Nymåne i Vågens tecken

nymanen-i-vagen

I kvällningen den 28 september möts Solen och Månen i Vågens tecken. För att vara exakt är det kl 20:27 som ljuset åter vinner kampen emot mörkret och den NYA MÅNEN föds på 05°20  i Vågens tecken. Men vi här på jorden kan inte se det nya månljuset på himlen för än på måndag. Många anser att det är där de nya händelserna drar igång.

Solen, Månen, Venus och Merkurius befinner sig alla i den ordningen i Vågens tecken. Det här är en mild och vacker nymåne när Vågens tema är starkt och kan komma till uttryck på ett bra sätt för denna gång har nymånen inte så starka aspekter till andra planeter.

I venusstyrda Vågen kommer mänskliga relationer, hur vi bemöter varandra att ha betydelse. Vågen vill ju gärna att allt i livet ska vara vackert, behagligt och välbalanserat.

När nymånen infaller är den inkonjukt Uranus. Wow! Det är till stor hjälp eftersom den för in lite nya tankar och får oss att se saker från nya vinklar. Detta är  ett supertillfälle att granska relationer, att göra ekonomiska transaktioner, starta nya affärer, fatta beslut, sluta avtal och liknande. Uranus öppnar vyerna och vi kommer vågar lite mer.

Vid varje nymåne erbjuds vi ju chansen att börja om på nytt. Vad är det som vi ska lära nytt och göra bättre denna gång?

Måncykeln handlar också om att engagera sig i personliga mål och ta kliven som behövs. Uranus ger dig gnistan som få dig att komma igång. Uranus kommer ge en spännande dimension till det hela! Förvänta dig det oväntade. Härliga överraskningar, oväntade lösningar och förnyande processer kan komma.

Du får kosmisk hjälp i dina processer till andra. Du kan se dig själv, dina roller och se vem och vad du drar till dig.

Förståelse, förhandling, förändring och förbättring är de 5 F:en som den här måncykeln handlar om.

Är du redo att bejaka din själs längtan och locka fram flödet i ditt liv?

Jag delar gärna med mig lite hur man kan jobba med det här. Nymånen är det optimala tillfället för att sätta igång saker, planera, plantera, sätta ett frö som får gro. Du måste inför dig själv och kosmos vara tydlig med vad du vill och vilka dina avsikter är.

Innan du börjar:

Du bör förbereda platsen du ska sitta och skapa en ”hög” andlig stämning i rummet. Städa till lite så det ser bra ut.

Jag brukar själv använda mig även av symboler för de fyra elementens krafter + en snittblomma. Blomman är till för att absorbera eventuell negativ energi och ska bli kvar i rummet ända till den vissnar.

Se till att ha papper och penna framme. De mål som du ska skriva upp gäller fram till nästa nymåne – det är alltså en 28 dagars magiskt spell vi lägger här.

Det är bra att använda symboler ifrån de fyra elementen så plocka fram:

Vattenelementet = 1 skål/glas vatten

Luftelementet = Rökelse

Jordelementet = 1 sten

Eldselementet = 1 brinnande ljus

Nymåne ritual

  1. Skapa mysig stämning i rummet. Tänd ett eller flera ljus.
  2. Använd ”smudge” (vit salvia) eller annan rökelse för att rena rummet.
  3. Du måste hitta din innersta kärna och centrera dig. Många gör detta genom att stilla sig via meditation, mantran eller att lyssna på healingmusik eller liknande. Be en bön och åkalla det du tror på, universum, gudinnan, änglarna eller vad det kan vara – eller alla på en gång. När du känner att du är ”uppkopplad” och öppen är det dags för dig att köra på.
  4. Tag fram papper och penna och skriv exempelvis: Dagens datum och sedan ”Jag accepterar att en förändring skett i mitt liv och för mitt högsta goda välkomnar och jag dessa saker i mitt liv och för det bästa för alla berörda”. Skriv sedan ner dina önskningar. Din lista kan vara kort eller lång. Det finns ingen anledning att begränsa sig. Dessa önskningar kommer att arbeta för dig med dig under det kommande månvarvet. Du har nu använt dig av ”The Power of the Written Word”
  5. Läs högt vad du har skrivit – det är ” The Power of the Spoken Word”
  6. Be en bön och välsigna.
  7. Tacka Universum för allt du har och allt du får.

(Vid nästa nymåne kan du ta fram din lista – se vad du fått – glöm inte att tacka Universum för det – och vad som kommer att kvarstå som önskningar även nästa månad.)

Ja – det här är i grunden så man jobbar. Du kan själv lägga till personliga uttryck, dina egna ord, symboler, musik och ritualer.