Horoskop – Vecka 33

Venus i lejonets hjärta

⭐️ Väduren

En härlig vecka, fylld av energi och positivitet.  Det är massor av förändringar i på stjärnhimlen som sammantaget får den här sensommaren att rocka.

Merkurius har precis tagit klivet in i Lejonet och därmed är det en eldig kvartett här:  Solen, Venus, Mars och Merkurius som rör sig igenom ditt härliga, kreativa, glada 5:e hus i Lejonet ger dig den där eldiga, passionerade känslan du älskar. Här tänds ditt inre ljus, din lust, dina intressen, kreativiteten, lusten och glädjen växer sig stark.

På torsdag har vi en kraftfull måne som blir helt full i Vattumannens tecken, mitt emot allt som är på gång i Lejonet. När månen lyser upp ditt 11:e hus finner du sättet att dela din kreativitet, all din överskottsenergi med andra, du kan föra den ut till människorna.

Det 11:e huset kan vara internet – så sociala media kanske kan vara något? Du kanske ska ta del av grupper själv eller kanske själv leda?

Den 14:e möter Gudinnan Venus Solen i en exakt konjunktion som fyller henne med ny energi, inspiration och kärlek – och under en tid kan vi alla uppleva att allt är helt underbart!

⭐️ Oxen

Det känns i luften att allvaret, hösten och den nya terminen inte är så långt undan nu och det är det mycket som händer runt dig. Det är viktigt att komma väl förberedd till allt det nya som väntar dig – men universum gör verkligen sitt allra bästa för att underlätta för dig denna kraftfulla höst.

Under söndagen vände Jupiters bana rätt men bara ett halvt dygn senare, natten emot måndag vänder istället Uranus som befinner sig i ditt tecken, retrograd. Att Jupiters går framåt är ju toppen eftersom han hjälper dig att utvecklas och slutföra de processer som satts igång.

Det har blivit allt vanligare att människor räds planeternas retrograda perioder. När det gäller de yttre planeterna – Uranus, Neptunus och Pluto är deras retrograder inte något att jaga upp sig för – de är ju retrograd nästan halva årsvis. Men, att Uranus bana nu backar under fem månader ger din en chans att integrera förändringarna, komma ikapp utvecklingen som förstås inte avstannar – den ligger till sig lite bara.

Nu händer så underbara ting med din styrare, gudinnan Venus som möts i vad som kallas ”cazimi” en superior konjunktion med självaste kung Sol. Nu tankar Venus i sig mängder av härlig, vital Solenergi. Det gör att hon får förnyad styrka, kommer tillbaka till sitt allra kraftfullaste jag och blir oerhört kraftfull i sitt uttryck. Den här konjunktionen kommer att pågå hela veckan. Helt underbart! Du kära Oxe kommer att vara i god kontakt med dina Venuskrafter och vara mer förförisk, underbar och härlig än någonsin.

⭐️ Tvillingarna

Nu har du all anledning att vara glad. På måndag befinner sig din styrare Merkurius redan inne 0° i Lejonet där det den 21/1 inföll en månförmörkelse. Hm, dessa karmiska punkter/grader som markeras under eklipserna återaktiveras var gång en planet passerar den punkten. Det har ju varit en massa spring in i Lejonet på senaste och naturligtvis ger det en återklang till det förflutna. Det är ju tredje gången gillt för Merkurius att på kort tid befinna sig just på den här punkten. Nu kan den Merkuriska energin skapa förståelse, skänka lösningar och snille till vad än det var som sades och gjordes där i januari. Och, inte nog med det.. 15/8 är Merkurius äntligen ute ur skuggzonen! Tjoho!!

Det är full rulle i Lejonet och ditt 3:e hus Tvillingarna – där hela fyra härliga planeter har träffats och du kommer att må som en prinsessa här framöver. Och du kan se fram emot en högproduktiv vecka när ALLT kan lossna. Det är framförallt inom kommunikation, kontatkter och säljande som din stjärna kommer att lysa som starkast. Du kan snacka till dig precis vad som helst nu.  Även yrkesrelaterade frågor, affärer och pengar kan komma att gå riktigt bra. Solen och Venus möts ju nu i Lejonet vilket är ett riktigt gott tecken.

Fullmånen kommer att bli full i ditt äventyrliga 9:e hus! Vad roligt! Det här kan ge dig lusten och motivationen att plugga någonting nytt, kanske resa eller vidga dina horisonter på annat sätt.

Men kanske är den bästa nyheten av dem alla att Jupiter nu går framåt och att du äntligen kan känna lite välförtjänt tur flöda igenom ditt liv. Härligt!

⭐️ Kräftan

I samband med att nya veckan inleds har två planeter bytt riktning, Jupiter som nu går framåt och Uranus som hastigt lade i backen och påbörjar sin fem månader långa retrograda fas. Det som är viktigast för dig kära Kräfta är förstås det faktum att norra noden som stått på samma fläck under hela sommaren äntligen börjar röra sig samt att Merkurius också under måndagen äntligen har lämnat Kräftan och du är fri! Detta var sista resterna av Merkuriusretrograden och eklipssäsongen. Eh, jag har en känsla av att jag kan ha sagt något likande tidigare – men den här gången är det verkligen helt sant.

Vi har en eldig kvartett Solen, Venus, Mars och förstås Merkurius som dundrar fram igenom Lejonets tecken och ditt ekonomiska 2:a hus. Solen och Venus färdas sida vid sida och är i exakt konjunktion den 14:e och 15:e augusti. Det här anses medföra tur på alla håll och kanter. Venus älskar ju det goda i livet, hon älskar pengar och hon älskar framgång. Att hon möts med Solen är i det närmsta helt gudomligt och det är väldigt potenta, härliga, färgsprakande energier som frigörs. Bästa tillfället för dig att hålla dig framme Kräftan. Sök jobb, visa upp dig! Att månen blir full precis i samma veva – eller 15/8 kl 14:31, i Vattumannens tecken och ditt djupt kännande, passionerade och ganska dramatiska 8:e hus gör ju detta med känslor, kärlek och vibbar – verkligt stort! Tänk om det är nu det händer Kräftan?

⭐️ Lejonet

Ja, jag vet inte ens hur jag ska börja beskriva allt det fantastiska som händer i ditt tecken Lejonet, för det är verkligen mycket! Den här veckan kommer hela fyra planeter att röra sig igenom ditt tecken och välsigna ditt liv – var och en på sitt sätt.

Vi har Merkurius som nyss klev in, den 14/8 är han tillbaka på 4° Lejonet och kliver då ut ur skuggzonen där hela retrogradens började. Bara det är en underbar nyhet till oss alla, för härifrån lossnar kommunikationen. Mer i samma tema är att Jupiters bana vänt rätt och även det är ju jättebra nyheter eftersom det också hjälper oss allt på traven i utvecklingen.

Men nu till den verkliga magin och detta är underbart att få berätta. Under veckan färdas Venus och Solen sida vid sida 14-15 augusti är de två i en exakt konjunktion vilket är helt underbart! Det kallas att de möts mitt i Lejonets hjärta och Venus fylls nu med Lejonsolens supergenerösa, varma, öppnande vibbar. Venus blir förnyad, vederkvickt och fylld av kärlek. Som om inte det vore nog så kommer månen att bli full på torsdag, på 22°24  i Vattumannen vilket förstås gör att dina känslor blir heta, intensiva och att ditt relationshus, det 7:e huset lyses upp. Det är så härligt Lejonet!

PS: Vi måste lägga 20° i Lejonet på minnet för här kommer nästa Venus stjärnpunkt att bildas. (Jag vet att det här är lite komplicerad info. Jag är på väg att skriva ett inlägg och spela in en liten film om Venus cykel som jag hoppas att du lyssnar på. Det är du och ditt kärleksliv som kommer i fokus i framtiden).

⭐️ Jungfrun

Just här i skiftet söndag/måndag händer det grejer på stjärnhimlen som kommer att leda till förändringar som är glädjande och bra för oss alla. Jupiters bana vänder rätt nämligen. Din styrande planet Merkurius tar klivet in i Lejonet och med den positionen kommer han strax att nå den 4° i Lejonet och därmed är de sista resterna av Merkurius retrograden och skuggzonen upplösta! Hurra! Den största och mest drastiska förändring som du står inför nu är att kaxiga Mars kommer att kliva in i Jungfrun under söndagen. Oh.. det är i sanning en utmanande, livgivande och motiverande energi. Så skeendena under veckan kommer sakteliga att väcka dig ut din törnrosasömn.

Vad jag menar är att du tre veckorna har haft Solen och flera andra planeter i ditt andliga, drömska 12 hus. Från och med måndag stiger även din styrare Merkurius in i Lejonet och det 12:e huset. Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Innan Mars träder in har vi superstora och häftiga energier att möta. Det är förstås superhändelsen – Venus konjunktion med Solen jag talar om + Fullmånen som kommer att infalla i ditt 6:e hus. Det kan komma att rassla till för dig på arbetsfronten nu. Allt med hälsa, kost, dagliga vanor och dagligt arbete kommer att få ny energi. Tur väntas på dessa områden.

⭐️ Vågen

För dig kära Vågen är det en absolut toppvecka som väntar! Allt händer nu när Merkurius, Mars Solen och din styrande planet Venus dundrar fram igenom ditt 11:e hus. Det händer massor i mötet mellan dig och andra nu. Venus är i fokus nu, hon färdas sedan en tid sida vid sida med kung Sol och en fantastisk energiöverföring kommer att äga rum i vad som kallas Lejonets hjärta. Det här är så kraftfullt och underbart! På onsdag är den exakta konjunktionen ett faktum och Venus kommer att få i sig en redig dos av Solenergi, fyllas med positiva krafter och vilket förstås stärker hennes förmågor. Livet leker med dig och planeterna utlovar en jätterolig period när du mår  bra, attraherar till dig positiva människor och situationer och kärleken flödar. Torsdagens fullmåne landar i Vattumannen och den kommer att lysa upp ditt kreativa 5:e hus. Det här blir förstås underbar upplevelse eftersom din styrande planet Venus är med i mixen. Singeln kan komma att träffa en speciell person som får ditt hjärta att klappa. Du tycks vara fylld av kosmisk kärlek och vill dela med dig till dem som står dig nära. Håll koll på plånboken så du inte blir så entusiastiskt att du shoppar mer än vad du har råd till. Ja, Venus vill förstås skänka njutning och sköna ting.

⭐️ Skorpionen

De stora vinnarna under dessa superdagar med fantastisk energi är förstås de fasta tecknen och du är naturligtvis inget undantag. Just nu är du och allt runt dig alldeles ovanligt uppmärksammat och det är den glittrigare versionen av dig vi får se.

Med hela fyra planeter i ditt 10:e hus kan vi ana att dina dagar är fulltecknade.  minst lika upptagna kvällar och heta nätter.  Det verkar som att alla vill vara vid din sida nu. Ja – Solen och Mars ger dig kraft, Venus charm och Merkurius kan erbjuda lite trevlig konversation och intellekt.

Uranus bana vände retrograd under natten till måndag. Det innebär förstås inte att utvecklingen avstannar – snarare att det nya integreras hos dig. Låt dig inspireras av de nya idéer som kommer till dig och var inte rädd att släppa taget om det gamla. Det är megastora förändringar på gång naturligtvis dras du med. Torsdagens fullmåne i Vattumannen lyser upp ditt 4:e hus och din ambitionsnivå är på topp. Glöm inte att vila ut. Det är hemmet och karriären som markeras här.

⭐️ Skytten

Men redan ifrån veckans början har vi goda nyheter till dig. Din styrare – optimistiska Jupiter har vänt rätt. Hurra! I samma veva tog också Merkurius steget in i Lejonet och i och med detta är vi snart äntligen helt ute ur skuggzonen och Merkuriusretrograden är ett minne blott.

Det är verkligen superbra energi för alla eldtecken nu. Hela fyra härliga planeter befinner sig samtidigt i Lejonets tecken därifrån pumpas motivation och glädje ut till människorna  och i ditt fall är det skyttinspirerade 9:e huset som får ta del av härligheten även denna vecka. Det här ger dig energi och livslust! Här, i Lejonets hjärta kommer konjunktionen mellan Solen och Venus att äga rum, den är redan på gång förstå men det exakta mötet är den 14/8 och då fylls Venus av Lejonsolens supergenerösa, varma, öppnande vibbar. Venus blir stark, förnyad, vederkvickt och fylld av kärlek. Halleluja! Wow – Skytten.. Tänk om det är nu det händer roliga saker i ditt kärleksliv? Resor, studier och personlig utveckling kan också komma under dessa stjärnor.

Torsdagens fullmåne kommer att infalla i ditt 3:e hus som handlar om grannar, vänner och bekanta, syskon till och med och kommunikation. Fullmånen stimulerar din önskan att utforska, uppleva och lära dig nu, kära Skytten.  Det ser ut som det blir roliga dagar med mycket umgänge såväl med människor du redan känner 3:e huset och 9:e huset – människor från andra kulturer, länder eller grupper du inte brukar umgås med.

⭐️ Stenbocken

Det brukade sägas om dig att du zodiakens mest genomtänkta, välplanerade och försiktiga person. Ha! Det var förr det – innan de stora omvälvningarnas tid kom. Nu har de allra flesta av er fått möta Pluto på nära håll, tagit del av stora förändringar allt sedan 2008 och än är det inte över. Sedan ett år tillbaka är Saturnus, noderna och eklipserna aktiva i ditt liv. Du vet Stenis, det som inte dödar gör en människa starkare. Den nya definitionen av Stenbocken är zodiakens coolaste person. Du har slängt trygghetsfilten överbord för länge sedan, funnit ny kurs och vågar numera helt oförskräckt möta livets alla skiftningar.

Jupiters bana vände rätt i söndags. Wow.. ett steg i rätt rikting minst sagt. Nu är det alltså bara fyra månader kvar innan mirakelgöraren kommer in i ditt tecken och tretton månader av fet tur och utveckling kommer till dig. Kanske vet du redan nu vad du vill lägga den där dunderenergin på?

Torsdagens fullmåne i Vattumannen kommer att landa i ditt ekonomiska 2:a hus emedan den välsignade eldiga kvartetten och Venus/Sol konjunktionen äger rum i ditt 8:e hus. Det här är en supertid för ekonomi, affärer och hör och häpna – även relationer och passion.

⭐️ Vattumannen

Jag är så glad att få skriva dessa rader Vattumannen! Tänk att det är din tur nu att få vara den som allting kretsar runt. Det är superbra energi runt dig och med all den här positiva kraften kan du åstadkomma storverk. Passa på att få samtal ringda, saker uträttade för det är en så enastående tid för dig. Alla dessa eldiga planeter fyller dig med arbetslust, motivation och en vilja att förändra och göra saker bättre som jag anar att du själv är överlycklig över. Under söndagen vände Jupiters bana rätt – vilket kan vara en god hjälp för dig i din utveckling. Men intressant nog vände din styrare Uranus retrograd bara någon timme därefter. Hm.. Nu integreras de processer som satts igång och du tar din verkställande kraft till att göra klart.

Även den envisaste och mest motspänstiga av er kommer att smälta nu och vara redo att välkomna en partner vid sin sida. Ja, vi kanske inte ska gå så långt att det nödvändigtvis måste vara en kärlekspartner – kanske blir det bara ett samarbete, en ny god vän eller vad vet vi? Det finns chans för alla typer av mänskliga relationer nu när hela fyra underbara planeter; Merkurius som klev in just i måndags samt Venus, Solen och Mars färdas igenom ditt 7:e hus som just handlar om relationer, kärlek och äktenskap. Härligt. Det allra mest magiska med detta det är det ljuva möte som äger rum mellan Solen och Venus. Nu tankar Venus ny energi och det är en underbar kärleksfylld energi som sprids här.

⭐️ Fiskarna

Vi har hela fyra eldiga planeter som dundrar fram igenom ditt 6:e hus som handlar om arbete, service och dagliga vanor. Känn in och känn efter om du är på den position i livet du verkligen vill vara på? Fundera gärna på vilka delar av jobbet du är riktigt nöjd med och vad där det som du hellre skulle vilja förändra? Det är massor med ny kaxig energi som kommer att hjälpa dig på traven.

Att Jupiters bana vände rätt igen i söndags är nog den allra bästa nyheten för härifrån kommer din utveckling att ta fart. Nästa söndag 18/8 kommer heta Mars att göra sig påmind och dessa båda drivande, utvecklande och eldiga planeter kommer att motivera dig i dina beslutsprocesser.

Om du känner att ditt arbete inte är tillfredställande hoppas jag att du inte väntar ens en dag på att sätta igång att söka nytt jobb eller se vad du kan göra för att förbättra din nuvarande situation där du är. När Solen och Venus möts, mitt i Lejonets hjärta blandas glädje, kreativitet och medkänsla.  Du är inspirerad och vill så väl – inte bara för dig själv – utan för hela världen!  Men.. det finns också en sensuell och högst privat sida av Venus/Sol mötet som kan få dig att öppna upp för flirt och kanske välkomnar du kärleken i ditt liv nu?

Som du vet kära Fiskarna är du en gammal själ som levt många liv innan du återföddes här. Fullmånen i Vattumannen fullmåne aktiverar ditt synska 12:hus där dina drömmar bor. Använd gärna den här fullmånens energi som ett verktyg i din andliga utveckling. Under en fullmånemeditation /ritual kan du få tillgång till din själs visdom och innersta önskan.