På Himlavalvet – vecka 34

Spiritual

Hej, alla underbara stjärnsystrar och bröder..

Det är en riktigt härlig vecka som väntar oss för åter igen går vi igenom en av dessa tider när universum utövar sin magi och simsalalabim.. så dukas en helt ny verklighet upp, jordens element tar över och vårt fokus är jobb/studier, framtid och verklighet genom att Solen går in i Jungfrun.

Men det magiska – gudomliga inslaget som faktiskt hjälper oss alla att få insikter, hela det som gått fel och skänka oss inspiration, öka vår andliga medvetenhet, intuition och skänka glimtar av framtiden är trigonen mellan Jupiter och Neptunus som är exakt den här veckan. Det här är det tredje och avslutande mötet i raden av tre – det första ägde rum i december, det tredje i maj och nu står vi här inför det sista. Meditera, dröm och låt universum leda dig..

Med tanke på den dramatiska tid vi lämnat bakom oss är detta en enorm lättnad. Två intensiva månader som har innehållit hela tre förmörkelser, en historisk hetta och för väldigt många människor innebar sommaren också händelser som vi aldrig kommer glömma. Under denna tid hade vi också när det var som värst hela sju retrograda planeter vilket är extremt.

Merkurius bana vände direkt i söndagsmorse rätt och går framtå igen. Det är förstås en lättnad även om vi fortfarande befinner oss i skuggzonen ett tag till.

Nu kliar det i fingrarna på oss att komma igång med våra planer, allt det nya eller kanske bara vårt gamla vanliga men.. bara en sådan sak som att komma tillbaka till rutiner, sina dagliga vanor och rutiner kan kännas underbart och lockande.

SOLEN I LEJONET & JUNGFRUN – Det är bara tre dagar kvar av Solens färd igenom Lejonet och energin ändras från elden till jordens element. Det är så intressant med dessa skiften eftersom vi människor som i ett trollslag får en helt annan inriktning. Från öppna, generösa varma Lejonet som älskar att njuta livets goda tillsammans med andra byts energin nu under veckan till effektiva Jungfrun. Här är vi lösningsorienterade, kritiska och vill ha allt rätt, perfekt och fixat. Det är vid kl 06:12 torsdagen 23/8 som själva övergången äger rum. Solen i Jungfrun

MÅNENS FÄRD – Veckan börjar piggt, öppet och kommunikativt med månen i Skytten. Från tisdag morgon kl 06 – torsdag kl 18:56 rör månen sig igenom Stenbocken och passerar i vanlig ordning över Saturnus och dagen därpå över Pluto. Det här kommer vara kritiska dagar när det gäller att vara effektiv, försiktig, ordningsam och veta att leverera. Det samma gäller under fredagen och lördagen när månen går igenom Vattumannen. Den här veckan sätter på många sätt tonen till vår hösttermin så det är viktigt att ha huvudet på skaft och fokusera på allt det nya.

MERKURIUS I LEJONET – Igår, söndag den 19/8 kl 06:25 11°32 i Lejonet. Pust! Vi är inte helt fria ifrån den här processen för än 1/9 när Merkurius är ute ur skuggzonen men detta är ändå en efterlängtad vändpunkt, Merkurius retrograd Merkurius vändning till direkt är så efterlängtad, kommer lägligt och passande och är till god hjälp för oss under denna viktiga och kravfyllda vecka.

VENUS I VÅGEN – I Vågen kommer gudinnans sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Nu ser vi henne röra sig mellan 13° – 19° i Vågen. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo. Venus i Vågen

MARS RETROGRAD I STENBOCKEN – Back in business! Vår eldige krigare bytte tecken från Stenbock till Vattuman den 17 maj och det datumet bör vi lägga på minnet. Han dundrade fram igenom Vattumannen vände retrograd den 26/6 och sedan dess backar han tillbaka i sina egna fotspår. Nu har det gått en vecka sedan Mars backade in i Stenbocken och under veckan befinner han sig på den 28°. Han är tillbaka där han befann sig 12/5. Minns du vad som rörde sig i ditt liv då? Vi kan uppleva det hela som ett klipp i en film – nu kanske vi återuppta de diskussioner, tankar och händelser som skedde där. Detta är alldeles troligtvis arbete som det rör sig om.  Ja, det kan ju känns naturligt denna gång eftersom vi på många sätt kan känna att det nya arbetsåret drar igång här. Mars retrograd

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 15° 42 – 16° 29. Härifrån ska vi se att det händer så mycket intressant och att utvecklingen tar fart! Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus segar sig nu verkligen igenom Stenbocken och kommer under veckan att gå nå 02°36 i Stenbocken. Här på 2° kommer han stå att stampa länge. Den 6/9 han vänder direkt igen på 2° Stenbocken men allt är så långsamt att han ändå blir kvar på samma grad hela augusti och september. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 2°25 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 15° 24 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto fortsätter sin retrograd och kommer denna vecka att nå 19°03 i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) backar nu sakta igenom Väduren, nu 01°19. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 05° 47 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet