Horoskop – Vecka 26

 

Astrologiska förutsägelser för tiden 25 juni – 1 juli 2018

Väduren

Nu får vi hoppas att du hinner med att bli klar med allt du har för händer under måndag och tisdag för på sent på tisdagskvällen kastar sig Mars, din styrande planet på bromsarna, stannar upp och vänder så retrograd i Vattumannen. Redan ifrån onsdag kan man känna av det här lite trögare klimatet. Hela fem planeter är retrograda (baklänges) nu. Introspektion och eftertanke är vad som universum vill att vi ska ägna tiden åt. Härifrån och fram till 28/8 skulle det vara fantastiskt om du använder tiden till att göra klart alla gamla surdegar, avslutar arbeten, rensar ut. Vi erbjuds möjlighet att göra om och göra rätt. Om det även finns möjlighet till rekreation, vila och träning är allt perfekt! Du behöver den här retrograda tiden för att bygga upp dig själv och din hälsa och kunna göra det bästa av det kommande arbetsåret. Vi har en superkraftfull fullmåne som inträffar på torsdag morgon kl 6:53 på 6°28 i Stenbocken i ditt 10:e hus.  Här möts jordens och vattnets element och Saturnus är också med där i bilden. Det handlar om att hitta ett sätt att Kräftan – balansera sina känslor och emotionella behov – och möta Stenbocken och Saturnus torra röster som påminner oss om behovet av struktur runt ekonomi.

Oxen

Trygghet och bekvämlighet brukar vara viktigt för dig Oxen. Din lyckliga stjärna Venus dansar nu igenom ditt hemkära 4:e hus och generellt tycks ditt liv vara harmoniskt och underbart. På fredag kommer även Merkurius att komma ta klivet in i Lejonet och ditt 4:e hus. Ja, det ser ut som väldigt mycket denna sommar kommer att handla om hem och hus. Kanske ska ni flytta, renovera eller bygga till – hemma eller i sommarstugan.  Vi har två superintressanta händelser på gång som kommer att påverka massor i ditt liv. Den ena är att kaxiga Mars, din motor, kommer att bromsa in och vända retrograd på tisdagskvällen – vilket kan innebära stopp i produktionen ungefär i en sådär 8 veckor framöver. Ja, det är inte så illa som det låter – men man kan sammanfatta det mer som att detta med det yrkesmässiga inte bör få ta så mycket av din tid nu. Hellre ska du använda dagarna till att ladda dina batterier, jobba på kärleken, hälsan och välmåendet än att lägga sina krafter på yttre ting. Nästa viktiga grej är en superkraftfull fullmåne som inträffar på torsdag morgon kl 6:53 på 6°28 i Stenbocken i ditt 9:e hus.  Härligt! Tänk om det kan vara så väl att detta innebär en resa för din del?

Tvillingarna

Det är en spännande sommar som ligger framför dig Tvillingarna och vad som helst kan hända du. Din styrande planet Merkurius skiftar tecken och dansar på fredag in i Lejonets tecken och ditt tredje hus där han trivs och ser till att det sociala flödet blir precis så lätt, lekande och härligt som du gillar att ha det. Venus, Lilla Lyckan, befinner sig redan där i Lejonet och det här kan bli hur roligt tid för dig som helst. Mars, drivet, motivationen och allas vår motor kommer att stanna in och vända riktning på tisdagskväll, och backa retrograd i hela 8 veckor.  Det kan vara att i synnerhet yrkesmässiga planer du gjort kan försenas – men i sanningens namn kan det precis lika gärna vara precis vilken plan som helst. Mitt tips till dig är att ta lätt på saker och anta en avslappnad  ”mañana” attityd och låta livet rulla på lite i sin egen takt. Affirmera och be universum om det du vill ha. Ha tillit till att du faktiskt kommer att få det inom kort. Vi har en het superfullmåne på gång här i Stenbockens tecken på torsdag morgon men du kommer att uppleva den starkt redan under onsdag och natten till torsdag. Den infaller i ditt passionerade åttonde hus. Det är en vinna eller försvinna känsla med i bilden denna gång. Saturnus gör dig medveten om värdet av att sätta gränser och fatta känslomässiga beslut.

Kräftan

Åh, Kräftan! Äntligen är det sommar och det är så härlig, spännande och löftesrik energi runt dig nu. Solen lyser upp hela din tillvaro och gör dig till den centrala medelpunkten i alla sammanhang. Du har ju rykte om dig att vara zodiakens allra flitigaste och mest pålitligaste. Men.. nu på tisdagskväll vänder Mars, din inre motor och motivation retrograd (dvs backar baklänges och sätts därmed ur spel) och du kommer inte riktigt att ha tillgång till samma ork längre. Tona ner kraven som du sätter på dig själv och njut av sommaren istället för att piska dig själv framåt med krav och måsten. Merkurius befinner sig nu i slutet av Kräftan men kommer redan på fredag att dansa iväg in i Lejonet istället. Månadens höjdpunkt är förstås superfullmånen som infaller i ditt relationshus. Wow! Det här sätter dina känslor, dina innersta behov och ditt kärleksliv i första rummet. Denna gång kommer Saturnus att befinna sig i konjunktion (tätt, tätt intill) månen och utgöra en viktig del i processen. Viktigare än någonsin att vara säker på var du själv står, vart du vill i kärlekslivet och att sätta ner foten om du anser att någon trampar över dina gränser.

Lejonet

Venus dansar fram igenom ditt första hus och gör att livet och människorna ser på dig med kärleksfulla ögon. Det är nog också så att du mår jättebra och stålar ut massor av positiv energi vilket ökar din karisma, charm och magnetism hur mycket som helst. Att Merkurius också kommer över till ditt tecken är förstås toppen. Hans närvaro kan får saker att lossna, de rätta orden bli sagda. Men, vi har lite andra detaljer att avhandla som kanske inte känns så där spontant lika roliga. Då tänker jag närmast på att den annars så heta Mars som redan en god tid befunnit sig i onåd i torra Vattumannen där han inte kommer till sin rätt. Att Mars bana på tisdagskväll vänder retrograd – ja, det är lite som att tanka bromsolja. Vi vill – men inte så mycket kan hända. Hm, om du inte är nödtvungen att delta i arbetslivet skulle vara toppen att ta semester härifrån och en 8 veckor framåt? Det här är tid att softa, vila sig och blicka inåt. Vi har en viktig fullmåne som infaller på torsdag morgon, men som kan hålla dig vaken och frustrerad redan natten före. Fullmånen som infaller väldigt nära Saturnus infaller i ditt sjätte hus för dagliga vanor, arbete och hälsa. Det kan vara viktigt att fatta beslut runt dessa saker nu och sedan ta med sig en god bok och lägga sig på valfri plats och mysa.

Jungfrun

Nu är det verkligen full rulle i universum och du vår flitiga Jungfru tycks fortfarande inte ha dragit dig undan för semester, vila och rekreation. Solen befinner sig i ditt 11:e hus och det gör även din styrare Merkurius ända fram till på fredagdag och det får förstås tankarna att gå till allt som har med sociala media, kommunikation eller publikation att göra. Härligt! Det är ju trots allt ett av de områden som du verkligen är bäst på. Att torsdagens supermåne kommer att bli full i ditt dramatiska 5:e hus som symboliserar scenen, kreativiteten, glädje, barn och sex gör ju att jag starkt misstänker att du kan gå in i en skapande process nu. Men det kan också vara så under dessa stjärnor att det är en alldeles ny kärlek som kommer igång, eller så får du inspiration eller en bra idé till dig? Denna vecka är ett strålande tillfälle för att marknadsföra dig själv eller din konst om du sysslar med något kreativt – film, foto, skrivande eller vad som helst annat. Hur som helst – det är full rulle både runt det 11:e och det 5:e huset här. Lite mer på problemsidan måste vi nog trots allt räkna Mars position. Från om med tisdagskväll lägger han i backen och kommer under de kommande 8 veckorna att befinna sig retrograda. Nu har vi hela 5 planeter som backar och – handen på hjärtat Jungfrun. Energin kommer inte riktigt att finnas där för att utföra allt som du planerat. Försök ta igen dig också!

Vågen

Silkesvantarna på Vågen, du anses ju vara zodiakens absoluta expert på att hantera svåra situationer och personer. Den förmågan kan komma väl till pass under dessa stjärnor – för det är inte utan att du till en början kan känna av lite frustration. Själen önskar bara vila nu och för de allra flesta är semestern ännu en hägring i framtiden. Från tisdagskväll kommer heta Mars att påbörjar sin åtta veckors långa retrograda period (när han backar). Nu har vi hela fem planeter som är retrograda nu och det gör att vi faktiskt får räkna med förseningar, ett lugnare tempo och det kan till och mera vara så att varken orken eller ens lusten att prestera finns med i bilden alls här. Vackra Venus dansar nu igenom Lejonet och ditt 11:e hus och en längtan ut, bort och till ännu av dig upptäckta fjärran platser kan växa sig stark nu. Den känslan kommer knappas att minska när Merkurius också tar klivet in i Lejonet på fredag. Natten till torsdag kan ditt sinne gå på högvarv och kanske kan det vara svårt för dig att sova. Nu befinner sig Solen i ditt 10:e hus och månen blir full i ditt 4:e hus med Saturnus i största närhet. Det gäller att kunna fördela gracerna mellan jobb, hem och fritid.

Skorpionen

För dig som är född i ett fast tecken kommer skeendena nu vara väldigt påtagliga. Nu på tisdagskväll börjar Mars redan vida omtalade retrograda period, när han vår kosmiska motor, drive och inspirationskälla helt enkelt ändrar riktning och börjar sin åtta veckor långa baklängesfärd. Under den tiden kommer han också att färdas över månknutarna och vara med om hela 3 dramatiska förmörkelser. Venus befinner sig fortfarande mitt emot Mars och dansar nu igenom ditt 10:e hus, dit faktiskt även Merkurius är på väg in under fredagen. Så under sommaren är det ditt 10:e hus (karriär, social position) och 4:e hus (grunden, basen och hemmet) som kommer att vara med om stora förändringar. Därför vill jag anmana dig till att lägga märke till de små detaljerna. Det är runt ditt hem och runt din karriär som allt tycks handla nu. Du kommer att behöva genomföra förändringar på det ena eller andra sättet. Förmörkelserna kommer att tydliggöra exakt vad om du inte känner att du säkert vet redan. Uranus och Jupiter är förstås också med i detta och detta stora skeende. Du kommer kanske behöva ha ytterligare lite tid innan du riktigt kan se hela bilden tydligt. Fullmånen infaller i ditt 3:e hus denna gång. Solens position skriker att det är dags att ta semester.

Skytten

Det händer verkligen massor på stjärnhimlen denna vecka och du kan känna dig sliten mellan minst två, antagligen fler olika idéer och förslag rörande hur din sommar ska gestalta sig och/eller om vi ska ta den stora bilden. Antagligen tänker du också på vilken riktning hela ditt liv är på väg att ta. Tips: Det är inte rätt läge att fatta långsiktiga beslut nu. Vänta hellre på Jupiter som om bara 4 – 5 månader öppnar upp helt nya möjligheter som du ännu inte kan skönja än mindre ana att de finns. Solen rör sig igenom Kräftans tecken och igenom i ditt känslomässiga 8:e hus denna vecka (dubbelt upp med vattenelementet). Detta kan riva upp känslor och tankar och det är stora frågor existentiella frågor som kommer upp.  Hm, det här passar inte din eldiga själ precis. Mycket av det som sägs och vibbas nu kan kännas dunkelt, outgrundligt och svårt att förstå. Inget action egentligen utan bara en väldans massa dolda känslor som flödar. Torsdagens superfullmåne blir full nu i ditt ekonomiska 2:a hus vilket förstås åter aktiverar tanken på hur du ska bli ekonomiskt oberoende och kunna förvalta din tid precis som du vill. Det kanske inte är så lätt att nå dit – men att bolla tankar på hur du ska göra är förstås inte en dålig grej. Men som sagt ovan – om ett halvår är rätt tid att aktivera de stora förändringarna.

Stenbocken

Åh Stenis! Solen rör sig igenom ditt lyckliga sjunde hus, för kärlek och relationer, och under den här perioden tycks alla dina nära relationer vara en stor källa till glädje. Ditt liv ser verkligen toppen ut just nu och universums krafter kommer att lyckas styra upp ditt kärleksliv. Ni som är lever i par.. se till att få lite kvalitetstid tillsammans och njuta av varandra. Och ni Singelstenbockar.. ge er ut och mingla i sommarnatten! Din dragningskraft är episk nu och det blir superkul! Mars – allas vår motor och motivation vänder retrograd nu på tisdagskvällen och det gör att energin och arbetslusten inte är på topp under det 8 veckor som han kommer backa. Hoppas verkligen inte att dina dagar är allt för betungande nu med arbete och åtaganden. Hoppas att det börjar bli dags för semester för din del nu. På torsdag morgon kommer årets enda fullmåne i Stenbocken att infalla. Härlig! Det brukar kännas lite extra när den är i ditt eget tecken och gör att känslor kan upplevas lite mer intensivt, att processer som varit igång kulminerar och att du får lite ”extra allt” till dig.

Vattumannen

Vackra Venus dansar nu igenom ditt relationshus och strör rikligt av sitt magiska kärlekspulver över ditt liv. Härligt! Unna dig att njuta av sommaren och livets goda Vattenbärare! Du behöver komma ut och ha det lite kul. Det händer grejer här på stjärnhimlen som kommer att ändra förutsättningarna ganska radikalt. Hetsiga Mars (som jag anar att du redan hunnit bli trött på) vänder retrograd i ditt tecken nu på tisdag kväll och därmed startar den process som redan innan den har hänt är vida omtalad.  Retrograden utgör ett erbjudande att göra om och göra bättre. Förbered dig för det oförutsägbara är mitt råd till dig. Och teckna gärna försäkringar om det är så att du saknar sådana. Men kan det inte komma att gå bra då riktigt hör jag hur ni läsare tänker när ni läser detta. Absolut! Det här kan leda till ett genombrott, ett ödesmättat möte, karriärdrömmar som blir uppfyllda, att möta kärleken. Men, det kan också vara så att det blir jordbävning. Man kan liksom inte veta åt vilket håll det barkar utan måste leva och se vad som händer. Torsdagens fullmåne infaller i ditt andliga 12:e hus där drömmarna vävs.

Fiskarna

Solen befinner sig nu i ditt kreativa, passionerade 5:e hus vilket förstås är underbart för dig och dina skapande processer. Eftersom det 5:e huset också förknippas med glädje, barn, sex, lek, kärlek och party så väcks även dessa områden i ditt livspussel också. Att se till att du har kul är alltså ett viktigt behov. ”Eftersom du är värd det” hoppas jag att du ger dig själv rikligt med lycka. Torsdagens fullmåne blir full i ditt 11:e hus som har med vänner och bekanta, grupper och faktiskt också samhällsengagemang och politik. Det här är en position som manar till ”samling och engagemang”. Det är ute på nätet eller i andra större grupper som du kan förvänta dig att det händer allra mest för dig Fiskarna. Dina ord och tankar kan komma att påverka långt många fler än bara en handfull. Vad som är lite mindre underbart är dessvärre det faktum att Mars, allas vår motor och motiverande, actionplanet – tvärvänder på tisdag kväll och därifrån kan vi ana att det bara blir segare och segare. Det givna tipset till dig Fiskarna när hela 5 planeter backar är förstås att göra det som du är expert på, dröm dig bort! Ta semester om det går och se till att få så mycket vila som det bara går.