Horoskop – vecka 38

vecka-38-horoskop

⭐️ Väduren

I torsdags vände Mars retrograd och nu i söndags vände Jupiter direkt! Hepp! När planeter vänder är de alltid extra nära jorden och deras energi blir extra påtaglig, intensiv och stark och denna eldiga skjuts kickar igång veckan. Den vakna läsaren tänker kanske nu att Mars bromsar ner takten nu samtidigt som Jupiters energi kommer igång. Det är exakt så! Men vi får vänta till dess det manifesterats. Just nu är det en vild, het, igångsättande, motiverande energi där som i värsta fall kan bli pushig, ilsken och lättretlig.

Solen lyser fortfarande upp ditt sjätte hus som just handlar om arbete och dagliga vanor. Jag kan tänka mig att du har haft intensiva dagar med ett enormt flöde runt dig och det kommer att fortsätta lika dant den här veckan.  Om du är egen företagare eller har en roll som möjliggör att du kan påverka din lön och utveckling, så är detta ett gyllene tillfälle! Torsdagens nymåne erbjuder de bästa möjligheterna på hela året för att förändra eller starta på ny kula. Tänk om, tänk nytt och tänk bättre. Skaffa dig en ny nyttig vana exempelvis?

⭐️ Oxen

Veckan börjar med en fin trigon mellan Solen och Pluto, en harmonisk aspekt förstås, men båda är kaxiga planeter som vill något och de kan ge dig styrkan och viljan och lusten att nå precis dit du vill. Eld och jord som möts är ett återkommande tema nu. Den heta, inspirerande elden tänder gnistan – som jordens energi kan skapa någonting av.

Solen lyser nu upp ditt varma, glada och kreativa 5:e hus och det ser väldigt lovande ut för din del. Det mest pikanta inslaget nu är mötet mellan Venus och Uranus som kan röra om i känslolivet, ge dig överraskningar. Varning för impulshandlingar, okontrollerad shopping eller liknande. Det skulle även kunna vara så att du överraskar dig själv genom att tända på någon som inte alls är din typ eller att någon förvånande person attraheras av dig.

På torsdag kommer nymånen att landa i ditt 5:e hus den med. Toppen! Som alltid symboliserar är nymånen en symbol för en ny start och nya möjligheter  – men just denna gång finns så mycket medvind med i seglen att det inte skadar att skicka in ansökningar, flirta eller satsa friskt på andra sätt.

⭐️ Tvillingarna

Vissa veckor är det skönare än annars att gå till jobbet och faktiskt njuta av att falla in i vardagens lunk – nu kan vara ett sådant tillfälle.  Det kan vara att Solens opposition till Neptunus gjort livet lite diffust och suddigt i kanterna tillfälligt.

OK – ingen fara. Låt livet få bromsa in en aning, bara så du kan landa i dig själv, grunda dig och ta ny sats. Det är bra för dig att ta upp kontakten med gamla vänner som känner dig sedan länge, spendera tid med familjen eller fixa med ditt hem. Solen rör sig nu igenom ditt hemkära fjärde hus, i gynnsam trigon till Saturnus. Det är jordens element som råder. Det är runt karriär och hem som allt kommer att snurra nu.

Torsdagens nymåne faller i ditt 4:e hus och som det är en Jungfru nymåne är den prestationsinriktad, detaljerad och vaken. Här möter Merkurius upp med Jupiter och detta kära Tvillingarna är toppen för dig. Kreativitet, tankar, intressanta möten och chanser kan uppstå härifrån.

⭐️ Kräftan

Det är en arbetsam och harmonisk vecka som väntar. Sätt dig själv i första rummet Kräftan och fall inte in i gamla mönster när du tar på dig för mycket arbete.

Mars, som nyss vände retrograd är stark nu och ger dig styrkan att sätta ner foten om det skulle behövas. Det går inte att alltid vara den givande och ständigt närvarande Kräftan som ställer upp i alla väder. Ditt sociala tredje hus i fokus och man kan ana att det händer så mycket runt dig. Arbetskompisar, grannar och vänner vill ha dig med nu.

Det finns en lätt oroande kvadratur mellan Uranus och Venus som kan generera överraskande moment här. Det är fifty-fifty om det är en rolig surpris eller inte men jag kan garantera att det inte du som är den felande länken – det är något som kommer till dig utifrån.

Nymånen i Jungfrun handlar mycket om arbete, rutiner och dagliga vanor. Att den infaller i ditt kommunikationshus, det 3:e, samtidigt som Merkurius är i kvadratur Jupiter är tursamt. Nya människor och chanser kan komma. Är du en skrivande person kan det gå riktigt bra nu.

⭐️  Lejonet

Välgöraren Venus befinner sig i ditt tecken nu och hela månaden ut och du är ditt allra charmigaste och jag. Solen rör sig igenom ditt ekonomiska 2:a hus nu. Fint! Venus älskar pengar så det är en utmärkt tid att uppnå balans på det området.

Den här veckan är eldens och jordens element jämstarka. De båda eldiga planeterna Mars och Jupiter har båda nyss bytt riktning vilket ger dem extra lyskraft och styrka och det ger förstås även färgar dig och din sinnesstämning. Kärlek, känslor och dramatik kan faktiskt utgöra ett inslag i din vecka på grund av den knepiga vinkeln mellan Uranus och Venus. Oväntade, plötsliga händelser och känslor kan uppstå.

Vanligen är Venus närvaro en garanti för att harmoni, romantik och välgång – men nu kan man undra? Ett och annat Lejon kanske ifrågasätter sin relation nu och kanske vill göra slut, medan en annan individ kan förälska sig hals över huvud. Gör inget hastigt och överilat! På torsdagen kommer nymånen i smarta i Jungfrun till undsättning och ger kristallklara tankar och insikter. Den landar i ditt 2:a hus.

⭐️  Jungfrun

Veckan börjar med en kraftfull trigon mellan Pluto och Solen som ger dig tillgång till lite extra mycket vilja. Under dessa underbara stjärnor tycks allting vara möjligt och inom räckhåll. Det är jordens element som råder och klimatet är effektivt, harmoniskt och balanserat. För dig kära Jungfru ger det ju naturligtvis de allra bästa förutsättningarna.

En annorlunda känslomässig knorr kan uppstå i mötet mellan Uranus och Venus. Det kan vara lite lätt omskakande eftersom du kanske får insikt om sådant som du kanske inte har sett eller hört tidigare om dig själv eller andra. Det kan röra sig om känslor som bubblat på där under ytan plötsligen ger sig till känna eller oväntat som kommer till dig utifrån.

Bäst nu är förstås nymånen som infaller i ditt tecken, och i ditt 1:a hus där det är du själv, ditt jag, din personliga utveckling som tar fart. Merkurius möter Jupiter samtidigt som Solen och Saturnus är i exakta vinklar till varandra. Kort sagt, den här energin ger både tur och skicklighet.

⭐️ Vågen

Under månd/tisd möts Solen och Pluto i en vacker men kraftfull trigon. Det finns gott krut, mycket vilja och möjligheter till dessa stjärnor.

Solen färdas nu för sista veckan igenom ditt tillbakadragna 12:e hus vilket för den prestationsinriktade Vågen kan kännas en aning frustrerande, och kan ge känslan av att du väntar på något men inte riktigt vet vad? Det är snarare en inre process än någonting yttre som ger omedelbar respons och utdelning.

Venus bildar en kvadratur till Uranus vilket inte är sådär himla pålitligt. Plötsligt kan även den bästa människan komma på sig själv med att råflirta med fel person, tappa humöret eller säga något riktigt dumt.

Det är också här i det 12:e huset som torsdagens fantastiska nymåne att infalla och ge nytt liv till dina andliga processer. Man kan säga att den locka ut själen på banan igen. Oavsett om det är andligt, konstnärligt eller känslomässigt så kommer du nu i kontakt med ”källan”. Samtidigt med nymånen bildar Merkurius kvadratur till Jupiter vilket är en underbar transit för att kunna uttrycka sig. Solen och Saturnus ger dig stadga och stabilitet att genomföra.

⭐️  Skorpionen

Det är jordens element som råder nu och via Solens fina koppling till Pluto finner du din styrka och kreativa flöde.  Detta är sista veckan Solen färd igenom ditt utåtriktade 11:e hus som handlar om kontakt med människor, grupper och större sammanhang.

Sensuella Venus kommer under veckan att vara i kvadratur till Uranus. Denna kortvariga transit påverkar känslolivet, kärleken och passionen. Man kan aldrig i förväg säga veta hur energin uttrycker sig för Uranus signum är just plötsligt, förvånande och troligtvis går det också hett till. De känslor som legat under ytan och bubblar upp. Var inte rädd för att visa vad du känner och våga uttrycka dig.

På torsdag infaller en nymåne i Jungfrun tecken och ditt 11:e hus. Bäst med den är de fantastiska transiter den kommer med.  Kvadraturen mellan Jupiter och Merkurius curlar banan åt dig, hjälper dig i kommunikationen och ser till att ditt kontaktnät växer, att chanser och möjligheter kommer till dig under det kommande månvarvet. Även trigonen mellan Solen och Saturnus som nymånen bringar är välgörande. Det ser ut som att du får jobberbjudande eller ser nya möjligheter.

⭐️ Skytten

Solen färdas igenom ditt tionde hus för sista veckan och det är lätt för dig att ta plats och få uppmärksamhet. Kanske är det till och med lite för lätt nu, för alla tycks vilja ha dig med i alla sammanhang. Det rasslar till nu i ditt 10:e hus som har med din karriär, ditt anseende och din sociala position. Visst är det positivt, men samtidigt kräver det ju mycket av dig att hålla sig där på topp hela tiden Skytten.

Frihetens vindar kan blåsa igenom ditt liv nu när Uranus bildar en rebellisk länk till Venus under veckan. Det skulle inte förvåna om lusten att kasta sig upp på hästen och rida bort emot solnedgången och faktiskt bara inte bry sig om alla värdsliga krav finns med där.

Mitt råd är dock att inte fly utan tvärt om stanna kvar och visa världen vad du går för. Det är i tider som dessa som du verkligen kan göra skillnad och det kommer att kännas bra inuti att veta att allt som sker har du åstadkommit helt själv.

Vi har en glittrande nymåne som infaller på torsdag som kommer att vara hjälpsam. Den kommer med fantastiska energi som följer dig under det kommande månvarvet.

⭐️ Stenbocken

Det är jordens lugna och stabiliserande element som råder.  Solen bildar nu vackra trigoner som gör underverk för självkänslan.  Först ut är länken till Pluto och senare i veckan i samband med nymånen tar trigonen till Saturnus vid. Detta ger dig precis den bakgrund du behöver för att få kraft, motivation och lyckas i dina förehavanden.

Veckans oväntade inslag i mitten på veckan, den smått galna kopplingen mellan Venus och Uranus kan ge dig tillfälligt känslomässigt tvivel som du helst inte behöver agera på – lite senare i veckan är dessa tankar som bortblåsta.

Detta är också sista veckan Solen rör sig igenom ditt nyfikna 9:e hus som vidgar dina vyer, står för utveckling, studier och mycket annat spännande. Den här nyfikna, sprudlande energin ökas på ytterligare eftersom torsdagens nymåne också infaller 9:e och det ger ju löften om en ny start. Personlig utveckling och ökad förståelse är nyckelorden som du bär med dig igenom det kommande månvarvet.

⭐️ Vattumannen

Solen rör sig nu igenom ditt 8:e hus för sista veckan där den kommer åt det mer djuplodade och personliga i dig.

Samtidigt lyser vackra Venus upp ditt 7:e hus som handlar om relationer av alla sorter. Kärlek och romantik kan blomstra här. Allt ifrån de mest intima kärleksrelationerna till ”öppna fiender” påverkas.

Ja, det må vara ett omodernt astrologiskt ordval. Antagligen finns det ingen som har öppna fiender längre men Uranus länk till Venus nu i mitten av veckan vara dig ytterst behjälplig i terapeutiskt arbete. Den som vill kan här få insikter i det egna psyket och hjälp att hela, läka och släppa bandet till personer som inte är bra för dig.

Uranus koppling till Venus kan förstås också vara riktigt kul, lättsamt och generöst och erbjuda sådant som en plötslig fling, en förälskelse eller annat som rör upp känslor.

Vi har haft ovanligt många retrograda planeter under sommaren, på ont och på gott. Att Jupiter var först ut på banan att vända direkt är uttalat positivt. Han är nära jordytan och stark i sin kraft nu.

Torsdagens nymåne infaller det åttonde huset och där utlovas en ny start på alla möjliga fronter. Förutom själens djup kan det 8:onde också handla om delade resurser, kanske banklån, finans eller andra större ekonomiska deltaganden.

⭐️ Fiskarna

Förmåga att sätta sig in i andras känslor, att vara följsam, inkännande och empatisk är din starkaste gren – på ont och på gott. Medmänskligheten är förstås en gåva till dig, precis som din andlighet – men samma krafter gör dig också till den person som alla helst kommer till för att få stöd.

Mars funktion är just att försvara oss, att hjälpa oss att sätta gränser och ge oss mod och kraft. Att Mars vände retrograd i torsdags gör att han fungerar lite sämre än annars så var uppmärksam. Venus kvadratur Uranus kan orsaka kärlekskaos på planeten.  Uranus står i samtalsvänliga 3:e huset samtidigt som Venus befinner sig i ditt service och hälsoorienterade 6:e hus. Du hör väl själv hur det låter? Hur väljer du att göra nu Fiskarna? Ska du ha din privata psykjour öppen eller säger självbevarelse driften till dig att dra ner luckan och ägna tiden åt dig själv och dina behov? Det skulle jag verkligen rekommendera. Torsdagens nymåne är fantastisk och bjuder på underbara aspekter. Den landar i ditt kärleks och relationshus. Jag vet att väldigt många av er önskar sig kärleken. Nymånen är ett löfte om en ny start så sätt upp dina mål och visualisera vad du vill ha in i ditt liv.