På Himlavalvet – vecka 38

 

249790-500x322-new-moon

💫 Kära Astrologivänner  💫

Det är en toppvecka vi har framför oss nu som innehåller flera lovande planethändelser och aspekter. Med andra ord så är tänds ett hopp här. Härligt!

Förra veckans stora händelse var att Mars vände retrograd i Väduren, vilket jag tycker ska bli ovanligt intressant att studera eftersom det sker så väldigt sällan, senast var det 1988 och nästa gång det sker är först 2067. Så.. jag hoppas att ni läsare vill vara med och dokumentera hur ni känner er och vad som händer. Det kommer garanterat jag att göra i alla fall.

Natten till söndag 13/9 strax före kl 03 vände Jupiters bana direkt! När en planet är precis på vippen att vända är den så nära jordens yta som den bara kan komma. Den har också stått och vaggat på en och samma fläck en tid så dess energi är stark. Fantastiskt nu för oss alla med en extra stark Jupiter. Här lösgörs den energi som låstes 14/5 när Jupiter vände retrograd. Det kan vara att det känns som att återvända dit och man kan plocka upp gamla trådar.

Veckan börjar med att Solen bildar trigon till Pluto och lite senare får vi se samma gynnsamma aspekt spela ut när Solen bildar trigon till Saturnus. Det är så mycket gynnsam  jordenergi den här veckan.

Bäst blir det ju förstås den 17/9 när månen blir ny i Jungfruns tecken på den 25° i en exakt kvadratur till Saturnus. Det här är verkligen bästa tiden att fatta beslut, starta på nytt. Se positivt på framtiden. Friskt vågat hälften vunnet!

 

☀️ SOLEN 21°- 28° i JUNGFRUN

Nu när Solen befinner sig i Jungfrun ligger fokus på att få planera och verkställa. Vi befinner oss nu i jordens element, det är ordning och reda, produktivitet och framtid som gäller. Nu vill vi inte såsa bort tiden utan det är dags att prestera och få saker gjorda. Kritiska Jungfrun missar inga detaljer. Det är nu vi kommer igång med hälsan, träningen, våra dagliga rutiner och förstås arbetet. Härligast nu är trigonen till Jupiter.

🌝  MÅNENS FÄRD

Månen börjar sin färd denna vecka i Lejonet tecken där den blir kvar till tisdagskväll, ca kl 21.00 när månen skiftar över till Jungfruns tecken och här drar det ihop sig nu till en jordnära nymåne som infaller torsdagen den 17 september, kl 13.00 på den 25° i Jungfrun. Den här nymånen infaller i en trigon till Jupiter, Saturnus och Pluto. Att hela sex planeter befinner sig i jordtecken skapar en stabil grund. Det här är ett toppentillfälle att komma igång med nya projekt, bestämma sig för saker och få ordning och struktur på livet. Jungfrun handlar ju om att kunna se detaljer.

♍️  MERKURIUS I VÅGEN 12° – 22°

Nu fortsätter Merkurius sin snabba färd igenom Vågen. Här kopplas Merkurius till ett högre tänkande och detta är verkligen en mycket bra tid för att göra bra affärer, förhandla, köpa och sälja, göra överenskommelser, få snilleblixtar och allt annat som har med kommunikation, tänkande och planläggning att göra. När Merkurius befinner sig i ett luftigt, styrande, kommunikations-tecken som Vågen så blir så blir naturligtvis även samtalen på jorden därefter.

♋️   VENUS I 8° – 16° i LEJONET

Vackra Venus fortsätter nu sig årliga besök igenom Lejonet. Hon är lite sen i år men hon är förstås alltid lika välkommen. Hon är kärlekens och de sköna konsternas gudinna.  Var än Venus befinner sig ökas myset, den sköna känslan människor emellan, glädjen och njutningen. Livet blir helt enkelt lite roligare i livet, gladare, sensuellare. I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

♈️  RETROGRADA MARS I VÄDUREN 28° – 27°

Mars vände retrograd i torsdags och vi kommer fortfarande att känna av energipåslaget som beror på att hans bana precis vänt. Han befinner sig nu så nära jordytan som det bara går att komma. Han har desutom ”värmt upp” dessa grader ordentligt igenom att han stod och vägde där en god stund. Han kommer att backa igenom tecknet nu fram till den 14/11, 2020.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER DIREKT i 17° 24 i STENBOCKEN

Natten till söndagen den 13/9, kl 02:50  vände Jupiters bana rätt igen! Tjoho! Vad skönt! Det känns ju så glädjande att den kompakta tiden med hela sju retrograda planeter är till ända. Jupiter är ju den första ut på banan att vända men snart ska vi se att Saturnus kommer att följa hans exempel och vi kan andas ut lite.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 25°

Den stränga fadern Saturnus backar fortfarande igenom sitt tecken – men snart kommer vi att se en ände på retrograden. Det är den 29/9 han vänder direkt igen. Att han är retrograd innebär en chans för dig att göra om och göra bättre.

Saturnus är en av huvudrollsinnehavarna i den härliga nymånen som infaller i Jungfruns tecken den 17/9 kl 13. Där kommer han att vara i en exakt trigon till Månen och Solen.

Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt. Han är nu i retrograd och backar tillbaka igenom. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

️ URANUS 10° 21 I OXEN RETROGRAD

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

️ RETROGRADA NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°32 I STENBOCKEN

Pluto i Stenbocken handlar i det stora om transformation i samhället, om förändringar i det kollektiva. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar.

Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter. Det kan bli lite tuffare nu till hösten när solen står i Vågen och Mars går retrograd igenom Väduren.

♈️  RETROGRADA KIRON 8°  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 8° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 24° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.