Horoskop – Vecka 36

 

Glowing mushrooms dreamlike fairytale macro photography by martin pfister 06Väduren

Ni som tyckt att livet varit ganska OK men levt med en känsla av att du kan ha bromsolja i tanken? Det har gått långsamt och saker har inte blivit klara. Dessvärre har det inte varit ett optimalt läge för utveckling sedan i april. Vi har haft så många retrograder att det varit svårt att verkligen komma till de resultat som en levnadsglad person som du önskar. Denna tid står för gudomlig ingripande. Saker vänder rätt, skiftar till andra tecken och livet bör kännas toppen. Mars dundrar fram igenom ditt 10:e karriärshus på sista graden i Stenbocken där han faktiskt stortrivs. Det är tredje och sista gången han passerar över samma punkt men nu kommer saker faktiskt att lösa sig och ta fart. Då är det i och för sig yrkeslivet jag tänker på eftersom Solen befinner sig i ditt arbetshus – det 6:e. Men där kommer en nymåne att infalla på söndag som utlovar en ny start i vad du än önskar! Det här är utan tvekan bästa tillfället på året att möblera om, storstäda, börja med kurser, dieter, bli ihop eller göra slut.. Ja, det finns många vägar att gå – men universum utlovar en ny start och en härlig höst.

Oxen

Detta är veckan när hela universum slår på stort, planeter byter tecken och vi får åter vara med om uppiggande skiften på stjärnhimlen. Solen befinner sig i ditt lekfulla 5:e hus vilket kan fylla dig med kreativ inspiration och glädje. Saturnus bana vänder rätt, Merkurius skiftar över till Jungfrun. Alla dessa förändringar är till fördel för dig och ditt liv kommer att bli så mycket lättare och roligare nu. Viktigast är dock det som händer runt din styrande planet Venus. Under denna sista vecka som hon befinner sig i Vågen. Nu poängteras vikten av att ta reda på vem du själv är, hur dina relationer ser ur och i kärleken/vänskapen grundar sig i.  Under början på veckan träder Venus in i sin skuggfas. (Ja, detta är astrologiska för att beskriva att här banar hon väg för ett stort och viktigt skeende där Venus förbereder sig för en retrograd fas. Minns den här tiden 25° i Vågen – för den här punkten kommer Venus att återvända ytterligare två gånger innan året är över). Det som sker nu i dina relationer och även i kärlekslivet kan komma att bearbetats, ifrågasättas och redas ut. Ingenting att rädas för – men det är alltid en viktig fas – i synnerhet för dig som är född under hennes flagg. Nymånen faller i ditt kreativa 5:e hus på söndag.

Tvillingarna

Detta är en målmedveten och produktiv tid när du har lätt att fokusera. Men.. allt eftersom dagarna går blir det bara bättre. Livslusten och glädjen återkommer och livet börjar kännas som en riktigt härlig plats att vara på. Bidragande orsaker till denna allt mer positiva bild kommer bland annat ifrån det faktum att Saturnus bana vänder rätt på torsdag, att din styrare Merkurius skiftar över till Jungfrun som är en superbra position. Det kan vara i tider som dessa som du blir headhuntad, får intressanta förslag eller får vara med härliga konversationer och möten. Härligt! Bli nu inte så förtjust i uppmärksamheten att du tar på dig för mycket jobb på en gång. Solens position i ditt 4:e hus pekar ju på ditt hem, ditt boende och dina nära och kära. Försök hitta en balans mellan fritid och jobb. Söndagskvällen bjuder på en pigg nymåne som infaller i Jungfruns tecken i ditt 4:e hus. Då har också Venus tagit klivet in i Skorpionen och ditt sjätte hus. Det här är bästa tillfället på året att böja fokusera på hälsa, kost och träning. Ta hand om dig själv för när du ser bra ut, stiger ditt självförtroende och du blir ännu mer strålande och effektiv!

Kräftan

Din stjärnhimmel klarnar upp och idel fördelaktiga förändringar inträder under veckan som påverkar dig jättemycket. Saturnus är närvarande i ditt relationshus (det 7:e huset enligt solteckenastrologin) vilket kan ha fått mången Kräfta att ingå partnerskap, affärs eller kärleksrelationer. Men det faktum att han sedan fem månader har varit retrograd kan ha tyngt ner dig, fått dig att känna att livet inte riktigt nått de höjder du önskat. På torsdag vänder rätt Saturnus bana och samtidigt passar Merkurius på att ta klivet över till Jungfruns tecken. Det passar dig och din utveckling jättebra. Nu är det dags att ta bladet från munnen och uttrycka dig. Solen tuffar på igenom ditt sällskapliga 3:e hus som handlar om kontakter, kommunikation, nära släkt och vänner. Du behöver komma ut och ha lite kul nu. På söndag inträder ytterligare två viktiga saker, Venus skiftar över till Skorpionen och vi har en underbar pigg och igångsättande nymåne i Jungfrun på kvällen. Sammantaget kan man säga att det är en väldigt kraftfull och målmedveten vecka som driver dig framåt. Mars närvaro i 7:e huset medför en pigg, vital och igångsättande energi som kan kännas välbehövlig eftersom även Saturnus befinner sig mitt emot dig är sedelärande och utvecklande.. men det faktum att han backat i fem månader kan ha fått ditt liv att inte riktigt gå igång.

Lejonet

Se fram emot en balanserad vecka när du balanserar din tillvaro fint mellan dina olika åtaganden. Du har hela tre tuffa planeter i ditt arbetsamma 6:e hus som både stöttar och hjälper dig att fokusera, prestera och leverera. Mars närvaro är en välsignelse och nu på torsdag vänder Saturnus bana rätt vilket lättar dina bördor och livet kommer att vara lite härligare att leva. Belöna dig själv – gärna med något som får dig att må bättre. Träning, egenvård och skönhet är sådant du måste få in rutinerna på och prioritera inte bort dig själv när kraven runt dig blir för höga. På torsdag kommer Merkurius över till ditt ekonomiska andra hus där Solen redan väntar. Här kommer även söndagens nymåne i Jungfrun att landa och allt som har med jobb och pengar boostas och nu går du in i en motiverande sexmånadersperiod som handlar om ekonomisk tillväxt. Om du inte är nöjd med din nuvarande situation är detta årets bästa förbättringstillfälle. Sätt upp tydliga mål du kan arbeta emot och du kommer att bli rikligt belönad. Det är inte trolleri utan din starka vilja, fokuserad energi och attraktionslagen som gör hela skillnaden. Positiva affirmationer fungera! Håll bara tanken på din gyllene framtid ständigt i sinnet.

Jungfrun

Wow! Solen är hemma i ditt eget tecken och som vanligt innebär det att du hamnar i händelsernas centrum, att du mår bra och människor uppskattar dig för den du är. Det här är verkligen din tid på året. Du har en helt fantastisk vecka framför dig som innehåller idel goda nyheter. Motiverande Mars, Pluto och Saturnus befinner sig alla i ditt kreativa 5:e hus och när nu Saturnus bana vänder rätt, på torsdag, efter fem månaders baklänges promenad kan det som varit satt på vänt, kanske stagnerat flamma upp och inspirationen kan infinna sig. Samma dag tar nämligen också din styrare Merkurius klivet in i ditt första hus vilket förstås är super! Räkna med att bra idéer, kommunikation med allt och alla fyller dina dagar. Under söndagen skiftar Venus över till Skorpionens tecken vilket kan skapa lite mer aktion i kärlekslivet. På kvällen blir månen ny i Jungfruns tecken och nu infaller ditt personliga nyår – vilket förstås vittnar om en ny start. Affirmera, visualisera och önska in. Som alltid vid nymånen så är det så viktigt att sätta upp tydliga mål. Allt ifrån ynkliga som detaljer som den stora bilden. Vid fullmånen i februari om ett halvår kan du följa upp och se hur mycket på din lista som blivit uppfyllt. Det här är en ytterst effektiv teknik i personlig utveckling som jag hoppas att du lär in och använder dig av i hela resten av ditt liv.

Vågen

Venus rör sig igenom de sista graderna i Vågen nu och självklart är detta en viktig tid för dig. Ditt självförtroende är stiger och lyckan dras till dig.  Nu träder Venus in i sin skuggfas. (Ja, detta är astrologiska för att beskriva att här banar hon väg för ett stort och viktigt skeende där Venus förbereder sig för en retrograd fas. Minns den här tiden 25° i Vågen – för den här punkten kommer Venus att återvända ytterligare två gånger innan året är över). Det som sker nu i dina relationer och även i kärlekslivet kan komma att bearbetats, ifrågasättas och redas ut. Ingenting att rädas för – men det är alltid en viktig fas – i synnerhet för dig som är född under hennes flagg. Det är en stabiliserande och grundande vecka du har framför dig när Saturnus bana under torsdagen vänder rätt i ditt hemkära 4:e hus efter fem månader i motvind. Det perioden kan ha inneburit spänningar eller problem med själva boendet eller kanske med någon närstående som skavt och skapat oro eller friktion. Den goda nyheten nu är att problemen slätar ut sig och du åter är tillbaka vid rodret, din personliga kraft är återställd. Solen och Merkurius vandrar nu igenom ditt andliga 12:e hus. De processer som sker med den här positionen är ännu inte medvetandegjorda – men de pågår lika fullt ändå. Var god dröj – livet jobbar på för dig, så snabbt det kan är nog vad universum vill säga dig. Så, om du går och väntar på något – så tror jag att du får som du vill, i sinom tid.

Skorpionen

Nu på måndag är Merkurius ute ur sin ”skugga” som perioden efter en retrograd kallas och under torsdagen vänder Saturnus bana rätt – i ditt Merkuriusstyrda tredje hus och för att fläska på ordentligt så tar självaste Merkurius klivet in i sitt eget tecken Jungfrun där han är styrande planet. Ha, ha.. det där var långt – men med detta ville jag bara ha sagt att alla missförstånd nu trasslas ut – och om det inte sker av sig själv kanske du ska hjälpa lyckan lite på traven och lösa upp en och annan känslomässig knut? Skicka gärna ett gulligt sms och minns dina vänner.. Kärleken är ändå det enda i livet som tillslut ändå är värt något – eller hur Skorpio? Ja, detta med kärlek är ett ämne som blir stort nu eftersom Venus närmar sig ditt tecken för en alldeles ovanligt lång och underbar vistelse i ditt tecken. På grund av en lång retrograd period kommer Venus att röra sig fram och åter igenom ditt tecken och verkligen jobba sig ner på de djupaste nivåerna av närhet, kärlek och personlig njutning. Venus kan i och för sig handla om pengar också. Det är helt underbara nyheter så välkommen in i en kärlekens höst! Processen kommer att pågå hela året ut.. Detta samtidigt som Jupiter rör sig igenom Skorpionens sista dekan. Wow! Stora och lilla lyckan samtidigt på gång igenom ditt horoskop! Det kan väl knappast betyda annat än lycksalighet.

Skytten

Money? Du har hela tre planeter, Pluto, Mars och Saturnus som alla indikerar att det varit en viss press på dig när det kommer till ekonomi under senaste tiden. Med Mars närvaro ger motivation och snabbar på händelseutvecklingen. Det blir hett, motiverande och utmanande. Att Saturnus bana vänder rätt på torsdag lättar upp stämningen och härifrån kan trycket du haft på dig lossna. Under torsdagen tar Merkurius klivet in i Jungfrun och ditt 10:e ditt karriärshus där redan Solen väntar.  I detta lysande sällskap kommer Merkurius till sin rätt – till glädje för dig och alla som är födda i rörliga tecken. Med andra ord är det fortsatt ett oerhört fokus på arbete, effektivitet och prestation men.. de jättegoda nyheterna som kommer med denna stjärnhimmel är din framgång. Du är populär nu, det går bra och ett gudomlig flöde infinner sig. Vad sägs Skytten? Är det inte dags för dig att utmana ödet, fundera ut nästa yrkesmässiga steg som du ska ta. Fila lite på ditt CV – uppdatera Linkedin och sådär. På söndag blir månen ny i Jungfrun vilket ytterligare befäster tanken på att en ny karriär väntar dig.

Stenbocken

Hoppla Stenis, Mars dundrar vidare igenom ditt första hus och ser till att fantastiska ting kan ske. Han är ju exalterad här i ditt tecken och faktiskt kommer han med den här positionen både dig och samtidigt hela världen till godo. Det är så mycket som dras igång nu och det är så välbehövligt och välkommet. I synnerhet om du tillhör dem som tycker att skeenden har fastnat, stagnerat eller inte riktigt kommit till skott eller vidare under de senaste fem månaderna? Saturnus bana vänder rätt på torsdag och plötsligen rullar de kosmiska hjulen bara på med full styrka. Samma dag tar Merkurius steget in i Jungfrun och ditt äventyrliga 9:e hus där redan Solen väntar. Den här positionerna är verkligen bra för din personliga utveckling. Mitt råd till dig är du tar lite vidare svängar än vanligt, kanske testar en utvecklande kurs eller utbildning – eller varför inte en resa till något nytt och outforskat ställe. Söndagens nymåne infaller i Jungfrun och i ditt 9:e hus och den utlovar en ny start och en spännande höst.

Vattumannen

Många Vattumän hör av sig till mig och undrar när livet ska bli bättre. Goda nyheter anländer på torsdag när din klassiska styrare Saturnus bana vänder och det där underbara kosmiska flödet kommer tillbaka. Tack och lov så börjar den här retrograda säsongen att lida mot sitt slut. Men ännu är det inte över. Vackra Venus rör sig nu igenom Vågens sista grader och blidar en vacker trigon till allt som är du. Minns vad som händer här och nu. Skeenden (i synnerhet det som rör kärlek, relationer och pengar) kommer att bearbetas, utvecklas och förbättras. Eftersom allt detta äger rum i trigon och kvadratur till allt som är du kommer du att bli synnerligen påverkad av processen. Snart kommer också Mars att åter träda in i Vattumannen och detta besök är nu det sista på två år. Det ser minsann ut som att året avslutas i kärlekens tecken. Men det är inte allt! Söndagens nymåne ger mer nystarts energi till din värld. Det här är bästa tillfället på hela året att ändra vanor och bättra sig med kost, hälsa och träning.

Fiskarna

För dig som är född i ett rörligt tecken är den här veckan och allt som sker en välsignelse. Dina relationer ser ut att må så mycket bättre än på länge nu när Solen livgivande strålar lyser upp ditt 7:e hus och Jungfruns tecken och ser till att du blir uppmärksammad, sedd och kanske även lite lagom objektifierad (på ett härligt sätt hoppas jag förstås). Bidragande orsak till detta är förstås Venus som nu befinner sig i ditt laddade, passionerade åttonde hus. Det kan ske möten nu som berör på djupet – på grund av att Venus kommer att gå in i en retrograd period, pendla mellan Vågen och Skorpionen, kan detta bli en långdragen inledning för det är djupa känslor som berörs. Saturnus som varit retro i hela fem månader i ditt 11 hus vänder rätt nu! Tack och lov Fiskarna – det här öppnar vägen för en social lätthet. Den lite halvjobbiga känslan som i värsta fall varit behäftad med de stora sammanhangen och grupperna släpper och ditt sociala liv blir på topp. På söndag infaller en underbar nymåne i ditt sjunde hus vilket utlovar en nystart, förhoppningsvis i kärlekslivet. Jättehärliga nyheter och förhoppningar tänds.