Horoskop – Vecka 28

💫Kära astrologivänner💫

Hur ni upplevde säsongens sista fullmåne/eklips? Den inföll ju som alla vet igår, söndags morse kl 06:44 på 13°37 i Stenbocken – så långt västerut var det ju lördagskväll då.

Enligt astrologin skulle dagen vara så enastående energirik och vild. Förutom att det var en fullmåne + månförmörkelse + så fanns där även en väldigt vid men ändock en kvadratur till Mars. Jag hade verkligen förväntat mig att det här skulle vara helgerna helg. Vild, intensiv och effektiv.

I USA, friades nationaldagen med pompa och ståt, fyrverkerier mm. Min väninna från L A berättade att delstatens alla katter och hundar var livrädda och drog sig darrande tillbaka.

I gårdagens DN beskrevs helgen i England såhär: ”Nakna män, glada fyllon, slagsmål och arga fyllon”.

😂 Så spännande var det verkligen inte här hos mig i stugan kan jag säga direkt. Jag så inget som ens likande party här.

Vi hade planerat att fixa i trädgården och laga god middag på kvällen. Inom mig gnagde en liten oro om att vi i värsta fall kunde bli osams. (Min son har månen 14° Stenbocken) men inget av detta hände.

Vi låg som döda sillar här under filtarna och den som orkade läste bok.

Förutom att jag faktiskt lagade middag orkade jag inte röra ett finger till. Var helt däckad!  Jag fick inte ihop mina tankar och klarade inte av att formulera meningar. Inspirationen och min vanliga entusiasm var totalt bortblåst.  Antagligen har jag aldrig varit så här trög tidigare. På något sätt brukar jag ju få fram horoskopen i alla fall.

Om det var fullmånen, eklipsen, de fem retrograda planeterna eller det sövande ljudet av regnet mot stugtaket är svårt att säga – men idag är det bättre igen.

Väldigt olika energier i dessa eklipser måste jag säga. Fullmånen i Skytten var rolig, igångsättande och motiverande. Midsommarens nymåneeklips var verkligt sorglig, känslosam och definitiv för mig.  Jag har fått mail från många läsare som upplevde liknande känslomässig turbulens. Fullmånen i Stenbocken/ eklipsen verkligen ner mig på jorden. Jag blev helt stenad, utmattad och slut..

Snälla.. jag tar tacksamt emot hur ni har upplevt dessa tillfällen.. Skriv!

⭐️ Väduren 

Veckan startade kaxigt fortfarande med spänningen från söndagens fullmåne/månförmörkelse kvar. Det brukar ta några dagar ca 2,5 dygn innan energin tonat ut helt. Det här var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över helt.

Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 10:e huset vilket förstås att det är svårt att få dig att släppa tankarna på framtiden, försörjningen samtidigt som det kliar i fingrarna över alla projekt som du planerar i det privata. Du vill uppåt och framåt i livet, komma igång med dina planer, projekt eller annat. Som tur är har din styrande planet heta Mars hunnit en bit in i ditt tecken vilket bådar gott. Han fyller dig med ny energi, tänder gnistan inom dig och härifrån kan vad som helst hända. På söndag vänder Merkurius direkt igen. Härligt!

⭐️ Oxen 

Söndagen bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 9:e huset. Månen rör sig under dagen över Jupiter, Pluto och sedan Saturnus och – ja, det är fortsatt känsligt och skört. Det dröjer ju alltid 2-3 dygn innan energin från fullmånen tonar ut. Retrograda Merkurius och Solen befinner sig nu i ditt 3:e hus och kommunikationen är fortsatt en svår historia. I de bästa av världar är du på resande fot nu och får till dig intryck ifrån nya platser och människor. Den Oxe som blir kvar hemmavid bör ändå se till att komma ut och träffa folk, prata och roa sig. Samla dina själsfränder och systrar runt dig. Du behöver stimuli från andra och har så mycket du vill säga och dela med dig av som kommer ifrån djupet av ditt hjärta. Vad jag gillar bäst för dig den här veckan det är kärleken och känslorna. Mars bildar sextil till Venus – starkt, utmanade och spännande. En flirt kan utvecklas till något djupare om du är sugen på kärlek.

⭐️ Tvillingarna 

Söndagen 5/7 bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som visste var den satt.  Detta var också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i ditt djupt kännande 8:e hus så om den lyfte dig till extas eller fick dig att titta inåt i själen är individuellt – men det är sällan en eklips passerar obemärkt ur en människas liv.

Det är en galen värld där ute Tvillingarna och du har varit med om tuffa transiter. Det här lite tunga temat kan följa med dig igenom hela veckan som Solen kommer att ställa sig i opposition till Jupiter och Pluto. Det är lite risktagande här, antingen eller känsla med i bilden. Det kan bli oerhört hett, utvecklande, expansivt och gränslöst. Intressant att notera är att Pluto befinner sig i ditt hemlighetsfulla 8:e hus. Ge dig ut i sommarnatten, glittra, mingla och njut av det fantastiska flödet du har runt dig.

Bäst av allt är det lättsamma, härliga, väldigt flirtiga och roliga skeende som också finns med här är vibbarna som bildas mellan Venus och Mars. Det faktum att Merkurius är retrograd även denna vecka suger naturligtvis – men vi måste förstås bara acceptera. På söndag vänder planeten rätt igen.

⭐️ Kräftan

Tänk vad mycket du har varit med om de senaste åren kära Kräfta! I söndags inföll en ovanligt kraftfull fullmåne i Stenbocken och månförmörkelse och jag förmodar att du – månstyrda varelse kan ha känt av att skeendet ordentligt. Jag kan dock lova dig att detta var den absolut sista förmörkelsen som inföll på Stenbock/Kräftan axeln och du kommer inte behöva bli så här omskakad igen på en sådär 9,5 år.

Men som du vet tar det några dagar innan en fullmåne släpper greppet om oss, vanligen 2-3 dygn. Under den här veckan blir Solen, dag för dag allt närmare till att bilda opposition till Jupiter och Pluto. Spännande! De två är ju dessutom i en konjunktion nu så det är inte någon helt alldaglig tid vi befinner oss i. Det är gränslöst, passionerat och expansivt. Massor kan komma att hända under dessa stjärnor. Enligt soltecken astrologin inföll fullmånen i ditt realtionshus så det här med kärlek kanske har varit lite knepigt en tid – men om det har varit svårt att göra sig förstådd.. Tänk på att Merkurius vänder rätt på söndag och att allt blir lättare framöver.

⭐️ Lejonet

Söndagen bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 6:e huset. Förhoppningsvis är du långt ifrån din arbetsplats vid det här laget men att titta på hälsan, kosten och träningen är aldrig fel. Det är en superbra tid för att förändra vanor och skapa nya rutiner i livet.

Väderleksrapporten utlovar regntunga skyar, horoskopet har heller inte så mycket spännande att komma med nu när hela fem planeter är retrograda och Solen befinner sig vilsamt och förhoppningsvis riktigt avslappnat i ditt 12:e hus. Det sammantagna meddelandet till dig från universum är att du ska vila ut och ta det så lugnt som det bara går.

Naturligtvis varar inte det här stilla skeendet för alltid – men nu är det så. Framemot nästa söndag har vi lite piggare energi att bjuda på när Solen ställer sig mitt emot Pluto och Jupiter. Bäst av allt är förstås att Merkurius vänder rätt igen och dimmorna kan skingras.

⭐️ Jungfrun

Söndagen bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll fullmånen i ditt kreativa, glada och även romantiska 5:e hus. Oh! Det brukar ju tolkas som att det kan komma att hända saker i kärlekslivet nu! Annat som får mina tankar att gå åt det hållet är den underbara sextilen som råder mellan Mars och Venus.

Är det här starten till en sommarromans? Det kan även vara så att skaparflödet kommer igång. Solen befinner sig i ditt publika 11:e hus och kanske kommer du igång med att blogga, fota, måla eller skriva nu – eller vad det nu må vara som är din grej. Ni Jungfrur är ju alltid så duktiga att arbeta med händerna.

Det här är sista veckan nu som din styrande planet Merkurius går retrograd och jag anar att det mesta kommer att lätta i ditt liv nästa söndag när han vänder direkt och saker och ting kan börja återgå till det normala igen.

⭐️ Vågen

Hoppas att allt känns bra efter söndagens dramatiska fullmåne/månförmörkelse som enligt soltecken astrologin fyllde din rot, ditt hem och grunden i ditt varande, alltså det 4:e huset med ny energi. Den som har en stabil grund kan ha upplevt skeendet som ett riktigt energipiller som gav kraft. En annan människa som befinner sig i ett känsligare läge relationsmässigt kanske längtar att tiderna ska bli stabilare igen. Jag lovar nu att detta var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över i sin helhet. Pust!

Vad som är somrigt härlig och som faktiskt kan lätta upp stämningen även en regnig sommardag är Venus sexil till Mars. Som alltid när de två har samröre så flyter våra relationer och kärleksliv på igen och allt blir lättsamt och roligt. Härligt! Den gånga Merkuriusretrograden har varit svår att hantera för de flesta, i synnerhet eftersom det missförstånden som uppstår är känslomässiga i Kräftan.  Men nu är det inte länga kvar till dess Merkurius vänder direkt på söndag och du kan förvänta dig att din darling verkligen förstår dig.

⭐️ Skorpionen 

Det är inte utan att det är lite spännande nu när expansiva Jupiter bildar sin andra av de totalt tre konjunktioner till Jupiter som vi kommer att ha i år. Det här aktiverar skeenden och planer som du kan ha haft i slutet av mars och början av april och sätter sprätt på motivationen och viljan. Att vi har fem retrograda planeter gör väl att ingen astrolog i världen tycker att det är precis nu du ska skrida till verket med avtal och påskrifter och liknande. Men icke desto mindre kan detta absolut vara en utmärkt tid för förberedelser och planläggning. Det finns massor som du kan göra nu redan.

Merkurius bana vänder ju direkt nästa söndag och därifrån kommer du att känna att saker och ting är tillbaka på det normala igen. En annan bra grej är att din klassiska styrare Mars nu befinner sig i ditt aktiva 6:e hus och där kommer han att förbli året ut!

Söndagen bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 3:e huset.

⭐️ Skytten 

Söndagen bjöd på en dramatisk fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 2:e huset som rör personliga värderingar och det man verkligen gillar, uppskattar och håller kärt. Venus med andra ord. Ja, det kanske är dags att ta sig en funderar på vart du verkligen vill komma i livet. Solen i det 8:e huset för ju naturligtvis tankarna till finansiering, delade tillgångar och banker tillhör ju det 8:e. Men.. förstås, så läng Merkurius är retrograd, fram till på söndag så är det såklart inte dags att agera på något eller någon – utan mest bara drömma.

Venus själv får nu uppbackning av sexiga Mars (som är i Väduren) så lyfter äntligen horoskopet oc du kan börja känna av de gynnsamma effekterna. Äntligen! Mer av den varan väntas i veckan. Njut och ta för dig av alla fördelar och minns att hon kallas ju ”Lilla Lyckan” av en anledning! Kärlek, skönhet, charm och pengar är Venus domäner.

⭐️ Stenbocken

Efter söndagens kraftfulla fullmåne och förmörkelse kom du naturligtvis på första parkett. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne i det 1:a huset vilket betyder att det är ”din” egen fullmåne som satte dig i första rummet – inte bara nu utan en hel månad framåt. Det här är en bra tid för dig att utvärdera 2020. Första halvlek har gått och det kan passa fint att smida planer inför hösten. (Här finner du sambandet mellan det som händer och sker nu och de processer som var på gång redan vid nymånen i Stenbocken 26/12 – 2020). Detta är förutom att det är avslutet av sommarens eklipssäsong också det definitiva avslutet på den skakiga två års period när noderna har rört sig igenom Stenbocken/Kräftan axeln.

Mest spännande nu är förstås att Pluto och Jupiter bildar konjunktion för den här sammansmältningen är så utvecklande, expansiv och lyckosam. Vi ser också att Solen lyser upp ditt relationshus och sammantaget borgar detta för en lycklig sommar, en underbar utveckling framåt och att du ska veta att allt är på väg åt rätt håll nu.

⭐️ Vattumannen 

Härligt lata och njutbara dagar väntar dig Vattenbärare den här veckan. Pluto och  Jupiter befinner sig i en expansiv, produktiv och omdanande konjunktion nu, den andra i raden av tre. Dessa möten stärker viljan och är en viktig beståndsdel i de transformativa processer som jorden befinner sig i.

Framåt nästa vecka kommer Solen att befinna sig i opposition till de båda vilket förstås ökar på skeendet ytterligare. Det finns massor med positiv kraft att hämta i detta så passa på att satsa på dig själv, din hälsa nu. Nu under sommaren är det lätt att öva in nyttiga vanor som du kan låt följa med dig sedan. Att se över kost och träning är förstås viktigt men horoskopet pekar också på behovet att ge dig själv ett andligt rum. Försök hitta en bra balans i dessa områden av livet.

Söndagen bjöd på en dramatiskt fullmåne/månförmörkelse som också var sommarens sista eklips och vid nästa nymåne om två veckor anses eklipssäsongen vara över. Enligt soltecken astrologin inföll din fullmåne ditt drömska 12:e hus där dina drömmar bor. Våga drömma stora drömmar.

⭐️ Fiskarna 

Sommaren är här och livet visar sig ifrån sin allra vackraste sida. Solen tycks tillfälligt lysa med sin frånvaro den här veckan men.. den finns ändå där i ditt generösa 5:e hus. Där öppnar den ditt hjärta för livet, kärleken och kreativiteten. Det är så härlig, kreativ och mysig energi som finns runt dig nu Fiskarna!

Söndagens fullmåne inföll i ditt innovativa 11:e hus som handlar om det kollektiva, det kan vara internet, grupper eller folk.  Där står nu Pluto hand i hand med Jupiter. Energin är transformativ, expansiv och väldigt kaxig. Om du önskar övertyga andra, nå deras själar, framföra ett budskap så är det en fantastisk energi för just detta. Det skulle inte förvåna att den konstnärliga skapar något som kan definiera din karriär, den skrivande blir viral eller liknande. Vad du än gör – låt dig inte stoppas nu. Venus och Mars bildar sextil till varandra och det är lätt att bli förälskad under dessa stjärnor men kanske inte lika lätt att bli förstådd.