Horoskop – Vecka 26

 

july-solar-eclipse-astrology-2019För den som inte har hängt med i de astrologiska svängarna har vi i skrivande stund, söndagen den 21/6 varit med om sommarsolståndet, att Solen och Månen möttes på 0° i Kräftans tecken och att det samtidigt inföll en total solförmörkelse. Allt detta på en och samma gång kommer inte att ske igen under vår levnad.

Ja, efter ett sådant ögonblick förväntar man ju sig världen omedelbart ska följa efter och att vi ska se påtagliga beslut på en gång. Det är möjligt att det inte sker sådär övertydliga saker – men vi bör hålla i minnet att detta är en nymåne och vanligen händer det ingenting förrän vi kan se den nya månens första strålar mot natthimlen. Sedan som alltid med nymånar, handlar det om tillväxt. Icke desto mindre är denna eklips juvelen i kronan, eklipssäsongens och även seklets absoluta höjdpunkt.

2020 är transformation och förändring. Vi får med tiden att se enorma förändringar som påverkar på alla nivåer – från personligt till vår miljö, politik och den värld vi skapar åt oss.

Astrologiskt är det som skett denna dag så STORT att det känns riktigt svårt att bara släppa det för att rikta uppmärksamheten in i framtiden.

🌙 Väduren

Detta är i sanning en intressant vecka, bråda tider för de flesta Vädurar för det finns massor som ska hinnas med och fixas nu i sista stund innan juli och semestrarna är här. Jag har lite sköna nyheter till dig också. Den där berömda vädurskraften kanske har varit lite mindre närvarande än du önskat återkommer här nu när Mars (din motor) nu bildar sextil till Jupiter och lite senare in i veckan Saturnus för att sedan på söndagen faktiskt ta klivet in i Väduren! Wow.. Detta är som vi vädurar vet, bästa läget för att få saker gjorda.

Solen och Månen möttes nyss i ditt 4:e hus som handlar om hemmets sköna vrå, familjen och även allt som har med våra rötter att göra. Under den kommande månaden väntas positiv tillväxt på dessa områden och förhoppningsvis mycket mys också.

🌙 Oxen

Här framöver ska du se att mycket faktiskt kommer att ändras och lösa sig till det bättre. Söndagens nymåne/eklips kommer att spela ut sin kraft här framöver i ditt 3:e hus. Härligt! Massor med glädje och prat mellan nära, kära och grannar. För din del har ju Venus position en oerhörd betydelse. Detta att Venus på torsdag äntligen vänder och går framåt igen är underbara nyheter för oss alla. Om processen har fungerat som den är avsedd att göra har du nu kommit en bra bit i förståelsen av vem du är och vad du behöver i ditt liv. Genom att det är tydliggjort blir det lättare att sovra, plocka bort det du inte behöver och faktiskt bara ta till dig det som är välkommet. Vad som också har varit ett mönster som följt oss under hela våren är kontakten mellan Venus och Neptunus som de båda planeterna har mötts i kvadratur flera gånger – vilket faktiskt också kan bidra till att relationerna kan vara svåra att förstå. På tisdag vänder Neptunus retrograd. 

🌙 Tvillingarna

Söndagens nymåne/eklips landade i ditt 2:a hus som handlar om dina personliga värderingar, pengar och tydliggör vad som verkligen är betydelsefullt för dig. Din styrande planet Merkurius backar nu igenom Kräftans tecken och här ser vi honom spela ut en mer känslosam roll än vi är vana att se honom i.

På torsdag vänder Venus direkt igen! Hurra, vad härligt! Äntligen kommer den tid när du kan njuta gudinnans sötma så som det är tänkt. Nu ska du se att det blir lättare att släppa jobbiga tankar, gräva ner stridsyxan och bara vara den där underbara människan som du gillar attt vara. Venus gör dig förtrollande vacker, charmig och kul att vara med. Du kommer att dra till dig positiv uppmärksamhet ifrån allt och alla nu. Nu får fantasin, kreativiteten en puff framåt. Nu kan även tursamma och roliga händelser dugga över dig. Om du vill att någonting ska hända – jobba med ”attraktionslagen”. Det är så underbar energi runt dig nu!

🌙 Kräftan

I söndags hände verkligen allt på din front – det var sommarsolstånd, Solen och Månen trädde in ditt tecken och där bildades en magis nymåne/eklips i ditt första hus. Grattis! Det är verkligen din tid no och oh, så mäktiga energier som råder. Som alltid efter en nymåne så tar det sin lilla tid för den energin att sig stor och manifesteras. Se det som händer nu som början till ditt nya liv. Ja, i viss mån är det här början på en ny epok för hela mänskligheten som framtidens historieböcker kommer att skriva om. Men, här och nu på det personliga planet är det även en omställning för dig där du går in i en tid av stark personlig tillväxt. Du är verkligen den som är sommarens huvudrollsinnehavare och allas blickar kommer att vändas emot dig Kräftan. Om två veckor infaller sommarens sista eklips. En förmörkelse är säga att det är en katalysator, en karmisk aktiveringspunkt när saker och ting kan förändras runt dig på ett påtagligt sätt. Merkurius fortsätter att backa igenom ditt tecken, Neptunus vänder retrograd på tisdag och Venus vänder istället direkt på torsdag.

🌙 Lejonet

I söndags ägde seklets kanske mest kraftfulla nymåne/eklips rum i ditt 12:e hus – där redan Merkurius är retrograd. Denna tisdag kommer även Neptunus att vända retro så för någon dag har vi hela sex planeter som backar vilket kan vara en indikation på att världen kanske inte är så lätt att förstå sig på just nu. Om det är såväl att du redan kunnat börja din semester så följer du kroppens biorytmkurva och astrologin perfekt. Det bästa för dig är att finna en lugn plats i solen och faktiskt bara mysa och ta igen dig. Vi har en flera positiva förändringar här dock.. Livgivande och igångsättande Mars är i kontakt med Jupiter och lite senare i veckan även Saturnus innan han på söndagen skiftar över till Väduren. Tjoho! Det här är topposition för Mars och även guldläge för dig. Att Venus vänder direkt på torsdag gör att livet och kärleken kan börja leka med dig igen.

🌙 Jungfrun

Söndagens världsomdanande nymåne/eklips och eklips ägde rum i Kräftans tecken och ditt utåtriktade 11:e hus riktar din energi utåt. På sikt kommer du att kunna tillgodogör dig den utvecklingen, men som det är en nymåne tar det sin lilla tid innan den energin växer sig stor och kan expandera. Processen som dras igång här kommer att vara aktiv i minst ett år. Denna välgörande, expanderande effekt kommer ständigt att vara på, som ett skuggprogram ungefär som finns där dolt, trots att det fungerar till fullo.

Hetsiga Mars har varit mitt emot allt som är du i mer än fem veckor får nu kontakt med Jupiter och Saturnus innan han på söndag lämnar Fiskarna (och dig) helt i fred. Det innebär att han blir till gang för dig och du kan dra nytta av hans krafter denna vecka innan han flyttar in till grannen, Väduren där han fungerar optimalt. Pust! Det här blir så mycket skönare för dig. Neptunus vänder retrograd på tisdag! Som det finns ett samband mellan Neptunus och smittspridning är detta en ytterst välkommen nyhet för hela mänskligheten. Vi astrologer har en förhoppning att skeenden ska bromsa in nu. 

🌙 Vågen

Söndagens enorma energiväxling, sommarsolståndet, nymånen i Kräftan och den totala solförmörkelsen kommer på sikt att rita om grunderna i din tillvaro. Men redan här och nu kan du komma att känna att vinden vänder och saker börjar gå som du vill. Trots att Mars ännu är kvar i Fiskarna, där han blir lite vattenskadad, få han under veckan kontakt med lite radikala planeter (Jupiter och Saturnus) som ger både styrka och struktur vilket förstås är utmärkt – men det bästa är förstås det faktum att Mars på söndag går in i Väduren och ditt sjunde hus. Wow.. Härifrån är det alltså inte bara snack, utan även verkstad. Du kan få saker att hända på riktigt!

Vackra Venus vänder direkt på torsdag och för dig, vackra människa betyder det nu allt nästan. Som vanligt kretsar dina tankar runt kärleken och dina relationer och härifrån kan jag lova att allt blir så mycket bättre, mer harmoniskt och skönt. Rikliga mängder av attraktion, kärlek och ett underbart socialt flöde.

🌙 Skorpionen

Man anar att du kära Skorpion känner dig tillfreds och kanske lite mera levande än annars. En brinnande eklipssäsong ger precis den dramatiska bakgrund som du gillar för att känna dig levande. Söndagens otroligt häftiga nymåne/eklips landade i ditt äventyrliga och under det kommande året kommer dina vyer att vidgas – intellektuellt, kulturellt och troligtvis kommer du att ha väldigt roligt och kan vidareutveckla din vilda sida. Även här och nu har vi mycket att glädjas åt. Mars befinner sig i slutet av Fiskarna och är nu i kontakt med både Jupiter och glider under söndagen in i Väduren. Det här är något som du kommer att gilla att och kan dra nytta av. Din klassiska styrare Mars i sitt hemmatecken samtidigt som Jupiter backar in i Pluto! Det här är mycket fördelaktigt! Det andra av de tre mötena som planeterna kommer att göra i år. Dessutom, kärlekens gudinna Venus kommer på rätt köl igen nu på torsdag så är äntligen börja alla de rätta komponenterna för en fantastisk sommar att klicka in.

🌙 Skytten

Energin ifrån gårdagens nymåne/totala solförmörkelse som inföll i ditt 8:e hus har ännu inte bedarrat så det är minsann spännande att vara du nu. Det som händer nu är så pass stort att det påverkar dig i minst ett år framöver. Det är möjligt att det är först i retrospektiv du förstår den fulla innebörden av vad som har ägt rum. Men det handlar mycket om din roll i relationen, om frihet och rättvisetänkande, om balans i givande och tagande och om delade resurser och pengar. Pust! Det där lät väl kanske inte så kul men det är viktiga bitar du inte riktigt kan hoppa över. Din styrare Jupiter backar nu in i Pluto igen! Tjoho! Det här är den andra av de tre utlovade konjunktionerna 2020. Det här sätter fart på energierna och livet ser ut att bli jätteroligt nu. Venus som har backat igenom ditt sjunde hus vänder direkt på torsdag vilket gör att du kan få ordning på kärleken, glädjen och dina relationer igen. Underbart.

🌙  Stenbocken

Natten till lördag var sommarsolståndet, igår möttes Solen och Månen i en nymåne och total solförmörkelse som inföll 0° i Kräftan. (Möjligt att det låter som rena rama grekiskan men för oss astrologer är detta det häftigaste någonsin). Det här påverkar förstås den globala utvecklingen mest – men nere på individnivå är det även massor som händer för dig Stenis. Eklipsen ägde rum i ditt sjunde hus som står för relationer och naturligtvis är det ju kärleksrelationen man tänker främst på – men också dig i förhållande till alla människor. Glöm inte att sjunde huset också handlar om öppna fiender så här gives du möjlighet att se saker för vad de är. Neptunus bana vänder retro på tisdag och i den stunden är planeten väldigt nära jorden och din intuition är knivskarp nu så lita på ditt eget omdöme. Att Mars på söndag skiftar över till Väduren ger dig råg i ryggen förmåga att förändra saker, uttala din vilja och se till att saker blir som du önskar att de ska vara.

🌙 Vattumannen

Söndagsmorgonen kom med en nymåne/total solförmörkelse i Kräftan och detta är tecknet på att en enorm utveckling kommer att äga rum hos dig. Kolla i ditt personliga horoskop för att se i vilket hus eklipsen landade. Följer du solteckenastrologin är detta en supertydlig indikation på att du bör/ska eller kommer att genomföra förändringar i ditt yrkesliv och dagliga vanor någonstans här under det kommande året. Många av er vet redan nu vad det kan vara – andra behöver kanske känna in och känna efter vad det är du behöver medan en annan person kanske mer funderar på vad det finns för möjligheter på marknaden. Merkurius backar nu igenom ditt 6:e hus så det är inte läge att fatta några beslut nu – men du kan absolut känna in och känna efter. En annan sak som bidrar till samma känsla är det faktum att Neptunus vänder retrograd på tisdag. Hepp! Under några dagar har vi hela 6 planeter retrograd. Segt! Men, Venus vänder direkt på torsdag och där lättas stämningen upp och ni alla som går och funderar hur att göra med kärleksrelationen kan få det lite lättare framöver. 

🌙 Fiskarna

Ni som är födda under Fiskarnas fem sista dagar blev ”eklipsade” i söndagens magnifika solförmörkelse och nymåne som inföll i det stora öppna hjärtats hus, i glädjen och kreativitetens hus – det 5:e. Häftigt va? Här blir det nytändning på längden och på tvären och ni har så mycket kul att se fram emot! Ni andra blev förstås också påverkade, och får också kul såklart – men inte till lika extrem grad. Det är intressanta grejer på gång nu Fiskarna. Din styrare Neptunus bana vänder under tisdagen vilket gör att han i detta nu befinner sig så nära jordytan det bara går, och hans energi är intensiv och väldigt närvarande. Den som jobbar andligt får mycket gratishjälp på vägen av Neptunus. En annan grej som är intressant för dig är att Mars som spökat i ditt tecken i hela 6 veckor nu rör sig igenom Fiskarnas sista grader vilket kan vara en varning för dem som är född just i slutet av tecknet. Ta det lite extra lugnt och tänk dig för innan du tar i vassa saker, kör bil eller annat som kan vara farligt. Sett ur den positiva vinkeln så är det här en pigg puff framåt. Här finns krut, vilja och – det kan till och med bli så att det finns sex, attraktion och grejer med i bilden. Att Venus vänder direkt talar också för det!