Horoskop – Vecka 29

Solen ☀️och den gula färgen är verkligen sommarfärgen i år. Medan vi väntar på årets höjdpunkt för Solen, nämligen den tid på året när Solen får vara hemma i eget tecken Lejonet, så valde jag en meditationsbild för ljus, fred och lugn.

En sak jag vill göra alla uppmärksamma på är min astrologikurs som lanserades förra måndagen. Det är en väldigt förklarande grundkurs i astrologi som vi verkligen lyckades med. Den blev jättebra!

☀️ Kursen består av tre delar, alla kortfilmerna när jag berättar, de förklarande texterna och förstås våra kurswebinar.  2 timmar per månad kan du lyssna till ett nytt litet föredrag, själv vara med och välja vilka frågor och samtalsämnen vi tar upp, chatta med mig, ställa frågor mm.

Meningen med kursen är att du ska finna nyckeln till förståelsen av astrologi – och det kan vi absolut lyckas med här. Klicka på länken så leds du rakt in på plattformen:

🦄 ASTROKURS 🦄  Välkommen!

Astrologiska förutsägelser för tiden 16 – 22 juli 2018

Väduren

Underbara, kavata lilla Vädur! Du är ju inte den som skyr elden eller backar när det hettar till. Rådig, actioninriktad och duktig på att lösa problem som du är. Men vad gör man när man konfronteras med det obegripliga? Att förstå sig på de underliggande strömningar, känslor, vibbar, snaror och krokar andra människor lägger ut är inte din grej.  Håll dig aktiv och undvik andras drama är rådet.

Fredagens nymåne/förmörkelse i Kräftan var verkligen ingen lek. Den är nu bakom oss och tack och lov att detta är sista veckan Solen befinner sig i Kräftan.

Ni Vädurar som firar semester bör redan ha fått tillbaka livsgnistan och busiga glimten i ögat. Det är dags för att dra igång en resa, ett äventyr eller nytt projekt. På söndag natt går Solen in i eldiga Lejonet och därifrån har vi en miljö härligt, helt och kul miljö med klös och stort hjärta som passar dig perfekt! Härligt!

Oxen

Fredagens nymåne/solförmörkelse med Pluto i följe tog skruv på de flesta och nu är eklipssäsongen i full gång och vad som helst kan hända i våra liv. Vissa delar av ditt liv är underbara, belönande och omhändertagande och kärleken flödar i ditt liv. Detta gäller bara de rent personliga och privata bitarna dock.

Retrograda Mars i 10:e huset antyder att det fortfarande är ökentorrt på karriärsidan och jag hoppas verkligen för din skull att du inte måste jobba – för dessa dagar passar bättre för hemma mys eller strandliv. Koppla helst bara bort alla tankar på allvar, ansvar och sådant.

Solen har nu bara sju dagar kvar i Kräftan och den är en härlig mysvecka som ligger framför dig. Du zodiakens främsta livsnjutare kan se fram emot en riktigt härlig sommarvecka när din syrande planet Venus glider igenom ditt levnadsglada femte hus. När Solen träder in i Leo nästa veckan når du ytterligare en nivå djupare i avkopplingen.

Tvillingarna

Oh, vilken härlig sommar som ligger framför dig!

Visst, det är eklipssäsong ända fram till den 11/8 vilket förstås skapar spända lägen och extrema känslor – på ont eller på gott. Förmörkelser är inte så onda som folk vill ha det till. Sanningen är snarare den att förmörkelsen förtydligar och snabbar på beslut som ändå skulle komma. Allt intensifieras – du upplever dina känslor starkare och blir mer medveten om dina behov. Det är bra.

I vänskap, kärlek och affärer ställs saker på sin spets och sanningen framstår snabbt och tydligt.  Om man väljer att se detta ur den positiva synvinkeln så är det en spännande känsla i luften nu, visst? Jag ser idel möjligheter runt dig. Se till att ta dig ut och träffa folk! Det är mycket glädje, prat och kanske även en skälmsk, flirtighet som du verkligen kan spinna vidare på och improvisera.

Kräftan

Det återstår nu endast en vecka av Solens vistelse i ditt tecken Kräftan – det är på söndagskväll som avskedet äger rum. Det är en riktigt vacker tid nu när en fin harmonisk och lugnande stortrigon i det stabiliserande jordelementet äger rum vilket vi ska vara tacksamma för.

Jag anar att fredagens extrema nymåne då Sol, Måne, Pluto möttes + solförmörkelsen som ägde rum samtidigt blev en rejäl uppladdning av ditt system. Jag upplever att vi kan se och känna förändringen i väder, energier och hela atmosfären runt oss. Någonting blev annorlunda, visst?

Den fulla effekten av eklipsen kommer att visa sig under de kommande sex månaderna. Den rebootar ditt system, startar om dig och ger dig en möjlighet att närma dig livet med nya förutsättningar. Det ska bli jättespännande att se vart utvecklingen för dig. Det är stora kliv, avgöranden och skeenden som dundrar igång. Vi har ytterligare två förmörkelser till att vänta som alla ger sitt.

Lejonet

Det är en varm, loj och förhoppningsvis vilsam vecka du har framför dig nu när Solen rör sig de sista graderna igenom ditt drömska 12:e hus. Om jag vore som du skulle jag uppsöka en lugn plats och utföra så lite som det bara går. Du kan vara helt förvissad om att detta avkopplade tillstånd är över snart.

Sent på söndagskvällen den 22/7 glider Solen in i ditt tecken och därifrån blir det förstås ett annat ljud i skällan med en annan puls, rörelse och mera fart och fläkt i bilden.

Merkurius befinner sig i skuggzonen och har redan börjat inbromsningen inför den annalkande bromsa retrograda perioden som börjar nästa vecka. Det vore föredömligt om du orkar få undan pappersarbete eller liknande om du har något sådant som väntar på dig. När han väl backar är det kört. Vi kommer att ha hela sex retrograda planeter på en och samma gång. Förvirring, försening och käppar i hjulet vid resor, transporter, handel och kommunikation. Dessutom befinner vi oss mitt i eklipssäsongen (förmörkelsernas tid) och den som påverkas/utvecklas mest är du.

Jungfrun

Det ser ut att du är zodiakens absoluta sommarflicka! På måndagen och tisdag rör sig månen igenom ditt tecken. Nära Venus och mitt emot Neptunus vilket ger en skir, andlig och kanske även väldigt sensitiv upplevelse av allt. Var försiktig med dina känslor nu. Med det menar jag inte att något dåligt ska komma men under några dagar kan du vara väldigt öppen, och ibland gör Neptunus blurra till din varseblivning och göra att vi inte riktigt ser klart. Att vara lagom återhållsam och kritisk är en bra grej under dessa stjärnor. Nu fick jag det sagt, och förutom detta är ditt horoskop som en sommardröm. Du lär vara populär och eftertraktad när vackra Venus rör sig igenom ditt tecken, sprider goda vibbar och harmoni på din väg. uppmärksammad Dessutom finns här en vacker stortrigon i jord plussar på det den fridfulla, stabila bilden.

Vågen

Luta dig tillbaka kära Våg, släpp alla yttre tankar och försök att hänge dig till nuet, till vilan och till sommaren. Dagarna är som gjorda för strandliv och mys.  Som vi säkerligen alla har märkt av är det väldigt föränderliga och spännande energier i kosmos nu, som gör att vi kan förvänta oss det oväntade.

Det beror ju förstås på att vi i fredags hade en hejdundrande nymåne/Pluto/solförmörkelse och sedan dess är väl ingenting sig likt.

Ja, det är eklipssäsong så vi är inte på den säkra sidan för än efter 11/8 och knappt då. Nu behöver du inte tolka detta som någonting negativt, det kan vara dåligt förstås, men i merparten av fallen är förmörkelsen en katalysator, en igångsättande och motiverande kraft, eller en energiportal kan man också kalla det.

Många av er kan känna behov av att ställa sig upp och visa vart skåpet ska stå, fatta beslut angående framtiden och vara tydliga med sin vilja och önskningar.

Skorpionen

Livet är på väg att börja rocka och rulla på för dig Skorpan. Vänta bara tills Jupiter hinner få upp farten igen så ska du se att bitarna faller på plats och att dina önskningar blir uppfyllda. Det må hända att det känns omöjligt eller otroligt eftersom vi samtidigt har fem retrograda planeter och vet att Merkurius också snart ska vända retrograd nästa vecka.

Trots allt det bakvända befinner vi oss i en eklipssäsong vilket är att se som ett extremtillstånd som varar fram till i 11/8.  Planeterna intar en efter en sina positioner i de fasta tecknen, vi väntar mest bara på Solen som ska in i Lejonet till nästa helg och där ska vi se att det börjar hända grejer. Uranus aspekteras och får en större roll. Ja, det är mycket som sker astrologiskt med andra ord. För dig betyder det i klartext att din transformation/utveckling är på väg att växla upp till en ny nivå. Varje eklips är en energiportal, en initiering eller kanske en katalysator. Nyss hade vi en, men de två avgörande är framför dig.

Skytten

Jag skulle vilja beskriva din kommande vecka som jättebra, men för att vara kritisk kanske känslan av att vänta på något är lite väl uttalad.  Det kan vara som att du ivrigt står och trampar i kulissen eller på flygplatsen och undrar när allt det roliga börjar.

Ok, det är nästa vecka, när Solen har tagit klivet in i Lejonet som de riktigt intressanta händelserna tar vid och du känner att du får rätt vind i seglen. Men den här veckan är inte så oäven den heller. Din styrare Jupiter börjar få upp farten igen efter retrograden och det påverkar ju så klart dig väldigt positivt. Att veckan börjar med Månen och Venus i Jungfrun är ju verkligen härligt, njutbart och hjälper dig att må bra. Aspekten till Neptunus ger en hoppfull, vacker känsla till hela bilden. Andlighet, känslor och den personliga utvecklingen tar fart och utvecklas under dessa stjärnor.

Stenbocken

Ja, nu är vårt känslohav åter stilla efter fredagens solförmörkelse och nymåne som landade i ditt relationshus och ställde allt på sin spets. Ja, en eklips aktiverar stora livsfrågor och påverkar oss i upp till sex månader framöver. Det kan vara att du nu fundera över din roll i relationer, över givande och tagande, över ansvarsfördelning och ekonomi. Och visst Stenis, är det väl viktigt för dig att fundera på vad som har format dig som människa, varför du väljer som du gör eller har gjort kanske. Horoskopet implicerar nämligen att eklipsen kommer med ett erbjudande om en vändpunkt.  Att du kan lära om, lära nytt och kanske göra smartare och sundare val i framtiden. Den här veckan är vacker med en stortrigon i jord som grundar, stabiliserar och skänker harmoni. Dessutom finns där i början av veckan en annan fin stortrigon i vatten så det är nästan en Davidsstjärna i horoskopet – ok, lite väl skev kanske men den ger så mycket hopp och fina vibbar att det måste nämnas. Njut nu!

Vattumannen

Merkurius rör sig igenom Lejonet och är till god hjälp i så väl samtal som analys av just relationer och känslor. Passa på att använda dig av detta flöde nu, nästa vecka vänder planeten retrograd och då stängs den dörren. Tala ur ditt hjärta och låt din vän förstå vad du tänker och känner.

Den första eklipsen avklarades i samband med nymånen i Kräftan i fredags och framför dig väntar ytterligare två, som kommer att pusha dig uppåt och framåt i din utveckling, maxa händelseförlopp, insikter och mycket annat spännande.

Men den här veckan är lugn, ett stort i väntan på.. kan man säga. Det är Solens entré i Lejonet, kvadraturen till Uranus som kommer att aktiveras och i synnerhet ni som är födda i januari har all anledning att vara beredda på alla eventualiteter och vara öppen för förändring.

Fiskarna

På måndag-tisdag färdas Månen med Venus vid sin sida och tillsammans skänker en så vacker bild. Lugn, harmoni och en känsla av att vara med om något speciellt finns här. Det är en skir, kärleksfull energi runt dig nu.

Kopplingen till Neptunus som också finns med här är dock lite knepigare att hantera. Vissa upplever det andliga i påslaget som underbart och kan nå hur högt som helst. En annan individ kan faktiskt bli förvirrad och kanske osäker i sina känslor, anknytningar och tveka i relationer. Hur du upplever det beror naturligtvis på din emotionella grund.

Det är inte tid för att fatta stora beslut – snarare är rekommendationen att göra det du redan är bäst på – att flyta med och bara njuta av livet som det är. Avvakta, chilla och håll ett öga öppet, det kan vara bra att vara bredd att dra om det skulle kännas fel för dig i kärlek, vänskap eller business. Friheten är essentiell för att du ska kunna fungera. Jupiter som också finns med i mixen skapar möjligheter och skänker hopp.