Horoskop – Vecka 40

Winter pomegranates

Väduren

Detta är andra veckan Solen befinner sig i Vågens tecken och ditt kärleksfulla sjunde hus. Härligt – se till att få tid över att spendera med dem som verkligen betyder något för dig. Månen gör sitt sista kvarter i Kräftans tecken och det vara skönt att boa in sig, fixa fint hemma och kunna njuta av att allt är på plats. Bjud gärna hem vänner, eller uppmuntra alls sorters möten nu. Mars och Venus skapar en vinkel till helgen så det ser positivt ut på kärleksfronten faktiskt. Jag hyser stora förhoppningar på den här veckan Väduren. Plutos bana har vänt rätt och äntligen öppnas flödena och nya influenser kommer in. Underbart! Om du vill något så är det nu du ska satsa. Passa på att önska in, ansöka och vara på styva linan. Detta gäller allt! Jobb, planer, resor, utveckling av alla sorter.

Oxen

Ditt horoskop är verkligen maxat nu och det är inte riktigt alla Oxar som gillar det eftersom det är snudd på att bli för mycket. Men,  du kan väl hålla med om att det varken är enahanda eller långtråkigt? Men, det är flera saker på gång som kommer att ändra lite på sakernas ordning nu. Pluto som har backat i 5 månader har nu vänt och går åt rätt håll! Toppen! Det där hjälper utvecklingen och bäddar för nya trender, förmågor och energier. Din styrare Venus bana vänder retrograd på fredag och under 40 dagar kommer känslor, värderingar och relationer att bearbetas. Det här kan vara toppen för den som har haft problem i kärleksrelationen. Nu erbjuds möjlighet att gå tillbaka göra om och göra bättre. I bästa fall kan detta leda till ökad förståelse, fördjupade känslor och kanske även att ni blir ihop igen.

Tvillingarna

Veckan börjar med att månen rör sig igenom ditt tecken och du blir förstås lite mer vaksam på dina känslor och behov nu. Det är så bra om du lyssnar lite mer på din egen inre röst och lite mindre till andras behov. Du behöver inte göra alla nöjda – ibland kan det vara helt okay att låta människor tänka själva. Att Plutos bana vänder direkt är mycket intressant eftersom mycket har hållits tillbaka. När han nu är på väg åt rätt håll igen är bearbetningsprocessen klar för den här gången och hädanefter blir det lite lättare att andas och taket kan komma att sitta lite högre igen. Intressant nu är Merkurius vinkel till Pluto och kommunikationen som uppstår. Och samtidigt i detta – vänder Venus retrograd! Sammantaget pekar allt på att vi går emot en tid av helande och ökad förståelse människor emellan.

Kräftan

Man kan väl säga att det hitintills har varit ett intensivt och föränderligt år? Många bra saker har hänt – men jag är säker på att det finns prövningar som du helst hade önskat vara utan. Att Plutos fem månader långa retrograda period är över för den här gången är dock en lättnad. Det blir lite luft emellan och det blir lättare för dig att få saker att bli som du vill ha det.. Oktober utgör en viktig tid då kanske beslut fattas, då agnarna skiljs från vetet. Att Venus vänder retrograd på fredag är en oerhört intressant process. Här får du hjälp att bearbeta dina relationer och känslor och kan släppa dina gamla hang up’s och se saker från ett annat perspektiv. Venus retrograd är inte en tid för att möta någon ny – men väl för att reda ut gamla fnurror, hitta tillbaka eller helt enkelt bara komma över känslomässiga sår och smärta som hindrat dig.

Lejonet

Den här veckan innehåller verkligen allt! Solen lyser upp ditt kommunikativa, glittriga 3:e hus och gör dig social och öppen. Här kommer din berömda charm väl till pass och det gäller att uttrycka sig väl. Men, vi har avgörande faktorer som faktiskt visar att marken där du går är rätt skakig. Plutotemat är starkt här. Svart eller vitt, ont eller gott? Detta sker samtidigt som provokativa Mars är mitt emot allt som är du och i stunder som dessa är det lätt att tappa humöret, att fara ut känslomässig eller att helt enkelt bli ledsen. Detta med ditt stora hjärta är ju alltid en central fråga för dig. Var stolt över din förmåga att ge och älska men värna om dig själv och undvik om möjligt negativa personer nu. Venus vänder retrograd på fredag och hon kommer under 40 dagar att gå baklänges vilket fördjupar och utvecklar relationer och känsloliv.

Jungfrun

Det är en ytterst intrikat och komplicerad stjärnhimmel nu. För din del lär det väl gå bra – men rådet är ändå att du gör klokt i att ligga lite lågt och lura. Kanske är det bäst inte komma med för yviga gester och vara alltför öppenhjärtig. Varför? Ja, att Plutos bana vänt rätt nu är förstås en bra grej i det långa loppet – men precis i vändpunkten lösgörs underliggande spänningar, det kan vara skitsnack, hemligheter av alla de slag som kommer till ytan. Även händelser och processer som är en sådär fem månader gamla kan få nytt liv och åter bli aktuella. Din styrare Merkurius bildar en fin kvadratur nu till Pluto och det kan lite senare i veckan öppna upp för en dialog. Att Venus vänder retrograd på fredag visar att det är en känslomässig sådan. Under helgen går vi in i en tid för healing, förståelse och försoning.

Vågen

Solen rör sig igenom ditt tecken nu och du blir uppvaktad, sedd och kanske även flirtad med.   Vid en ytlig betraktelse så är ditt liv härligt och gott att leva. Men, det är lite grejer på gång där uppe i universum som gör att jag ändå måste uttala ett eller annat varningens ord. Saker och ting kanske inte som det ser ut att vara. Vad jag menar i klartext är att i tider som dessa kan jättebra möjligheter uppstå ur tomma intet. Men likväl kan som sådant man trodde vara bra visa sig inte fungera alls. Därför skulle jag råda dig att ta god tid på dig i alla frågor. I synnerhet om det har med hjärteangelägenheter att göra. Din styrande planet Venus kommer på fredag att dras ner i underjorden. Ja, det är så man i den gamla myten beskriver den tid, de 40 dagar då planeten är retrograd och osynlig på himlen. Där bearbetas dina känslor, du kommer till insikt och utvecklas. Därför behöver ingenting gå fort just nu.

Skorpionen

Ja, Plutos bana vände direkt nu i natt vilket ger ett starkt tema till hela veckan för nu vänds alla blickar emot dig. Nu blir det lite lättare för dig att agera, och sådant som inte blivit av eller legat låst kan lossna nu. Det är bara 38 dagar kvar av Jupiters 13 månader långa vistelse i ditt tecken. Om du känner att du inte riktigt har hunnit med så har du fortfarande möjlighet att använda dig av mirakelgörarens krafter. I synnerhet ni som är födda Skorpionens sista dekan (10 grader) har massor med gott att hämta. Attraktiva Venus är i ditt tecken vilket ökar din berömda magnetism. När planetens bana vänder retrograd på fredag påbörjas en 40 dagar lång period när känslorna intensifieras, vänds inåt och helande kan äga rum. Denna läkning, ökade förståelse och försoning som sker i ditt hjärta förbereder dig att välkomna och ta emot sann kärlek. Detta är en stor och viktig passage för dig. För kärlekslivet är detta den viktigaste processen på 8 år. Underbart!

Skytten

Det är en ytterst innehållsrik och inte helt odramatisk stjärnhimmel vi har att tampas med – det är eldigt, skakigt och faktiskt också rätt spännande. Naturligtvis reflekteras det i händelserna här nere på jorden. Hm.. Att ligga lågt är väl inte precis din stil men att avvakta och iaktta skådespelet, vad som sägs och görs människor emellan är inte en dum idé. Planer kan utvecklas i det tysta men jag skulle vilja be dig att hålla tillbaka dina hästar i minst en 40 dagar till – för det är då framgångarna och ditt nya lyckliga liv drar igång. Från måndag går Plutos bana framåt igen. Jättebra, för nu lossnar segproppen och utvecklingen kan rulla på. Men, just i dessa lägen så kan situationer, diskussioner eller planer som ägde rum tidigare aktiveras igen. I synnerhet skeende fem månader sedan i det förflutna utan nu rullar utvecklingen på.

Stenbocken

Solen och glada Merkurius rör sig igenom din karriärshörna och man anar att du som den Stenbock du är ser om ditt hus och karriär. Den här kan vara en överraskningarnas tid så håll minst ett öga vidöppet hela tiden och iaktta vad som händer. Pluto vände precis direkt och nu ska du inte bli förvånad om ytterst märkliga grejer äger rum. Man kan se det som att planer, skeenden, diskussioner som ägde rum för 5 månader sedan blockerades och sedan hörde och såg man inte mer av det. Nu släpps dessa flöden på igen, så bli inte förvånad om det förflutna hinner ikapp dig nu. Det kan också vara så att sådant som tett sig omöjligt faktiskt kan lossna och nya möjligheter kan träda fram. Tydligast kommer du att se det i ditt arbetsliv för det är fullt pådrag. På fredag vänder Venus retrograd vilket faktiskt kan försvåra kärleksrelationer en aning. Det är inte läge att träffa någon ny nu under de kommande 40 dagarna. Det är tid för eftertanke mer än att rusa iväg känslomässigt. Men som alla vet – att var återhållsam och knepig brukar få partnern extra intresserad av dig.

Vattumannen

No rest for the wicked. Det är mycket på gång i ditt liv som kräver ansvar, fokus och ork.  Visst kommer du att klara att leva upp till dina egna och andras förväntningar. Fattas bara! När nu Månen påbörjar sitt sista kvarter i Kräftan i ditt 6:e hus är det viktigare än någonsin att du tar hand om dig själv väl. Träning, lagom sömn och sund diet är viktigare än någonsin. Mars finns där närvarande vid din sida och driver på så vare sig du vill eller inte håller livet ett högt tempo och det här med gränssättning, att sätta ner foten, Hm, att Pluto vänder är en bra grej, det öppnar upp och lämnar fri lejd till utvecklingen. Så, den som väntar på ett bra tillfälle att agera, söka jobb eller vad än det kan vara som kräver initiativ och vilja – det här är rätta tiden. Mars – Venus skapar en lustfylld kontakt mot veckoslutet som jag hoppas blir njutbart för dig.

Fiskarna

Det är en minst sagt intressant vecka du ha framför dig. Den är inte helt okomplicerad men inte nödvändigtvis dålig. Om du är försiktig kan du faktiskt använda den här energin till din fördel. Underjordens härskare Pluto vänder direkt och härifrån kan strandade processer få nytt liv. Smarta Merkurius finns nu i kvadratur till Pluto vilket är till god hjälp för den som vill gå under ytan och förstå vad som verkligen är på gång. Hemligheter kan avslöjas, och relationer ställs på sin spets. Det smartaste för dig är att lyssna in, avvakta och låta andra spela ut sina kort först. Väg dina ord väl – för du kan lätt bli missuppfattad och trassliga, knasiga känslor kan uppstå. Ja, på tal om känslor – Venus påbörjar sin 40 dagar långa retrograda vandring på fredag. Även detta är en indikation på att du ska bromsa hellre än gasa åtminstone det gäller känslor och kärlek.