Horoskop – vecka 37

 

Prophecy warriors of the rainbow

💥 Väduren

Entusiastiska du gillar hösten, den nya starten och allt spännande som komma skall. Solen rör sig igenom ditt arbetsamma sjätte hus. Passa på att visa världen vem du är och vad du går för yrkesmässigt.

Det absolut största som händer den här veckan är förstås att din styrare Mars vänder retrograd i Väduren! Nästa gång det sker är 2067 så det är snudd på ett högtidligt tillfälle och naturligtvis blir det en erfarenhet värd att minnas. Bra eller dåligt? Ja, det är den stora frågan såklart. Som det händer så sällan finns här inte så mycket jämförelsematerial.

Mången Vädur känner att krafterna återvänder och gillar att det är fullt ös. Mars styr viljan, kraften och lusten. Själva retrograden brukar beskrivas som en påfrestande prövning med aggressiva undertoner. Vi väljer själva hur vi hanterar Mars. Använder du dig av kraften rätt så kan arbetsliv, sexliv, träning och gränssättning bli bättre. Bäst här är att du kan färdas tillbaka i tiden, göra om och göra bättre. 1988 var Mars retrograd i Väduren senast.

💥 Oxen

Det är så harmonisk och gynnsam energi som råder runt dig så på du kan förbereda dig för mysvecka när det mesta faller på plats ungefär som du vill ha det – eller kanske till och med bättre. Känslosamma Månen är i Oxen månd-tisd och skapar där en vacker stortrigon i jord. Härligt! Onsd – fred är det Solen som kopplar upp till Jupiter i trigon och det är om möjligt ändå bättre för dig. Det kan finnas ren och skär tur med i bilden här så var inte rädd för att ta ut i svängarna. Din styrare Venus gled nyss in i Lejonet vilket faktiskt inte är så dum position för dig heller. Visst, hon kan vara lite retsam, gäckande och knasig här under de kommande veckorna men det bästa är att det händer något i kärlekslivet. På torsdag vänder Mars retrograd i Väduren, och i ditt 12:e hus. Hepp! Räknar man Kiron har vi hela sju retrograda planeter nu – det är verkligen extremt. Det här kan förstås sinka dig, dra ner på takten och faktiskt också vända blicken inåt. Du kanske inte är sådär supersocial nu utan tänker mer kvalitet istället för kvantitet. Kanske hellre några få personer som står dig nära än stora sammanhang? Se att detta är precis vad din själ behöver.

💥 Tvillingarna

Astrologiskt har vi en stor vecka framför oss med idel nya teman, så vad du gör, boka inte upp alla dagar i agendan Tvillingarna för den här veckan kräver utrymme för spontanitet och eventuella roliga händelser. Det skulle mycket väl kunna vara så att du lockas ut i vimlet, möter kul människor och en eller annan Tvilling kan till och med möta kärleken.

Bäst nu är förstås att Solen och Jupiter möts i en vacker stortrigon som faktiskt kan ge allt ifrån nya möjligheter till bra lösningar och riktig tur.  Din styrande planet Merkurius gled nyligen in i Vågen, i ditt kärleksfulla 5:e hus där han kommer väl till sin rätt. Tveka inte att ta initiativ och visa framfötterna. Kreativa idéer och bra samtal väntas.

Mars som står för viljan och motivationen i oss alla kommer att vända retrograd på torsdag, och i ditt fall sker detta i ditt 11:e hus som rör såväl internet som kontakter med världen i stort. En rekommendation kan vara att säkerhetskopiera alla dina enheter så att du är på den säkra sidan om olyckan skulle vara framme.

💥 Kräftan

De kardinala tecknen har haft det hett runt öronen allt sedan Mars trädde in i Väduren i slutet av juni har det funnits en underliggande spänning med i bilden.   Ständigt effektiva och proffsiga Kräftan håller huvudet högt och levererar ändå. Business som alltid, oavsett allt! Visst Kräftan?

Det kan uppstå frågetecken runt karriär och arbete nu när Mars som befinner sig i ditt 10:e karriärshus, bromsar in och vänder retrograd under torsdagen. Det kan sinka utvecklingen och ställa till förtret. Va?cVissa kanske känner sig besvikna och blåsta på konfekten. Precis när börjar rulla på positivt så kommer detta. Andra blir lättade och njuter av denna tillfälliga respit.  Men den stora massan luttrade kräftor knegar på som vanligt, njuter av att Merkurius gör underverk i Vågen.  Bäst av allt denna vecka är den underbara trigon som skapas mellan Solen och Jupiter som finns med som en garanti att allt kommer att bli jättebra. På söndag vänder Jupiter direkt igen! Tjoho! Sådant som gick i stå i maj kan komma att lossna nu.

💥 Lejonet

Allra käraste Lejon, Vad sägs om att behålla den glada, lyckliga sommarlätta känslan kvar i sitt hjärta lite längre in i hösten än vanligt? Vackra Venus, som hittills har lyst med sin frånvaro gled in i ditt tecken nu i söndags. Här står hon nu i all sin magnifika strålglans, välgörare, kärleksgudinna med speciell förmåga att skapa välstånd och överflöd. Visst, en härlig romans är en baggis för henne för hon ser till att alla mår bra i hennes närhet. Hennes älskling Mars befinner sig också i ett eldstecken, så perioden kommer inte att sakna passion och romantik.

Vad som sker nu på torsdag är att Mars kommer att vända retrograd, i ditt nyfikna 9:e hus dessutom. Till 14/11 kommer Mars att backa. Under den tiden kommer utvecklingen att gå lite långsammare än vad du skulle kunna förvänta dig annars. Detta är nödvändigtvis inte en dålig grej. Det blir alltså inte som ett tomtebloss av det hela. Oavsett om det gäller arbete, vänskap eller kärlek är det vackert att saker har fått ta sin tid.. Det växer, sakta, stabilt och hinner mogna till något riktigt vackert.

💥  Jungfrun

Jag välkomnar dig till möjligheternas vecka. Det är din tid på året och Solen rör sig nu igenom ditt första hus, vispar upp energin och placerar dig mitt i händelsernas epicentrum. Härligt!. Din styrande planet Merkurius lämnade dig nyss för att glida in i Vågens sfär. Där kan han faktiskt fortsätta sitt värv men ta det hela till nästa nivå.

Det är idel vackra trigoner i jord, en mirakulös koppling mellan Solen och Jupiter och fram emot veckoslutet får vi se vår underbara mirakelgörare vända direkt igen!

Här kan sådant som gick i stå i maj, åter plockas upp och ses på i nytt ljus. Är det ett projekt kanske lösningen kommer här. Är det kärlek kanske det bara är att omfamnas med öppna armar igen?

Det som kan ge lite svårigheter i kärleken är det faktum att Mars nu på torsdag vänder retrograd i ditt 8:e hus. Här kan han vara lite mer krävande, inte så godtrogen och lättsam. Snarare vill han se bevis på att känslorna är äkta, att viljan är sann. Det samma gäller business. Det ska vara påskrivna kontrakt och synade kort.

💥 Vågen

Hur tycker du att dina relationer har utvecklats under sommaren Vågen? För en fredsälskande och harmonisk människa som du är Vågen kan utvecklingen sedan midsommar varit en prövning? Eller om du tillhör de riktigt tursamma har du fått uppleva lika delar passion som motivation och lust. Ja, Mars närvaro kan ta olika på var och en av oss – men den här veckan har vi viktiga nya saker att ta till oss som ändrar bilden.

Vältaliga Merkurius har nu trätt in i ditt tecken Vågen vilket gör att alla dessa känslor nu får både logik och en röst. Att ta det så långt som att man kan få med sig Mars på terapi känns som en överdrift – men här öppnas för fina samtal och förståelse.

Under torsdagen kommer Mars att vända retrograd i sitt eget tecken. Det här är en så ovanlig tilldragelse som senast ägde rum 1988. Den som har tid och motivation kan verkligen använda sig av denna ovanliga två månader långa transiten till personlig utveckling. I synnerhet den som har issues i relation till män och till arbete kan komma långt nu. Det blir till att göra om och göra bättre den här gången. Vi har även en underbar trigon mellan Jupiter och Sol under veckan som välsignar och möjliggör. Ta chansen Vågen!

💥 Skorpionen

I mångt och mycket är det en riktigt härlig vecka du har framför dig. Jag kan vara generös och tillägga att det är en underbar höst du som väntar. Tacka härliga Venus för att du är ovanligt kreativ och tilldragande samtidigt som saker går som smort för dig på jobbet. Solen bränner på igenom ditt utåtriktade 11:e hus och här kan du lätt knyta nya kontakter och finna inspiration och glädje.

På grund av att din klassiska styrare Mars vänder retrograd på torsdag känner jag ända att jag måste dra några sätt förhållningsregler och ge hälsotips till dig Skorpionen. Nu gäller det att vara normal, disciplinerad och lagom, kanske även en aning sträng emot dig själv.

Mars i Väduren är en fantastisk position för dig när du lätt kan överprestera, klättra på berg, festa loss och dansa på borden mm.  Men att han vänder retro gör att du kan bedra dig själv och tro att du har mer energi än du faktiskt äger. För att det här ska gå bra – och det vill vi ju förstås – bör du faktiskt göra det där som varje sann Skorpion innerst inne föraktatar djupt; ett schema! Förhållningsregler, diet och rutiner hjälper dig att gå igenom detta med flaggan i topp. Det kommer att gå fint Skorpio.. Men fullt ös, medvetslös och andra kaxiga bravader måste få anstå i två månader.

💥 Skytten

Ditt liv ser superintressant men inte helt okomplicerat ut här framöver. Att Solen och Merkurius har intagit topplägen i ditt 10:e och 11:e huset är strålande. Allt detta som rör karriär, ditt arbetsliv och kontakter med andra människor kommer att fungera tillfredsställande. Under vecka har vi dessutom en härlig trigon mellan Jupiter och Solen som ger idel möjligheter och kanske även välsignelser. Att Jupiter framemot helgen kommer på fötter och vänder direkt igen förändrar ju också bilden till något mycket mer positivet än du har haft det sedan i midsomras när planeten vände retro. Okay, här kan du nu plocka upp de tappade sugarna, trådarna, projekten eller relationerna – eller vad det nu var som fallerade där. Gammalt kan bli som nytt!

Det mina ögon faller på under dessa stjärnor är faktiskt ditt kärleksliv. När hade du något sådant senast? Om det var länge sedan och du längtar kanske du ska se på den här veckan med nya ögon.

Venus har precis tagit sig in i passionerade Lejonet, eld – det passar ju dig perfekt emedan sexiga Mars befinner sig i ditt passionerade 5:e hus och Väduren – vilket förstås också är eld. Wow! Att Mars nu börjar gå retrograd på torsdag är inget som du ska vara rädd för. Om du nu möter den perfekta personen, skulle du kunna tänka dig att skynda långsamt. Bygga förtroende och tillit innan du checkar ut och försvinner?

💥 Stenbocken

Det är som vanligt med dig karriär och hem som betyder mest. Detta kommer även att speglas i veckans transiter när Merkurius som har nu tagit sig in i Vågens tecken får fritt spelrum och för dig Stenis, är detta en topposition! Han är även i ditt 10:e karriärshus nu där han förstås kan göra riktigt bra ifrån sig.

Störst nu är förstås att Mars vänder retrograd i Väduren. I hela två månader kommer han att backa igenom ditt hemkära 4:e hus. Pust! Det är dessvärre inte bara kul nyheter.

Solen som nu befinner sig mitt i Jungfrun kommer dock att få extra lyckosam förstärkning ifrån Jupiter under onsd – fredag när de två befinner sig i trigon till varandra. Det här är en av de mest gynnsamma transiterna på hela året och den kommer med positiva vibrationer och chanser.

Jag har lagt märke till att flera av mina amerikanska kollegor har döpt de tre planeterna Jupiter, Saturnus och Pluto, som alla är i Stenbocken, till den ”orörliga covidklumpen”.

Jo, visst – det stämmer ju att planeterna varit tätt samman hela 2020 och därmed lyckats vända upp och ned på en hel värld. Men.. (nu önskar jag att jag hade trumvirvel och ljudeffekter) nu kommer de första riktigt goda nyheterna på länge. Till helgen vänder Jupiters bana direkt igen. Härligt! Det här är första steget och vi ska komma att se flera sådana under hösten så det finns ingen anledning att misströsta.

💥 Vattumannen

Om vi ska köra de goda nyheterna först kanske? Vackra Venus har nu trätt in i ditt relationshus, med andra ord är hon mitt emot allt som är du Vattenbärare! Det här ger underverk för utseendet och den personliga charmen och med den här härliga positioner kickar hon förstås igång ditt sociala liv. Män som kvinnor – alla dras till dig nu. Smarta Merkurius har nu flyttat in i lufttecknet Vågen där han kommer dig till godo på bästa sätt. Det minsta du kan förvänta dig här framöver är intressantast samtal, trevliga människor och spännande möten. En och annan av er kanske till och med kommer in närkontakt med kärleken. Solen befinner sig nu i ditt passionerade 8:e hus och dina känslor och ditt privata liv kommer att ta större plats än det brukar – vilket är bra för dig som har en tendens att vara lite svår att komma in på livet. Hårdkokt och cool kommer du ingen vart med nu. Det är nödvändigt att tala ur hjärtat och verkligen vara tydlig med vad du vill och vad du känner. Det kommer att tas emot med glädje av din partner.

Du har ju fått leva med att ha Mars i ditt kommunikationshus i flera månader redan och jag hoppas att det inte försatt dig i svårigheter. Det är ju lätt hänt att man säger för mycket i stundens hetta med provokativa Mars invid sig. Men denna torsdag kommer Mars att vända retrograd så i hela två månader kommer att vara extra besvärlig nu. Det där med att räkna till 10 innan man säger något är ingen dum idé faktiskt.

💥 Fiskarna

Det är massor som händer den här veckan Fiskarna och du har jättehärliga transiter redan från start. Optimistiska och glada sådana dessutom – så jag ser att mycket blev mycket varningar här. Solen möter upp med möjlig-göraren Jupiter i en underbar trigon som faktiskt kan bjuda på ren och skär tur. Torsdag/fredag står Solen i opposition till din styrande planet Neptunus vilket gör din värld vacker, medkännande och magisk. Dessutom kommer Jupiter att vända direkt och ställa saker till rätta igen. Toppen!

Det är så lätt att bli förälskad under dessa stjärnor. Detta sker samtidigt som heta Solen fortfarande lyser upp ditt relationshus. Det är förstås underbart eftersom du blir sedd, uppskattad och uppmärksammad. Om du tycker att något verkar vara för bra för att vara sant, nyp dig i armen och ring en trovärdig kompis för en second opinion. Det skadar ju aldrig att dubbelkolla informationen man får, eller? Du vet att när Neptunus är med är det lätt hänt att kyssa en groda. Men när alla dessa försiktighetsåtgärder är överstökade har jag bara ett stort Lycka Till att säga till dig vad gäller det privata. Så bra transiter verkligen.

Nu över till lite allvarligare astrologiska händelser. Mars kommer från och med torsdag att gå retrograd i ditt ekonomiska 2:a hus under de kommande månaderna. Var försiktig med din ekonomi så du inte helt överoptimistisk med kreditkortet.