Horoskop – Vecka 33

 

Green manVäduren

Förvänta dig toppenvecka när det goda humöret är på topp.Solen och Merkurius rör sig igenom ditt härliga, kreativa, glada 5:e hus i Lejonet ger dig den där eldiga, passionerade känslan du älskar. Att din styrande planet Mars har backat tillbaka in i Stenbocken och ditt karriärshus gör att det är dags att kavla upp ärmarna och skrida till verket med vad än du har siktet inställt på. Det här är ett bra läge för Mars där han kan fungera optimalt. OK – visst backar han fortfarande men.. det är väldigt mycket bättre läge nu än på väldigt länge. Du känner att du är stark, oövervinnerlig och kan påverka din situation och kanske åstadkomma storverk här framöver.

Vad var det som du hade på gång i mitten av maj i år? Mars är nu tillbaka på samma punkt han var vid den tiden och om du har några oavslutade affärer, tappade trådar eller helt enkelt grejer som inte blev av du fortfarande tänker på? Det här är bästa tillfället att plocka upp tappade trådar och återkoppla.

Oxen

Den här veckan är en lisa för din själ och nästan allt som sker nu bidrar till att situationen klarnar upp och att allt börjar kännas riktigt bra. Spänningarna, den inre stressen över saker som mången Oxe känt börjar lösa upp sig nu allt eftersom planet efter planet skiftar tecken eller läge. Mars, en av de värsta jobbigaste aktörerna i sommarens drama är numera tryggt placerad i Stenbocken där han trivs och är förhållandevis harmlös. Uranus, som varit så stressande och pushig, gick in i retrograd läge förra veckan, nu när han börjar få upp farten och verkligen rör sig bakåt kommer du att uppleva en lättnad.

Det här är anledning att fira! Köp dig själv något vackert eller skäm bort dig på det sätt du känner bäst. Vackra Venus är i Vågen nu och därifrån kan hon, din lyckliga stjärna vara precis hur glamorös och glittrig hon vill och naturligtvis påverkar detta dig positivt. Som om inte det vore nog är lyckans planet Jupiter väldigt tursamt placerad i ditt sjunde hus. Kan det vara kärlek jag ser i luften runt dig Oxen?

Tvillingarna

Det är fascinerande att se hur energierna ändras från den ena veckan till den andra. Förra veckan var vi fortfarande mitt i eklipssäsongen och luften var fylld med missförstånd och spänning. Den här är precis den raka motsatsen. Den står för lösningar och kommer lastad med hopp och god energi!

Solen och retrograda Merkurius befinner sig båda i ditt kommunikativa tredje hus – vilket visar att det är massor som sker på din sociala scen. Kul! Du är efterfrågad och poppis och många, allt ifrån ytliga bekanta till din innersta krets vill ha sin bit av dig. Mången Tvilling reagerar starkt och tycker att det är jobbigt när Merkurius backar du. Sakta men säkert bromsar han inför söndagens vändning när han åter kommer gå direkt! Härligt!

Nu handlar mycket om att anpassa sig till det vanliga lunken igen. Astrologiskt är vi nu med retrograda Mars tillbaka till den punkt där vi befann oss i mitten av maj. Finns det några tappade trådar där som du gör klokt i att plocka upp och dra i igen?

Kräftan

Hoppla Kräftan! Åh, vad skönt det är att vända ryggen till hela den här sex veckors långa eklipssäsogen som varannan vecka, vid ny eller ful måne skakat om oss, erbjudit enorma påfrestningar och känslomässiga utmaningar. Månen är ju din styrande planet så det kan vara att skeendena har varit riktigt jobbiga för dig eftersom Månen varit så utsatt. Nu befinner vi oss åter i en tid när det kosmiska upplägget ändras och det är nya tongångar som väntar. Pust! Unna dig att andas ut och bara njuta av livet Kräftan. Du kommer att må bra nu och det är skönt att återgå till rutiner och få ordning på detta med kost, träning och annat som kan ha hamnat lite ur kurs under sommaren. Mars har precis backat in i Stenbocken där han mår bra, är välfungerande och stark. Bra! Det ger dig styrka, hopp och mod. Venus å sin sida befinner sig nu i Vågens tecken vilket faktiskt passar dig perfekt eftersom hon bildar en härlig vinkel till allt som är du.

Lejonet

Alla ni som är födda i fasta tecken har ofrivilligt varit gisslan i ett kosmiskt drama när flera planeter suttit fast i ett låst och spänt läge. Dra en lättnadens suck Leo – för allt det där, inklusive eklipserna är över! Nu står Solen i Lejonets sista dekan och det är en kul, social och utåtgående vecka som ligger framför dig när du får känna dig sedd, uppskattad och älskad. Äntligen erbjuds du möjlighet att njuta av Lejonsäsongen och bara ha det bra utan dessa spända energier som hängt över dig. Härligt!

Mars som varit din ofrivillige följeslagare sedan mitten av maj, skiftar nu tecken och backar istället in i Stenbocken som är en flitig och belönande position. Om du står i begrepp att starta ett projekt är detta den perfekta tiden. Dessutom bromsar Merkurius in och förbereder sig så sakteliga på att vända direkt på söndag och därmed har är allt knas upplöst.

Jungfrun

Efter helgens nymåne och solförmörkelse är vi nu på andra sidan eklipssäsongen och de låsta energierna vi upplevt trasslas nu ut. Det är ett helt annat flöde på ingång och det är en harmoniskare och lugnare bild som erbjuds världen. Men du kära Jungfru är vilsamt placerad utanför hetluften helt och hållet denna vecka. Solen befinner sig i ditt andliga 12:e hus oavsett allt annat är det väldigt viktigt att du följer din känsla och kroppens behov.

Det är rätt soft tid faktiskt för nu kan du leva ditt liv tämligen opåverkad av det kosmiska spelet och faktiskt lyckas med att uppnå den harmoni och perfektion som du eftersträvar. Din styrande planet Merkurius som fortfarande går baklänges bromsar under veckan in och förbereder sig på att vända direkt på söndag. Tiden passar bra att fundera över vad du verkligen vill och hur du önskar att livet ska utveckla sig. Planera går bra men det är onödigt att iscensätta något för än nästa vecka.

Vågen

Din styrare och lyckliga stjärna Venus rör sig nu igenom ditt tecken bara medför positiva vibrationer. Människor dras till dig och det är inte omöjligt att du själv kan se att din charm och attraktionsförmåga är på topp. Det gör vi andra i alla fall och den som är intresserad av att möta kärleken har goda chanser att göra det under augusti. Heta Mars har nu backat in i Stenbocken och bildar där en energigivande vinkel till allt som är du! Bra! Det kan ge dig lusten att komma igång på ny kula. Det ser ut som att tankar på arbete och framtid fyller ditt sinne nu. Solen lyser upp ditt kollektiva 11:e hus och där kan tankar på att göra samhällsnytta komma igång. Det kan handla om en vilja att engagera sig kanske för Moder Jord eller politiskt – tydligt är dock att du inte vill sitta ensam på din kammare längre. Att Merkurius går retrograd (backar) stoppar din framfart en aning även denna vecka. Kul dock är att han vänder direkt under söndagen och därifrån befinner du dig i en gyllene period när allt bara är rätt och magiskt faller på plats.

Skorpionen

Precis som alla andra som är födda i fasta tecken kan sommaren har erbjudit påfrestande men.. Lördagens nymåne/solförmörkelse satte punkt för hela eklipssäsongen. Att kaxiga Mars nu natten till måndag backar in i Stenbocken löser upp de sista resterna av knasig energi. Det är härligt bra flöde i ditt horoskop nu Skorpio och faktiskt inte ett enda moln på din horisont. Ny måne innebär nystart och att Solen befinner sig i ditt 10:e karriärshus understryker också behovet att sätta igång saker och leva ut.  Du vill uppåt och framåt, komma igång med din höst och utvecklas. Det är större chans än någonsin att du kommer få precis det du ber om. Kärlek, jobb och pengar? Allt är inom räckhåll för dig. Att Merkurius fortfarande är retrograd kan sinka dig en liten aning men.. På söndag är han åter på banan.

Skytten

Det var minsann en speciell eklipssäsong vi varit igenom under de senaste sex veckorna – intressant, prövande för alla inblandade men ack vad skönt att det är över. Processen avslutades i lördags i och med nymånen/solförmörkelsen och därmed löstes världen ifrån den smått kaotiska energin! Ny måne – ny start brukar det ju heta men.. mitt tips till dig är ändå att inte pressa på dig själv nu Skytten och driva igenom saker. Det är bara sex dagar kvar av Merkurius retrograda period och när den är över är kusten klar. Det behöver inte gå fortare än så. Du måste inte alltid vara igång, styra upp allt och fixa. Det är helande energier som tar vid nu. Det bästa du kan göra för dig själv är att ta det lugnt och flöja jordens egen puls och se hur hon återhämtar sig. Under söndagen vänder Merkurius rätt, men samma dag bildas också en underbar vinkel mellan din styrare Jupiter och Neptunus som understryker den andliga, mjuka och läkande kraften.

Stenbocken

Natten till måndag backa Mars tillbaka in i ditt tecken vilket kommer att aktivera ditt tecken och se till att det rasslar till och börjar hända grejer i ditt liv igen. Ja, det är bara att kavla upp ärmarna och skrida till verket Stenis! Ny måne – ny start heter det ju.  Att Mars nu åter vandrar den väg han gick i mitten av maj är betydelsefullt eftersom det ger direkta återkopplingar till vad som hände i ditt liv vid den tiden. Kanske kommer du nu återkomma till personer, ämnen eller trådar som var aktuella då? Saturnus retrograda period börjar lida mot sitt slut och planeten rör sig nu så sakta att han praktiskt taget kommer stå och stampa på samma fläck till slutet av september innan kan kommer i rörelse framåt igen. Livet kan innehålla tunga och ansvarsfyllda moment nu. Ensam är inte alltid starkast. Vi vet att du är finkänslig och drar dig för att tynga ner andra människor med dig och ditt – men både du och dina relationer må bra av att du dela dina tankar, bekymmer och vardag med din vän.

Vattumannen

Vi har precis lämnat en eklipssäsongen bakom oss och lördagens nya måne landade i ditt relationshus. Intressant för det implicerar en känslomässig omstart för dig – lite som en ”reset” av ditt hjärta. Låt denna process ta lite tid. Solen befinner sig i hjärtetecknet Lejonet och ditt 7:e hus som står för nära relationer.

Natten till måndag skiftar retrograda Mars som uppehållit i ditt tecken sedan i mitten av maj över till Stenbocken. Ack, en sådan lättnad. Nu kan du förvänta dig att stressen lämnar dig. Dessutom är det intressant att notera vad som hände i ditt liv i maj – för nu backar Mars tillbaka över den plats där han var då och detta innebär att du kanske återkommer till det som hända vid den tiden i ditt liv. Det finns beslut att fatta, människor att charma och saker du bör ta itu med. Det kan vara ett smart drag att se vad det finns för intressanta tjänster lediga där ute på arbetsmarknaden. Arbetslust, inspiration och en vilja att gå vidare finns hos dig.

 Fiskarna

Har du märkt att det varit något märkligt i luften, kanske missförstånden har duggat eller att saker och ting försenats eller kanske tappats bort? Retrograda Merkurius befinner sig nu i ditt 6:e hus som handlar om arbete, rutiner och dagliga vanor – det är inte konstigt om du har tappat fokus på träning, diet eller arbete. På söndag vänder han rätt igen! Underbart för det betyder ju att du kan vänta positiva förändringar på den fronten.

Att vinden har vänt och planeterna nu skiftar tecken kan väl ingen människa undgått att märka. Universum nu dukar upp helt nya förutsättningar och i och med lördagens nymåne är vi alla redo för en ny start. Plikten kallar och det är verkligen superviktigt för dig att komma in i dina rutiner igen för alla dessa 7 retrograda planeter har verkligen ställt till det för oss alla.