Horoskop – vecka 27

 

Vi befinner oss nu i den andra veckan av solens färd igenom Kräftans tecken. Jag önskar er alla en UNDERBAR SOMMAR, en trevlig semester och vilsamma sköna dagar!

 Astrologiska förutsägelser för vecka 27

2 – 8 juli 2018

Väduren 

Du kan se fram emot en riktigt härlig sommarvecka som jag hoppas ska bli lagom intressant och kanske kan även du, zodiakens eviga Duracell som alltid är pigg, att varva ner och finna din så välbehövliga vila. Din styrare Mars är retrograd, dvs mer eller mindre ur funktion. Han kommer inte att förse dig med det bränsle och kämpaglöd som du är van att få från honom. Bränner du på som vanligt tömmer du dina energireserver – för du kan inte tanka på nytt från universum nu. Var god, LIGG!

Kiron vänder retrograd i Väduren nu och sakta men säkert backar han tillbaka in i Fiskarna september. Nu erbjuds du tillfälligt en paus ifrån denna enorma process som handlar om att vända ut och in på sig själv, blottlägga alla sina sår och hela dem. Kiron återvänder till dig i februari och stannar till år 2019. Det är inte alltid enkelt att ta sig igenom men en enorm hjälp i en människas andliga strävan – för Kiron hjälper dig att komma över allt och bli hel.

Härligt för dig nu är den mysiga trigon som bildas i vattentecknen mellan Neptunus, Jupiter och Solen. Känslor, mys och nära samtal väntas.

Oxen 

Det är en lugn, sällskaplig och harmonisk vecka du har framför dig. En härlig stortigon bildas på himlavalvet. Det är Jupiter, Neptunus och Solen som bildar fina vinklar som ger en så vacker bakgrund till allt som sker i ditt liv. Du kan faktiskt räkna med tur.

Att kaxiga Mars nu backar (retrograd) minskar den stress som kan ha funnits runt dig sedan i maj.

Din lyckliga stjärna Venus, norra Noden och Merkurius befinner sig alla i ditt hemkära fjärde hus vilket förstås skapar bästa förutsättningarna för närhet, mys och småprat med människor som du verkligen gillar. Solen är kvar i ditt kommunikativa tredje hus. Umgås, gå ut och dansa, bada eller ägna dig åt något annat du tycker mycket om. Att bjuda hem gamla vänner kan också vara härligt. Kärlek och kvalitetstid med dina närmaste passar och det är en jättehärlig vecka som väntar dig. Grönbete, ledighet och ditt personliga välbefinnande bör stå högst upp på din agenda nu.

Tvillingarna 

Det rullar på fint för dig i livet. Det är en utåtriktad tid och alltigenom härlig vecka som väntas – kantad av trevliga möten och skratt. Den underbara stortrigon som uppstår i vattentecknen ger en finstämd, känslosam bakgrund till skeendena och man kan ana att du är rätt nöjd med hur saker utvecklar sig.

Men, det kan vara att du har någonting du vill berätta eller dela med dig av. Denna vecka är kommunikationen Merkurius mitt emot retrogada Mars (konflikt) som samtidigt aktiveras på de karmiska noderna. Oj! Det kan vara ett beslut du fattat, en åsikt som du inte längre kan hålla inne med osv. Allt detta kan bubbla upp och vara svårt att härbärgera inom dig. Men kära Tvilling, välj ditt tillfälle noga. Det du har på hjärtat är naturligtvis inte fel men jag säger bara; tajmingen är allt! Om jag var du skulle jag spara allt risktagande till helgen – men absolut inte längre än så. (Nästa vecka är inte så lugn och harmonisk som denna).

Kräftan

Att Solen befinner sig i mitt i ditt eget tecken placerar ju förstås dig i händelsernas centrum och för ett  par härliga veckor till är du stjärnan som allting kretsar runt. Unna dig att vara lite bekväm och ego nu. Du vet ju att du har tendens att vara för snäll och ge bort för mycket av dig själv till andra. Underbart nog bildas det nu en gyllene stortrigon på stjärnhimlen mellan Solen, Jupiter och Neptunus. Det här passar dig alldeles utmärkt förstås och här finns så fina förutsättningar. Det är känsligt, andligt och finstämt – men det ligger också eoner av visdom och villkorslös kärlek med i horoskopet.

Det finns också sådant med på stjärnhimlen som är lite extremt eftersom planet efter planet lagt ner verksamheten och börjat backa. Förra veckan var det själva motorn, Mars, och nu är det Kiron, helaren som sällar sig till skaran. Vi har hela sex retrograda planeter samtidigt! Det ger verkligen ett samlat och entydigt budskap. Universum skriker åt oss att ta semester, att uppsöka lugnet och harmonin och njuta av sommaren.

Lejonet

Merkurius som tränger allt längre in i Lejonet nu vilket ger en glad, käck och sällskaplig känsla. Att vackra Venus fortfarande lyser upp ditt horoskop, nu på sista veckan, ger dig det där stjärnögda, attraktiva som gör att människor dras till dig. Det här är en väldigt gynnsam vecka och jag hoppas att du har tillfälle att njuta av atmosfären och se de tursamma chanser som horoskopet utlovar här. För att göra det goda ännu bättre har vi dessutom en vacker stortrigon som fyller hela himlavalvet och ger en vacker bakgrund till dig och ditt liv. Det är toppen och rekommendationen är att smida medan järnet är varmt.

En annan.. inte alls lika enkel och lätt sak att hantera är att man nu kan börja skönja konturerna av den fasta storkvadratur som kommer att råda under sommaren.

Jag förstår att detta uttryck är rena rama grekiskan för den oinvigde – men.. Det kommer att finnas planeter i vart och ett av de fasta tecknen dvs Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen. Dessa planeter bildar en fyrkant (en kvadrat) över hela zodiaken och i vart och ett av dessa fyra hörn står en viktig planet. Det här är något väldigt ovanligt och kraftfullt som gjort att astrologer världen över lagt sin panna i djupa veck, undrat och ifrågasatt vad som kommer hända. I synnerhet som de karmiska månknutarna och retrograda Mars finns med i bilden. Under sommaren kommer tre sol och månförmörkelser i rad att äga rum vilket aktiverar dessa fyra tecken till max. Mycket spännande!

Jungfrun 

Det är en härlig vecka Jungfrun! Att Solen rör sig igenom Kräftan passar dig och dina processer perfekt. En gyllene trigonen som bildas nu ger en så fin känsla till hela ditt horoskop. Njut, umgås och uttryck dig. Helst utan att du har din egen inre kritiska sufflös inkopplad. Låt orden och känslorna flöda. Det är befriande och mottas väl.

Klassiskt räknas Merkurius till att vara din styrande planet och nu befinner han sig i ditt andliga 12:e hus, i eldiga Lejonet. Med den här positionen får du hjälp att uttrycka ditt innersta. Hit räknas även andliga påslag och intuition.

Det finns många astrologer som anser att Kiron är den rättmätiga styraren av Jungfrun, fast officiellt är det väl inte allmänt vedertaget ännu. Hur som helst – var Kiron befinner sig har alltså extra stor betydelse i ditt liv. Denna vecka vänder nu Kiron, helaren, retrograd  och backar igenom ditt åttonde hus som även det handlar om det magiska och fördolda. Åttonde huset handlar bland annat om psykologi, dina djupaste relationer, själslig intimitet och sexualitet. Intressant va! Att Neptunus också backar vidrör även det en annan nivå av detta tema. Din själsliga utveckling och intima relationer tycks vara på tapeten som ett tema här och nu.

Vågen 

Solen befinner sig i ditt karriärshus nu, mitt i sommaren vilket kan göra det lite svårt för dig att släppa taget om arbetslivet och slappna av.  En efter en lägger vänder planeterna retrograd, och under dessa omständigheter finns där varken kraft eller möjlighet att komma någon vart med sina planer. Universum är unisont och budskapet är entydigt. Vila, njut och gör bara sådant som du verkligen vill.  Hela sex planeter som backar nu! Förra veckan var det Mars bana som började backa och nu denna tisdag är det Kiron som vänder retro i ditt relationsinriktade sjunde hus. Mången Våg har ju redan av naturen en tendens att ständigt fundera över och ifrågasätta relationer. Nu aktualiseras det temat igen hos dig.

Åh, Vågen. Ack om jag fick vara med där och hjälpa dig att släppa taget om dessa tankar om vad andra människor tycker, tänker och känner. Inget av det där är konstruktivt eller ens bra för dig.

Du undrar när kärleken ska komma till dig?

Darling, kärleken finns hos dig hela tiden. Kanske är det bara du som inte ser hur den vill uttrycka sig?

Skorpionen 

Du kanske tillhör de Skorpioner som är på vippen att tappa sugen och tilltron till Jupiters mirakelgörande krafter? Sannerligen, det har hunnit gå fyra månader sedan han började backa men.. Jag kan pigga upp med att säga berätta att redan denna vecka kan det kännas väldigt mycket roligare och lättare än på länge pga av den gyllene trigon som bildas på himlen nu när Jupiter, Neptunus och Solen intar sina positioner. Det där kan ge allt ifrån välsignade stunder till ren och skär tur! Kul va? Dessutom vänder Jupiter rätt nästa vecka! Tjoho – men det är bara förnamnet på allt som är på gång. Det är så mycket som kommer att ske under de kommande 5 månaderna! Redan nu kan börja skönja konturerna av den fasta storkvadratur som kommer att råda under sommaren. Jag förstår att detta uttryck är rena rama grekiskan för den oinvigde – men.. Det kommer att finnas avgörande planeter i vart och ett av de fasta tecknen dvs Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen. Dessa planeter bildar en fyrkant (en kvadrat) över hela zodiaken och i vart och ett av dessa fyra hörn står en viktig planet. Det här är något väldigt ovanligt och kraftfullt som gjort att astrologer världen över lagt sin panna i djupa veck, undrat och ifrågasatt vad som kommer hända. I synnerhet som de karmiska månknutarna och retrograda Mars finns med i bilden. Under sommaren kommer tre sol och månförmörkelser i rad att äga rum vilket aktiverar dessa fyra tecken till max. Mycket spännande! I ditt fall pekar allt emot att du får dina böner besvarade.

Skytten 

För dig äventyrliga människa är energin perfekt! Du vill ju inte bara slöa och se dagarna rinna ifrån dig utan gillar att göra något som är viktigt och intressant på din ledighet. Ja, det kan i och för sig vara att bränna in emot solnedgången på en häst, bil eller motorcykel..  Utmaningar, stimulans och utveckling är verkligen din grej. Den härliga trigon som skapas på himlavalvet denna vecka inbegriper din styrande planet Juptier. Härligt! Det är en underbar trigon som främjar medvetandehöjande, andlighet och som hjälper dig uppåt och framåt. Eh, den Skytt som är mer jordiskt intresserad kan i och för sig använda energin till att inkassera värdsliga framgångar, ekonomiska eller personliga. Nästa vecka kommer Jupiters bana att vända rätt igen. Jag anar att det kommer att vara en lättad för dig som gillar att leva med siktet riktat emot framtiden. Använd sommaren till strategisk planläggning så att du bara kan aktivera lyckan när du väl är tillbaka efter semestrarna. Även om det inte händer så mycket i detta nu är detta bara lugnet före stormen.

Stenbocken

Du får alltid höra att du är så stabil, stark och pålitlig och visst.. Det är du, men hur skulle det var att släppa det där präktiga epitetet, ansvaret och hela biddevippen i sommar och bara ge dig hän till dig själv? Horoskopet ger absolut underbyggnad till det nu när expansiva, tillåtande Jupiter och gränslösa, andliga  Neptunus lierar sig med Solen i ditt relationshus. Underbart Stenis! Affirmera att vad du vill att Universum ska ge dig. Allt är faktiskt inom räckhåll nu. Det som är allra närmast dock är andlig medvetandehöjning.

I torsdags inföll månen i ditt stjärntecken och jag hoppas att den gav dig den energipåfyllning du behövde. Nu har den häftiga energin bedarrat och månen är avtagande och det uppstår ett lugn runt dig. De stora händelserna kommer att utebli nu så passa på att ta igen dig och njuta lite av sommaren.  Detta är bara lugnet före stormen för inom kort kommer allt att hända!

Kiron vänder retrograd nu i veckan i ditt 4:e hus, vid IC punkten – ditt allra innersta rum.Det pågår en helande process, snart backar Kiron över den punkten igen. (Han var där för första gången i april månad. Den tredje och sista övergången sker i februari 2019. Själslig healing på allra högsta nivå äger rum.

Vattumannen 

Det är en ytterst intressant sommar som ligger framför dig Vattenbärare. Just de närmsta dagarna är väl inte fullt lika laddade som de nästkommande veckorna kommer att vara – men det är helt OK energi. Passa på att bygga upp din energireserv nu när du har tillfället.  Att Mars går baklänges kan vara lite påfrestande och du kan känna dig lite ur fas. Att batteriet inte laddas på som man förväntar sig helt enkelt.

Mysigt är förstås det faktum att Venus är mitt emot allt som är du hela veckan och välsignar ditt kärlekshus med sin närvaro. Hon sprinklar generöst med kärlekspulver över dig och människor ser på dig med vänliga ögon.  Mysiga Merkurius är också med i bilden viket skänker en kul, pratglad och analyserande stämning. Det påverkar dina mentala processer positivt och du får mycket ut av att läsa, utmana ditt intellekt och diskutera. Precis som du tycker om att ha det. Härligt!

Man börjar nu kunna skönja konturerna av den fasta storkvadratur som kommer att råda under sommaren. Jag förstår att detta kan vara rena rama grekiskan för den oinvigde – men.. Det kommer att finnas planeter i vart och ett av de fasta tecknen dvs Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen. Dessa planeter bildar en fyrkant (en kvadrat) och i vart och ett av dessa fyra hörn står en viktig planet. Det här är något väldigt ovanligt och kraftfullt som sett till att astrologer världen över lagt sin panna i djupa veck, undrat och ifrågasatt vad som kommer hända. I synnerhet som de karmiska månknutarna och retrograda Mars finns med i bilden. Under sommaren kommer tre sol och månförmörkelser i rad att äga rum vilket aktiverar dessa fyra tecken till max. Mycket spännande!

Fiskarna

Det är en underbar tid som väntar dig som är född i ett vattentecken nu – för vattnets element råder hela veckan. Nu bildas en så vacker stortrigon  – där din styrande planet Neptunus är en av huvudrollsinnehavarna. Jupiter och Solen de andra. Det här ger en väldigt finstämde känsla, som i värsta fall kan vara översensitiv och skör. Men det är ännu troligare att trigonen tillför mod, motivation och livslust. Lycka, lycka, lycka är vad jag ser för dig. Det är en fin chans för dig att förverkliga dig själv – trots att vi redan har hela fem retrograda planeter i horoskopet. Ja, det brukar i allmänhet betyda att alla bromsar som finns är aktiverade. För att verkligen toppa retrograda rekordet så vänder även helingmästaren Kiron retrograd på tisdag och påbörjar färden tillbaka, ut ur Väduren och in i Fiskarna igen. Han kommer i och för sig inte att landa där för än den 25/9. Jag lovar nu att det här verkligen är sista vändan med Kiron. Nu kommer han för en sista gång aktivera gamla sår, dina karmiska läxor och låta dig smaka på de surdegar som du förmodligen trodde att du var klar med.  Lång näsa Fiskarna, all utveckling sker stegvis och det kan behövas en omgång till, lite repetition innan du kan integrera dina livsläxor.