Neptunus vänder retrograd i Fiskarna

schermafbeelding_2019-01-24_om_17.26.32

🐠 Neptunus vänder retrograd 23 juni på 20 ° 57 ‘Fiskarna

Den retrograda perioden pågår mellan den 23/6 – 28/11, 2020. Neptunus är ytterst subtil och allt som oftast känner vi knappt av dess energi alls. Det betyder dock inte att Neptunus är svag, att planeten inte finns eller att den inte påverkar. Det är faktiskt precis tvärt om. Neptunus kan fungera som en trojansk häst.. Vi märker inte av processen förrän det redan är kört. Ett nära i tiden exempel på det var skeendena i februari/mars när coronasmittan spreds över världen. Vi såg det inte komma förrän det var kört!

Neptunus kommer nu att röra sig riktigt långsamt baklänges igenom Fiskarna och det kan kännas som att processen håller på i en evighet. Under fem retrograda månader så backar planeten endast tre grader – från 21° – 18°. Visst, nu får vi möjlighet till att åter uppleva den inverkan planeten hade på oss sist den var här (slutet av februari och hela mars månad).

Det gäller att nypa sig i armen om man känner att verkligheten börjar glida undan ifrån dig. När Neptunus backar blir allt en aning dimmigt och det kan vara svårt att se sanningen genom illusionen eller att anpassa sig till det transliknande tillstånd som just Neptunus skapar.  Positivt är förstås att vår förståelse för andligheten, parallella världar ökar. Det blir lättare att sätta sig in i andras känslor och att känna empati och medkänsla.

Härligt med Neptunus är att den hjälper oss oerhört mycket i vår utveckling och i vårt andliga arbete genom att lösa upp gamla föreställningar, illusioner och tankemönster och ta oss förbi känslomässiga blockeringar.