På Himlavalvet – Vecka 36

Art planeta gory zakat skaly 1

💫Astrovänner! Stjärnbröder och systar..💫

Jag känner mig jättelycklig att vara här och skriva det här horoskopet vetandes att september är månaden när saker och ting kommer att ändra sig och bli bra!

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg. Jag drar en lättnadens suck och konstaterar att ingen av de personliga planeterna är retrograda!

I och med att Saturnus bana vänder rätt är vi nu HELT ute ur den här minst sagt frustrerande tiden när allt segar sig framåt.

Vi människor kommer alltså ha förståndet på plats och veta vad vi gör när vi går till valurnorna på söndag. En sådan lättnad! Svenska folket förstår att landets framtid står på spel och väljer det bästa för vårt land. Jag är så glad att Merkurius hunnit in i Jungfrun när valet äger rum för det bidrar till både miljötänk och förmåga att analytiskt kunna se hela situationen klart, tänka hållbarhet, miljö, rädda planeten.

En ny start, en pigg och fräsch energi inträder i och med pigga nymånen i Jungfrun.

SOLEN JUNGFRUN – Denna vecka kommer  Solen att röra sig mellan 10° – 17° i Jungfrun. I detta jordade, effektiva och praktiska tecken zoomar vi lätt in på detaljerna. Finn fem fel – det är lite Jungfruns paroll och nu kommer lösningarna och lusten att förbättra oss och ta tag i saker över oss alla. Ifrån den minsta lilla detalj till den största.  – Solen i Jungfrun

MÅNENS FÄRD – Veckan inleds med att månen ca kl 4.00  på morgonen inleder med att bilda sitt sista kvarter i Tvillingarnas tecken. På tisdag 14:10 glider månen in i känsliga Kräftan där hon trivs så bra – hennes eget tecken. Här kommer hon också att tona ut och osynlig för oss människor för det här är alltså den tid på månaden när hon blir mindre och mindre för att helt försvinna och en så kallad mörkermåne infaller. På torsdag 15:55 skiftar månen över till Lejonet för en två dagars vistelse. Lördag 16:30 går månen in i Jungfrun. På söndagkväll infaller en pigg , effektiv nymåne kl 20:01 på 17° i Jungfruns tecken. 

MERKURIUS I LEJONET/JUNGFRUN – På måndag befinner sig Merkurius 24° i Lejonet. Han har fått upp farten nu efter retrograden som nu är helt över! Vi har ingen ”skugga” längre och planeten kommer att fungera optimalt. Merkurius kommer också att komma in i Jungfrun på torsdagen kl 04:40. Toppen position! Det finns ingenting som är så välfungerande som en planet i det tecken den styr. Här får vi huvudet på skaft och allt bara fungerar.

VENUS I VÅGEN/SKORPIONEN – Venus börjar sin veckan på 25° i Vågen. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo. Men allt underbart är kort! Venus skiftar över till Skorpionens sfär på söndag och förvandlas här till en djupare kännande varelse än vad hon har lust att vara. Det är känslor, dramatiska sådana som gäller nu ett tag.

MARS I STENBOCKEN

Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt, nu befinner han sig även på den 28° av Stenbocken dvs rätt tecken och rätt grad för att verkligen kunna använda sin energi till dess allra bästa och högst syfte.  Mars går nu direkt! Det är så maxat, så bra för oss alla. Den här positionen tillåter en stark utveckling. Han ser till att jobbet blir utfört. Inte såsa, inga hinder.. Det är bara full rulle som gäller nu. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent.

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 17°28 – 18° 27. Härifrån ska vi se att det händer så mycket intressant och att utvecklingen tar fart! Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu i princip stillastående och sakta vänder han på sig.  Det är på torsdag den 6/9 vid 13.00 tiden som han vänder direkt igen på 2°33 Stenbocken.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 2°08 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 15° 01 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto fortsätter sin retrograd och kommer denna vecka att nå 18°52 i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) backar nu sakta igenom Väduren, nu 00°44. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 05° 20 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet