Merkurius i Skorpionen

 

Strax före midnatt den 4/10 lämnar Merkurius – vår kosmiske kommunikatör och språkröret mellan människor och gudar Vågens luftiga och lättpratade sammanhang och glider in till Skorpionen i stället där stämningen är en helt annan.

Oh! I Skorpionens vattendjup gäller det för Merkurius att anpassa sig till ett nytt klimat. Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla som är hans sanna natur.

I Skorpionens rike möts allt sådant med misstro. Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här.

Merkurius i Skorpionen är sylvass, fingertoppskänslig, djup och analytisk och väldigt smart. Han antar schamanens roll, arbetar i ett annat skikt och färdas mellan världarna.

Nå, denna förmåga att vara ”shapeshifter” var han redan känd för i det antika Grekland. Han var den enda utav Gudarna som kunde besöka Hades och komma levande tillbaka.

Vi bör vara lite uppmärksamma på vad som händer runt vår kommunikation just som vi nu befinner oss strax före en retrograd period.

💥Tips : Jobba på nu och försök få så mycket som möjligt skrivet, sagt och gjort i förväg.

💫 Finns det något  grejer med retrograda perioden? Absolut! Det här är bästa tiden för alla former av transformationsarbete. Nu når vi in i själen och kan förändra, ta stora steg framåt med oss själva, i våra relationer. Toppentid för allt psykologiskt och magiskt arbete.

🔮 MERKURIUS RETROGRAD I SKORPIONEN 2019

  • Skuggfas 1: Merkurius passerar 11/10 den 11° i Skorpionen, dit han snart återvänder.
  • Retrograda fas: 31/11 vänder Merkurius retrograd på 27° i Skorpionen.
  • Merkurius vänder direkt: 20/11 på 11° i Skorpionen
  • Skuggfas 2: 7/12 är Merkurius ute ur skuggan på 27° i Skorpionen.