På Himlavalvet – Vecka 33

lionsgate-portal-2019

Hej Gott folk! Jag har haft jätteont i huvudet idag och dessvärre har jag inte hunnit spela in min film ännu – så ni får nöja er med lejonbilden så länge. Jag lägger upp på Himlavalvets text eftersom den är klar – och väntar inte på filmen idag.

💥 Men, ack en sådan intressant vecka vi står inför..

Det ska bli så spännande att få ta del av det generösa skådespel som universum bjuder på här. Det är full rulle redan från första början. Under söndagen vände Jupiter direkt igen! Tjoho! Natten till måndag vänder Uranus retrograd samt att Merkurius går in i Lejonet på samma dag!

Veckans absoluta höjdpunkter är superhäftiga & fantastiska!  Vackrast, kraftfullast och viktigast är Venus som befinner sig mitt i Lejonets hjärta där hon kommer att få komma upp i högsätet och träffa självaste kung Sol. Wow! Här tankar Venus solenergi och blir kraftfull, vitaliserad. Snart återföds hon som Aftonstjärna. 

Fullmånen infaller på 22°24 i Vattumannen den 15/8 kl 14:31. Underbart! 

Mars som skiftar över till Jungfrun.  Intressantast är förstås fullmånen i Vattumannen och Venus konjunktion med Solen.

☀️ SOLEN I LEJONET

Solen fortsätter sitt segertåg igenom Lejonet. Det är en stor vecka för Solen eftersom vi har en nymåne i Vattumannen och där spelar förstås Solen en av huvudrollerna. Dessutom kommer Venus och Solen att mötas i en exakt konjunktion, det kär mötet kallas för en superior konjunktion och det anses oerhört välgörande för alla att Venus laddar upp Solenergi. Det är lyckosamt och glamoröst så se fram emot en jättehärlig vecka.

Med Solen i Lejonet gillar vi att bjuda till lite extra, öppna hjärtat och vara generösa och välkomnande.  I Lejonet är Solen stolt, utåtriktad och lekfull. Det här är den glassigaste tiden på året och vi vill bara njuta, leka och ha kul. Om njutning för dig är att ligga och sola, att mysa med en god bok eller att stå på ett dansgolv med tusen andra är väldigt personligt – men.. det vi gör – det ska komma från hjärtat. Den här vecka se vi Solen röra sig på 19°- 25° i Lejonet.

 🌝MÅNENS FÄRD

Den tilltagande Månen dundrar på måndag morgon på den 11° i Stenbocken. På torsdag kl 14:28 blir månen full på 22°24 i Vattumannen. Superhäftig fullmåne såklart eftersom Venus är totalt inblandad och hela världen går i rosa. Det är kärleken och hjärtat som står i fokus här och det kan vara viktigt att fatta ett beslut. På fredag morgon kl 06:00 går månen in i Fiskarna där den blir kvar fram till söndag kväll vid 19:00 tiden då Månen träder in i Vädurens sfär.

♌️ MERKURIUS I LEJONET

Måndagen den 12/8 går Merkurius tillbaka in i Lejonets tecken – och fortsätter nu rast framåt och kommer strax att vara ute ur skuggan! Hej vad det går! Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar.

♋️ VENUS I LEJONET

Venus kommer under veckan att befinna sig mellan 18° – 25° i Lejonet och dessutom Här kan Venus ta ut svängarna och vara grandios, generös, flärdfull. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati. Underbart! Hela denna vecka är Venus hack i häl med Solen vilket anses vara oerhört gynnsamt. Dessutom är Venus också i trigon till lyckans planet Jupiter. Och.. Venus och Mars är i samma tecken.. Wow.. det är ju liksom det som är hela livet för de två – de korta stunder de möts.  Venus i Lejonet

♌️ MARS I LEJONET/JUNGFRUN

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.  Vi ser honom under veckan röra sig på 26° i Lejonets tecken – 00° Jungfrun där energin är en helt annan – lugnare och mer samlad. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN DIREKT

Vår älskade mirakulösa Jupiters bana vände under söndagen direkt på den 14° i Skytten och nu påbörjar han återtåget upp igenom Skytten. Här kommer han raskt att återerövra, och för tredje gången passera över de punkter han nyligen besökte. Det betyder att processer som drogs igång, tankar som tänktes men aldrig slutfördes osv – nu faktiskt kan mogna och bli av. Härligt! Wow! Det är bara  fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten så här får passa på att använda oss av möjligheternas som bjuds. Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 14° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Tidigt på måndag morgon vänder Uranus bana retrograd på 06°37 i Oxens tecken. Uranus backar härifrån tillbaka till 02°39 där planeten vänder rätt den 11/1. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på 18°04 – 17°55 i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd och är fortfarande på den 5° iVäduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Tjoho! Denna vecka flyttar sig faktiskt noderna ur det fixerade läge som de på grund av eklipssäsongen befunnit sig i hela sommaren. Denna vecka rör de sig från 17° – 16°. Det är ett intressant fenomen faktiskt att de förblir stillastående under eklipstiden. Men snart kommer de att fortsätta sin färd genom Kräftan/Stenbocken.  Norra Noden i Kräftan