller de nära och käras tid och du mår bra att återknyta till platser och personer som har betytt mycket för dig igenom livet. Merkurius position antyder att det finns så mycket att tala om.

Oxen

Måndagens fullmåne lyser upp ditt 8:e hus som handlar om satsningar som man gör tillsammans med andra personer. Det kan exempelvis handla om att investera i ett bolag, köpa aktier eller kanske röra den delade ekonomin du har med din partner. Det är viktigt att ha ordning på dessa delar nu. Solen befinner sig i ditt ekonomiska 2:a hus där den uppmärksammar dig på vikten av balans.

Det är i sanning en dramatisk vecka som inte lämnar någon människa oberörd. Vi ett snabbt ögonkast kan man tänka att du inte är fullt lika involverad i dessa stora skiften som andra – men det går inte att hålla sig helt neutral. Onsdag infaller ett möte mellan Mars och Merkurius. Om du har något på hjärtat som du inte sagt gör du klokt i att säga det nu. På fredag händer allt – det är midsommarafton och sommarsolståndet och som alltid är skiftar Solens över till känslosamma, familjära Kräftans tecken och ditt kommunikativa tredje hus där faktiskt redan krigarplaneten Mars väntar omgärdad av Merkurius och Norra Noden. Mitt emot står Pluto och Saturnus och väntar så – nog kommer detta att kännas även för dig Oxen.. Nu kommer en tid när dina rötter, ditt hem, din familj och ditt eget välbefinnande måste få ta större plats i ditt liv. Kärlek och goda skratt utlovas under midsommarhelgen som blir härlig.

Tvillingarna

Måndagens måne blir full i ditt 7:e hus vilket förstås är härligt eftersom den boostar allt som har med kärlek, nära relationer och partnerskap. I andra änden skiner Solen och vill göra dig påmind om att inte vara så följsam, social och glittrig att du inte glömmer bort Nr 1 dvs dig själv – ditt eget jag, dina egna behov. Veckan börjar med flaggan i topp och vi har 5 dagar kvar när av Solens vandring igenom ditt tecken när du får vara den där utåtriktade, glittriga sociala fjärilen du är född att vara. Venus är ju också vid din sida vilket förstås får dig att glittra lite extra! Din styrare är verkligen uppe i smeten nu. Ett tufft möte med Mars sker nu på onsdag. Det handlar om att se sin inre sanning och dessutom att få kraften att uttrycka den. Stå på dig Tvillingarna! Den 20:e går Merkurius in i vad som kallas ”skuggan” – dvs fasen som förekommer en retrograd. Den 21/6 infaller Sommarsolståndet, Midsommarafton och Solen träder in i Kräftan. Här tar en lugnare tid över för dig och fokus vänds nu mer emot det praktiska i livet.

Kräftan

Måndagens fullmåne infaller i ditt 6:e hus som i mångt och mycket handlar om service. Allt det du gör för andra. Det pekar också på kroppen, hälsan och måendet, dina dagliga vanor med diet, hälsa och träning. Likaså så kommer ditt arbete upp här. Mitt emot lyser Solen upp ditt andliga 12:e hus som en påminnelse att inte låta 6:e hus aktiviteter – vardagssysslor och jobb – stå i vägen så att du inte missar ut på att hinna med din andliga strävan och utveckling. Själen är minst lika viktig som kroppen.

Det är tuffa tider Kräftan. Samma gäng som förra veckan – Mars, Norra Noden och Merkurius är kvar i ditt tecken och mitt emot på andra sidan befinner sig Saturnus, Pluto och Södra Noden. Man kan inte nog betona hur viktig denna tid är för din utveckling Kräftan. Många av er har redan känt av dessa tranformativa superkrafter – men processen är inte på minsta vis över än. På onsdag är mötet mellan Merkurius och Mars exakt – det är intensivts och det hjälper dig att uttrycka dina känslor. På fredag är det ett totalt energiskifte på gång för då går Solen in i ditt tecken, det är sommarsolstånd och midsommarafton – allt på samma gång. Men det som är det mest intressanta här – det är att härifrån befinner vi oss också i eklipssäsongen och naturligtvis kommer detta att ställa saker på sin spets. Allt i horoskopet säger att det är viktigt att du lär dig att delegera. Du behöver inte högprestera. Tänk på att vi andra är så glada bara för att vara i din närhet Kräftan och lyckliga över att du finns.

Lejonet

Måndagen fullmåne lyser nu upp ditt 5:e hus vilket du förstås kommer att älska. Här får ditt varma hjärta utrymme att uttrycka sig, det är en kärleksfull, välkomnande och generös känsla som infinner sig. Nu kan kärleken blomma, din kreativitet, sexualitet lika så njut! På andra sidan står Solen och påminner om att det är kul att skapa tillsammans också. Kanske är det inte alltid ensam är stark som gäller Leo?

Det är massor som händer runt Merkurius och Mars nu. På onsdag kommer de att mötas exakt och mitt emot har vi en skrälldus med planeter – noden, Saturnus, Månen och Pluto som utmanar. Det är i sanning tuffa tider som stundar och vi kan komma att se större förändringar både globalt och i våra personliga liv. Solen kvar i Tvillingarna tills på fredag när  förvandlingen total för då går Solens in i Kräftans tecken, vi har midsommar och sommarsolstånd också samtidig + att nu startar eklipssäsongen. Se fram emot din en riktigt fin midsommarhelg – men minns att din energinivå inte är på topp och att energierna generellt är skakiga. Inte för dig personligen kanske men – jag tror att det är klokt att hålla en hälsosam distans. Det här är den tid på året när du faktiskt inte ska göra så mycket annat än att ta igen dig, meditera, mysa eller hitta det sätt som får dig att relaxa och känna att du har det bra. Midsommarnatten är som gjord för klardrömmar och andligt arbete – själv eller tillsamman med andra.

Jungfrun

Måndagens fullmåne lyser nu upp ditt 4:e hus som har med ditt hem, dina föräldrar och din familj att göra. Såhär års kan längtan ut på landet eller att fira med sina nära och kära bli stark. Ta inte på dig rollen som projektledare och bär allt ansvar själv Jungfrun. I andra änden står Solen och påminner dig om din roll i yrkeslivet. Du måste inte alltid vara den som självuppoffrar dig mest. Hitta hellre balansen mellan dessa två områden så att även lek och njutning kan hinnas med.

Det är full rulle i ditt systertecken Tvillingarna där både Venus och faktiskt även Solen tillåts lysa i hela 5 dagar till. Det här gör susen för dig förstås. Det där ökar flödet och kommunikationen i ditt liv och är till god hjälp vid såväl resor, förhandlingar som härliga möten med människor. Men, din styrare Merkurius har lyckats trassla in sig i den intrikata härva som äger rum i Kräfta/Stenbock 5 planeter + noderna är involverade. Pust! Det här är ultimata kraftmätningar, utveckling och leder oss till mognad. Solen skiftar över till Kräftan den 21:a, samtidigt som vi har sommarsolstånd och midsommarafton. Om du tillhör dem som vill pröva dina vingar och rikta din energi utåt så erbjuder den här midsommaren alla möjligheter. Massor med mingel, möten och människor runt dig. Och helgen.. den lär bli som en midsommardröm

Vågen

Måndagens måne blir trevligt och glatt nog full i ditt 3:e hus som handlar om kommunikation och rolig samvaro med andra. Det kan vara nära vänner, syskon eller de som du känner dig mest bekväm tillsammans med. Det är idel samtal, att bolla idéer, kanske spela spel eller leka som gäller. Detta är en tid av glada skratt. I andra änden av horoskopet lyser Solen upp ditt 9:e hus vilket påminner om att det också kan vara intressant att utveckla sig, resa och lära nytt.

På det stora hela är det en så underbar tid som väntar dig men vi alla har lite pucklar att ta oss igenom först. Det kraftfulla mötet som äger rum i Kräfta/Stenbocken men fem kaxiga planeter + noderna inblandade kallar mänskligheten som kollektiv till action.  Venus är glittrig och vackert placerad i sociala Tvillingarna vilket håller dig på gott humör. På fredag skiftar Solen över till Kräftan, sommarsolståndet och midsommaren gör sig påminda. Det är en känslomässigt varmare tid med mysigt umgänge, avslappning och glädje. Du hittar tillbaka till essensen av dig och förstår vad du behöver nu.

Skorpionen

Måndagens fullmåne infaller i ditt 2:a hus som handlar om dina personliga värderingar och gör dig uppmärksam på vad det är som betyder allra mest för dig i livet. Återigen dras du ner i dina känslor för att söka svaret på vad som är rätt eller fel, älskar – älskar inte. På andra sidan horoskopet lyser Solen upp ditt 8:e hus som för att påminna dig om hur viktigt det är att få leva ut sitt innersta liv, passionen eller vad det är som står ditt hjärta närmast.

Solen har hela fem dagar kvar Tvillingarnas tecken men redan på onsdag kommer den stora transformationen dvs kraftmätningen när dina bägge styrande planeter Mars och Pluto möter Merkurius, Månen och Saturnus + att noderna är aktiveras. Wow.. det här är tunga grejer och det kan vara lite tufft att navigera utan meningsskiljaktigheter här under några dagar. Därför blir det en lättnad att se Solen glida in Kräftans tecken och låta firandet av sommarsolståndet och midsommaren ta över. Det finns passion, äventyrslust, roliga stunder i dessa stjärnor.  Det är en underbar helg som väntar Skorpan.

Skytten

Måndagens fullmåne lyser upp ditt 1:e hus som förstås handlar om dig själv. Det du som bör få ljuset på dig, få stå i första rummet och lysa. Närheten till Jupiter gör att du har turen med dig. I andra änden av horoskopet finns ju Solen och Venus som lyser upp ditt relationshus och försöker påminna dig om att du har tur i kärlek nu om du önskar. Väldigt vanligt för dig är rastlösheten och att du snabbt tappar tålamodet om du känner att du inte har svängrum. Nu kanske du hittar balansen mellan att ge för mycket eller försvinna. Eldiga du mår bra av Solens närvaro i Tvillingarna som gör ditt liv och händelserikt och kul och det är fem dagar kvar i den energin innan Solen skiftar över till Kräftan.  Vi har en lite knepigare passage som vi, mänskligheten, måste ta oss igenom på onsdag när hela fem planeter + noderna mäter sina krafter och vi jordbor kanske gör klokt i att hålla en lite lägre profil.  På fredag är det sommarsolstånd, midsommarafton och då i den stunden går också Solen in i Kräftan.. För vissa lyckliga leder detta till att relationer fördjupas och många finner passionen och glöden i sina relationer. Heta Mars är redan där i Kräfta och väntar – det ger en eldig kvalitet till horoskopet så det ser ut som midsommarhelgen går i kärlekens tecken för dig. 

Stenbocken

Måndagens fullmåne infaller i ditt 12:e hus som handlar om ditt nattjag, dina drömmar, känslor, din intuition och dina drömmar. För dig som är född i ett fokuserat tecken är det viktigare än andra att ha en andlig rutin. I andra änden av horoskopet lyser Solen upp ditt 6:e hus som för att påminna om dina dagliga vanor med diet, hälsa och träning. Låt inte för mycket 6:e hus aktiviteter – jobb och jobb – göra att du inte tar dig tid att hinna med din andliga strävan och utveckling. Själen är minst lika viktig som kroppen.

Senaste månaden har Solen vandrat igenom ditt flitiga 6:e hus som gör att detta med ditt jobb kan ha uppslukat dig helt. Du är ett föredöme Stenis. Kommande onsdag är knepig och det är bra om du kan runda av ditt engagemang i arbetslivet och ta helg? Det är en knepig dag för oss alla – men kanske allra mest för dig och för Kräftan eftersom hela fem planeter + månknutarna möts. På fredag har vi dock en total energivändning när vi får midsommar, sommarsolstånd och firar att Solen går in i Kräftan. Det ger en gudomlig, mjuk och omhändertagande energi vid och du känner att allt faller på plats. Nu är det kärleken, familjen och traditioner som gäller för dig. Det är fullt ös i ditt relationshus så låt den här midsommarhelgen gå i kärlekens förtecken. En annan del av sanningen är att vi i och med midsommar också går in i sommarens eklipssäsong så det kan bli lite skakigt och föränderligt den kommande månaden.

Vattumannen

Måndagens fullmåne infaller i ditt utåtriktade 11:e hus som visar dig hur kul det är att utvecklas tillsammans med andra. Att driva ett projekt från början till slut och känna av gruppdynamiken och glädjen i mötena. Solen lyser upp det 5:e huset och påminner om att du inte ska tappa tron på dig själv, att du faktiskt är stjärnan i ditt liv och att du inte ska tappa tilltron till din egen kreativitet och potential i allt detta.

Det är en kul vecka som väntar dig och med en massa härlig samvaro och glädje framför allt från skapande, kreativitet och barn. Mitten av veckan är lite kritisk för alla tecken – men int värre för dig än för någon annan. På onsdag möts nämligen hela fem planeter + noderna i Kräfta/Stenbockssfären och det är urkrafter som är igång som faktiskt påverkar oss alla. På fredag kommer det härliga energiskifte vi alla längtat efter för då går Solen in i Kräftan, vi har sommarsolstånd och midsommarafton. Jag hoppas att även den envisaste Vattumannen släpper greppet om sina måsten och låter Midsommaren, vilan och jordgubbarna ta över ditt liv. Vi längtar efter ditt underbara sällskap, dina roliga kommentarer och sjuka humor. Vi vill se dig slappna av, skratta och göra bara precis det som faller dig in och ger glädje.

Fiskarna

Måndagens fullmåne infaller i ditt 10:e hus som har med karriären, ditt anseende och dina ultimata livsmål att göra. Men på andra sidan står Solen och lyser upp allt som har med ditt hem, dina föräldrar och din familj att göra. Nu handlar det om att finna en balans mellan dessa två områden så att det inte blir intensiva perioder när du jobbar ihjäl dig – kontra perioder när du inte jobbar alls.

Det är en supervecka du har framför dig Fiskarna och energin går från superbra till ännu bättre. Intressant att notera dock det är att Merkurius hamnat i klistret rejält och sitter inklämd med riktigt tuffa planeter hela veckan faktiskt.  Onsdag kan vara en dramatisk dag för många så det är faktiskt klokt av dig att göra det som Fiskarna är allra bäst på – en undanmanöver. Var lite hal, svara diffust och håll dig undan. På fredag har vi ett mega energiskifte för då går Solen in i Kräftans, det är sommarsolstånd och midsommar! Härligt! Här kan du känna dig mer hemma och helgen kommer att handla om härligt umgänge, prat, glädje och mys. Ditt mjuka romantiska hjärta kommer att ledsaga dig rätt nu. Följ din magkänsla i relationer. Vad som än händer – minns att kärleken är störst och den övervinner allt.