Horoskop – Vecka 39

 

Venus with nebulous starry background

⭐️ Käraste Stjärnbarn och Astrologivänner ⭐️

Solen och månen är ju de himlakroppar som påverkar oss mest och vanligtvis handlar veckohoroskopen mestadels om var de befinner sig på himlavalvet och hur det påverkar oss människor. Jag kommer förutom horoskopet också göra ett Venus-scope och se vad hon och hennes nymåne i Vågen ger dig nu för detta är ingen vanlig vecka. Det som sker nu kan och bör tolkas om en veritabel kärlekshyllning av gudinnan Venus.

Venus är efter Solen och Månen, den mest lysande och vackra stjärnan på himlen. I årtusenden – i olika kulturer världen över tycks folken vara enade om att hon är Gudinnan framför alla. Hon är skönheten, perfektionen, överflödet, kärleken, konsten och alla sorters njutning. Venus älskar skönhet, kärlek och pengar och förstås är vänlighet, bra affärer, flirt, romantik och passion hennes gebit. Mode, musik, konst, färger, lyx och allt som får en människa att må bra.

De perioder när Venus varit osynlig för oss människor har inte setts som goda. Ja, vi väntar just på att en sådan eländig tid tar slut. På kvällen den 26/9 kommer Venus att återfödas, hon stiger upp på himlen och blir synlig som Aftonstjärna igen! Hurra!

Vi har fyra övertydliga tecken som alla pekar åt samma håll: Solen befinner sig i Venusstyrda Vågens stjärntecken, Venus är redan nu i sitt eget stjärntecken Vågen, Venus återföds som Aftonstjärna i Vågen och på lördag infaller en nymåne i Vågens tecken.

❤️ Tänk om vi alla gemensamt, som en hyllning till Venus tar för oss av hennes energi och Love-bombar världen? Vad sägs om att sprida en gemensam ”Act of Kindness” under en hel vecka?  Det skulle vara så intressant att se vad det ger för effekt? Tänk om vi göra en riktigt impact och påverka utvecklingen på jorden? Det är vad stjärnorna antyder nu i alla fall…

Jag tänker i alla fall göra det! Häng på ni också..

 

⭐️ Väduren

Det är så roligt att få berätta för dig kära Vädur att Venus kommer att lysa lite starkare för dig än för andra. Hon är ju i ditt venusstyrda sjunde hus och Vågen är ju alltid mitt emot Väduren så allt som händer där påverkar dig stora mängder.

Veckan är oerhört stimulerande och kul eftersom livgivande Solen, smarta och roliga Merkurius, vackra Venus gemensamt kickar igång dina livsandar. På lördag höjs energin ytterligare eftersom nymånen infaller här i ditt 7:e hus. Hurra vad härligt!  I härliga Vågens energi blir detta med vänner, möten och kanske till och med romantik intressant. Kärlek på alla håll och kanter kan man ana. Jag hyser stora förhoppningar för dig den här veckan Väduren. Om du vill något så är det nu du ska satsa för det här är bästa tillfället på länge för en ny start. Det kan röra affärsverksamheter, ekonomiska placeringar eller jobb. Det här är också bästa tillfället för att visa upp sig och göra gott intryck. Passa på att göra ansökningar och visa dig på styva linan. Detta gäller allt- alla sorters utveckling.

Försök njuta lite mer av livet, vara lite mer flärdfull, kanske flirta eller visa mer vänlighet och kärlek till dina medmänniskor?

⭐️ Oxen

Venus återföds denna vecka som Aftonstjärna och du kära Oxe, gudinnans gunstling kommer att må väldigt mycket bättre nu när Venus blir synliggjord igen. Att Venus är förhöjd på detta sätt gör att din självkänsla stiger, att du vågar ta för dig och ser ditt egenvärde.

Solen träder på måndag förmiddag in Vågens tecken där redan glittriga Merkurius och självaste Venus väntar. Med en sådan övertygande trio håller hov i ditt flitiga, nyttiga 6:e hus och här erbjuds enastående möjligheter och uppslag till både justare livsstil, karriär och hälsoförbättringar. Din grundenergi och generella välmående får en chans att återställas här i hälsans hus.

Nymånen i Vågen infaller också här och detta är bästa tillfället att ge sig själv nya löften och våga starta om på nytt.  Det är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller kanske är det dansskorna som är din grej? Det är viktigt att du sover bra, äter rätt och sunt. Kärleken kan blomstra nu och med Venus lyskraft runt dig kan du attrahera till dig allt från små flirtar till långa varaktiga relationer.

Arbetet är i fokus och för många Oxar och perioden kan innehålla avgörande händelser. Om du letar efter nytt jobb exempelvis kan det här vara tiden du får ett positivt besked.

⭐️  Tvillingarna

Veckan har enorm potential och erbjuder idel möjligheter och lördagens nymåne gör detta till bästa tillfället att börja på ny kula, kanske byta jobb, skaffa en ny flirt eller kanske helt och hållet en ny kärlek in i ditt liv? Det är oerhört härliga och kraftfulla energier i rörelse och kruxet kanske kan vara att lyckas använda detta superflöde till sin engen fördel. Ta till dig av de idéer och tankar som kommer till dig och gå på känslan.

Ur detta kan du sociala varelse hitta en uppsjö av olika möjligheter till samarbeten och därigenom självförverkligande.

Energin nu är väldigt luftig förstås eftersom merparten av de avgörande inre planeterna befinner sig i Vågens tecken som precis som du tillhör luftens element. Att Solen under måndag förmiddag rör sig in i Vågens tecken och lyser upp ditt kreativa 5:e hus som handlar om kreativitet, påhittighet, skapande, glädje, konst, sex och barn är ju underbart. Din styrande planet Merkurius och självaste Venus har redan hunnit vara här i mer än en vecka vilket är mycket välgörande för dig. Det är en energi som du lätt kan fungera och uttrycka dig i. Nu ökar dina skapande krafter och din aptit för romantik och kärlek. Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta.

⭐️ Kräftan

Denna måndag förmiddag träder Solen in Vågens tecken och i samma stund äger förstås höstdagjämningen också rum. Det här är ett väldigt speciellt tillfälle, här när dagen och natten är lika långa, vi står mitt emellan midsommar och vintersolstånd, så söker själen efter balans och harmoni.

Solen har flyttat in i ditt 4:e hus som vänder uppmärksamheten till dina innersta behov, basen i ditt liv, ditt hem och din familj. Man kan tänka att hemkära Kräftan vill stänga ytterdörren hårt bakom sig, boa in sig och göra det mysigt. Här finns alla möjligheter till att få just detta för talträngda Merkurius och vackra Venus är redan där i 4:e huset. Det viktigaste för dig är dina relationer, kärleken och harmonin i dina relationer och förstås hemmet. Det är viktigare nu än annars att vara medveten om vad du själv bär med dig in i relationen. Vad du säger och uttrycker och bidrar med. Venus återfödelse och nymånen i Vågen gör det här till en underbar period och en tid när du faktiskt kan uppnå lycka och harmoni.  Om du vill ha några förändringar till stånd, yrkesmässigt, ekonomiskt eller liknande är det nu du ska ansöka eller hålla dig framme med håven. Det är en väldigt utvecklande höst med en enorm potential.

⭐️ Lejonet

Denna vecka kommer Venus att återfödas i ditt tredje hus och för dig, vårt varmaste och hjärtligaste tecken har Venus en betydande roll.  Vi har varken hört eller sett något av henne sedan hon mötte upp med Solen i Lejonet och försvann från himlavalvet.

(Det kallas cazimi och här skapades en av Venus stjärnspetsar. Du får höra massor om detta i framtiden). Att hon nu återföds gör att kärleken och kreativiteten kan utvecklas och ta jättekliv framåt! Härligt Leo!

Det har skett en kännbar energivändning och under måndag förmiddag träder Solen i Vågen och lyser upp ditt kommunikativa, glittriga 3:e hus. Här väntar redan Merkurius och Venus och här återföds Venus på den 14° och här kommer även lördagens nymåne att infalla. Wow!

Ditt sociala liv boostas och din berömda charm väl till pass, du kan göra skillnad, uttrycka dig väl och bidra med glädje, harmoni och kreativitet. Folk kommer att sympatisera med dig, falla för din charm och det är ett toppentillfälle att visa upp dig eller ta initiativ i kärlek.

Mer människor, släkt och vänner som söker din uppmärksamhet och massor av prat och glada stunder väntas. Venus förgyller tillvaron och erbjuder chanser, möjligheter och tillväxt. Att nymånen är inkonjukt gör detta till ett jättebra tillfälle att styra upp, rätta till sådant som gått lite fel. Bra tid för business och arbetsliv också. Alla förhandlingar, fredsmäklande och överenskommelser främjas.

⭐️ Jungfrun

Efter en väldigt händelserik period när förmodligen allt har hänt i ditt liv befinner vi oss invid ett energiskifte igen. Hokus pokus bara så är livet ett annat. Det kommer sig av att Solen på

måndag förmiddag följer efter Merkurius och Venus och glider in i Vågens tecken och ditt 2:a hus.

Detta är samtidigt höstdagjämningspunkten och detta är en av dessa kardinala punkterna som markerar en ny årstid.

Av hela kaxiga planetkvartetten som färdats igenom Jungfrun och sett till att det varit liv i luckan är det nu bara Mars kvar och han jagar fortsatt fram igenom din sista dekan. (De sista 10 graderna). Det är så att man känner doften av krutrök ända hit! Starkt motiverande och igångsättande energi som gör att du känner dig levande, motiverad och fylld av energi.

Här i det 2:a huset handlar det om ”jag har” – dvs dina resurser det kan vara pengar men också värderingar och andra kvalitéer. Nu när din styrare rör sig igenom detta hus, tätt följd av Venus som återföds här på torsdag och månen som blir ny här på lördag är alla tecken övertydliga. Det är en kreativ, vacker och faktiskt mer klassiskt feminin energi som föds. Det är ett superbra tillfälle att uppdatera sin garderob. Du dras naturligt till vackra ting som verkligen passar dig nu. Du erbjuds möjlighet att förhandla, komma överens och se till att saker och ting lossnar ekonomiskt för dig. Du kan hitta nya kreativa lösningar, få den rätta hjälpen för att komma vidare i att förverkliga dian drömmar.

⭐️ Vågen

På måndag sker den magiska övergång som alla Vågar längtat efter och drömt om när Solen tar steget in i ditt tecken. I samma ögonblick har vi ju också höstdagjämningspunkten och här balanseras allt – dagen och natten är lika långa, vi människor blir mer förhoppningsvis mer medvetna om vår egen roll och vad vi för med oss in i våra relationer och göranden. Det är verkligen superhärliga energier i rörelse nu.  Merkurius och Venus har ju redan varit hos dig en hel vecka redan. Som Venus har varit osynlig på himlavalvet är det möjligt att du inte ännu har kunnat känna av hennes sötma till fullo ännu. På torsdag återföds Venus, dvs hon blir åter synlig på himlavalvet, som Aftonstjärna denna gång. Underbart. Det är en ny venuscykel som startar för dig nu och som kommer att påverka dig positivt i hela nio månader framöver. Det är så ovanligt att Venus återföds i ditt tecken att du kommer få vänta många år till dess det händer igen. Var uppmärksam på vad som händer för det som kommer till dig kan innebära expansion, utveckling och tur.

Det kan röra pengar såklart! Venus älskar pengar och här kan underverk ske. Venus är ju konsten och skönhetens gudinna så det kan vara oerhört utvecklande för den som jobbar inom ett kreativt eller skapande yrke. Men det här kan också beröra din stil, ditt utseende och attraktionsförmåga. Allt utvecklas till det bättre.

I första hand tänker man ju på kärleken och vart den kommer att föra dig nu. Gudinnan är på din sida och mirakel kan ske. Sträck på dig, ta för dig av uppmärksamheten för när Solen vandrar igenom ditt 1:a hus vänds alla blickar emot dig.

⭐️ Skorpionen

Denna magiska Venusvecka är kanske inte lika uppenbar på ytan för dig eftersom hela den planetariska brakfesten i Vågens tecken äger rum i ditt hemliga rum – i det 12:e huset där dina drömmar, din andlighet och dina innersta känslor bor. Det betyder förstås inte att du inte kan vara med om kärlekens mirakel nu. Det kan du absolut vara för den här tiden är kärleksfull, enande och balanserande för alla – men vi kommer troligen inte att få läsa om dina amorösa äventyr på sociala media. Det som sker händer inuti dig och är en stark indikation på din inre utveckling. Var uppmärksam på din egen utveckling nu för det som sker nu är inte bara tillfälligt utan en nio månader lång Venusprocess som börjar med att Venus återföds som Aftonstjärna – dvs mognare aspekten av Venus som faktiskt vibrerar mer med ditt väsen.

Hon länkas nu även i trigon till sin högre oktav Neptunus och i kvadrat till Saturnus vilket sammantaget pekar mot andlig utveckling. Lördagens nymåne bildar en inkonjunkt aspekt vilket antyder att det är ett toppentillfälle att fixa till saker som gått lite snett exempelvis ekonomiskt, i kärlekslivet eller förstås i alla mänskliga relationer. Du kan närma dig probelm från ett nytt håll, se saker på annat sätt och utvecklas. Nystart utlovas.

⭐️ Skytten

Detta är en härlig vecka som utmanar ditt intellekt och ditt sociala väsen. Solen träder in i ditt 11:e hus i Vågens tecken och här kommer Venus också att återfödas. Förutom finstämda saker som känslor och kärlek bidrar Venus återfödelse till att stimulera dina kulturella intressen. Venus är ju en finsmakare och Skytten i dig vill ju helst vara på högsta nivå av alla sammanhang. Om du törstar efter nya upplevelser och kunskaper och vinner mycket på att dela dina åsikter med andra. Det är troligt att du möter en eller flera nya vänner som du kan känna samstämmighet och glädje tillsammans med. Vissa av er kan till och med förälska sig i en helt ny person som just bidrar med allt detta nya. Kanske ser detta i och med att du går med i någon grupp eller community med andra likatänkande. Det är utveckling och nya insikter och kanske även nya människor som gäller nu. Det kan till och med vara ett helt nytt land du dras till. Eller varför inte – den typiska skyttkombon att förälska sig i en person ifrån ett annat land eller socialt sammanhang.  Vad än det är du är intresserad av så är det tydligt att det är nya vyer som öppnas.

⭐️ Stenbocken

Nu väntar en tid som är helt i din smak eftersom vi går in i ett kardinalt tecken igen. Detta är höstdagjämningen och Solens entré i Vågen. Denna närvaro får dig fokuserad och tydligast kommer du att se påtagliga resultat av detta i ditt arbetsliv – för det är fullt pådrag i ditt karriärshus nu. Stand by här finns smarta Merkurius som stimulerar och ger dig klarare tankar och lägger de rätta orden i din mun. Toppen!

Det här passar dig som handen i handsken och under dessa stjärnor har du möjlighet att visa dig ifrån din allra bästa sida. Vackra Venus återföds här på torsdag och gör det lättare för dig att attrahera andra människor, att få lyckas i affärer, yrkesliv, ekonomiska placeringar och även faktiskt i kärleken.

Arbetes arena är du där du har lätt att hävda dig men mången Stenbock är lite mer långsam och reserverad känslomässigt. Det kan vara lite svårare för dig än andra tecken att tända till och känna kärlekens flamma upp men detta kanske ändras nu med den massiva kärleksenergin som möter oss alla nu!  Förvänta dig att enastående saker kan ske;  så om du vill förändra, förbättra eller ta ett kliv uppåt är det nu du ska agera.

⭐️ Vattumannen

Kära Vattenbärare! Det är ett enormt energiskifte som blir komplett nu på måndag förmiddag när Solen gör entré i Vågen och ditt 9:e hus (resor, högre studier, internationella kontakter). Visionären och tänkaren i dig får en hel del att sysselsätta hjärnan med för det är tydligt att du gör upp planer. Det är triggar såväl ditt äventyrliga jag som visionären i dig. Du vill uppleva, lära dig mera. Kanske är det via online kurser eller på annat sätt du tillskansar dig nya kunskaper. Det skulle också kunna vara igenom en resa eller en utlandskontakt som de nya impulserna kommer men ett är tydligt – du behöver något nytt att bita i annars blir du lätt uttråkad nu. Vi har två fantastiska händelser som särskiljer denna vecka från andra. Ovanlig och vackert – är förstås Venus återfödelse, dvs att hon nu åter blir synlig på stjärnhimlen som Aftonstjärna. Härligt! Det här är ett kärlekslöfte och det som händer nu kommer att fortsätta att påverka dig under hela nio månader framöver. Ja, det är så länge som denna fas i Venus cykeln varar.  Det är en exceptionell tid, som både erbjuder möjligheter och nya tankar och skeendena banar väg för en ny tid. Den härliga, stämningsfulla nymånen som äger rum på lördag stadfäster även den precis samma sak. Intressant nog äger den rum inkonjunkt din styrande planet Uranus vilket gör det möjligt att finjustera lite här och ändra riktning på det som har gått snett.

⭐️ Fiskarna

Det är inte utan att man undrar vad som hänt i dina relationer under den senaste månanden när hela planetkvartetten befunnit sig i Jungfrun och ditt sjunde hus. Massor skulle jag tro. Mars som dröjer kvar där även under denna vecka. Inte oävet alls eftersom han ställer saker på sin spets, är igångsättande och bidrar med den där lilla puffen så att skeenden rullar igång.

Vi befinner oss i ett energiskifte, Merkurius och Venus har redan bytt tecken och smugit in i Vågen..

På måndag förmiddag träder Solen in i Vågen och vi har höstdagjämning. Extra vackert och ovanligt är förstås Venus återfödelse i Vågen som magiskt nog länkas till Neptunus och Saturnus och detta kommer att hjälpa dig enormt i förståelsen av såväl dig själv och dina känslor som mötet med andra och deras behov.

Pengar, skönhet, konst, skönhet och kärlek är vad vi tänker först på när det gäller Venus.

Det kan även antyda ett andligt genombrott eller uppvaknande, ett kärleksmöte som får dig att känna djupt. Utvecklingen här och nu kommer att föra dig vidare, du kommer kärleken djupare in på livet. Kanske får du uppleva din själs innersta vilja nu när det intima, djupt psykologiska och innerliga 8:e hus lyses upp.

Som en extra krydda på det kommer förstås även lördagens nymåne som förstås är ett löfte om en ny start på alla fronter. Turen är med dig.