På Himlavalvet – Vecka 33

3c173b37d9e5aa48858e09132d9c5ab0

💫 Kära Astrologivänner  💫

Förra måndagen blev månen full i Vattumannens tecken, i direkt kvadratur till Uranus. Samtidigt var Mars kvadratur Jupiter och det såg onekligen tufft ut. As above – so below.

Vecka 32 blev verkligen den där explosiva, vilda veckan som universum antydde.  Den stora explosionen i Libanon är väl förstås den mest omtalade händelsen, men under veckan har ytterligare stora uppmärksammade explosioner, olyckor och bränder rum på minst sex olika platser i världen.

Vi här i Sverige sörjer vi den 12-åriga flicka som blev skjuten i Norsborg i samband med fullmånen. I nyhetsflödet ser jag att ytterligare skjutningar har ägt rum i Sollentuna, Gävle och Trelleborg.

Explosionen i BeirutKanske undrar du, kära läsare, vad det är jag vill visa här med horoskopet.  En fullmåne är en process som är igång minst 2,5 dygn före den officiellt blir full och den är lika aktiv i minst 2,5 dygn efter. Men just den här fullmånen länkade Solen och Månen till Uranus.

Andra intressanta grejer med vecka 32 var förstås Merkurius som var opposition till Jupiter, Pluto och Saturnus. Mars som var i kvadratur med Jupiter. Uranus befann sig på IC-punkten vid explosionen.

Ja, det här var en tillbakablick. Nu vänder vi blicken emot vecka 33 och vad vi har att förvänta oss av de kommande sju dagarna.

☀️ SOLEN 17° – 24° LEJONET

Med Solen i Lejonet brukar sällskapsdjuret i oss alla att visa sig. Här är vi generösa, glada och vill dela livets goda med andra.  Det här är det stora varma hjärtats tid, vi vill umgås, träffa vänner, ställa till små partyn, kräftskivor och helt enkelt ha kul. Solen befinner sig nästan hela tiden i trigon till Mars. Eldigt, eldigt..  Grattis på födelsedagen Lejonet

🌙  MÅNENS FÄRD

På måndagen bildar månen sitt sista kvarter i Oxens tecken, konjunkt Uranus. Oh, energimässigt väcker det ju förstås liv i minnet av förra veckans fullmåne som aktiverade just Uranus – så vi har ingen anledning att tänka att den här veckan kommer att vara mindre aktiv. Månen är nu avtagande och blir mindre och mindre fram till nästa helg när den går in i mörkermånens tid och ljuset försvinner helt och hållet. Det är först den 19/8 som månen blir ny i på 25° i Lejonets tecken.

♌️  MERKURIUS I 9° – 23° I LEJONET

Merkurius rör sig verkligen rekordsnabbt fram nu. Han tillryggalägger nästan hela Lejonet här. Vips! Han är i sitt esse. Det känns som en sådan befrielse att vi får ett nytt tema! Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar. På söndag den 16 kommer Merkurius och Solen att vara i konjunktion. Cazimi som dessa gudomliga tillfällen kallas när Merkurius får komma upp på högsätet till Kung Sol och tanka i sig positiv solenergi. Detta vederkvicker hela horoskopet. Merkurius i Lejonet

♋️   VENUS I 2° – 8° I KRÄFTAN

Fredagen den 7/8, ca kl 18:00 är det slut på Venus vistelse i Tvillingarna. Nu glider gudinnan istället in i mysiga Kräftans sfär där det är mer familjär stämning råder.

När Venus är i kräftans tecken är energin lugnare, mer accepterande, givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär. Här riktas energin mer emot våra inre, emot själslig balans och harmoni – för sig själv och de personer som finns runt om.

När Venus är i Kräftan är vi mer vårdande både mot oss själva och emot våra nära och kära. Vi vill hela, läka och bygga på våra relationer och blir mer lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Venuskräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.

♈️  MARS I VÄDUREN 21° -24°

Mars kommer att vara extra uppmärksammad den här veckan eftersom han nu inleder en intressant och rätt farlig dans med Pluto. Det är tre kvadraturer som dessa kommer att genomföra – och nu under veckan går vi igenom den första. Dessa två planeter är den klassiska och den moderna styraren av Skorpionen och de symboliserar var och en på sitt sätt trubbel.

Mars befinner sig sedan den 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Det här kommer vi att märka allt mer av för ju närmare han kommer till den dag han ska vända retro – desto kaxigare blir hans energi, vilket i och för sig är först den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda. I filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER I STENBOCKEN 19°11

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 26°48

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 41 I OXEN RETROGRAD

När en planet är i färd med att vända retrograd är den planeten så nära jordytan som det går att komma. Genom att planeten rör sig så sakta, står och vaggar på en och samma fläck och så att säga tar sats innan den vänder, förtätas energin oerhört. Det som sker runt en planet just i tiden som den vänder är alltid extra påtagligt och kraftfullt. Nåväl.. det fick ju redan se förra veckan där Uranus var en av huvudrollsinnehavarna. 15/8, ca kl 16:27 vänder Uranus retrograd! Oh! Det här kommer ge oss överraskningar och intressanta händelser.

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 24 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 23° 09 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 9° 09 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 27°46 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Nu är vi äntligen ute ur eklipssäsongen.  Sommaren har bjudit på tre eklipser som infallit med två veckors mellanrum. Ettan den 5/6 på 15° 34 i Skyttens, tvåan kom den 21/6 på 0° Kräftan och trean inföll den 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020 – och trots att de redan är bakom oss kommer deras energi fortsatt att påverka oss i ett helt halvår framöver.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.