På Himlavalvet – Vecka 30

 

🎈Tjong i ballongen! Nu rullar vi igång den..

Veckan alltså. Det är en galen värld därute i och vi befinner oss mitt i eklipssäsongen. Härifrån kan precis vad som helst hända, allrahelst det vi minst av allt kunde förutse.

Sen söndagskväll glider Solen in i Lejonet och bildar då kvadratur med Uranus. ♌️,♅ & (Det är ytterst spända aspekter). Oh! Härifrån förväntar vi oss att allt lossnar. Alla skeenden och förlopp sätts igång – det som hållits på vänt kan plötsligen inte vänta en dag till.

💫🌟Dag för dag laddas energierna upp allt mer för att slutligen nå sin kulmen på fredag 27/7 kl 22:20 när månen blir full i Vattumannens tecken. 🌕♒️

Månen blir förstås full en gång i månaden men det som är extremt med denna är att den infaller på (i konjunktion) med norra och södra månknuten, i konjunktion (dvs på) retrograda Mars och i stark vinkel (90° vinkel, sk kvadratur) till nydanande Uranus. Ett T-kors bildas i de fasta tecknen med 6 planeter inblandade.  Den här fullmånen/eklipsen är snäppet vassare än allt vi sett hitintills. Bli inte förvånad om känslorna rusar iväg med dig, tålamodet tryter och du känner att du inte riktigt pallar med ..

Detta är en fullmåne, en förmörkelse, en blodmåne och den befinner sig i väldigt spända aspekter till tuffa planeter + månknutarna.

Minns ni att jag i samband med nymånen/eklipsen för drygt en vecka sedan berättade att en förmörkelse kan vara en tuff passage, en början till något nytt – en ny epok exempelvis.  Ord som portal, katalysator brukar användas flitigt i dessa sammanhang som nymåneförmörkelse sätter igång skeenden och kan påverka både psykologiskt på ett inre plan och/eller kan medföra naturkatastrofer och andra minnesvärda och eventuellt dramatiska händelser. Det kan vara bra grejer som sker också – så även det som verkar jättedåligt kan till slut visa sig vara bra. Om ni läser kommentarerna från förra veckans På Himlavalvet ser man hur olika vi reagerar.

Sedan nymånen har vi ju fått vara med om de hetaste dagarna i mannaminne. Torka, djur och människor som far illa och de svenska skogarna som brinner. 🔥 Astrologin visade sig vara pålitlig även den här gången.

Jag som själv har hus i Dalarna är naturligtvis livrädd att ha branden så nära inpå husknuten. 😱 Det är fasansfullt och jag lider med alla som blivit drabbade. För tre månader sedan spolade vårfloden bort vägen – nu är allt snustorrt! Hur kan sådana saker hända i Sverige? Det är fruktansvärt men känns också surrealistiskt och svårt att ta in.

💫🌟Som om inte detta är rafflande nog vänder Merkurius retrograd på torsdag.

SOLEN I LEJONET – Veckan börjar med att Solen strax före midnatt glidit in i heta Lejonet. Wow! Här är energin öppen och direkt. Detta fasta eldtecken föraktar (snudd på i alla fall) det mediokra, det som är lagom och tamt. Lejonet är extravagant, vill bli sedd och erkänd och om det inte går bra kan Lejonet mycket väl ryta till eller till och med visa klorna. Eftersom veckan också erbjuder en fullmåne (där Solen som alltid spelar en huvudroll) + en solförmörkelse mm är detta början på en ytterst spännande tid. Grattis Lejonet

MÅNENS FÄRD – När nya veckan tuffar månen obekymrad igenom Skyttens tecken. Strax före midnatt den 24/7 går månen in i Stenbocken. Hm, onsdagen kan vara en lite lätt ”tung” dag när bekymren kan kännas starkare än det positiva, som månen och Saturnus möts. Den 27/7 vid ca 14 går månen in i Vattumannen och härifrån kan du känna att energierna genast blir annorlunda – via spänningen från Uranus bland annat. Under fredagskvällen blir månen full här kl 22.20 på 4°45 i Vattumannen. Det här är årets händelse och detta skeende är motiverande, en kulmen på processer.

RETROGRADA MERKURIUS I LEJONET – Merkurius vänder retrograd torsdagen den 26/7 kl 07.02 på morgonen. Härifrån kan förvirringen öka. Ja, vi är ju rätt vana vid fenomenet som det sker 3 ggr per år men.. att det kommer i samband med just denna extrema eklips och fullmåne är verkligen maxat knasigt! Merkurius i Lejonet

VENUS I JUNGFRUN – Vackra Venus, är kärleken och skönhetens gudinna befinner sig nu i Jungfrun och rör sig mellan 14°- 21° och kommer hela denna tid att vara mitt emot Neptunus och i vacker aspekt till Jupiter.  Det finns något vackert och hoppfullt med i bilden nu. Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Venus i Jungfrun

MARS RETROGRAD I VATTUMANNEN 

Vår eldige krigare som är Vattumannen sedan i maj fortsätter sin retrograda baklängesfärd. Nu befinner han sig 5°- 3°25. Mars har inte varit retrograd Vattumannen, samtidigt som månknutarna sedan 1971. På fredag är Mars en av huvudrollsinnehavarna i den kaxiga eklipsen och fullmånen som äger rum i Vattumannen. Mars retrograd

Han backar ända fram till i den 27/8 där han vänder direkt på 28° 37 i Stenbocken. Vad som är så speciellt just nu är att Mars befinner sig extremt nära jorden. Det här skedde även 2003, och innan dess var det 60 000 år tidigare. Ni semesterfirare som befinner er på platser med mörka natthimlar kan se honom med blotta ögat när han lyser ovanligt ljus, stor och nära.

JUPITER I SKORPIONEN – Tjoho! Expansiva Jupiter går framåt igen vilket faktiskt är helt underbart efter en lång retrograd. Nu befinner sig Jupiter på 13°54 i Skorpionen. Många har tyckt att utvecklingen stått stilla, men nu så. Det här är en stark indikation på att de avsomnande processerna tickar igång igen. Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus backar sakta igenom Stenbocken och når denna vecka 04° – 03°41. Han är seg nu. Rör sig bara en halv grad i veckan! Ja, även Saturnus har börjat röra sig saktare är inte för än den 6/9 han vänder direkt igen på 2° Stenbock. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I OXEN Uranus når nu 2° 32 i Oxens tecken. Han är en av huvudrollsinnehavarna i T-korset som nu bildas i skyn och aktiv ingrediens i fullmåneprocessen.

Uranus rör sig lite saktare nu eftersom han är på väg att bromsa in och vända retrograd i augusti. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 16° 12 i Fiskarna. Hon blir positivt uppmärksammad genom oppositionen till Venus nu. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto fortsätter sin retrograd och kommer denna vecka att nå 19° 36 i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) backar nu sakta igenom 02°10  i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, blotta såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 05° 53 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet