Horoskop – Vecka 28

Väduren 

Det är en så spännande vecka som väntar att jag känner att fingertopparna darrar till av iver att få berätta vad som händer där uppe på himlavalvet för oss. Solen befinner sig fortfarande ditt 4:e huset vilket gör att du fortsatt värnar familjen, stugan och allt som är oss kärt. Men redan på tisdag har vi två grejer som är värda att notera.

Att Jupiter som vandrat baklänges nu i månader nu är ju superroligt för Väduren som ständigt gillar nyheter, omväxling och action. Sådant som suttit fast, processer som kanske behövt tid att mogna kan komma att lösas. Hurra! Ja, vi befinner oss förstås i semestertider och är väl förstås inte troligt att erbjudandena kommer hagla över oss, men hindren försvinner nu. Än lättare blir det ju förstås när vartefter som de andra retrograderna ger sig också. Venus får en ny position i Jungfrun nu på tisdag också. Mysigt faktiskt.

Månen blir ny i Kräftans tecken, en partiell solförmörkelse infaller samtidigt på fredag morgon. Nymånen och Pluto är mitt emot varandra. Hejdundrande, utmanande, sexig, kaxigt. I sämsta fall kan vi se tendens till makthunger och konflikter här. Oh, det minsta man kan säga är att det är maxat, spännande och igångsättande.  ”Bring it on” säger den äventyrliga Väduren när chanserna fladdrar förbi. Ifrån och med fredag är hindren röjda och en färgsprakande sommar ligger framför dig.

Oxen 

Veckan böjar lugnt och tryggt med månen hemma ditt eget tecken. Nu du är dig själv nära och trivs med din tillvaro. Njut av det för redan på tisdag händer flera grejer som gör att det blir lite mer liv i luckan. Månen tickar då in i Tvillingarna, din styrande planet Venus klivet in i Jungfrun också på tisdag – en position som inte alls är oäven för dig. Tror att du kommer att känna att dina känslor för in älskling ökar. Ja, singeln kanske också upplever ett uppsving i kärlekslivet vid denna tid. Men, bäst av allt! Jupiter har befunnit sig mitt emot dig i hela 9 månader – men har varit retrograd i fyra månader, vilket har gjort att många tycker att den utlovad lyckan uteblivit. Nå, på tisdag vänder han rätt och härifrån och fram till november händer allt! Tillväxt, utveckling och kanske nya karriärmässiga kliv kan tas. Vad önskar du dig allra mest Oxen? Det finns möjlighet att få dina drömmar förverkligade.

Men.. Mest det allra intressanta nu är ändå nymånen/solförmörkelsen som infaller i Kräftan som infaller den 13/7 kl 04:40. Samtidig är då Pluto mittemot i ditt busiga nionde hus. På andra sidan zodiaken i ditt tredje kommunikationshus faller nymånen. I de bästa av världar är du på resande fot nu och får till dig intryck ifrån nya platser och människor.

Tvillingarna 

Det här är en rolig vecka när du bör se till att komma ut och träffa folk, prata och ha kul.

Det sker lite förändringar i energierna på tisdag som sammantaget ger en så juste vibb till hela horoskopet.  Jupiter som har varit retrograd i 4 månader vänder rätt igen på tisdag. Dessutom kliver Venus in i Jungfrun – vilket passar dig som hand i handske + att Månen tillbringar två härliga dagar i Tvillingarna under tisdag och onsdag.

Merkurius är lyckat placerad i ditt vänskapliga 3:e hus så samla dina själsfränder, vänner och  bekanta runt dig. Du behöver stimuli från andra och har så mycket du vill säga och dela med dig av som kommer ifrån djupet av ditt hjärta. En flirt kan utvecklas till något djupare om du är sugen på kärlek.

Fredagens nymåne & solförmörkelse i Kräftan kan få vem som helst att tro att vi befinner oss i en riktigt galen värld. Underjordens härskare Pluto kommer att vara mittemot  nymånen! Det här är en starkt igångsättande, utmanade och kaxig energi som ser till att händelser utlöses och ärligt talat – man kan aldrig riktigt förutsäga vad en solförmörkelse drar igång. Intressant att notera är att Pluto befinner sig i ditt hemlighetsfulla 8:e hus. Ge dig ut i sommarnatten, glittra, mingla och njut – låt detta vara möjligheternas måne.

Kräftan

Åh, det är en så välsignad och underbar tid och du kan känna att dina livsandar återvänder och att livet faktiskt är underbart! Den gassande Solen som varit så alldeles ovanligt generös emot oss denna sommar lyser upp ditt stjärntecken i ytterligare några veckor till. Härligt Kräftan! Du är i ditt esse nu och människor dras till din goda energi och kanske ännu godare kylskåp. (Man får mycket mer hos Kräftan. Det vet vi andra som gärna kommer på besök såhär års).

På tisdag har skiftar Venus över till Jungfruns tecken och ditt kommunikativa tredje hus. Kul. Det ser ut som du behöver få in lite socialt liv, kanske ordna kalas själv eller ser till att se till att komma ut på något event med fart och fläkt.

Jupiter som varit retrograd i fyra månader vänder direkt på tisdag och härifrån kan även utvecklingen gå åt rätt håll.

På fredag infaller en energirik, igångsättande nymåne i ditt tecken som samtidigt också en solförmörkelse. Oh! Det där ökade krutet i nymånen många gånger om. Ett riktigt energipiller alltså. Och för att göra det extra utmanade och tufft så sker detta i en exakt opposition med dramatiska, makthungriga Pluto som gärna vill se till att våra liv skakas om. Det här är ingenting som du behöver oroa dig för på din privata nivå.

Det är större skeenden igång och du kommer behöva hänga med du med i den processen. Politiskt och historiskt kommer skeendena absolut att kunna ledas tillbaka till händelseutvecklingen denna sommar 2018.

Lejonet

Din gassande, värmande styrare Solen som för ovanlighetens skull varit så generös emot oss denna sommar befinner sig nu i ditt 12:e hus. Det är en indikator på att du faktiskt går på lågvarv och jag hoppas att du kan viga denna vecka åt att vila, lata dig och njuta fullt ut. Varenda cell i din kropp behöver det. Var uppmärksam på vad du drömmer, tänker och känner in för du kan vara ovanligt andligt öppen och receptiv och i vilan eller meditationen kan ditt ”synska jag” få en puff.

Som jag har nämnt flera gånger tidigare här så har retrograda Mars parkerat sig i Vattumannen där han blir kvar till i augusti, i linje med de ödesmättade månknutarna dessutom – så allt som sker nu är så förbundet med ditt öde och ofta utanför din kontroll.

Men vad du alltid kan göra är att skapa god karma genom att sprida kärleksfull energi, goda handlingar och tänka vackra tankar.

Jupiter vänder direkt på tisdag, dvs börjar gå åt rätt håll igen efter en fyra månaders lång retrograd. Roligt! Här kan det rassla till framöver och utvecklingen tar fart.

Solen och Månen möts nu tidigt på fredag morgon. En hejdundrande nymåne/solförmörkelse skapas. Dramatiskt och kaxigt nog infaller detta mitt emot heta Pluto. Man kan inte sticka under stol med att detta är ett speciellt tillfälle och att det som sker härifrån och sex månader framåt skapar nutidshistoria. Det är ett speciellt skeende, och vi har ytterligare två förmörkelser att vänta där du kära Lejon kommer att vara huvudperson.

Jungfrun

Det har varit några välsignade veckor Jungfrun och jag hoppas att du tillhör den lyckliga skara som redan har hunnit med en semestervecka. Nu blir det goda ännu godare för på tisdagen vänder Jupiters bana rätt igen. Hurra! Han har varit retrograd i fyra månader, vilket kan ha gett en viss frustration. Härifrån och framåt skapas mer aktion, det blir mer spännande och händelserikt.

Vackra Venus tar under tisdagen klivet över in i ditt tecken och kommer härifrån och några veckor framåt att göra ditt liv rosenrött och skimrande. Åh, vad mysigt. Tiden med Venus är ju den underbaraste på hela året när man faktiskt har tur i sina göranden, får flyt och välgång i allt. Ja, hon kallas ju inte Lilla Lyckan för intet. Den som är sugen på att attrahera till sig kärlek i livet har goda chanser att träffa rätt person nu.

Fredagens nymåne kommer att landa i ditt utåtriktade 11:e hus som har med stora grupper att göra. Intressant! Den är inte bara en nymåne utan samtidigt också en solförmörkelse och för att addera lite extra krut i det hela också mitt emot kaxiga Pluto. Det här är en känslig passage när det gäller att hålla tungan rätt i mun. Men, som alltid står nymånen för en ny start och nya initiativ. Kul!

Vågen

Det kan tyckas att tiden har varit lite väl stillastående under ett tag och jag hoppas att du har kunnat njuta, vila och ta igen dig. Från och med tisdag ändras börjar förutsättningarna att ändras och man anar att du kommer att tycka om den nya stjärnhimlen.

Jupiter vänder nu rätt i ditt ekonomiska 2:a hus. Det kan innebära bättre ekonomiska förutsättningar.  Din lyckliga stjärna Venus skrider som den drottning hon är in i Jungfrun och ditt drömska hus. Mysigt! Det påverkar din andliga utveckling, drömmar, visioner och hjälper din fantasi på traven. Om du har ett kreativt yrke kan du få bra uppslag och fantasifulla idéer. Men Venus i 12:e kan faktiskt också leda falska firare i din väg så var lite försiktig om Riddar Blåskägg dyker upp. Ja, jag menar naturligtvis en person som på ytan verkar så snygg och perfekt men samtidigt ger skumma, opålitliga vibbar som gör att du inte känner dig trygg. Lita på din intuition och bry dig mindre om utseende.

Tidigt på fredagsmorgon drar ”eklipssäsongen” igång. Det är tre kaxiga förmörkelser i rad som dyker upp i samband med varje ny och fullmåne. Detta är den första och den landar i ditt 10:e karriärs hus.  Denna nymåne infaller i Kräftans tecken och den kommer att vara oerhört kraftfull eftersom Nymånen innehåller en solförmörkelse och dessutom befinner sig opposition. Kraften från en sådan förmörkelse håller i sig i minst sex månader och ett bättre jobb eller bättre social position väntas härifrån.

Skorpionen 

Kom ut ur ditt skal och lek nu Skorpionen. Jag har lagt märke till att långtifrån alla av er har känt glädjen av Jupiters 13 månader långa vistelse i tecknet. De senaste fyra månaderna har Jupiter dessutom befunnit sig i retrograd och under de tiden är ligger utvecklingen på lur och mognar till sig.  På tisdag vänder Jupiter rätt igen och du har ytterligare fyra månader kvar på dig att låta dina drömmar förverkligas. Om jag får komma med ett tips Scorpio. Minns att Jupiter förstorar upp alla våra tankar och drömmar – även de negativa. Gör en ”hjärntvätt” på dig själv och sträva efter att hålla ”mental hygien”. Du kan bara tillåta positiva och konstruktiva tankar nu. Gör upp en plan för vad du vill att livet ska ge dig – du har alla möjligheter att få dina drömmar uppfyllda.

Venus tar klivet in i ditt 11:e hus och du får mycket glädje att vara lite mer social och utåtriktad och se till att träffa folk. Du som har en partner kan ha jätteroligt om du och din partner gör saker tillsammans. Men förstås.. du kan precis lika gärna ge dig ut själv där i sommarnatten själv och möta din själsfrände och finna folk att charma.

Tidigt på fredagsmorgonen infaller en igångsättande och dramatisk nymåne/solförmörkelse i kräftans tecken. Den är mitt emot din styrande planet Pluto. Wow.. det är nya tider på gång.

Skytten 

Jag anar att du rörliga, äventyrslystna glada Skytt kommer älska händelseutvecklingen under veckan. Det är flera roliga grejer som faktiskt öppnar upp flödet här på jorden och ser till att det som varit stillastående, stagnerat eller som kanske bara legat på lur för att mogna till sig faktiskt lossnar. Det är förstås din styrande planet, mirakelgöraren Jupiter som vänder rätt nu på tisdag. Hurra! Men det är verkligen inte bara det som sker. Vackra Venus kliver nu in i ditt 10:e hus och Jungfruns tecken. Det är en rörlig och bra position där du har god användning för henne. Under de kommande veckorna kommer du ha lätt att göra gott intryck på folk och kanske skaffa dig ett namn du är stolt över. Det är glittrig, social och riktigt roliga veckor som kommer här i en följd. Njut och ta för dig av alla fördelar. Hon kallas ju ”Lilla Lyckan” av en anledning! Kärlek, skönhet, charm och pengar är Venus domäner.

Den redan långt i förväg så omtalade nymånen/solförmörkelsen infaller tidigt på fredagsmorgonen i Kräftans tecken och i ditt djuplodade 8:e hus och dessutom i opposition till Pluto. Effekten av en förmörkelse varar i minst 6 månader framåt. Det kan vara ett emotionellt, andligt genombrott på gång för din del. Du kan komma till insikt att dina innersta behov och önskningar förändrats allt eftersom du utvecklats. Annan påverkan som detta kan ge är långsiktig ekonomisk planering för åttonde huset rör finanser. Det kan indikera ett behov av att se om lån och kanske fundera över vilket är den bästa lösningen för dig och ekonomin.

Stenbocken

Det är en så härlig vecka du har framför dig. Under veckan formas två underbara stora trigoner som korsar hela din stjärnhimlen. En i vattentecknen och en i jordtecknen.  Känslolivet och det jordiska i en perfekt harmoni. Det är så fint läge, faktiskt det allra bästa för din del.

Vackra Venus kliver på onsdagen in i Jungfrun och med det skapas fina band till Uranus och Saturnus och detta lär locka fram dina berömda sensuella sidor, som du ständigt gör ditt bästa för att dölja. Gör inte det nu Stenis. Låt det här vara din kärlekssommar.

Venus kliver nya position hamnar för övrigt också i ditt busiga, äventyrliga nionde hus. Det skulle verkligen sitta fint med en semester resa nu.

Under fredagen dras du oundvikligen in i det inte helt odramatiska händelseförloppet som uppstår när månen blir ny i Kräftans tecken och ditt relationsorienterade sjunde hus där den skandalomsusade Pluto fortfarande huserar. Oj, oj… Detta är samtidigt också en solförmörkelse så det finnas delar i detta skeende som är utmanade. Men en sansad person som du har ingen anledning att rädas detta. Det är dock ett förebud om förändring och utveckling. Jupiters bana vände rätt tidigare i veckan och även den positionen vittnar om samma sak. Det är utveckling och ny energi som väntar.

Vattumannen 

Du är ju känd för att vara cool, trendsättande och hålla andra människor på en viss distans. Den här färgsprakande och föränderliga sommaren 2018 kommer stora ting att ske med dig och din utveckling. Du kommer öppna upp själsligt och mentalt, att ta stora jättekliv i din personliga psykologiska och andliga utveckling. När man vet vem man själv är – ända inifrån så är det faktiskt också ha lättare att hantera alla andra relationer också. Från de allra intimaste till de alldagliga och ytliga kontakterna. Det sker naturligtvis stegvis och smygande men underskatta inte kraften i skeendena nu under eklipssäsongen som börjar på fredag. Denna första eklips infaller i Kräftan och de kommande två kommer att infalla i Lejon/Vattuman polariteten.

Merkurius befinner sig i ditt sjunde hus och gör det lätt att finna de rätta orden och dina relationer ser fina ut. Venus lämnar dock ditt sjunde hus på tisdag.

Detta med arbete, att driva projekt och ständigt ha karriären i åtanke är ju dessvärre typiskt dig. Det är väl semester nu Vattenbärare? Icke desto mindre vänder Jupiters bana rätt i ditt tionde karriärshus nu och det gör att kuggarna i hjulen börjar gå åt rätt håll. Härifrån kan underbara ting äga rum. Du kan faktiskt med ro luta dig tillbaka i solstolen och ha tillit till att saker och ting kan falla på plats och bli bra nu. Inte kanske precis av sig själva, men som en följde av all energi du tidigare ingjutit i projektet – vilket det nu än må vara.

Fiskarna 

Åh, vad härligt Fiskarna! Den här sommaren är episk! Den numera så generösa Solen tycks inte snåla med sin närvaro och energierna är de allra bästa. Universum erbjuder de allra bästa förutsättningar och skänker ovanligt nog två oss stortrigoner som formas över stjärnhimlen. En i praktiska, sensuella jordtecknen och den andra som infaller i vattentecknen drar ju så fint med dig i detta härliga flöde. Venus smyger på tisdagen in i Jungfrun – mitt emot allt som är du! Härligt, nu är det du som får glittra och förtrolla och attrahera till dig positiva vibbar från allt levande. Det passar dig perfekt Fiskarna. Din romantiska sida aktiveras här och det är lätt att falla för första bästa som ser ut att vara en själsfrände. Dra inte för snabba slutsatser om folk utan ta god tid på dig att bedöma vem du har att göra med. Venus bildar nu vinkel till kinky Uranus och faktiskt moraliska Saturnus så det finns vissa tveksamheter i hur ditt kärleksliv gestaltar sig framöver. Vilt och vågat eller tryggt och traditionellt? Det kan gå åt båda hållen här.

Jupiter vänder ju direkt igen! En sådan lättnad tror jag att även du tycker. Det bådar gott för all utveckling.

Fredagens nymåne/solförmörkelse är passionerad och het. Pluto finns närvarande där och jag anmanar största möjliga försiktighet just under fredag-lördag. Heta känslor kommer det dock att finnas gott om.