Fullmåne i Stenbocken

 

🌕 Fullmåne söndag 5/7, kl 06:44 på 13°37 i Stenbocken

Universum slog på stort igen vid morgonens fullmåne och månförmörkelse som förstås tillskrivs stor betydelse. En förmörkelse (eklips) är en hundrafalt starkare full eller nymåne. Vid ett sådant tillfälle förändras världen. Många beskriver eklipserna som energiportaler vi leds igenom, eller som katalysatorer ser till att skeenden utlöses. Energin som frigörs här kommer att påverka oss ända fram till nästa nymåne i Stenbocken i vinter.

Vid en fullmåne står Solen och Månen exakt mitt emot varandra. Denna söndagsmorgon inföll månen 13°37 i Stenbocken och solen Kräftans tecken.

Kräfta & Stenbockstemat rör balansen och mellan våra innersta känslor, familjen och hemmet (Kräftan) kontra det offentliga livet, vår karriär, vårt rykte och ansvar (Stenbocken). Det är viktigt att se om sitt hus och sina närmaste relationer. Se till att alla har det bra nu, tala ut om det behövs och gräv ner eventuellt groll som grumlat glädjen i familjen.
En annan grej som kommer upp vid Stenbocksmånen är att kasta ett getöga på karriären och fundera på vad du vill, hur dina mål ser ut och hur du ska uppnå dem.

Minns du dina nyårslöften?

Det största med just denna fullmåne/eklips är att den kopplas samman med nymånen/eklipsen i Stenbocken som inföll 26/12 – 2019 och förstås hela det superdramatiska skeende som utspelade sig under vinterns eklipssäsong där Pluto och Saturnus bildade exakt konjunktion, noderna och Jupiter spelade roll.

Idéer, tankar och frön sattes då kan vara redo att skörda. Tillhörde dina planer sådant som fick skrinläggas pga omständigheterna? Nu kanske du kan ta fram dessa tankar igen och se om det finns möjlighet förverkliga dina idéer nu?

Detta här är den sista förmörkelsen som inträffar i Kräfta/Stenbock. Den här processen men månens färd igenom tecknen har varit igång sedan juli 2018 och är äntligen över. Pust!

Ni som är födda i dessa två tecken kan ha befunnit er i stora processer, personlig utveckling och kanske haft det tufft arbete, karriär och eller hemlivet. Stenbocken styr också vårt rykte, vår offentliga image och våra professionella mål. Nu kan du få en hint om vad som är nästa steg att ta i livet.

Likväl som att en förmörkelse har betydelse i våra privata liv och hjälpa oss till utveckling och förändring – kan man se eklipsernas betydelse i de större perspektiven och världshändelserna. Stenbocken symboliserar samhället, staten och kapitalet, lagen, ordningen och maktstrukturer som myndigheter, regeringar och institutioner. Vi befinner oss i en föränderlig tid och under det kommande halvåret kan mycket komma att förändras. USA är ett av de länder där man kan tänka sig att den här eklipsen som ägde rum på självaste nationaldagen kan komma att påverka lite extra.

Tillhör du dem som har din Sol, Måne, Ascendent 13°  i Stenbocken/Kräftan?

(Fem grader upp eller ner räknas också.) Då kan den här fullmånen och månförmörkelsen ha större betydelse för dig än man anar.  Alla oavsett vilket tecken du är född i, bör du kan se efter i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. Någonstans har vi ju alla Stenbocken i våra horoskop. Där månen infaller (se betydelsen av huset) det är på det området som du kan förvänta dig en utveckling.