Horoskop – vecka 3

third-eye-cosmos

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Denna vecka är jag inbjuden till Holy Crap – en ny andlig podcast där Amanda och Mathilda frågar mig frågor om astrologi. Lyssna gärna på programmet. Länkarna finner du här nedan.

Itunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/holy-crap-podcast/id1489149449?i=1000461977355

Spotify:
https://open.spotify.com/episode/0CzSIUpMFwJOskuy0FKdna?si=GsKY3Q1kQmumzbpXfyp32Q

 

⭐️ Väduren

Ja, här är vi nu precis på andra sidan helgens helt enorma planettransiter – eller? Nej, riktigt så bra är det inte. Solen är under måndagen i exakt konjunktion med Pluto och Saturnus och trots att förmörkelsen ägde rum i fredags anses förmörkelsesäsongen inte vara helt över förrän vi ser att noderna börjar röra på sig i slutet av januari.

Så, vad ska du kära Vädur göra med den här tuffa energin? Tag ett djupt andetag, kavla upp ärmarna och fokusera din uppmärksamhet på arbete. Det måndag, tisdag är skitdagar – men sett ur den positiva vinkeln är det ett supertillfälle att jobba, verkställa och komma någon vart. Mindre snacka, tänka och känna och leverera resultat. Det är vad som kommer gynna dig. Härligt med astrologi är ju att den ena dagen faktiskt inte är den andra lik. I mitten av veckan har Solen börjat frigöra sig, Merkurius är under torsdagen på väg in i Vattumannen och ja.. det lättar upp lite dag för dag här. Det som kommer lyfta denna vecka är Merkurius kvadratur Uranus vilket ger dig mycket nytt att tänka på.

️Oxen

Veckan börjar i moll men slutar i dur. Måndagens massiva möte med Solen, Saturnus och Pluto på samma grad i Stenbocken är ytterst ovanligt – men inte roligt. Det lägger en sordin på allt och skapar en seriös känsla till horoskopet som faktiskt inte passar dig. Ok, använd då denna måndag till att jobba undan, fatta viktiga beslut och komma vidare. Den allvarsamma stämningen lättar redan nästa dag. Merkurius har då hunnit frigöra sig ifrån de andra planeterna och men det som betyder mest för dig, glädjen och måendet  – det är att din styrande planet Venus ändrar tecken under måndagen och tar sig in i Fiskarna. Underbart! Sextil till Uranus – wow! Venus är ju exalterad här och kommer nu i sitt allra vackraste uttryck. Ännu roligare blir det på torsdag när Merkurius kommer in i Vattumannen och bildar kvadratur till Uranus. Ditt sinne är fylls av idéer och planer som du finner får motivationen att komma vidare med.  Du gillar dig själv nu och dina relationer flyter på väldigt fint.

️ Tvillingarna

Ja, att vi alla är i tiden precis efter en fullmåne, en förmörkelse har väl ingen missat. Det allvarsamma mötet mellan Saturnus och Pluto pågår hela denna månad men.. kära Tvillingarna. Det här är också möjligheternas tid. Din styrare Merkurius som nyss mötte Solen i Stenbockens tecken lyckades efter några dagars het omfamning lösgöra sig och fortsätter nu glad, pigg och fulltankad vidare sin färd igenom zodiaken. På torsdag tar sig Merkurius in i Vattumannens tecken, och strax därefter bilda kvadratur till Uranus. Wow! Det här kommer att lyfta stämningen och göra luften hög och lätt att andas. En annan underbar grej – det är att alla planeter nu går framåt, i direkt riktning – vilket förstås är jätteroligt. Detta möjliggör allt faktiskt – eftersom det inte finns några hinder någonstans. Det som väntar här och några veckor framöver är årets absolut mest produktiva tid. Under måndagskvällen smyger Venus in i Fiskarnas sfär – där vår kärleksgudinna stormtrivs. Det är möjligt att lite av den där kreativiteten och kärlekslyckan kan spilla över på dig också.

️ Kräftan

Nyss var månen full i ditt tecken vilket förstås är ditt personliga fullmåne vanligen en rejäl energiboost. Men.. din fullmåne blev nyss förmörkad, fick uthärda mötet med  allvarliga Saturnus och Pluto så det här var verkligen ingen standardmåne.  Det är inte utan att man undrar hur det hela upplevdes av dig? Tiden omnämns här och var som en ”game changer” när saker faktiskt skakas om och kan ta fart åt det ena eller andra hållet. Trots att förmörkelsen nu rent tekniskt är över räknas förmörkelsesäsongen ”igång” ända till dess vi ser månknutarna röra på sig igen – vilket de gör i slutet av januari. Underbara Jupiter har nu hunnit hela 10 grader in i Stenbocken och verkligen hunnit manifestera sin närvaro mitt emot allt som är du. Dunderbra och mycket tursamt är att Jupiter nu åter kommer att bli synlig på himlen under veckan – vilket alla astrologer anser som en form av återfödsel och rejält tursamt. Det är i tider som dessa som chansen att vinna också finns med i bilden och väldigt lyckade saker kan komma till stånd Ta för dig Kräftan! Det är din tur nu!

⭐️ Lejonet

Under måndagen möter Solen, Saturnus och Pluto vilket förstås är extremt! Det är en oerhört tuff energi som dock bara varar en enda dag. Ingen av oss kommer att uppleva exakt det här mötet igen. Det är ett allvarsamt tillfälle förstås när många saker, framförallt politiskt runt om i världen har ställts på sin spets. Det här mötet kallas inte för ”game changer” bara på skoj. I ditt fall,  kära Lejon är det ditt arbetsamma 6:e hus som kommer i blickfånget och frågan som kommer upp här är förstås om dig och jobbet. Är du på rätt ställe i livet? Ta dig en funderare på vart du vill komma med ditt karriärliv. Glöm inte att vi befinner oss mitt i förmörkelsesäsongen och det är stora ting som sker. Om jag kan ge dig ett råd på vägen så är det att fundera över vad det är du vill förändra, vad det är du kan tänka dig att släppa.. Du bör ha plats att härbärgera och ta hand om det nya som kommer in i ditt liv. Det som lyfter denna vecka är Venus nya position i Fiskarna. Gudinnan älskar att vara där och kommer nu till sitt allra vackraste uttryck. + Merkurius tar under torsdagen klivet in i Vattumannen vilket förstås är superbra för dig. Kommunikation, flirt och action väntas. Kvadraturen till Uranus gör att det kommer dynamiska, överraskande, plötsliga händelser med i dessa stjärnor. Här kan det faktiskt bli hur kul som helst.

⭐️ Jungfrun

Astrologiskt lämnar vi nu en riktigt tung period bakom oss. Vi bör hela januari ut minnas att vi befinner oss eklipssäsongen och det tydliggör hur komplext livet och världen vi lever i är. Men.. på det personliga planet har jag idel goda nyheter till dig Jungfrun! Venus smyger in i Fiskarnas tecken på måndag kväll och en ny romantisk cykel börjar nu när Venus flyttar in i ditt relationshus. Venus älskar den här positionen eftersom hon sägs vara exalterad här och komma i sitt allra vackraste uttryck. Det här kan leda till att singlar möter rätt person. Par kan finna tillbaka till varandra genom att det går lättare att nå fram. Bättre kommunikation, öppna, förlåtande och kärleksfulla hjärtan utlovas. Det här är en rolig tid när du kan ha kul och lära känna nya personer. En annan kul grej är att din styrare Merkurius skiftar tecken på torsdag och går över till Vattumannen där han verkligen kan ha huvudet på skaft och överträffa sig själv i smarthet. Det är en så bra tid du går till mötes nu. Under de kommande veckorna kommer allt att rulla på planenligt.

 ️ Vågen 

Hur upplevde du helgens transiter? Astrologiskt var fullt pådrag som bör ha vidrört ditt allra innersta. Där i ditt 4:e hus, i hemmet har hela fem planeter samlats. Måndagens kraftfulla möte med Solen, Saturnus och Pluto kan förstås kännas tungt – men som tur är det bara den här dagen sedan kommer planeterna att glida isär och allt blir enklare. Under onsdagen går månen in i ditt tecken och allt blir bra mycket mer hanterligt och kul. Dessutom byter två planeter tecken denna vecka och intar superbra positioner där de båda kommer till sin rätt. Viktigast för dig är förstås är förstås att din styrare Venus går in i Fiskarna där hon älskar att vara. Det är en jätterolig tid som väntar som innehåller många glada skratt, kreativitet och trevligt umgänge med andra. Merkurius träder in i Vattumannen – även det ett toppläge. Det går bra för dig nu Vågen.. Bäst är att alla planeter går direkt nu vilket gör att du fram till februari kommer att ha medvind i dina segel. Jupiters närvaro finns också där och signalerar framgång.

️ Skorpionen

Din styrande planet Pluto befinner sig i ett minst sagt pressat läge nu. Konjunktionen med Saturnus är exakt hela veckan innan dessa båda giganter glider isär. Ja det ser onekligen lite dystert ut just nu men detta är ett sanningens moment både för dig personligen och förstås för hela världen eftersom dessa ovanliga möten bara kommer till oss människor vart 38:onde år eller så. Detta sägs även vara en ”game canger”. Ja, det är en unik chans i detta att se sig själv och också att ändra kurs i livet om din själ önskar en förändring. Detta är verkligheten rakt upp och ned. Det finns ingen möjlighet att glida undan här.

Saturnus är skoningslös, han är karma, han är tidens Gud och han är även representant för sanningen. Det är inte så lätt att ha kul här och nu.. men det finns saker som Saturnus faktiskt gillar. Det är plikt, arbete, moral och struktur. Men, för var dag som går så blir det faktiskt också lite lättare att leva.. Venus träder under måndagen in i Fiskarna där hon älskar att vara. På torsdagen kommer Merkurius att skifta över till Vattumannen och därmed komma i kvadratur till Uranus. Häftigt! Det här lyfter faktisk veckan och ger lite briljans till det hela.

⭐️ Skytten

Denna måndag möts Solen, Saturnus och Pluto i en exakt konjunktion.  Det är ett mäktigt och faktiskt också svårt möte som vi bara har att ta oss igenom. Astrologiskt detta är en stor händelse som påverkar mera globalt än personligt – men visst.. Det kan också påverka ditt personliga liv också.

Din styrare Jupiter har inte varit synlig på stjärnhimlen under de senaste månaderna. I slutet av denna vecka gör han faktiskt ”come back” vilket faktiskt stärker dig och den du är. Att han dyker upp på natthimlen igen firades i den antika världen som en återfödelse, en seger. Tycker att du också ska se det så.

Men redan på måndag kväll skiftar härliga Venus över till Fiskarnas tecken vilket är en superposition för henne. Hon stortrivs och kommer i sitt allra vackraste uttryck här. Bäst av allt är att Venus nu bildar vinkel till allt som är du och hennes sötma spiller över åt ditt håll. Mm – det är underbart.

Det finns risk för förälskelser här. Om du känner att du är på väg att falla för någon här är det bra att hålla i minnet att Venus faktiskt befinner sig i Fiskarnas dvs illusionens tecken och att en gnutta sund realism faktiskt inte skadar. Det är viktigt att du ser människan för den hen verkligen är och inte för att du projicerar din vision om kärleken.

️ Stenbocken 

Käraste Stenbock! Du allas vår mest trofasta ledstjärna har fått vara med om allt nu under det gångna veckoslutet och än är det inte riktigt över. Solen som nu gör sin sista vecka i ditt tecken befinner sig under måndagen i ett exakt möte med Saturnus och Pluto och.. vi anses fortfarande vara i eklipssäsongen. Saturnus/Pluto mötet håller på hela veckan men även det kommer att passera och lösas upp. Bäst av allt är att det inte kommer att återkomma exakt i våra liv igen.. Detta omtalade möte har många bävat för eftersom det historiskt räknas som en ödesmarkör, en tid av stora händelser för mänskligheten. Så, om du tycker att det är lite trögt att komma igång denna måndag så har kan det bero på detta. Men, från tisdag börjar Solen dra ifrån de andra och allt blir enklare och roligare. Men vi har lite kul grejer ändå på gång.. Ja, lite mysigt är det trots allt att Venus går in i Fiskarnas tecken. På torsdag lämnar Merkurius dig Stenis och tar steget in i Vattumannen. Det ger också en ny känsla till det hela.

⭐️ Vattumannen

Det nu har vi en sista vecka kvar innan din månad stundar. Denna måndag är det tjugondag knut och denna dag kommer Solen, Saturnus och Pluto att mötas i en exakt konjunktion vilket kan ge en dyster och tung känsla till oss människor och julgransplundringar och dans kan kännas lite malplacerat nu. Eller.. men kanske inte? Venus träder in i Fiskarna på måndagskvällen och det kan ju i och för sig locka till de sköna konsterna som musik och dans? Saturnus/Plutomötet pågår hela veckan men det är främst måndagen som erbjuder motstånd. Det blir faktiskt roligare dag för dag här. Det som kommer att lyfta hela veckan är Merkurius entré i Vattumannen på torsdagen. Hurra! Merkurius älskar att få hänga hos dig. Med den positionen aspekteras också din styrare Uranus. Tjoho! Härligt! Universum vill skaka igång dig, väck dig och få dig att kliva ut på den sociala scenen, mingla, snacka och dela med dig av dina fantastiska tankar och idéer.

⭐️ Fiskarna

Du som alla bör ha känt av extremtillståndet i Universum när vi tre dagar i följd fick den ena mastiga transiten efter den andra att hantera. Denna måndag möts Solen, Saturnus och Pluto och allt är så dramatiskt, dystert och svårt som det kan bli. Men i de mörkaste stunder är hjälpen som närmast och det verkar stämma precis i ditt fall. Redan på måndagskvällen kommer kärlekens gudinna Venus till din undsättning vilket förstås är fantastiska nyheter. Hon kommer att finnas vi din sida fram till 8/2. Venus är en av välgörarna och kallas även för Lilla Lyckan eftersom hon trollar fram stora och små mirakler, få livet att vara glamoröst, smidigt och härligt att leva. Allt som har med kreativitet, kärlek och pengar främjas nu. Det är också ett toppentillfälle att söka jobb, visa upp sig eller helt enkelt charma någon. Bäst av allt det är att Merkurius går in i Vattumannen och bildar aspekt till Uranus och under dessa stjärnor kan det ovanliga, det plötsliga och det oväntade hända. Det är en riktigt spännande tid för dig nu Fiskarna.