Horoskop – Vecka 33

1507a0b098259cba51988664585

️ Väduren

Det är en så intressant tid nu Väduren, när så mycket kan komma hända i ditt liv. Bollarna sätts i rullning kan man säga.

När jag såg dessa stjärnor, slöt ögonen kort som jag brukar göra när jag tonar in på horoskopet kom ordet ”power suit” upp. Det är viktigt att du tar på dig kläder som matchar din sinnesstämning och gör att du känner dig säker, cool, kraftfull och snygg i vad nu nu avser göra. Oavsett vilken stil – mockasiner, stiletter eller annat har ingen betydelse. Det viktiga är du känner dig i din fulla kraft.

Det här är toppenvecka när Solen och Merkurius rör sig igenom ditt härliga, kreativa, glada 5:e hus i Lejonet ger dig den där eldiga, passionerade känslan du älskar. Extra rafflande, utmanade och kanske också passionerat är att din styrande planet Mars bildar kvadratur till Pluto som är i Stenbocken.

Det är tydligt Väduren att det inte finns något val nu. Det är oundvikligen dags att kavla upp ärmarna och skrida till verket med vad än du har siktet inställt på. Du känner att du är stark, oövervinnerlig och kan påverka din situation och kanske åstadkomma storverk här framöver.

️ Oxen

Oh, en sådan utveckling Oxen! Under måndag-tisdag rör sig Månen igenom ditt tecken i konjunktion med Uranus dessutom vilket förstås hjälper dig att fatta beslut, snabbt känna vad du vill ha och behöver utan att trassla in dig känslomässigt i andras önskningar och behov. Som Månen och Uranus är aktiverade båda gångerna river det ju förstås upp energispåren ifrån förra veckans fullmåne och vips.. nu är vi här igen. Som du kanske märkte förra veckan är det en igångsättande, plötslig och direkt energi.

Du behöver verkligen inte fundera, ana eller gissa för allt som sker är uppenbart, direkt och här finns inga dolda underströmningar och subtila meddelanden.

Månen bildar dessutom sitt sista kvarter här – vilket innebär att vi härifrån har en avtagande måne vars ljus blir allt blekare och förvinner helt till helgen. Uranus, är extra stark nu eftersom han kommer att gå in sin årliga retrograda period på lördag.

Om man sammanfattar veckans energi handlar den entydigt om att ensam är stark. Att du kan och bör fatta dina egna beslut nu och stå stark i vad du känner. Venus trädde in i Kräftan för någon dag sedan och där gör hon faktiskt inte så mycket väsen av sig, mer än att hon hjälper dig att känna dig trygg i dig själv.

️ Tvillingarna

Under måndag/tisdag möts Månen och Uranus i konjunktion och du kära Tvillingarna bör ta det lite försiktigt för det är inte säkert att du i ögonblickets hetta inser eller märker vad som är på gång. Stjärnorna indikerar att något oväntat kan komma så tipset är ju förstås att hellre avvakta än att riskutsatta sig just nu. Det kan vara precis vad som helst – rykten, en förvånande nyhet eller en chock.

Solen och Merkurius befinner sig båda i ditt kommunikativa tredje hus – vilket visar att det är massor som sker på din sociala scen. Kul! Den känslan förstärks också genom att heta Mars befinner sig i ditt utåtriktade 11:e hus som just handlar om människor, nätverk och grupper. Du är efterfrågad och poppis och många, allt ifrån ytliga bekanta till din innersta krets vill ha sin bit av dig.

Mars och Pluto krokar i varandra denna vecka, det är den första av tre möten de har med varandra. Detta inslag i stjärnbilden ger vilja, styrka och passion till det hela. Men vad cool!  Det är mycket som säger att du vågar iscensätta dina planer här.

️ Kräftan

Den här veckan inleds lite som förra veckan, nämligen med att din styrande planet Månen åter kommer närkontakt med Uranus. Hepp! Det kan skapa plötslighet och förändring. På den positiva sidan så är det nu man får lust att utvecklas, finner inspiration, kommer på nya idéer och vågar välkomna det nya in i livet.

Uranus är nu på vippen att vända retro, han står och vaggar, som att han tar tar sats innan då är han så nära jordytan det går och är dessutom så nära jordens yta han kan komma och är därför extra närvarande och påtaglig i våra liv. Han kallar oss tillbaka till verkligheten och får oss att rikta blicken mot framtiden.

Men, det bästa kära Kräftan är att underbara Venus hunnit manifestera sig ordentligt i tecknet. Hon är ju som bekant kärlekens och lyckans planet och hon sprider glädje, skönhet och överflöd vart än hon går. ! Unna dig att andas ut och njuta av livet Kräftan. Du kommer att må bra nu och det är skönt att återgå till rutiner och få ordning på detta med kost, träning och annat som kan ha hamnat lite ur kurs under sommaren.

♌️ Lejonet

Lejonsäsongen i år blir bara bättre och bättre känns det som. Högsommarvärmen passar dig perfekt och det är såhär års som du kommer allra bäst till din rätt. Du kan förvänta dig en kul, social och utåtriktad vecka som ligger framför dig när du kan känna dig sedd, uppskattad och älskad.

Merkurius rör sig nu fort som attan igenom ditt tecken. Roligt! Han fungerar som ett socialt smörjmedel, som gör alla möten lättsamma och roliga. På söndag är Merkurius ikapp Solen och när de två möts i konjunktion är det ett synnerligen bra tillfälle för tänkande, för att göra överenskommelser och liknande.

Uranus förehavanden präglar veckan dels genom måndagens konjunktion med Månen – men också därför att han vänder retrograd på lördag. Just den rörelsen visar att vi befinner oss i ett enerigskifte.

Det finns mycket vilja och intensitet med i bilden nu – mest på grund av att Mars och Pluto möts i kvadratur. Det faktum att Uranus vänder retrograd under lördagen gör förstås också sitt till.

️ Jungfrun

Du är vilsamt nog inte alls med i hetluften under den här veckan. Solen befinner sig i ditt andliga 12:e hus och här är det väldigt viktigt att du följer din känsla och kroppens behov.

Det är rätt soft tid faktiskt för nu kan du leva ditt liv tämligen opåverkad av det kosmiska spelet och faktiskt lyckas med att uppnå den harmoni och perfektion som du eftersträvar.

Ja, kära Jungfru, den här veckan börjar universum lite diskret förbereda dig på att sommarlovet börjar gå mot sin ände. Ingen stress dock.. Vi märker detta främst genom att den glada lilla kommunikatören Merkurius rör sig hastigt igenom Lejonet nu. Han kommer under söndagen att möta Solen i cazimi, och tankas med positiv solenergi. Härligt! Det är egentligen därefter som det roliga börjar för din del. Ja, det är nästa vecka alltså – men det skadar ju inte att förbereda sig på det som komma skall.

Nästa vecka har vi en härlig nymåne i Lejonet, Merkurius går in i ditt tecken och kort sagt.. det är där din säsong kommer igång på riktigt.

♎️ Vågen

Din styrare och lyckliga stjärna Venus har nyligen flyttat in i Kräftans tecken och där kommer hon förbli i en hel månad. Det är en mjuk och omhändertagande position som du kommer att gilla. Här kommer Venus inte att vara så utåtriktad och efterhängsen. Nej, i Kräftan har hon inget alls emot att sitta still och vänta till dess hon blir uppvaktad. Men, en svagare Venus kan kompenseras med en välplacerade Mars. Han, krigets gud nu är mitt emot allt som är du och samtidigt också kopplad till Pluto i kvadratur så skulle jag misstänka att människor uppfattar din närvaro som jordskredsliknande och het.

Det kan ge dig lusten att komma igång på ny kula. Det ser ut som att tankar på arbete och framtid fyller ditt sinne nu. Solen lyser upp ditt kollektiva 11:e hus och där kan tankar på att göra samhällsnytta komma igång. Det kan handla om en vilja att engagera sig kanske för Moder Jord eller politiskt – tydligt är dock att du inte vill sitta ensam på din kammare längre. Grupper, vänner och alla sorters nätverk attraherar nu. Det kan i och för sig vara det lilla nätverket eller tvåsamheten som lockar också.

♏️ Skorpionen

Det är en superintressant vecka för dig Skorpionen! Du vill uppåt och framåt, komma igång med din höst och utvecklas. Det är större chans än någonsin att du kommer få precis det du ber om. Kärlek, jobb och pengar? Allt är inom räckhåll för dig. Uranus är en huvudaktör nu som han förbereder sig på att vända retrograd och hans energi är extrastark just nu. Använd den kreativt! Det finns så mycket potential här!

Båda dina styrande planeter kommer att befinna sig i kvadratur med varandra hela veckan. Det finns obegränsat med energi i detta möte, det första av tre i följd. Här manifesteras styrka, vilja och makt. Använd dessa superkrafter vist, exempelvis genom att skapa, fokusera på ditt arbete eller engagera dig i viktiga projekt. Negativa uttryck som kan komma till följd av att energin inte är nyttjas är att du kan bli lite kaxigare än du behöver vara. Kanske få lust att berätta för människor precis vad du tycker och tänker om dem eller finner andra sätt att utmana människor på.

♐️ Skytten

Tjoho! Det är nu det bär av, du kastar dig på din springare och rider in emot solnedgången. Frihet, action och äventyr är vad universum lockar med.

Nå, kanske går det inte att få till det scenariot exakt så, men vad vi ser här är en jätterolig vecka fylld av nya initiativ, ambition och intressanta idéer. Merkurius rusar nu igenom Lejonet och kommer på lördag att mötas med Solen i konjunktion. Oh, den transiten är fantastisk för att förhandla, inspirera och ge idéer. Men det är inte allt! Uranus, Merkurius högre oktav, kommer också att spela en avgörande roll under veckan. Han vänder snart retrograd och just i det här momentet är han oerhört kraftfull.

Det finns massor av vilja, entusiasm och passion med i bilden – och eldens element förstås. Du vill uppåt och framåt i livet och har inte lust att bli hindrad i din framfart. Heta Mars befinner sig i ditt kreativa och varmblodiga 5:e hus – intressant nog i kvadratur till Pluto vilket ger kraft, vilja, ambition och styrka till det hela. På den negativa sidan finns risk för konflikt och konfrontation så var försiktig.

️ Stenbocken

Det är sannerligen aldrig långtråkigt att vara du Stenbocken! Det är lite ur askan i elden hela tiden med dig.

Solen och Merkurius rör sig nu igenom ditt djuplodade 8:e hus så oavsett vad dina tankar kretsar rumt finns absolut ett allvar med i bilden. Nej, visst – för dig är allt, till och med humorn allvarlig (på det där sjuka sättet så man skrattar ihjäl sig).

Mysigaste nyheten är förstås att glittriga, förföriska Venus rör sig igenom ditt relationshus nu vilket förstås möjliggör att kärleken eller förälskelsen kan bli alldeles underbar nu.

Men.. detta är förstås inte allt som händer – för vi har riktigt kraftfulla spelare med här i leken som verkligen inte är att leka med. Å ena sidan finns mäktiga Pluto, underjordens härskare och som befinner sig i kvadratur med heta Mars vilket gör det svårt, om inte nästan omöjligt att undvika att reta upp sig på människor som utmanar dig.

Klok som du är tror jag förstås att du kan lägga band på dina mörka tankar och kanalisera energin på att nå bergets topp – ja, där högst uppe, dit Stenbockens själ alltid strävar att vara.

♒️  Vattumannen

Solen och roliga, pratsamma Merkurius befinner sig i hjärtetecknet Lejonet och ditt 7:e hus och gör ditt privata liv underhållande och trevligt. Socialt och emotionellt kommer du att vara på topp den här veckan. Det är mycket som kretsar runt dig nu och som lyfter, utvecklar och stimulerar dig. Främst tänker jag förstås på din styrande planet Uranus var huvudrollsinnehavare i förra veckans nymåne, men kammar åter igen hem första parkett genom att han under måndagen möts med Månen i Oxen. Här bildar den avtagande månen sitt sista kvarter och blir mindre och mindre tills den fram till helgen försvinner helt och vi går in i mörkermånens fas. Uranus kommer att vända retrograd på lördag vilket gör att han nästan inte rör sig alls nu (stationär kallas det).  Han är ytterst nära jordytan och Uranus energi är oerhört kraftfull nu. Det som händer under denna tid kommer att påverka de sociala och politiska utvecklingen under hösten.

Mars och Pluto möts nu i den första av tre kvadraturer. Det kommer med kraft, ambition och järnvilja. Det är en mästarnas maktkamp här. Även detta kommer att påverka de stora skeendena på jorden. 

♓️ Fiskarna

Solen och Merkurius rör sig igenom ditt flitiga 6:e hus vilket förstås för tankarna till den annalkande hösten, den nya terminen och allt som komma skall. Det finns beslut att fatta, människor att charma och saker du bör ta itu med. Det kan vara ett smart drag att se vad det finns för intressanta tjänster lediga där ute på arbetsmarknaden. Arbetslust, inspiration och en vilja att gå vidare finns hos dig. Glädjande och väldigt roligt att se är att det för ovanlighetens skull finns en hel del jävlar anamma med i bilden och en vilja som kommer ända från djupet av din själ. Du har verkligen utvecklats Fiskarna!

Mars och Pluto möts i en kaxig kvadratur, den första av tre, som kommer att lära dig allt om att ta makten över sitt eget liv och skapa en framtid, forma den som du vill ha den.

Det finns mycket i dessa stjärnor som motiverar, aktiverar och driver fram din ambition. Försök att hålla kvar den här känslan så länge som det går.

För er som jobbar i ett kreativt yrke är Venus position i det 5:e huset en helt fantastiskt hjälp. Hon styr de sköna konsterna och du hittar helt rätt i ditt uttryck nu. Venus är förstås inte bara till för arbete. Här i Kräftan ger hon en finstämd, kärleksfull mjuk till dina relationer. Pust! Vilken tur att den transiten också finns med för att uppväga den maskulina, erotiska och kanske pockande känsla som Mars/Pluto mötet ger dig.