Horoskop – Vecka 39

Väduren

Nyss hade vi höstdagjämningen och Solens entré i Vågen såg till att de kardinala tecknen kickade igång. Plötsligen är livet ett helt annat och universum har dukat upp ett helt nytt scenario för dig. Vi har gått in i en ny årstid, planeterna intar superbra positioner och hela ditt horoskop skriker go, go , go. På måndag startar årets viktigaste period och universums energier laddar upp mot årets enda fullmåne i Väduren. Det är din måne och den är harmoniskt placerad till din styrare Mars. Nu får du dina krafter tillbaka. Solen och Merkurius står nu i Vågen och mitt emot i Väduren befinner sig Månen och Kiron. Dessa fyra planeter kommer även att ingå i ett T-kors med Saturns – som strukturerar upp dig, ger balans och riktning till hela ditt horoskop.Att Solen och Kiron intagit ditt sjunde hus får mycket (allt?) att handla om kärlek, om att finna om att finna balans i sina relationer och kanske också upptäcka att dina gamla sår och sorger faktiskt hunnit läka och att du är fri. En efterlängtad effekt – det är att du äntligen kan känna att Mars, din styrare är tillbaka i ditt liv igen (inga retrograder eller annat elände som håller honom tillbaka) nu förser han dig åter med den välbehövliga Vädursstyrkan. Wow! Inget kan stoppa dig nu!  En annan effekt av det här är att du hittar din egen vilja.

Oxen

Det är en helt underbar vecka som väntar dig Oxen. Vackra Venus rör sig stadigt fram igenom ditt sjunde hus och förtrollar dig och allt i din väg. Härligt! Tror du själv att du bär på ”begränsande tankar” som talar om för dig vad som är möjligt och vad som inte är det? Medvetandegör vad som stoppar dig – jobba med dessa tankar och försök se möjligheterna. Miraklernas tid är ju inte förbi ännu. Expansiva Jupiter sitter ju där mitt emot allt som är du – och hans högsta önskan är ju att hjälpa dig att växa, utvecklas och vara lycklig. Du kan charma till dig bra omständigheter, kanske ett nytt jobb, bättre villkor på jobbet. I söndags smög sig Solen in i ditt flitiga, nyttiga 6:e hus och här erbjuds enastående möjligheter och förslag till både justare livsstil, karriär och hälsoförbättringar. Det är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller dansskorna eller vad det nu är som är din grej. Det är viktigt att du sover bra, äter rätt och sunt. Natten till tisdag blir månen full i ditt drömska 12:e hus (enligt soltecken astrologin). Be universum att visa dig vägen – du kan nå upplysning nu!

Tvillingarna

Oh, vilket skifte vi varit med om va? Höstdagjämningen ägde rum i söndags och i samma stund gled Solen in i ditt kreativa 5:e hus. Där står han nu i all sin prakt med din styrare Merkurius vid sin sida. De båda hjälper dig skapa, knäcka fantastiska idéer och kommunicera. Se till att använda den här underbara energin till att kicka igång ett projekt! Skapande, glädje, konst, sex och barn främjas nu. Dessutom kan överskottsenergin, dina skapande krafter också få igång allt det där som har med kärlek och romantik att göra.   Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta. När veckan börjar väntar vi bara på att vackra Månen ska glida över till Vädurens tecken och bli full. Under den här fullmånen skapas så fina aspekter till heta Mars och till Saturnus. Oerhört kraftfullt, motiverande och igångsättande! Fullmånen erbjuder en enorm potential, ger idel möjligheter och nu återstår det för dig kära Tvilling att kunna förvalta all dessa superkrafter och se att du använder energin till sin fördel.

Kräftan

Nyss i söndags var det höstdagjämning, Solen trädde in i Vågens tecken och ditt 4:e hus och med den vetskapen ger en liten stress. Här gäller det att se till att komma iordning inför vintern. Här startar en ny årstid och astrologiskt är det ett enormt skifte som vi varit med om under de senaste dagarna. Men.. redan under måndagen kommer nästa grej – nu laddas energierna upp emot en hejdundrande måne som blir full i Vädurens tecken under natten till tisdag. Denna måne är oerhört potent, igångsättande, motiverande dessutom kaxig eftersom den länkas till Mars. Men det som kommer att påverka dig allra mest i detta är det T-kors som bildas mellan Sol, Måne och Saturnus. Se det som att du nu erbjuds chanser till healing, till nya idéer men.. att Saturnus kommer att stå där och garantera tryggheten. Det blir liksom inget plötsligt eller överilat som flammar upp som ett tomtebloss och snabbt är borta igen. Men.. skeendena denna vecka hjälper dig att ta action, eller kanske till och med fatta beslut som rör ditt yrkesliv. Kanske är det dags att byta jobb Kräftan? Saturnus står nu så till att även detta med relationer kan vara lite påfrestande och det är viktigt att du undviker folk som tar mer än vad de tillför.

Lejonet

Det är en föränderlig, hektisk men ack så rolig vecka du har framför dig Leo! Vi har knappt hunnit hämta oss ifrån universums stora skifte i helgen när Merkurius tätt följd av Solen gled in i Vågens tecken och ditt kommunikativa tredje hus. Här kommer din berömda charm väl till pass och det gäller att uttrycka sig väl. Mysigt! Den kommande månaden kommer att handla väldigt mycket om mysiga stunder med vänner och bekanta. I samma stund som detta skedde hade vi förstås höstdagjämning och vips – så befann vi oss i en helt ny årstid med helt andra förutsättningar än det var för bara några dagar sedan. Redan nu under måndagen fortsätter kosmos att ladda upp för nästa grej så ingen rast eller ro finns att hämta här. Natten till tisdag kommer månen att bli full i Vädurens tecken och enligt soltecken astrologin är det ditt nyfikna 9:e hus som hamnar i fokus. Nu vidgas dina horisonter, och du manas att ta för dig av finkultur, studier, spännande männsior och allt det där extra som gör livet utvecklande och jorden till en spännande plats att leva på. Helst av allt vill stjärnorna se dig packa en väska och resa till en exotisk eller åtminstone främmande plats.

Jungfrun

Man kan ana att det plötsligen uppstått en helt annorlunda känsla nu när både Solen och Merkurius lämnat dig. I samma stund (i söndags) hade vi höstdagjämning också. OK – all fokus är inte på dig längre, men det blir lugnare runt dig, din tid är din egen och det är en riktigt härlig vecka som väntar dig. Universum laddar nu upp inför årets enda fullmåne i Vädrens tecken – en eldfängd måne som gör känslorna stora och hälften av befolkningen kommer inte kunna sova. Men du kära Jungfru kommer inte i skottlinjen för just denna måne. Men, det betyder förstås inte att den är betydelselös. Det är dina ekonomiska andra och åttonde hus som lyses upp och det kan förstås vara en anmodan att se över dessa aspekter av ditt liv. Jobb, inkomster och även investeringar och sparade slantar. Saturnus finns också med där på ett hörn och ger en väldigt stabiliserande bild till skeendena. Kul med det åttonde huset är kopplingen till passionen och nu kan det kärleken flamma upp i såväl gamla relationer som helt nya!

Vågen

Wow! Man kan inte säga annat att allt som sker nu är till din fördel. Nyss klev pratsamma, roliga Merkurius in i ditt tecken, tätt följd av Solen och de sätter ju tonen i ditt liv nu! Härligt! Du kommer att vara mitt i händelsernas epicentrum nu. Under måndagen fortsätter universum den totala transformationen som påbörjats och nu laddas energierna upp emot årets enda fullmåne i Vågens tecken. Det här är en väldigt eldig och viljestark, het och passionerad måne som handlar väldigt mycket om din personliga vilja att styra sitt eget liv. Sådant som puttrat på – sjudit i grytan kan nu komma att koka över. Det samma gäller tankar, idéer och åsikter som du skjutit framför dig. Ja – trots att Väduren är ditt oppositionstecken så finns den där viljestarka, pionjären också i dig Vågen! Det är i tider som dessa som det verkligen märks. Hela veckan påverkas av denna energi och mitt bästa tips till dig är att våga ta för dig, säg ifrån och när det gäller dina projekt eller egna företagande.. så finns det inte en bättre tid än nu att starta. Saturnus som bildar T-kors till denna fullmåne är också med som den stabila kontrollfunktionen som garanterar att du inte gör fel, är förhastad eller tar dumma beslut. Kör så det ryker! Det är inte ofta du har tillgång till all denna eld!.

Skorpionen

Det här är en vecka helt i din smak Skorpio! Venus fortsätter sin stilla lunk igenom ditt tecken (hon har börjat gå långsammare inför den snart förestående retrograda perioden). Venus förtrollar allt hon rör vid så att livet blir skönt att leva, allt hon ser och gör blir vackert, njutbart och härligt. Det gäller såväl människor som det du säger, tänker, skriver eller skapar nu. Att även expansiva Jupiter befinner sig i tecknet gör ju att det inte behöver finnas några gränser alls för vad som är möjligt. Vi är ju alla själva ansvariga för vår egen förmåga till att känna lycka. Ett tips till dig kan vara: Rannsaka dig själv och se om du har några begränsande tankar som hindrar dig för att uppleva den totala lyckan. Universum har nämligen inga spärrar alls nu. Merkurius och Solen har precis skiftat och trätt in i Vågens tecken och ditt mystiska 12:e hus. Nu laddar universum upp energierna och en passionerad, stekhet fullmåne äger rum i ditt 6:e hus och i Vädurens tecken. Din klassiska styrare Mars är med på ett hörn här vilket förstas bidrar till de starka känslorna som skapas nu. Under dessa stjärnor skulle du mycket väl kunna få dina önskningar uppfyllda. Dream on…

Skytten

Tjolahopp! I ett nafs hände det en massa där uppe på stjärnhimlen igår och det är en superrolig tid du går till mötes nu. Vad sägs om att få byta tankar med människor som är stimulerade och utvecklande? Merkurius och Solen skiftade över till Vågen och ditt 11:e hus i söndags. Kul, utåtriktat och sofistikerat och du kan räkna med att möta en massa intressanta personer som ger dig något att tänka på. Denna vecka 39 är verkligen spännande och faktiskt även oförutsägbar för i princip vad som helst kan hända under dessa stjärnor. Universum som inte riktigt hunnit klart med sin totala förändring laddar nu upp för en eldig fullmåne i Vädurens tecken som når sin kulmen under natten till tisdag och kommer att dominera skeendena under hela denna veckan. Månen landar i ditt kreativa och glada 5:e hus. Fullmånar har ju en tendens att göra saker övertydliga, känslorna blir stora och det som är fel går bort här och det som skall fullbordas – det kommer att ske omgående. Det 5:e huset står för kärlek och sex och för all del – allt som ger glädje och är roligt. Men.. bli inte förvånad om du råkar förälska dig lite hals över huvud nu.

Stenbocken

I söndags gick Merkuius och Solen in i ditt 10:e karriärhus och där de förstås lyser upp ditt yrkesliv, ser till att du blir sedd och uppmärksammad yrkesmässigt. Framgång utlovas! Under måndagen laddas energierna upp emot en eldig fullmåne som infaller först natten till tisdag men den landar i ditt 4:e hus och därmed kommer hem och familjefrågor att ta uppmärksamheten under några dagar. Fullmånar har en tendens att göra känslor stora, att se till att saker och ting kulminerar och vissa processer blir färdiga, tar slut eller ställs på sin spets – i väntan på ditt beslut. Just den här fullmånen är redan lite överhetta till sin natur och det kan i värsta fall vara så att det finns någon liten lokal brand som måste släckas hemma hos dig. Inget som du inte kan hantera förstås men kanske är det en bra idé att avsätta lite mer kvalitetstid till dina nära och kära Stenis. Solen, Månen och Saturnus bildar ett tryggt T-kors som ger stabilitet så det är ingen fara att någonting går över styr i ditt liv. Däremot manar den här superenergin dig till att våga tänka i nya banor, vara lite innovativ och kanske ta steg emot en yrkesmässig utveckling. På söndag vänder Pluto som varit retrograd ända sedan i april rätt igen – underbara nyheter för i och med att han vänder rätt finns det inga planeter som hindrar eller bromsar din framtid. Tjoho!

Vattumannen

Det är en ångade het vecka som väntar dig nu och det är en ganska eldfängd och oförutsägbar energi som råder. I söndags gjorde Merkurius och Solen entré i Vågen och ditt 9:e hus (resor, högre studier, internationella kontakter). Visionären och tänkaren i dig får en hel del att sysselsätta hjärnan med för det är tydligt att du gör upp planer. Mitt emot – på andra sidan zodiaken fortsätter universum sin transformation. Här byggs känslor och energier upp inför en laddad fullmåne i Väduren som landar i ditt 3:e hus och garanterat kommer att ge dig glädje, bus och inspiration i ditt sociala liv. Räkna med full rulle, roliga människor och kul händelser nu. Under de kommande två veckorna får du se den här vilda energin manifesteras. Kopplingen mellan Mars och din styrare Uranus som dominerat hela förra veckan håller på att lösas upp nu och läget kommer inte att vara fullt så spänt längre – men det betyder inte att du kan förvänta dig varken lugn eller ro. Visst, för att vara krigsgud håller Mars sig ovanligt snäll och tuffar på rätt fint igenom ditt tecken, men visst driver han på skeendena och ser till att saker händer runt dig. Pust..

Fiskarna

Nu byggs energierna upp emot en hejdundrande fullmåne i Väduren som under natten till tisdag lyser upp ditt ekonomiska 2:a hus som handlar om arbete, säkerhet och det som du värderar högst i livet. Fullmånar har ju en tendens att avsluta processer, ställa saker på sin spets och visa vägen. Tillhör du dem som under det senaste halvåret letat efter nya inkomstkällor? Det kan mycket väl vara så att rätt möjlighet dyker upp nu. Ha CV:t klart i datorn och Linkedin profilen uppdaterad för i tider som dessa kan det gå undan. Att månen blir full i 2:a kan också hjälpa dig till rätta med ekonomiska obalanser och det som inte är rättvist. Det här kan förresten också gälla det känslomässiga – för nu kommer du att vara väldigt nära din egen sanning och kan för en gångs skull tydligt se vilket som är ditt ansvar och vad som tillhör andra. Det är bra! Pluto som varit retrograd i hela fem månader kommer att vända rätt på söndag. Dra en lättnadens suck nu Fiskarna. En retrograd Pluto är gör livet segt och svårnavigerat och du ska vara så tacksam att han faktiskt vänder rätt nu.