Horoskop – Vecka 25

visste-du-det-har-om-vara-traditioner-vid-midsommar-1000x664-1000x664

Astrologiska förutsägelser för tiden 15 – 21 juni, 2020

⭐️ Väduren

Hoppla.. Äntligen en toppenvecka som ligger framför dig när både Mars och Solen bildar motiverande och igångsättande aspekter och du känner levnadsglad och fylld med positiv energi.  Livet är så spännande och utan överdrift kan man säga att Universum håller på att duka upp ett helt nytt upplägg framför dig. Vissa av er är färdiga för en total transformation medan en annan person kanske bara är framme och nosar på framtiden. Det kan hända grejer nu som är livsomdande. På torsdag vänder den Merkurius retrograd och hepp! Hela fem planeter som backar kanske inte är så kul trots allt. Till och med en färgsprakande person som du kan känna att det kan vara skönt att dra sig tillbaka och fira midsommar i lugn och ro.  Sommarsolståndet äger rum natten till söndag och där glider även Solen in i Kräftans stjärntecken. Strax därpå, söndag morgon vankas en nymåne/förmörkelse i ditt hemkära 4:e hus och här drar det ihop sig. Astrologiskt är detta viktigaste i år – när allt kring dig aktiveras.

⭐️ Oxen

Solen och Mars som skapar utmanande, igångsättande aspekter Pluto och Jupiter vilket ger vissa utmaningar att hantera under men.. sett från den positiva sidan frigörs massor med energi och du bör passa på att ta tillfället i akt och få undan jobbet kvickt. På torsdag vänder Merkurius retrograd och kommer att backa ända fram till 12/7. Var försiktig med vad du säger och kanske ännu mer vad du publicerar på sociala media. Vi har en avtagande måne som tillsammans med alla de fem retrograda planeterna skapar en lite seg känsla och inledningsvis kan vi lockas att tro att den här midsommarhelgen bara kommer att vara lugn och harmlös. En annan sak vi bör hålla i minnet här är att Venus under helgen kommer att bli ”stationär” (stillastående) vilket gör planeten väldig mycket mer intensiv och het. Morr.. Ja, det är inte säkert att du är bra lätt att tas med under dessa stjärnor.. Midnatt mellan lördag/söndag infaller sommarsolståndet och i samma sekund glider även Solen in i känslosamma, familjära Kräftans tecken och ditt kommunikativa 3:e hus.  Senare på morgonen kl 8:41 blir månen ny och här finns även en hejdundrande förmörkelse. 3:e huset det med.

⭐️ Tvillingarna

Det är sista veckan nu som du har Solen hos dig. Här förhöjs de redan så superpositiva vibbarna genom en de spännande och aningen vågande aspekter som nu skapas till Pluto och Jupiter. Mars är också med på ett hörn här. Vi börjar närma oss slutet av den retrograda fasen och här till veckoskiftet blir planeten stillastående och därifrån intensifieras energin. Oh, det kan vara din stygga sida som visar sig nu i kärlekslivet. Att din styrare Merkurius bana vänder på torsdagen är förstås inte någon hit, men tre gånger per år är det ju så. Denna gång pågår det till den 12/7. Dessa retrograder kan leda till att du behöver fundera över vissa beslut som är tagna i det förflutna.

Vid midnatt natten mellan lördag och söndag har vi sommarsolstånd och Solen glider in Kräftan. På morgonen blir månen ny och den bär också med sig en förmörkelse som infaller i ditt 2:a hus. En solförmörkelse signalerar en ny fas, så under de kommande veckorna kan din inkomst förbättras eller möjligen kan du få ett förslag eller erbjudande du inte kan motstå.

⭐️  Kräftan

Det är fullt pådrag i ditt horoskop och det händer massor i universum. Under torsdagen skiftar Merkurius retrograd i ditt tecken. Bäst av allt är det magiska skeende som äger rum natten mellan lördag och söndag när sommarsolståndet infaller och i samma stund glider även Solen in i Kräftan. Strax efter på söndagmorgon infaller en nymåne och solförmörkelse som infaller i ditt 1:a hus.  Som alltid implicerar det en ny start och det här är den tid på året när du lever upp. Härlig sommarglädje fyller dig nu.. Men du Kräftan, ta inte på dig för mycket ansvar med gäster och släkt under helgen. Minns att vi andra är så glada bara över att vara i din närhet! Den positiva förändringen i energin är så påtaglig att du inte kan missa det.

Om du tillhör dem som är intresserad av att ta planeternas påverkan till hjälp i ditt andliga arbete är midsommardagen ytterst intressant. Detta är årets ljusaste natt (och just då, i detta mytomspunna ögonblick, sägs att hinnorna mellan den andliga världen och vår dimension är väldigt tunn).

⭐️ Lejonet

Efter en lätt hektisk och rolig vecka bör du varva ner när Merkurius energi vänder retrograd på torsdag i Kräftans tecken och i ditt introverta 12:e hus där själens behov bör få ta mycket plats.  En långhelg med god mat, härligt sällskap och massor av vila är vad du behöver. Ditt stora varma hjärta behöver få spendera kvalitetstid med dem du älskar. Tips: sänk kraven och njut av sommaren och att bara vara tillsammans. Vi har hela fem retrograda planeter, lite segt kanske men välbehövligt. Här kan läkning för själen äga rum. På lördagsnatten, strax före midnatt infaller sommarsolståndet och där glider även Solen över till Kräftan och här infaller även på söndagen en förmörkelse och en nymåne , allt detta i ditt andliga 12:e hus. Wow! Den här helgen kan det verkligen belönande att arbeta andligt. Plocka gärna dina sju örter och lägg under kudden. Glöm inte att ställa en fråga innan du somnar för under dessa stjärnor kan du drömma sant eller få visioner i vaket tillstånd.

⭐️ Jungfrun

Det är sista veckan nu som Solen rör sig igenom Tvillingarna. Kuggarna i ditt livshjul snurrar fort och här bildas så intressanta, motiverande och igångsättande flöden som kommer både från både Solen och Mars. Härligt! Använd dig av möjligheterna som erbjuds här måndag – onsdag. Under torsdagen kommer din styrande planet att vända retrograd och det är plötsligen inte lika lätt att få saker gjorda. Med hela fem retrograda planeter kan det kännas som att universum bromsar in. Sommarsolståndet och klivet över till Kräftan äger rum under natten till söndag och härifrån blir energin en annan. Från pigg och aktiv förvandlas du till den hemkära pyssliga typen. På söndag morgon blir månen ny i Kräftans tecken och samtidigt äger en förmörkelse rum i ditt utåtriktade 11:e hus.  Astrologiskt anses detta vara sommarens viktigaste händelse för härifrån går världen in sann transformation och utveckling. Se till att ha så roligt och vilsamt som det bara går.

⭐️ Vågen

Det här är sista veckan som befinner sig Solen fortfarande i socialt utgående och glittriga Tvillingarna. Det är en social och mysig tid med umgänge, avslappning och glädje.  Du kommer att mötas av vänlig, balanserad stämning i horoskopet och fram till på torsdag flyter allt på fint. Där kommer Merkurius att vända retrograd och som bekant blir det inte lika lätt att göra sig förstådd under dessa stjärnor.. Extra intressant för dig Vågen är att din gudinna Venus fortfarande går retrograd igenom Tvillingarna. Här förbereder hon sig inför att vända direkt och blir under veckoslutet stillastående. Hon kan vara intensiv och pockande nu. Det blir lite svårare för dig att jamsa med och vara den förstående, balanserade personen nu. På många sätt är det bra för här hittar du tillbaka till essensen av dig och förstår vad du behöver. Gränssättning, tydlighet och förmåga att uttala sin vilja är vad som behövs. Söndagens nymåne och solförmörkelse infaller i ditt 10:e hus. Härligt! Din ledarförmåga prövas.

⭐️ Skorpionen

Det är en utmanande men ack så spännande vecka du har framför dig när Pluto och Jupiter bildar vinkel till Solen och Mars sextil till dem båda. måndag – onsdag innehåller intensitet. Det kan gå lite hur som helst under dessa stjärnor men.. det kommer garanterat inte att vara långtråkigt Under torsdagen vänder Merkurius retrograd. Oh, nu har vi hela fem planeter som backar vilket kanske ger en frustrerande känsla till det hela. Du vill – men det går inte. Månen är avtagande och från torsdagen träder vi in i mörkermånens introverta tid.. Sent på midsommardags kvällen, vid midnatt, sker den magiska förvandlingen när sommarsolståndet äger rum och där glider Solen in i Kräftans sfär. Härligt! På söndag morgon 8:41 blir månen ny i Kräftan och här har vi även en förmörkelse som infaller i ditt äventyrliga 9:e hus. Om du följer din astrologiska karta längtar din själ efter äventyr och upplevelser. Det kan vara fjärran länder som lockar. Det är möjligt att dessa drömmar inte går att förverkliga just i år – men icke desto mindre finns lusten där.

⭐️ Skytten

Åh, det är så härlig tid för dig nu Skytten. Solen brassar på – sista veckan igenom ditt relationshus. Intressant nu är att notera att Solen och Mars bildar igångsättande och motiverande aspekter till planeterna till Pluto och Jupiter. Wow.. det här ger en kick och härifrån kan vi förvänta oss att sommaren drar igång här på allvar. Under torsdagen vänder Merkurius retrograd vilket kan vara ett irritationsmoment. Emot slutet av veckan kommer Venus att bli stillastående och när hon står och bränner på en och samma fläck blir hon synnerligen intensiv. Ja, en aspekt av retrograda Venus är som vredens gudinna så det är bäst att helt och hållet undvika människor du kan få konflikt med. Den 20/6 glider Solen in i Kräftan och dagen därpå väntar en nymåne och en solförmörkelse på dig i det 8:e huset. Det här är säsongens viktigaste transit – kanske hela årets. Här skapas förutsättningar för total förnyelse och utveckling.

⭐️ Stenbocken

Det här är sista veckan som Solen befinner sig i ditt flitiga 6:e hus och det är inte omöjligt att detta är den mest föränderliga veckan på hela året. 6:e huset som handlar om arbete och dagliga vanor har är aktiverat och här kommer något av en slutspurt nu inför sommaren. Passa på att ge järnet , få saker gjorda på alla sätt det behövs nu. Det finns en omedelbar känsla med här och du bör använda de chanser som gives. Det är Solen och Mars som bildar livgivande aspekter till Pluto, Jupiter och Saturnus väcks vinterns händelser till liv. Från torsdag när Merkurius vänder retro är det förstås mindre gynnsamt.

Sommarsolståndet och Solens entré i ditt 7:e hus äger rum på lördag/midsommardagen. I Kräftans tecken möts du av en gudomlig, mjuk och omhändertagande energi vid och du känner att allt faller på plats. Nu är det kärleken, familjen och traditioner som gäller för dig.

Vi inväntar säsongens andra förmörkelse och nymåne som infaller 0° i Kräftan på söndag morgon. Oh, här startar en riktig intressant utveckling för dig.

⭐️ Vattumannen

Retrograda Saturnus står nu och väger alldeles i början av Vattumannen och det dröjer inte länge nu för än han backar ut helt och du får ditt efterlängtade och ack så välbehövliga sommarlov. Härligt!

Det är ytterst dynamiska energier i omlopp nu. Ja, hela universum står inför en transformation. Under måndag och tisdag har vi ganska pockande men också superbra energier i rörelse som ser till att saker händer. Du har alla möjligheter att forma ditt liv så som du vill ha det – så håll dig framme nu. Det är Pluto/Jupiter som aktiveras av både Solen och Mars.. och här skapas ett underbart klimat. Hett, föränderligt och spännande. Den som är i affärslivet kan göra väldigt goda överenskommelser mån – ons. Merkurius vänder retrograd på torsdag, Nja, inte så kul.. då har vi för tid hela 5 planeter som backar. Vi befinner oss i mörkermånens tid vid veckoslutet. Förhoppningsvis har du redan packat din väska och gett dig av mot midsommaren.  Sommarsolståndet infaller sent på midsommardagen i år. Strax därpå träder Solen in i Kräftan. Årets viktigaste eklips/nymåne infaller söndagen den 21/6 kl 08:41 som infaller i ditt flitiga 6:e hus.

⭐️ Fiskarna

Det är en jätterolig, händelserik och spännande tid som ligger framför dig nu. De kommande två veckorna är så betydelsefulla. Här kan sann transformation äga rum och kopplingen till Jupiter ger tur till dig. Du befinner dig i en process kan man säga när saker förändras runt dig och du finner kraften och energin att ta dig vidare. Under slutet på förra veckan hade vi Mars/Neptunus möte som bildade vinkel till Solen. Detta skeende fortsätter nu genom att Mars (som är i Fiskarna) bildar vinkel till dramatiska Pluto och på tisdagen även Jupiter. Wow.. det här pekar på en viss stress. Det finns en angelägenhet i skeendena. Som att universum skriker åt dig att göra klart.  Försök få till det Fiskarna, så kan sommaren och allt som händer här efter få bli desto njutbarare. Merkurius vänder retro på torsdag! Hepp! Intressantast är förstås nymånen och solförmörkelsen som äger rum på söndag morgon. Enligt soltecken astrologin infaller din nymånen/eklipsen i ditt härliga 5:e hus.