Horoskop – Vecka 40

 

Fantastic space background

️ Väduren

Förra veckan hade vi ett väldigt tydligt Venustema i horoskopet och jag hoppas att du har precis så kul så kul som planeterna utlovar. Den här veckan är inte ett dugg sämre – tvärt om! Denna måndag bryter nymånens första strålar igenom och nu är kanske årets bästa tillfälle att skrida till verket med dina planer, vilka de än må vara.

Livgivande Solen, pratsamma Merkurius och kärlekens gudinna Venus är kvar, mitt emot allt som är du och sprider sin magiska strålglans. Klimatet är socialt, välkomnande och härligt.  Många tankar kan ha kretsat runt dina värderingar, kärlek, skönhet, njutning och relationer. Glöm inte hur välgörande Venus kan vara för dina affärer och ekonomi. Människor är vänliga emot dig nu och du har möjlighet att lyckas med vad du företar dig.

På fredag kommer även din styrande planet Mars att sälla sig till övriga gänget i Vågen. Wow! Detta ger dig en positiv push framåt. Motivationen är på plats igen, men det kan även det heta humöret vara. Ett varningens ord på vägen.. Saker kan förändras hastigt och det gäller att kunna göra snabba bedömningar – men inte så snabba att du att du blir fartblind.

️ Oxen 

Det är en energirik, föränderlig och färgsprakande himmel som lyfter dig och plockar fram din potential och ställer saker lite på sin spets. Under måndagen bryter nymånens ljus igenom och en ny måncykel tar vid. Samtidig kommer föränderliga Pluto att bilda en spänd transit (en sk kvadratur) till din styrande planet Venus. Förra veckans Venustema är fortfarande lika aktuellt så fortsätt att le vackert kära Oxe.

Känner du dig färdig att ta nästa steg? Astrologiskt är alla komponenter på plats för höstens make over och det här är en bra tid att visa vad du vill och var du står i så väl själsliga som praktiska frågor. Oh, detta är ytterst passionerade, transformativa och kanske även explosiva krafter. Dags att lägga korten på bordet i kärleken? Plutos bana vänder direkt under torsdagen och i samma veva skiftar Merkurius över till Skorpionen – mitt emot dig alltså! Det hjälper dig att finna de rätta orden.

Stjärna på jobbet? Nu finns ett massivt fokus på ditt dagliga arbete och när Mars under fredagen träder in har befinner sig hela fyra energigivande planeter där vilket skruvar upp hettan och det skapas en tydligare vilja och dynamik med i bilden.

⭐️ Tvillingarna 

Se fram emot en härlig och färgsprakande höstvecka när mycket kommer att gå din väg. En övertygande trupp med glada planeter befinner sig i ditt kreativa och hjärtevarma 5:e hus.

Att nymånens ljus bryter igenom under måndagen vittnar ju om en nystartsenergi och att en ny måncykel tar vid. Det kanske kliar i fingrarna på dig att komma igång med ett projekt eller idé som du gått och ruvat. Bästa tiden att komma igång är utan tvekan nu.

Det sociala livet, den privata sfären och kärlekslivet är belönade, underhållande och givande och med ett rikt givande och tagande. Folk vill ha med dig i alla möjliga sammanhang och här r syns ett härligt flöde människor emellan med charm, välvilja, skoj och kanske även flirt.  Oh, la, la.. Tvillingarna. Hur ska tiden räcka till allt?

Pluto bildar under veckan en knepig vinkel till Venus vilket kan vara lite pockande och kanske ställer detta saker på sin spets. Men handen på hjärtat Tvillingarna, hur mycket ska man avslöja och hur mycket är bäst att behålla för sig själv?

Din styrare Merkurius skiftar under fredagen över till Skorpionens sfär vilket ytterligare understryker att andra vill veta var du står och en djupare kommunikation.

️ Kräftan 

Det är ett superhärligt flöde på gång i Vågens tecken där alla pigga, glada och motiverande planeter samlats och detta placerar dig kära Kräfta som också är född i ett kardinalt, stjärntecken i händelsernas centrum. Den nya månens ljus bryter igenom under måndagen och du månstyrda varelse påverkas väldigt positivt av den nya måncykeln. Det är en igångsättande känsla i nuet och du dras med in i nya sammanhang – det kan vara allt ifrån grupper på nätet intressen i det verkliga livet. Unna dig det som är lättsamt och skoj och häng på när nya möjligheter swishar förbi.

Dramatiska Pluto gör sig påmind på flera sätt nu som han i början av veckan bildar en spänd vinkel till kärlekens gudinna Venus. Det är möjligt att du upplever att du får dubbla budskap ifrån människor. Det är inte rätt tid att dra för stora växlar av vad du känner eftersom det under dessa stjärnor är svårt att vara objektiv. Kanske tolkar du in för mycket i de kryptiska meddelandena som du med din knivskarpa intuition plockar upp? Gott råd är att hålla tand för tunga, pokerfacet på och avvakta. Plutos bana vänder rätt 4/10 det blir lite lättare därefter.

⭐️ Lejonet   

Veckans stjärnhimmel är öppen och välkomnande och ditt eldiga väsen kommer till sin rätt. Det går bra för dig nu på jobb och du är uppskattad och efterfrågad men.. det är inte runt den yrkesmässiga arenan som dina tankar snurrar nu. Det är själva livet, hela livspusslet och sammanhanget som du befinner dig i som måste stämma för att du ska känna dig motiverad.

Den nya månens ljus bryter igenom under måndagen samtidigt som Pluto och Venus möts i ett lite utmanande och spänt läge som gör dig lite lätt rastlös och sugen på att någonting ska hända i ditt liv. Det här är en utmärkt tid för att fatta beslut och genomföra förändringar. Du vet själv att det inte går att av hänsyn skjuta upp saker hur länge som helst.

Om din relation eller andra sociala eller privata omständigheter inte är tillräckligt inspirerande är det troligt att börjar utforska omgivningarna för att se var det där totala engagemanget som din själ söker finns. Saker måste vara meningsfyllda eller åtminstone underhållande nu och det passar dig bra att vara navet i det sociala hjulet som allt snurrar runt. Att engagera sig i en lokal förening inom konst, musik, kultur eller annat kan ge dig massor av glädje nu. Solen, Merkurius och Venus förgyller ditt pratglada tredje hus och människor dras till dig nu och livet ser soligt ut.

⭐️ Jungfrun

Det är löftesrika och spännande vindar som blåser in nu och det är en förändringens tid som råder på himlavalvet. Den nya månens ljus lyser upp ditt ekonomiska 2:a hus och det kan vara att du har många praktiska detaljer att ordna nu, mycket arbete på ditt bord och kanske även tuffa krav att leva upp till.

Och du, kära Jungfru har inte annat att göra än att anpassa dig efter de nya förhållandena. En efter en har hela den stimulerande planetkvintetten droppat av, lämnat ditt tecken och kvar hos dig nu är bara Mars. Positivt med honom är förstås att han ser till att saker händer och blir av. Visst, han kan locka dig ut ur din bekvämlighetszon, få dig att ta nya kliv och våga lite mera vilket är oerhört värdefullt för dig förstås eftersom du gör nya landvinningar och faktiskt utvecklas.

En Marsenergi som inte finner sitt rätta uttryck kan skapa stress, ilska och frustration så jag anar att du drar en lättnadens suck när du blir av med honom vilket sker på fredag. Den dagen skiftar din styrare Merkurius över till Skorpionen och där vänder också Plutos bana direkt och härifrån blir allt så mycket enklare..

⭐️ Vågen 

Jag är så glad att höra att så många av er mår precis sådär bra som planeterna utlovat och ja, kära Vågen – det underbara flödet fortsätter även denna vecka. Det är vackert, socialt, generöst och faktiskt också transformativt. Den nya månens ljus kommer till uttryck i ditt första hus nu under måndagen och det är här du bör ta ett kliv framåt och säga: Hej livet – här är jag! Det är ditt personliga nyår festen pågår inte bara en dag utan hela denna vecka om än lite tillspetsat nu.

Det som bidrar till denna nya skärpa är att Pluto stiger fram och driver fram utveckling. Det går inte att vara så där härligt aningslös och ytlig när han är med. Han kräver närvaro i nuet, själens utveckling och själens sanning. I början av veckan bildar Pluto kvadratur till din styrande planet Venus. Han är stationär, dvs stillastående och förbereder sig på att vända direkt vilket han gör under fredagen. Det innebär att Plutos energi blir förtätad, han är också så nära jorden han kan komma. Coolt. Det är lite som sanning och konsekvens det här och en stor puff framåt. Vi ser också att Merkurius skiftar tecken och kaxiga Mars kommer också in i Vågen här mot veckoslutet. Så vi går från romantisk komedi till action rulle. Allt händer så håll i dig Vågen!

️ Skorpionen 

I lördags kväll blev månen ny, men det är först nu på måndag som vi ser de första månstrålarna bryta igenom och det nya månvarvet manifesteras under måndag – tisdag i ditt tecken. Intressant! Det är något nytt som tar form och föds här inom dig. Under denna intressanta vecka ser du dig själv och dina behov och önskningar att tydligare och du bör också kunna skönja konturerna av din höst, Skorpionen.

Pluto, underjordens härskare och din styrande planet påkallar din uppmärksamhet och själsliga närvaro. Han är stationär nu, ja det kallas så när en planet befinner sig så nära jorden den kan komma och förbereder sig på att vända direkt. Det är just i detta stillastående läge han samlar på sig kraft.

Pluto är också i kvadratur med Venus vilket kan ställa såväl känslor som personliga värderingar på sin spets. Så – det kan vara lite vinna eller försvinna som gäller i kärlekslivet. Det är naturligtvis inget dåligt som händer – snarare att en ökad medvetenhet också tydligt visar dig vilka val som är de rätta. Under fredagen går Merkurius in i ditt tecken och du finner din röst igen. Det kommer att vara så bra att uttrycka vad du tycker och känner. Samma dag vänder är Plutos retrograd över.

️ Skytten 

Älskade Skytten, det mest utmärkande för ditt tecken är ju den goda viljan. Godhet är din superpower. Ditt mål är hålla flaggan i topp och fokusera på bra energi, se till förbättringar, utveckling och de positiva krafterna. Det är en rolig, social och öppen tid när du kan uppnå goda resultat. Nu när flertalet planeter befinner sig i ditt sociala 11:e hus kan mycket kretsa runt nätverk, möten och dynamiken mellan människor och grupper. Du Skytten, gör klokt i att plocka av dig dina rosafärgade glasögon och se att alla är inte snälla.

Plutos krafter är extra starka nu strax före planeten vänder direkt igen. Att han bildar en kvadratur till Venus ställer saker på sin spets. Här kan underliggande motiv och krafter tydliggöras och vara lätt att genomskåda. Det kan vara andras begär efter – makt, pengar, inflytande eller vad som helst.

Jag hoppas att du tar till dig den här informationen på ett ”lagom” sätt. Vill inte att du ska bli paranoid och missa allt det roliga som också finns med i bilden för det finns massor av sådant också och din popularitet skjuter i höjden.

Det allra mest glädjande beskedet är förstås att lättnaden i den ekonomiska utvecklingen. Plutos retrograd i ditt ekonomiska 2:a hus, som pågått i hela fem månader kan ha genererat oro och bromsat in de förväntat positiva kraften från Jupiter.

️ Stenbocken 

Hur gillade du förra veckan Stenis? Regnade det ner guldstoff och rosa glitter i liv som stjärnorna antydde? Om det inte har inträffat ännu ska du inte misströsta för denna vecka är minst lika bra som den förra och innehåller idel löften om framgång. Men visst, det finns inslag av konkurrens – men vad gör väl det? Pluto/Venus kontakten kan ställa saker på sin spets känslomässigt och även skapa en uns avund hos andra. Så länge folk känner något och snackar så vet du ju att du fortfarande är på topp.

Pluto som varit retrograd i hela fem månader vänder direkt på fredag vilket innebär en stor lättnad i allt. Hurra! Heta Mars träder in i Vågens tecken mot veckoslutet och hans igångsättande krafter är ytterst välgörande för dig. Det är en perfekt tid.

Ditt stjärntecken tillhör dem som har fått de allra största prövningarna och kanske även framgångarna under de senaste åren. Det är din karriär, livsmål, hem och familj som berörs. Och med det sagt har jag väl i princip täckt upp hela din existens. Det är princip hela livet men som du säkert vet är det just i Kräfta/Stenbock som den största utvecklingen äger rum i år och resultaten av den här totalt livsomdanande processen blir övertydliga under 2020 när jobbiga bromsklossen Saturnus byts ut och generösa Jupiters krafter träder in. Bara två månader kvar nu.

 ️ Vattumannen 

Universum erbjuder ett fantastiskt skådespel med en ytterst dynamisk och rörlig stjärnhimmel och vi har underbara och löftesrika energier i rörelse. Solen och de andra inre planeterna lyser upp ditt altruistiska 9:onde hus vilket förstås främjar dina intellektuella processer och utveckling.

Du är attraktiv nu och människor vill gärna vara i din närhet – men fråga dig varför de vill det och vad det är de egentligen vill ha av dig. Under dessa stjärnor är det är troligt att du framstår som synnerligen smart och välbalanserad och andra kommer till dig för att få råd och stöd när det blåser i deras liv. Det är väl OK förstås om du känner att det är en juste balans för dig.

Horoskopet antyder också att ditt behov av att vara i den mottagande änden är lite eftersatt.  Du kan också behöva bli lyssnad till, få andlig spis, om omvårdnad och varför inte en stor portion med kärlek. Pluto och Venus möts nu i en skarp men passionerad vinkel och meddelandet till dig är att faktiskt vara lite mer ego nu. Gränssättning och att se till det egna jaget är också en del i den personliga utvecklingen. Bäst nu är att Pluto vänder direkt. Det innebär en stor lättnad rent kollektivt för alla.

⭐️ Fiskarna

Det ligger en krispigt fräsch nystartskänsla över ditt horoskop och det kan vara riktigt spännande att gå till jobbet nu på måndag. Det är en utåtriktad, glad och social känsla runt dig nu. Men det är knappast i arbetslivet som du möter de stora utmaningarna nu utan allt som sker äger rum i ditt eget känsloliv.

Underjordens härskare Pluto spelar en nyckelroll i skeendena, hans krafter växer sig starka under veckan innan han vänder direkt på fredag.  Solen och förresten en hel planetskara befinner sig i ditt passionerade åttonde hus (oh!). Att stekheta och ganska duktigt manipulativa Pluto möts med Venus kommer att sätta dina känslor i svang och du kan vara mer mottaglig än annars för uppvaktning och smicker.

Hm, gränserna kan bli suddiga nu och om detta är himmel eller helvete kanske man inte kan avgöra på direkten – men tipset är att ta god tid på dig och låt dig inte dras in i sådant som du inte är helt säker på att du verkligen vill. Frågan du bör ställa dig är; om det är roligare att jaga än att stanna upp och möta konsekvenserna av att verkligen få någon på kroken.